2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 龍之谷 Dragon Nest 《龍之谷》心得區 多啦教室,每天30金日進教學(24lv為準)
go

多啦教室,每天30金日進教學(24lv為準) [複製鏈接]

玩了龍谷三個星期
陸ser唔計
自問對金錢好唔夠洗
我相信大家都係咁的苦惱
讓我為大家分享一下龍谷搵小錢的小方法吧(以混亂之龍ser為準)

第一。基本上,24lv前你的金錢都夠用了,唔洗為錢而苦惱
因為+1裝到+7裝分別唔太大,你唔洗放錢落去強化呢個無底洞!
但24lv後,每次修裝都係大家最唔想的時間,每次最少由1金到n金都有
小弟就要6金50銀了....

每天最基本的搵錢就係,打黑暗空間水晶
相差不太
每次太約2金40銀左右(大家打到10關的話,10關後要好的隊伍...)
兩次就4金40銀,這個數字不太高,也不太底

這個時候,要大家的一點點技術了
嗯24lv到26lv一個人夠單打紅牛了!(有技術的話)
每個星期7次,大家一次過吧.
7次中太約4次是會落去生命紋章的
而家是16lv的高級!,
我就是這樣打了一個星期(一共14次)
對,就是高級的16lv,這個制做一次不過3到4金成本
但你可以賣到10金到更高左右(賣家不錯,十分多的,因為24lv/32lv的和16lv相差的只是血量)
這你每次最少有6金的紅利了
4次就也最少24金,這通常是一日的紅利(1天打7次)

這24金夠我們搵錢了!
以下就是要時間的環節了
沒時間不用看了
先在廣場大叫,收中黑曜石/黃晶(黑瑪瑙不用了)等等,每個不用太高,也就1.3金到1.5金
記得,一定要收同一種石頭,因為台服的龍谷一個星期最多只可交易30次
一種中級石頭20粒賣是最好的選擇了!
但你會問,一個石頭市場的市價2金,但你收1.5金,有人會賣嗎?
信我,他們一定會賣的,這是人的心理
放在市場,不知何時會有人買,不如低價給你心態
然後,你就用這個心態搵錢了,
再放上交易所用最低的價錢(最低你都搵唔少)
你每個石頭最好可以搵到50到70銀,20個就10金了
積少成多,一個星期30次就300金了
30次過後,你再收石頭,收夠後
換分流!是換分流,再用比交易所低十到二十銀的價錢放出去,信我,一定好多人跟你買的!

已有 1 人評分威望 收起 理由
ngai + 15

總評分:  威望 + 15   查看全部評分

好大既偉論-.-
但係我唔洗咁.一日都30金以上入手=.=
只要去pvp打返2個鍾就有=.=...
將d章換中級石賣哂包有

你POST左出黎話比人知你在水池收石, 再拍賣放..
以後D玩家重會唔會放...

打下pvp又可以搵$$
我最多咪搵少D~~
何必急在一時~

原帖由 Darrenmak 於 10-12-8 01:34 PM 發表
打下pvp又可以搵$$
我最多咪搵少D~~
何必急在一時~

咁早期搵錢姐....
中期就另一種啦(另一種好秘密下@@)
我要本金.
無本金,點大生意@@

tyxxxxxxxxxx

低買高賣真係唔岩我~~
好似覺得會賣唔出咁
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-5-6 03:58 PM , Processed in 0.030538 second(s), 14 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存