2000FUN論壇

搜索
樓主: 路斯化
go

內功及陣法專區 [複製鏈接]

我想問下如果你金系內攻高lv

咁d拳係咪會好難暈你..定係暈左冇暈咁耐

金3又會唔會難暈好多(如果金系內攻高lv)

幫忙解答一下>~<

我想唸方法破拳ge暈....因為成日俾人暈到死都唔識醒

原帖由 28062806 於 2006-5-2 12:54 AM 發表
我想問下如果你金系內攻高lv

咁d拳係咪會好難暈你..定係暈左冇暈咁耐

金3又會唔會難暈好多(如果金系內攻高lv)

幫忙解答一下>~<

我想唸方法破拳ge暈....因為成日俾人暈到死都唔識醒

據我所知香港墨香外功無屬性的,拳打暈人與對方金屬性內功無關,所以拳手就是如此可怕的近攻對手。
金3與拳的暈人外功機率相若,只不過金3或會因對方金屬性抗性高而影響傷害程度,但一旦被打暈都一樣暈咁耐(未正式測試過,有錯的請指正)。你要唔被拳打暈是要避免和拳手近距離博鬥,其實佢暈你每次只是5秒,但高層次的拳技幾乎每打你兩下就至少有一下暈倒你,他不斷打你所以你就持續暈落去囉,嘗試用水3/金3配合遠距武功打吧。

山林  講解下  劍 學水3定金3 好- -

原帖由 傻洛 於 2006-5-7 01:17 AM 發表
山林  講解下  劍 學水3定金3 好- -

水3金3各有好處,要睇你自己喜歡用乜野劍招,例如你喜歡用三燕左衝右突既,可以先考慮用金3,用意係我金3打你唔暈你走埋黎我就出三燕,唔埋黎就月迷金3輪流出,這樣金3當然要練高,如果唔喜歡用三燕就可以考慮水3,定住佢再出月迷,但PK對弓暗或拳的如封就無乜用,因此金3對劍客好似多左d重要性。
唔PK本來唔學內功都得既,用月迷引幾隻怪再用蒼松打都升好快,但考慮到越高級d怪只用外功就越難打,所以學哂金3水3兩招傍身都無壞。

金3暈到人架咩-,-?
d人成日話暈到 我自己用左好多次都好似無乜效果-,-
水3就冰到人

原帖由 星回憶 於 2006-5-7 04:11 PM 發表
金3暈到人架咩-,-?
d人成日話暈到 我自己用左好多次都好似無乜效果-,-
水3就冰到人

金3係暈到人架,不過要練上最少第7層至有d野睇下,練滿到12層就有75%打暈人。
如果未練到高層又想睇下暈眩效果,可以去打d低等過你既怪,不過3/4層只能暈怪唔夠1秒,人就唔知喇。

我係一個30lv人仕,但係如果高lv人再去做內功技,咪冇時間up lv la??

原帖由 maxman2005 於 2006-5-7 11:29 PM 發表
我係一個30lv人仕,但係如果高lv人再去做內功技,咪冇時間up lv la??

點解咁講呢? 用內功打怪點解唔可以up Lv,除非你打d低你好多級既怪啦,你係唔係想話up武功層次呀,30Lv人物d主要武功層數唔會點低喇,可以練得就練滿先囉,內功係用來補不足既,再遲d練都得。
其實你而家試下用1級既內功打怪會發覺重易打過用7/8層既外功武功打,我曾經試過用一個24級人物去打千年樹精,用8層既外功打,打到無哂內力隻野重爭dd血至死,要用普功連擊打埋佢,但用1層既金3同水3打竟然祇係用左一半多d既內力就打死佢,你點睇。

我想問下加土內會唔會係用金鐘個時加多d防?
+土%戒有咩用??

我想問30lv學左三才陣之後,如果唔小心跌左lv係唔係冇左三才陣果招,而且冇得重學?

我玩槍的,學左金鐘罩了。可以加物防
想請問....
有冇技能可以加物攻
如果有,係邊度買黎學。

我想問...我玩劍...咁我玩劍用咩內功好ar~~~thx~~解答下我..thx very much!

原帖由 嚦咕嚦咕小神仙 於 2006-5-10 09:14 AM 發表
我想問30lv學左三才陣之後,如果唔小心跌左lv係唔係冇左三才陣果招,而且冇得重學?

所有技都死後都唔會消失,去武使到學返1層就得喇,唔使再做任務

原帖由 steelix 於 2006-5-10 03:11 PM 發表
我玩槍的,學左金鐘罩了。可以加物防
想請問....
有冇技能可以加物攻
如果有,係邊度買黎學。

冇技能可以加物攻...不過你玩槍只可以加槍術黎提高攻擊力~

原帖由 kevin417 於 2006-5-11 01:31 AM 發表
我想問...我玩劍...咁我玩劍用咩內功好ar~~~thx~~解答下我..thx very much!

視乎你鐘意玩邊招技黎決定...個人覺得玩金3好d~你暈到人人地係打唔到你...但冰3人地只會行唔到,

有遠攻的敵人一樣可以打到你~冰3最好都學1層,起碼比人打比怪可以走到佬~

--------------------------------------------------------------------------------
火雷魔vs水雷魔

火雷魔:
紫霞真氣
紅蓮
風雷破
金鐘
吐納
水雷魔:
加電攻果招
雪燕
風雷破
金鐘
吐納
假設大家咩都一樣(裝,屬性點的加法、技能點加法
技能等級、人的等級一樣
邊個勁d

同埋魔c係唔係5心1體用加防裝,用金鐘,學加防(技能點),用吐納
大家建議火電魔同冰電魔點升,升咩技同升技次序(咩技都講下,例如技能內功)

版主勿del post,我個post唔係犯規,係踩戒的!

有冇人可以話我知3心 2血 1敏好唔好?因為我出冰3既時候係會停一停跟住一下攻擊. (我用暗器既)

原帖由 michaelsze 於 2006-5-13 10:36 PM 發表
有冇人可以話我知3心 2血 1敏好唔好?因為我出冰3既時候係會停一停跟住一下攻擊. (我用暗器既)

水3是要兩秒回氣的,就算你連續按水3都唔會連續出到,中間的時間就會被你的暗器普攻自動填補,與你的加點方式無關,你可以學多一招內功,又或者用一招暗器的外功與水3輪流使出就不會有間斷時間有普功攻擊的情況出現。

原帖由 山林隱士 於 2006-5-14 09:52 PM 發表

水3是要兩秒回氣的,就算你連續按水3都唔會連續出到,中間的時間就會被你的暗器普攻自動填補,與你的加點方式無關,你可以學多一招內功,又或者用一招暗器的外功與水3輪流使出就不會有間斷時間有普功攻擊的情 ...

用完水3再用銀按照白馬都幾正 係咁退後
lock0213 該用戶已被刪除
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-26 08:48 PM , Processed in 0.045100 second(s), 12 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存