2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 亂2 Online 亂Online 精華區 氣功部討論區
樓主: 《紅雪》
go

氣功部討論區

Originally posted by 神之六翼 at 2005-5-24 03:31 PM
我係 全+智 既e生
now 得 28lv ja=.="
技能方面
烈焰 lv 1
吸星 master
回自己血果招  lv 4 (個人覺得唔洗up咁高,後期有招技要求呢招到4 lv, so先up)
生生不息  lv  7 (+人地hp)
回sp 果招  lv 1
no ...

我都係28 仲有20點未加a_a

Originally posted by 慶哥 at 2005-5-24 05:08 PM

我都係28 仲有20點未加a_a

咁你學左咩技=0=""????

玩咁耐終於lv47...有招地龍玩下= =.....不過又想轉下新ser...

我想問下..

升左lv點加野嫁!!

我岩岩新玩嫁...

唔該教下我丫

我想問下~where可以買烈焰符GE符咒~同埋裝D符去邊GA~

Originally posted by ccx826458 at 2005-6-1 12:30 AM
我想問下~where可以買烈焰符GE符咒~同埋裝D符去邊GA~

係氣功部有得買= =禁消耗品果到....d符要有棍先裝到的

Originally posted by 〃﹍××煩*” at 2005-5-31 04:09 AM
我想問下..

升左lv點加野嫁!!

我岩岩新玩嫁...

唔該教下我丫

大部分人都係玩精氣ga啦....全部加晒精神啦

d符叫咩名~AR~
我有棍~BUT 點裝 AR~

Originally posted by 蛋治焗薯 at 2005-6-1 12:36 AM

係氣功部有得買= =禁消耗品果到....d符要有棍先裝到的

我識啦~ THX AR~

我想問一下....到底攻輔型 氣功師.. 點數應該怎樣加好丫?
技能應該加幾點呢?  我15lv , 學了烈炎符 / 補hp / 月家槍法(3lv)

笑傲無雙 玩過星曲WEB

其實我想知有d人教話加精加到120就夠~咁事實係咪呢?如果係既話~咁再+邊種屬性點好?

以下我加點↓
精計埋加點去到164..因為見47 d招都係164 已經學到
留緊點諗緊加精定加其他
能力點↓
火焰爆左
吸息4lv
生生不息爆埋,學左呢招生命恢復可以唔用
補自己血 2lv,為左為生生不息必要
補sp 4 lv
回mp同保護符唔學,如果只加小小冇乜作用,所以留點學47 以上d 招算
舊server玩到四十幾咋
以上既唔知幫唔幫到大家,未必加得岩架= ="
不過玩game都係隨自己喜歡加點先有d個人特色既

韓版LV113半攻半輔技能點法心得

攻擊方面的技能
1 LV7 烈焰符 必點
你要靠這招生到47級點滿
點滿可以打三隻
2LV17 弱化符 不用點= =
因為放了用魔法技能打也不會比較多
3 LV27氣力增進 不用點
前期mp用的不多後期可以靠飾品或裝備附帶增加回mp來撐
4 LV47地龍擊 必點
點到滿不用怕.點滿可以打五支附帶暈眩一秒可以減少你喝水量這招不用調角度基本上怪物只要圍者你.你放這招都可以打到五支
5 LV57冰龍生天波 不用點
但是這招是冰凍符的前置技能如果說你要學冰凍符那這招就必須點到兩級.但是我為了學冰凍符去點這招實在是不划算.因為這招點到滿也只能打一隻.不過我是建議你練到67級回來點這招到兩級然後學冰凍符.因為靠地龍級撐到77有點累.到了77級為了要學兩招LV77的攻擊技能所以去喝忘卻藥水A.重置技能點數.重點後烈焰符只需點到散毒符的最小需求LV4.地龍擊就不用點了.當然那時候冰龍升升天波和冰凍符也不需要點了.只需靠散毒符和榮炎爆發來打就夠了
6 LV67冰凍符 點
點吧靠地龍級撐有點累
7 LV77散毒符 必點
點滿可以打八支.好用範圍大.不用跑位.基本上怪物圍者你的時候都可以打到八支
角度360
8 LV87石化符 不用點
不用點.點滿還是打一隻.不過他的附帶效果對於吃王很好用.不過哪來那麼多王
9 LV97靈魂招換 不用點
點滿還是只打一隻= =

輔助方面的技能
1 LV7 吸星術 不用點
不用點.但是這招是榮炎爆發的前置技能到了77級再回來點到最小需求LV3
2 LV7 生命恢復 點到LV4
點到LV4是為了學保護符.單然在台版這招前期可以省水錢
點到LV4就好氣功部點數很欠= =
3 LV17 生生不息 不用點
濫技能一個不過到了47級為了學治愈術再回來點到LV3
4 LV27 氣力加速 不用點
不用點不然點數會不夠= =
5 LV27 毅力激發 不用點
這招對你沒什麼用但是放戰士不錯如果有固定的人組你練功在點吧
6 LV37 保護符 必點
點滿加10%防前期放雖然加不多但是後面基本防一百以上放了就可以多十幾點
LV47吸星大法 不用點
好像很濫從沒點過@@
7 LV47 治癒術 必點
點滿,可以持續五分不會中狀態..
8 LV57 加速術 不用點
增加跑速不錯是不錯但是點了點數會不夠點些比較實在的吧!
9 LV67大健康符 必點
組隊要考這招幫隊友補血= =點到滿補500放一次技能會持續三次補血
10 LV77地靈防護 必點
超好用的@@.點滿加15%防30個迴避
11 LV77融炎爆發 必點
點滿吧單練靠散毒符和這招互相放.而且和散毒符ㄧ樣點滿打八支怪物圍者你時角度360
12 LV87 生體加速 不點
這招是不錯啦但是點了點數會不夠
輔助技能
體能強化
點吧加氣力的也就是加技能攻擊而且是被動的!

攻擊技能有一招氣力強化也是增加氣力的點滿可以加50氣力持續110秒不過別去點那招那招只能放自己.而且放了MP會一直少(很像漏油)@@放了了打起來看數字反而有時候會比較少.不知道原因

這樣點法點數應該夠.到了LV77可能都還有剩在看看你在看看要不要點其他的反正你也要靠散毒符和榮炎爆發撐到LV127.所以LV127可能要再喝一灌忘卻藥水A來重置點數學兩招LV127的技能

[ Last edited by 《紅雪》 on 2005-6-22 at 05:20 PM ]

我id:1shs1      52lv半雙修     有 hp sp  大健康之前提  火同地..........之後唔知點好???請教各位  ^=^

加力既話點樣加投?

我之前也問過一些高等氣功師(沙田妹妹..bonda..潮吹..青龍子感謝他們)
其實我認為77吃一支忘水比較好(玩雙修到77應該會吃了一支)
77學的技(根據他們分析)
保護符 lv3或master(master+防10%..lv3是因為地靈master不想浪費點)
sp lv2-3
mp lv4左右
大健康lv5左右
治癒lv7(他們說lv7可以全抗0.0)
溶炎master360度打8隻或學散毒
地靈master<==他們說必點
地龍3lv左右
冰龍&冷凍(可學可不學..因為冰龍master打一隻..冷凍就lv1打4隻..本人是不學)
至於生生不息..烈炎符..吸星術那些只學到前置點就好(這是77前終合那4位高等氣功的意見)

47前的技能(打算在47吃忘水的)
sp lv2-3
mp lv 5
保護master
生生不息 master
烈炎符 master
吸星5lv左右
+自己血那個學到前置就好了
大概是這樣..因為47飲忘水(所以烈符可以master)

67前的技能(想在67才飲第一支忘水)
生生不息 6級-master(在有大健康前最好都是master)
保護符master(升1級多1%防)
sp2lv
mp3-4 lv
烈符好像是4級是前置
吸星3級<<<好像也是前置
冰龍不學(除非你單練才學)
地龍7級或master(1-3級打3隻.4-6打4隻.7up打5隻)
至於吸星大法感覺沒有用..一直也沒有點(有錯請說)

都是終合那幾位氣功師意見.再+上本人呆呆地浪費2支忘水去學冰龍(第1支打算忘記地龍學冰龍..第2支是發現冰龍比地龍廢又轉回)

有錯請指出..大家一起交換心得吧^^

Originally posted by keaan91 at 2005-6-1 03:43 AM
我想問一下....到底攻輔型 氣功師.. 點數應該怎樣加好丫?
技能應該加幾點呢?  我15lv , 學了烈炎符 / 補hp / 月家槍法(3lv)

y 你學了月家槍法0.0?
如果你一直是+精神..那月家槍法你點錯了0.0"

忘水a

氣功飲忘水a~會唔會唔見左一d技能點數ga??
聽人話係第一次個d會唔見左......
唔係好明.......
如果會唔見左一d點.......
咁飲得多咪好蝕.......

52lv~~

我係個52lv既ec..
係到分享下我既心得~~唔知岩唔岩架@@"
烈焰符--->lv10(你練到47都是它==)
生命恢復-->lv1(學 生生不息, 唔學保護符...遲d有地靈防護)
生生不息-->lv4(我到依家組人打雞場, 一次都可以加哂劍士d血!!夠喇..遲d有大健康符!!)
加mp同加sp呢兩招-->lv4(時間夠長架喇~~要慳技能點...)
治癒術-->我唔學住...不過遲早都要爆!!
地龍擊-->1lv(都係團練or組練...遲d學冰凍符&散毒符)

係咁多喇...因為lv唔夠==唔好意思
識玩既可唔可以話我有咩錯丫...plz
&講俾我聽遲d要點升~"~
thx^^

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-19 06:24 AM , Processed in 0.034205 second(s), 12 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存