2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 卡巴拉島 卡巴拉島 遊戲資料專區 冷酷龍配點與分析
樓主: 影之豪少
go

冷酷龍配點與分析 [複製鏈接]

@p@ 回錯板= =""
修正左

[ Last edited by ≧﹏≦龍 on 2006-4-6 at 10:44 PM ]

=.=有咩錯呢???????

笑傲無雙

咁魔力唔洗加啊????

Originally posted by ≧﹏≦龍 at 2006-4-6 01:22 AM
@o@"
好多錯野呀.......

恕在下愚昧~未知閣下有何高見?何不坦言相對~共同分享呢 ~?

如有錯誤的地方.請高人指教~

Originally posted by 135201314 at 2006-4-6 01:25 PM
咁魔力唔洗加啊????

魔力按一轉前來說.. 可說只是增加mp.. (一轉後怎樣計算,小弟不敢斷言肯定!!)
再者~身為魔法師的你.魔攻不高, 秒不到怪, 被怪追斬..教如何是好呢.. = =?
不過~ 配點並沒有絕對的正確~ 因人而已吧^^" 嘿嘿
小弟就建議不需點魔力 @@"

我依家19lv 之前全魔力
依家全點全魔法力會唔會太遲?

做暗龍好似好玩d@@

我想問...如果我冰箭1..指10..回血6.....想做暗龍..但係我又想爆招+魔攻技..點好?會唔會出現冇點用= =

Originally posted by kaffir at 2006-4-6 07:28 PM
我依家19lv 之前全魔力
依家全點全魔法力會唔會太遲?

umum,, 我認為太遲了= =.."
19 lv 全魔力型,, 我諗你而家冰箭打怪..應該都過唔到150-200 . 對嗎=-=..
有數可計~如果你之前全加魔法力既話~ 人物每升2個lv 先會加1點魔法力~~ 19 lv ~ 19/2 = 9 , 你最少差人9點魔法力~ 打怪黎計..就以經扣少人好多了.. -0-"
以冰箭1 lv為例~ 佢既魔攻 = (魔法力-49)*230/10.. (資料來自某網頁)
你可以計一計你既攻擊力差人幾多 c_c"

所以我建議你重練 =-="

Originally posted by 細旦 at 2006-4-6 08:27 PM
我想問...如果我冰箭1..指10..回血6.....想做暗龍..但係我又想爆招+魔攻技..點好?會唔會出現冇點用= =

照咁睇 . 你個人物應該係20 lv 左右~ 對嗎@@?
指環攻擊上到10 lv .. 其實已經可以話做硬光龍了 -0-"
因為加點黎計.. 的確~同時練兩招會唔夠點用 @@"
所以..我認為你應該做光龍會比較好~
(只是小弟既小小意見~並不可信 xD!! 再問多d高人先決定點練會比較好 -.-")

PS:夠唔夠點用其實我唔可以好肯定咁話你聽一定唔夠用囉~因為其實練光/暗龍.照我個加法練.基本上練曬d技我諗仲有幾點餘下既~ 不過果幾點我諗係留黎升1轉後既技囉..至於確實有幾點剩..我諗你要上一上網checkcheck啦= ="" sorsor.. !! 如果你搵到d資料歡迎在此公開分享~ qq ^^"

Originally posted by takman2626 at 2006-4-6 07:28 PM
做暗龍好似好玩d@@

暗龍~ 傳聞中..佢後期會比練指環型既人勁~~ 不過!! 練暗龍有個唔好處..就係冰箭出技時間真係慢左d = =.. 再者~ 要用招冰箭1 lv 捱到TM50真係唔容易 -0-.. 所以玩暗龍要有好大恆心先好去練囉@@"

Originally posted by 影之豪少 at 2006-4-6 09:19 PM

暗龍~ 傳聞中..佢後期會比練指環型既人勁~~ 不過!! 練暗龍有個唔好處..就係冰箭出技時間真係慢左d = =.. 再者~ 要用招冰箭1 lv 捱到TM50真係唔容易 -0-.. 所以玩暗龍要有好大恆心先好去練囉@@"

傳閒,光龍有招等離子衝擊,全sever最勁?
但係大陸官網已經出2次轉職,寫到明光龍以光回復魔法為主,暗龍則以攻擊魔法為主,
咁姐係後期暗龍攻擊力一定勁過光龍?

係囉係囉~~我睇官網都係咁講~~
咁織係邊個好d@@

Originally posted by 影之豪少 at 2006-4-4 07:52 PM

問得好 !o!~~!!
暴風 我之所以冇寫d資料出黎 , 全因為佢一轉後冇絕招 !o!"
光龍 暗龍 . 1轉後分別都會有一招最強技能.. 分別是 光:等離子衝擊 (115TM 等級可學)  暗:亡靈之槍 (90TM等級可學) 但唯一係 ...

聽fd講..暗龍轉左係咪無範圍技..

Originally posted by 一岡仔一 at 2006-4-7 07:07 AM

傳閒,光龍有招等離子衝擊,全sever最勁?
但係大陸官網已經出2次轉職,寫到明光龍以光回復魔法為主,暗龍則以攻擊魔法為主,
咁姐係後期暗龍攻擊力一定勁過光龍?

1轉黎講, 傳聞中的確有傳到等離子係最勁既技能~~至於真實係唔係最勁我冇意見,,因為我都未見過呢招 -.-..
再者~ 2轉後.有咩技能我都唔知 =.=.. 所以.. 2轉後暗龍勁過光龍呢個問題仲係無法解答+肯定 ~"~..

之不過~ 官網講就話光龍以光回復魔法為主,暗龍則以攻擊魔法為主~ 但係1轉前/1轉後..不論光龍/暗龍都有攻擊技能,, 你話邊個勁.. 咁我想問..等離子勁定係亡靈之槍勁 ..?? 冇人知 =.=..." 總之就扣到d怪既hp勁甘..所以我覺得1轉前/1轉左..光龍/暗龍都係魔法攻擊為主.. 至於輔助技..好似兩隻龍都有嫁啵 =.=.. 問題在於你夠唔夠點加嫁者 = =" 對嗎 ._.??

以上只是個人意見!!

Originally posted by 少爺豪 at 2006-4-7 05:08 PM

"轉左"之後有冇範圍技我尚未有資料.. sorsor啊 /.\.."

Originally posted by takman2626 at 2006-4-7 01:17 PM
係囉係囉~~我睇官網都係咁講~~
咁織係邊個好d@@

邊個好d呢個問題好主觀嫁啵:O.o
光龍暗龍.各有輔助技,,亦有攻擊技能~~ 邊個好d真係要自己判斷~"~.. sorsor

Originally posted by 少爺豪 at 2006-4-7 05:08 PM

下~~真係無嫁???
咁不如玩光龍啦@@

我仲想問.....一招420攻既等離子...點有610攻既槍勁...?....仲有...我真係好想知等離子係咪最強技

如果你用1lv冰箭黎升到tm50,咁你都死得人啦=.=
無左玩game既樂趣啦~玩game最緊要玩得開心玩得容易
你為左練暗龍用1lv冰箭升到tm50,悶都悶死你啦
學我咁,玩光龍,tm20果陣將指環升到大師,e家下下玩秒殺,hi死=.=
(唔係哂命呀!!)
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-5-11 12:31 AM , Processed in 0.046486 second(s), 12 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存