2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 龍之谷 Dragon Nest 《龍之谷》心得區 沖級聖地''孤島快刷+慢刷+3s教學
go

沖級聖地''孤島快刷+慢刷+3s教學 [複製鏈接]

今次係小弟第一次發教學..希望大家支持下''可能會有少少錯誤''不妨講出泥同..我會即時改左佢''
孤島24-32升級聖地..可以keep住每日1-2lv呢個升級速度''佢用Ftg又唔多..一場47..唔知點解連回城都唔扣FTG''
沖級一流聖地''費話少講''教學''
最常見孤島團''4職.劍+弓+牧+法(有2種打法)

(打法1,100%3s,但不建議)
呢種打法係最常見..就係弓同法係到打花刷分''緊住劍同牧就沖去前面殺怪..呢一種打法一定確保有3s..但係打ge時間會比較慢''大約一場維持係15-18分鐘或者打後''
點解呢一種方法打得慢''如果你keep住打10幾場..應該會好快吐血''

(打法2,唔一定3s.但比較好)
呢一種打法比較快..約係第一種打法3:2ge速度''就係所有人都走去刷花''因為4個人都一齊普攻打同一隻怪..分數升個比例會快好多''但係當然唔夠2個人刷個d分多(你自己個個分數)
但係4個人加起泥個分''會比2個人刷多..但係千其唔好自己沖前去打怪''一定唔好''等齊成team人先去打怪''一齊加分''同埋會清得快''但係呢一種刷法有一種唔好''
就係唔一定100%,3s..會維持係2s-3s左右..速度係11-13分鐘左右''打3場=打法1ge2場..速度係快好多''

(打法3,感覺上最好''雙法+弓+牧'')
3遠攻都刷花''牧不要打''(只限頭一輪花)..
呢一種打法都可以維持係11-13分鐘..但係都確保一定可以3s..最痴線仲要我試過一個人20萬分-.-''

(打法4,快刷3s易死團''雙法+雙弓'')
雙法加雙弓..呢一種打法''最高速度..試過9分幾鐘完成'''當然仲要係3s..但係有一個唔好處..就係好易死''仲有會同人搶裝''所以唔得閒或者就泥無事間..先建議用呢一種打法''

提示:千其唔9好自己沖好打怪''
好多謝有人提供關於兔ge資料:
但係用key開白兔/黑兔  佢都會比多樣野你  叫次元水晶碎片  (咁上下名啦  唔記得= =")
如果你咁好彩    出白兔    你會多一件 a級(史詩)技能紋章

已有 2 人評分威望 Good 收起 理由
小恆=] + 1 key果part..度度都係咁 唔係得孤島係...
ngai + 15

總評分:  威望 + 15  Good + 1   查看全部評分

笑傲無雙 玩過星曲WEB

冇debuff手+唔識閃毒水的玩家 想3s難上加難
係咁扣150分

有冇影片

又真係幾快wo..

十週年勳章(賀詞)

原帖由 suki2535 於 10-12-7 08:28 PM 發表
又真係幾快wo..

好恐怖打左5場已經無心機打

好難夾...就算睇左e個post既人明左..
組既人都未必合作...
你知啦..有D人事先同佢講定..話ok
入到去都係彩你都有尾~~
還是找到2~3個長期伙伴較好

我就向來打機都冇追求e D極神升lv方法,
我反而享受每個階段的感覺
慢慢地up lv也有另一翻趣味~

而且咁快升到32,咪冇左 低lv pvp個種感覺XD
同埋冇機會去挑戰一下高lv過自己的對手,磨練一下技術

不過我也覺得你這post很好,畢竟有些人是不能時常玩
這也是一個good suggestion~

仲有孤島開黑兔..係唔洗key(只限你身上無key..如果有佢會扣你d key)''所以建議打到key就放番倉''之後先再刷..20場就有2金..但係撞到白兔就開唔到''所以要唔要就自己決定啦''
--------------------------------------------------樓主你上面呢度錯晒-----------------------------------------------------

不如你改番岩佢啦....無論黑兔白兔係任何副本都係可以唔用key開= ="
但係用key開白兔/黑兔  佢都會比多樣野你  叫次元水晶碎片  (咁上下名啦  唔記得= =")
如果你咁好彩    出白兔    你會多一件 a級(史詩)技能紋章

原來如此.........
多謝樓上的提供=0=
如果唔係我可能會跟左樓主咁..唔帶key打--

那無帶key~開白兔會有a紋嗎?

印象中..如果沒有KEY..開白兔什麼都不會掉的.

多謝樓上和樓主:)

咩呀~~我打死盆深有一次拿了s咋~咁好彩出了一隻白兔~~我重要係無key在身都有好東西~但係我同team其中一位有一個a紋出tim~~

原帖由 jchunter 於 10-12-23 09:57 AM 發表
咩呀~~我打死盆深有一次拿了s咋~咁好彩出了一隻白兔~~我重要係無key在身都有好東西~但係我同team其中一位有一個a紋出tim~~

那是巢入場+NPC禮物(希有)

感謝樓主心得
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-5-6 03:47 PM , Processed in 0.041898 second(s), 14 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存