2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 卡巴拉島 卡巴拉島 遊戲資料專區 冷酷龍配點與分析
樓主: 影之豪少
go

冷酷龍配點與分析

Originally posted by 迷之人 at 2006-4-7 09:57 PM
如果你用1lv冰箭黎升到tm50,咁你都死得人啦=.=
無左玩game既樂趣啦~玩game最緊要玩得開心玩得容易
你為左練暗龍用1lv冰箭升到tm50,悶都悶死你啦
學我咁,玩光龍,tm20果陣將指環升到大師,e家下下玩秒殺,hi死=.=
...

哈哈 xD!!" 有點同感 !_!"" 我原本都想玩暗龍嫁~ 諗諗下,,我驚未等到50 TM我已經轉game了 =.=.. 所以我玩左光龍..家陣都野野11xx @@" 哈 正!!

Originally posted by 細旦 at 2006-4-7 09:03 PM
我仲想問.....一招420攻既等離子...點有610攻既槍勁...?....仲有...我真係好想知等離子係咪最強技

好問題!
我都有咁諗過 .. 420 比 610 .. 應該 610勁.. 不過非香港版既卡巴拉傳聞已經出到2轉..? 果度既玩家話等離子最勁.. 佢係咪講真我唔知啦.. 因為我地香港呢邊好似一個一轉都冇 =.=? 定係未開放 = =?? 再者,, 要搵到暗龍..仲要TM 90 .. 有排先比較到 ..
所以.. 確實數值還是未知之數 = =..

Originally posted by 影之豪少 at 2006-4-8 12:34 AM

哈哈 xD!!" 有點同感 !_!"" 我原本都想玩暗龍嫁~ 諗諗下,,我驚未等到50 TM我已經轉game了 =.=.. 所以我玩左光龍..家陣都野野11xx @@" 哈 正!!

而家好似光龍咁好玩咁既-.-
教埋光龍既配點吧

多謝多謝= =
感激萬分= =

等離子係未光龍嫁??

Originally posted by 少爺豪 at 2006-4-8 07:40 AM

而家好似光龍咁好玩咁既-.-
教埋光龍既配點吧

光/暗龍配點~ 小弟的文章經己詳細寫明了 @_@" 嘿 !!

光龍 (必練技能 : 指環攻擊 --20TM等級技能)
冰箭 1 lv ------> 專注施法 ------> 指環攻擊 10 lv ------>  治療 10 lv ------> 強化魔力 1 lv -------> 提昇魔攻10 lv -----> 強化指環 10 lv
(有人會問專注回魔駛唔駛練~因人而已~ 只係回魔快dd~最多只好點 1 lv [治療 10 lv後可練] )
******P.S:如無必要.專注施法如果無需要就唔駛點,因為要成5TM先可以學.. /.\ ..."********
                **能力高既人. 最好將指環攻擊,提升魔攻,強化指環升成大師級!!**

Originally posted by takman2626 at 2006-4-8 09:34 AM
等離子係未光龍嫁??

冇錯冇錯~ 等離子 是光龍一轉後既必殺技~~
需求:TM 115 級~

Originally posted by 影之豪少 at 2006-4-8 01:08 PM

光/暗龍配點~ 小弟的文章經己詳細寫明了 @_@" 嘿 !!

光龍 (必練技能 : 指環攻擊 --20TM等級技能)
冰箭 1 lv ------> 專注施法 ------> 指環攻擊 10 lv ------>  治療 10 lv ------> 強化 ...

咁點配先唔會成日MISS?

我依家想玩暗龍= =但係會唔會好難升?!

TM20好難升下
點可以快d??
我又無得開通頂
做tm任又驚會卡住郁唔到做唔到=.=

Originally posted by 少爺豪 at 2006-4-8 03:10 PM

咁點配先唔會成日MISS?

呢個問題~ 小弟既文章中亦有詳細寫明 -0-" 嘿 !!@@

會唔會miss呢個問題~ 就睇你練咩型(屬)啦 ~ 者係整人果陣點樣配d屬性~
一般法師都係配 4魔4感 / 4魔3感2魅~~
4魔4感 . 升lv全加魔法力已經ok , 命中達 90%~
4魔3感2魅. 升lv 時可以選擇 全魔法力 / 3魔法力1幸運~ (實際命中不詳.不過小弟瀏覽過好多討論區~好多人都表示..432型於前期命中好似冇嘜問題,但到左後期就會開始出現miss .. 呢點要留意下~)

解答到你的問題嗎^^?

Originally posted by 細旦 at 2006-4-8 08:06 PM
我依家想玩暗龍= =但係會唔會好難升?!

難升~ 係一定嫁啦@o@
冰箭1 lv 頂到 TM50.. 不過如果你有恆心都可以玩囉. 如果到時你升到悶..想改變主意做返光既話 , 都可以改嫁~
因為光暗龍配技都差唔多~ 只係差在配先配後.. / 必練技能~
提多你一樣野~~ 記住唔好一開波就升爆冰箭 =.=.. 一定要 1 lv 頂到TM 50 先可以升爆佢

Originally posted by takman2626 at 2006-4-8 09:06 PM
TM20好難升下
點可以快d??
我又無得開通頂
做tm任又驚會卡住郁唔到做唔到=.=

TM 20 其實唔難升~ 小弟當時升TM 20 既方法..就係帶住招1 lv冰箭.. 去珊瑚-遊樂區 個排排場. 隔住個木板係咁放魔打怪..佢打我唔到我打到佢 =-=.. 成個排球場都可以用呢個方法打怪嫁~ 我就係咁樣升到TM 20 lu .. 不過帶水就必然的了.... 至於TM任我真係冇咩點攪過 = =
同埋我一同你一樣.. 冇得通頂 , 再者我冇得掛機鑽地.. so.. 只要你學我咁,,好快都會TM 20 @@
(皇家組x2.5 TM值)

果時你幾多lv去打??
我而家9lv~好辛苦tm11=.=

Originally posted by takman2626 at 2006-4-8 10:58 PM
果時你幾多lv去打??
我而家9lv~好辛苦tm11=.=

13左右掛,,唔記得lu~"~.. 到10 lv帶魔戒就好升好多了 :)"

魔戒????咩黎嫁
點先有嫁
幾lv有嫁
仲有用咩eq呀

Originally posted by 影之豪少 at 2006-4-8 10:10 PM

呢個問題~ 小弟既文章中亦有詳細寫明 -0-" 嘿 !!@@

會唔會miss呢個問題~ 就睇你練咩型(屬)啦 ~ 者係整人果陣點樣配d屬性~
一般法師都係配 4魔4感 / 4魔3感2魅~~
4魔4感 . 升lv全加魔法力已經ok , 命 ...

4魔4感d血好似放水咁啵但係..
4魔3感2魅命中既問題+幸可以補救嗎

我4魔,之後其他都係2
我應該點升呀??????
e家16lv,主要升攻擊力同防禦力

可以幫我指導嗎???????thx~~~~~~~~

Originally posted by takman2626 at 2006-4-9 12:55 AM
魔戒????咩黎嫁
點先有嫁
幾lv有嫁
仲有用咩eq呀

我魔戒既意思係指+魔法力果d戒指. 5 lv 10 lv 20 lv 30 lv 40 lv 50 lv 都有~~
不過緊記~ 戒指係唔可以同時間帶同一個lv的 , 者係話. 就算你20 lv . 都唔可以同時帶兩隻20 lv 戒.只可帶20 lv + 10 lv戒~ 緊記唷..
戒指在商店有售~~ 不過ok貴 -.-..

如果你問到魔b有咩eq帶 , 其實都唔係好多 @@"
1.寶貝藍龍~ +3魔法力
2.戒指兩隻
3.20 lv 魔仗 +3魔法力 / 好似係25 lv用既強化魔仗~ +4魔法力
基本上就係咁樣 ~
如果你有錢既話 , 可以買埋 +1魔法力既咩咩腰帶,,唔記得咩名 .. 不過我見人地賣10000左右 -.-.-...""

依我所知就係得呢d ^^" 加加埋埋都可以+到2x魔法力嫁 @p@"

Originally posted by 少爺豪 at 2006-4-9 10:48 AM

4魔4感d血好似放水咁啵但係..
4魔3感2魅命中既問題+幸可以補救嗎

4魔4感~ 冇錯的確係放水人 -.-" 藍水紅水都一樣食得好勁~~
所以玩呢隻屬. 打怪得兩個方法..
1.組人做肉盾..等佢打到隻怪冇左3成血時你出魔技秒怪..
2.邊走邊出技.. 出完技又係咁走.. 者係所謂既拉怪升lv法 = ="
**PS:呢隻屬比人暴擊一係就一下死,一係就得返3x血 =.=.." **
所以..要魔攻勁暴擊高命中勁係要付出代價 !_!"

432型既命中問題 ~ 加幸係可以改善命中 + 暴擊率的 :)" 好多論壇既人都指出魔法命中視乎幸運值的 ~ 希望幫到你啦 ^_^

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-19 08:43 AM , Processed in 0.038644 second(s), 12 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存