2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 亂2 Online 亂Online 精華區 弓箭部討論區
樓主: 《紅雪》
go

弓箭部討論區

我想問敏弓47lv個招洗5洗升嫁-0- <5係流星>

唔用震波用呢招引怪囉= ="...隔離房都打到...

呢招一大班怪..你又有team好好用..

精弓用咩弓好?有屬性更好, 有冇好介紹?

用弓係咪一定係女角色?男角色用弓得唔得..?

玩精弓係咪即係入面既練氣功呀?

我想問精弓27lv個招其實升靈箭定靈射好呀?
除左一個要用箭一個唔洗外,咁仲有咩分別呢?
聽大家講又好似學靈箭好d咁..
thx 各位講講我知...
leekamhou 該用戶已被刪除

好慘ar..力弓升得超慢...好在我一早加爆體強...唔係仲慢=.=

力弓打精弓都係一半一半!!!我用個7X LV精弓同個9X LV玩PK~~打左4 ROUND都係2 WIN 2 LOST!!!但再到後期就真係唔知啦~~~雖然佢攻擊力真係好勁"用左招強化凝聚箭"打過黎~都死唔去!!!但因為佢呢隻都幾慢下所以........

我而家47敏弓用競賽弓(冰)重有冇第枝可以用啦?我想問下+磨石果d係咪100%成功架?

你玩敏..我估獵弓冰正 電正個d用到掛...
唔係100%....合到架..愈多愈有機會爆煲~o~

狙擊射殺要不要學呀?
敏弓lv47個招

敏弓既閃電之擊加爆勁唔勁??

靈箭+唔+爆好呀/唔+爆要+點>>??

以下係我本人一些心得... 希望各位唔好再睇少敏弓及力弓
【敏弓】
回避提升一定要升爆   建議用全改裝  有錢的可以衝埋加4   ~"+
這樣敏弓可減少些受傷次數
pk時~敏弓同近戰打類角色可以叫做屈機
點解~!?  敏弓一招狙殺射擊 加 冰或電 弓 打近戰類角色可以屈到d近戰投降咁滯(用冰弓既要點滿此招)
例:狙殺射擊9lv 可減 45% 移動速度
中了冰後 再減40%速度  等於減去對手的85% 移動速度
中電更慘 中電減60%速度 對手是沒法移動的
這種你便可以在旁優雅的射殺你的對手   
注:同想pvp時近戰類都會追著弓手 , 而此招起手我覺得有點兒慢
所以要做好硬食對手一擊的心理準備

而敏弓基本上是玩回避及速射為主
所以建議敏弓往後的回避驟升以要點滿
升lv我想不用教吧...敏弓實在太易升了~學到流星之後練功已經很舒服啦..何況87還有一招怨靈射擊

【力弓】
我是由78lv敏弓轉做力敏修雙弓的,但我轉力弓後pvp時的取勝率也上昇了不少
很多人說力弓起手慢,pk或pvp 時無用
如果你說初期的力弓的確是...
但力弓基本上學到格鬥弓術已經超屈機了
我pvp時一開始用格鬥弓術打~跟著用敏弓那招閃電之擊
用這兩招梅花間竹咁出~ 扣人超多~這兩招起手都好快...又有機會斷人招...
如果敵人站得遠或者打打下走左去~你仲可以立即出強力凝聚射擊打落去~打超痛的>v<"
練功方面~力弓既清怪速度都唔比精弓差得去邊
穿衝(被動技)9lv 可以穿10隻怪  團練既話一大堆怪 一招強力凝聚射擊一箭打落去
可以一次過扣10隻怪1xxx  所以我成日話呢招係米加粒子炮  無得彈
仲有9lv格鬥弓術可以打前方180度 半徑26既所有怪:ma2:

我現在只是84lv力弓,都打嬴過好多7~8x既其他職
但力弓在裝備方面都要好大花費,因為玩力既共同點係低防
所以防具都要有起碼+4,唔係好易死
同埋要有一把稱心既武器,玩力弓把武器唔勁玩黎做咩
我同一個7x 力弓打~2下比佢秒左 我防都有130架
細問之下用合成木短弓(冰)+7
我問佢做咩咁博衝+7 佢答我玩力弓把武器越勁越易秒人

同埋而家精弓pk及pvp時都改弱左好多
而家都唔係精弓惡哂架啦~睇少力弓同敏弓各位都唔會有好處>v<"

我是玩高立校園 - 鳳凰學校
id:小武天

[ Last edited by 小武天 on 2005-6-26 at 07:09 AM ]
已有 1 人評分威望 收起 理由
《紅雪》 + 15 鼓勵

總評分:  威望 + 15   查看全部評分

敏弓用電弓定冰弓好d????

Originally posted by alvin123456 at 2005-6-23 06:55 PM
敏弓既閃電之擊加爆勁唔勁??

基本上敏弓呢招必學...因為你一開頭都冇技能學的...
呢招我加到Master又射得快扣mpsp又唔係扣好多...攻擊力當然係好過普攻啦...

Originally posted by SuperJackie at 2005-6-27 03:13 PM
敏弓用電弓定冰弓好d????

兩把都各有各好..
電弓的話識合用來玩PK,因為你到左學到狙擊射殺的話,用電弓加這招可以定住人了...(不過要加到好高lv,其實加到Master都冇咩所謂,因為敏弓d技能會有多...我暫時覺得...)

冰弓的話就識合用來練級,因為冰弓打得快,而且仲會加少許ga攻擊力,仲知一句到尾都比電弓打得好...

請問77lv招靈氣箭應唔應該加爆去?
因為都扣得幾多下4lv都有1xxx +埋血箭有12xx
p.s.係精弓果招

閃電之擊 升到 master 既廷遲 係1...
同埋已經當係普通攻擊用....所以升爆會射得快好多....
pk時cut招率高....
狙擊好好用..一定要升爆....加埋電...屈機

Originally posted by =___=' at 2005-7-1 11:22 PM
請問77lv招靈氣箭應唔應該加爆去?
因為都扣得幾多下4lv都有1xxx +埋血箭有12xx
p.s.係精弓果招

因為加到master pk 會勁好多...

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-3-28 05:39 PM , Processed in 0.041513 second(s), 13 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存