2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 龍珠Online 龍珠Online 原創特色 (更新少少)
go

龍珠Online 原創特色 (更新少少) [複製鏈接]

笑傲無雙

見開始有人唱衰,主要是攻擊前要等約1秒;
其實依個係為左配合遊戲中的集氣系統,見完悟飯爺爺佢會教你用。

用hotspot(vpn)玩本身有半秒-1秒延滯,執野果時可以計到。

使用大6程式IPmana,可以無lag無cut進行遊戲。

七龍珠Online 有很多原創特色既地方,係度分享下﹕

1) 怪物行為/攻擊模式
a. 士兵系主動怪發現你會吹bb,讓玩家知道被追殺了。
b. 有d怪打佢2野會大叫,其他怪就來幫拖。(如成人的豆豆怪)
c. 三隻怪一齊行必,迫你要打就3隻一齊打。
d. 不斷巡邏地圖的勁怪。e.g. 地圖出現2隻紅褲蝙蝠咬人.... (死了2次.... )
e. 同類幫拖,打死1隻怪,其他同類怪就圍來幫拖......

2) 角色行為/動作自由度

a. 角色行走速度取決於負重。負重=適當, 攻防+5%, 不過行慢少少。
b. 跳躍比其他game都高,都幾爽﹗
c. 幾乎任何高山都可以跳上去,可能發現沒有敵人的捷徑。
d. 向任何低地跳下也不會死﹗(如果難出返來,請用波波移動)

3) 地圖移動方式(步行以外)
a. 瞬間移動,跨區比較貴,同區很便宜。
b. 乘巴士,先按M看看行車路線啊﹗(聽說可中途下車)
c. 電動bike,lv7開禮物包會看見。(7天)
d. 波波移動技,返回你登記的城。(每小時用一次)

4) 戰鬥方式/風格
a. 集氣系統。為招式加入不同特性。按k設置每招手動/自動。
b. 按R防禦。完全防禦/減少扣血。是為低血時方便飲藥水﹖(lv9完任後懂防禦及反擊)
c. 防禦中反擊。按R防,自動出,按一定機率。(未見過。可能pk先會出....)
d. 有著原著漫畫/動畫,攻擊快到睇唔清楚既感覺。
e. 集齊七龍珠變撒亞人....
f.  某些招式從背後打有1.5倍效果。

5) 任務系統
a. 沒有大陸侮辱玩家的「自動導航」。
b. 右上小地圖有紅色x及箭咀指示任物任怪npc位置。
c. 未接任務地圖及角色上方有綠色波波顯示。
d. 用眼機可搜尋地圖中有任務待接的npc。
e. 完成任務後,右邊任務欄中任務項有黃波顯示。
f. 按M看大地圖,任務怪物及npc地點,一目了然。

6) 寵物蛋系統
a) 種類繁多,植物(幾款)、動物、機械、青龍、噴火龍、蝴蝶結egg.....
b) 現階段未能戰鬥。利用插件可用來寄信、買賣等.....
c) 想有戰鬥用怪物,請開拿美星人龍族補師。

本人由於仲係低lv,可能尚有很多特色未發掘,

文章會持續作出更新............

我最enjoys都係隻game打到o彭o彭聲,好爽﹗

同埋幾乎咩地方都可以跳,自由自在感覺好正﹗

當然,最大原因都係龍珠原著,鳥山明風格的npc及怪物。

謝謝各位支持,再推多次上來。

已有 4 人評分威望 Good 收起 理由
病毒o + 2
←璿●璿→ + 10 鼓勵
〝小﹏莫♂ + 2 好想快d挽到/_\
sum1254101 + 3 支持你!下次繼續^_^

總評分:  威望 + 10  Good + 7   查看全部評分

笑傲無雙

寫得咁長,竟然無人回。心灰~  咁唔鬼更新啦~

成功獲得噴水龍﹗不過佢開心果時會噴火..... 水火龍﹖  XD

抽左8次左右就中,算係好好彩。

七龍珠上左巴哈第一﹗立即引來wow玩家嘴炮~

少左個第一立即來發神經,真係好幼稚.....!!

ps: wow在巴哈長年排第一....

咁搞笑,,,
而家D小學雞真係...唉

笑傲無雙

同其他玩家組來p小boss, (廢事大家搶)

結果我係出手最慢.... 證明用vpn延滯都幾勁.... (我個網都幾快下)

8月31出港版,就要同台版講88......... 台版當係試game。

我想至少升到去第一次瞬間轉移條村,但依隻game真係勁多任勁難升........

14/15lv仲係同一個區好忙咁走來走去....... 都係人類區...........

玩玩下d怪名字變晒????,仲接唔到任...... o岩o岩熄左。

原帖由 ericho731 於 11-6-17 09:47 PM 發表
同其他玩家組來p小boss, (廢事大家搶)

結果我係出手最慢.... 證明用vpn延滯都幾勁.... (我個網都幾快下)

8月31出港版,就要同台版講88......... 台版當係試game。

我想至少升到去第一次瞬間轉移條村,但依 ...

D怪名變晒???唔洗問一定係你部史考特機壞左啦=0=,快D拎去修理啦^^

係唔係d怪寫住未知?係既話搵武器店老闆/防具店老闆/雜貨店老闆維修
你用噴火龍
我用緊便便君,分享下我隻寵~~

睇真d有隻烏應係便便君身邊

笑傲無雙

原帖由 ←璿●璿→ 於 11-6-18 01:30 AM 發表
係唔係d怪寫住未知?係既話搵武器店老闆/防具店老闆/雜貨店老闆維修
你用噴火龍
我用緊便便君,分享下我隻寵~~
http://i1239.photobucket.com/alb ... 16/2011-06-18-01-23 ...

大個之後變「大便便」﹖ XD

龍仔、貝貝 & 便便君 應該係最難抽中既......

我見貝貝開心時會變身v字手勢,好搞野﹗唔知大隻係咩樣。

寵物冇得成長
我新手包到抽番黎
便便君開心時會放屁,放到出彩虹
普爾係特級(只有兩個裝備位)
便便君係稀少(有三個裝備位)
所以便便君得意d

笑傲無雙

原帖由 ←璿●璿→ 於 11-6-18 01:16 PM 發表
寵物冇得成長
我新手包到抽番黎
便便君開心時會放屁,放到出彩虹
普爾係特級(只有兩個裝備位)
便便君係稀少(有三個裝備位)
所以便便君得意d

永遠是egg狀態﹖oh.......  失望﹗~_~

除左寄信,仲有咩功能﹖寵物vp有咩用﹖

其實個任務系統真係做得唔錯,好方便
我新手玩,唔使點打怪都升得好快

沒有大陸侮辱玩家的「自動導航」。
我笑左

篇野幾好~同你頂上去~~

笑傲無雙

原帖由 天使x 於 11-6-28 11:48 PM 發表
沒有大陸侮辱玩家的「自動導航」。
我笑左

篇野幾好~同你頂上去~~

認真說的。「自動導航」真係好侮辱﹗無晒冒險感覺。

想像你是勇者,身體被人控制走去npc及怪物面前...... -__-ll

我都來輕輕頂一頂......

原帖由 ericho731 於 11-6-17 12:17 PM 發表
見開始有人唱衰,主要是攻擊前要等約1秒;
其實依個係為左配合遊戲中的集氣系統,見完悟飯爺爺佢會教你用。

**** 用vpn玩本身有半秒-1秒延滯,執野果時可以計到。

七龍珠Online 有很多原創特色既地方,係度分 ...

其實肥同瘦都冇話邊個行得快邊個行得慢,只係成人行路快過細佬(經測試)
順便幫你推推

笑傲無雙

原帖由 ←璿●璿→ 於 11-6-29 08:42 PM 發表

其實肥同瘦都冇話邊個行得快邊個行得慢,只係成人行路快過細佬(經測試)
順便幫你推推

有可能是負重問題。負重適當的話,攻防都加5%,不過會行慢少少。(我再改改)

但如果有機車,行慢少少也不打緊吧。謝謝你的推。

忍影世界

其實負重少少好了><
適當的過重會增加5%氣攻同物攻攻擊力
我試過太重
佢扣左我20%物魔攻同防
仲扣左我40%速
慢到隻龜咁

笑傲無雙

原帖由 chase 於 11-6-29 09:21 PM 發表
其實負重少少好了><
適當的過重會增加5%氣攻同物攻攻擊力
我試過太重
佢扣左我20%物魔攻同防
仲扣左我40%速
慢到隻龜咁

扣40%......   小學生咩重書包咁.......

重都好呀 ,好似悟空同魔童修行咁

我想問下大家,4星龍珠係邊到做任&係邊到打??

原帖由 chithung1997 於 11-8-21 11:48 AM 發表
我想問下大家,4星龍珠係邊到做任&係邊到打??

係雅荷油田左上少少,你會見到隻紅褲軍既牛,隻牛叫"監視官波帕羅"
你只要搵到佢,一直做佢D任就得

玩過星曲WEB

支持 唔好沉 0v0
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-27 12:49 PM , Processed in 0.048319 second(s), 13 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存