2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 卡巴拉島 卡巴拉島 遊戲資料專區 冷酷龍配點與分析
樓主: 影之豪少
go

冷酷龍配點與分析 [複製鏈接]

你可唔可以講d技能升到幾lv.同埋邊d唔洗學..>﹏<””唔該

Originally posted by *過路人* at 2006-4-10 10:44 PM
你可唔可以講d技能升到幾lv.同埋邊d唔洗學..>﹏<””唔該

=.="" 你沒留心到我的技能表啦 =_=" 技能旁已寫明升到幾lv = ="

邊d技唔駛學其實唔駛理,, 你只要跟我咁升d技就已經用曬你D TM值 = ="" 所以~ 我冇寫果d你唔駛學啦 !@@"

冰箭 1 lv ------> 專注施法 ------> 指環攻擊 10 lv ------>  治療 10 lv ------> 強化魔力 1 lv -------> 提昇魔攻10 lv -----> 強化指環 10 lv

*專注施法得1 lv~ 但無需要可以不學 !!*

"無需要"指出招快過隻怪打你 ~ 不過通常1轉前既光龍係唔駛學呢招

[ Last edited by 影之豪少 on 2006-4-10 at 10:51 PM ]

咩係1轉同大師~同埋羊同龍1唔1樣...-﹏-

其實我淨係想問樣野
我響好多online game都會望倒咁樣配
就係d點分得好散同埋係突左點出黎
例如:卡巴拉島升1lv有4點
但係教既方法係4魔3感2魅型
4魔我都明,但係3感2魅又點分呢?
係唔係搵張紙mark低砲左去邊=3=?
咁咪好煩?????@@

仲有,我而家都係全點魔法力,我而家9lv
點左1點幸咋
咁我以後應該點點
同埋技能有邊d必學?@@
係唔係你響第1張帖以經講左果d?
但係有d好似未講-.-?
你話以經用晒d tp值,如果跟你咁點
但我睇過另外d帖
話亡靈之槍係好勁@@
咁仲洗唔洗點?
唔該晒~

ps,我練暗龍~

[ Last edited by lawrence200427 on 2006-4-10 at 11:34 PM ]

請問暗龍學強化魔力洗唔洗學到10lv佢
因為佢升到10lv都有加1x%既魔法bo

Originally posted by lawrence200427 at 2006-4-10 11:30 PM
其實我淨係想問樣野
係唔係搵張紙mark低砲左去 ...

上半知你講咩
下半就唔知你up乜
4 3 2 係一開始搞人仔果時
既分配
唔係升lv之後既分配

請你打清楚你想問咩先.......

Originally posted by timsotim at 2006-4-11 12:04 AM

多mp 有鬼用咩
未又係要食mp水
除非係多mp果招會勁d啦
除左+魔攻 同扣人地攻 其他都沒咩用

+mp 1 lv得啦

Originally posted by ≧﹏≦龍 at 2006-4-11 12:06 AM

上半知你講咩
下半就唔知你up乜
4 3 2 係一開始搞人仔果時
既分配
唔係升lv之後既分配

請你打清楚你想問咩先.......

點左1點幸咋
咁我以後應該點點
但我睇過另外d帖
話亡靈之槍係好勁@@
咁仲洗唔洗點?
唔該晒~

ps,我練暗龍~

請淨係留意下面呢段
即係我想問有咩技能要必學
亡靈之槍唔知學唔學好
因為根據佢第1張帖寫暗龍
係冇寫要學呢招
所以我唔知點學

仲有+點,我剛剛升左1lv=.=
就齊頭10lv啦
我除左+左1點幸之外
全部都係魔法力
咁我以後應該點點?@@

[ Last edited by lawrence200427 on 2006-4-11 at 12:46 AM ]

Originally posted by lawrence200427 at 2006-4-11 12:43 AM

點左1點幸咋
咁我以後應該點點
但我睇過另外d帖
話 ...

有排都未有得轉啦..
人地未玩過點會知呢

Originally posted by 少爺豪 at 2006-4-11 06:30 AM

有排都未有得轉啦..
人地未玩過點會知呢

仲有+點,我剛剛升左1lv=.=
就齊頭10lv啦
我除左+左1點幸之外
全部都係魔法力
咁我以後應該點點?@@

咁d點應該點升呢?
你又唔答=.=

Originally posted by *過路人* at 2006-4-10 11:19 PM
咩係1轉同大師~同埋羊同龍1唔1樣...-﹏-

1轉 . 意指人物等級60 . TM等級50 後~就可以解一個任~ 當解完果個任~ 就會轉職.. 例如~魔法師  轉左會變做 魔導士~~

大師~ 意指技能大師(Master) . 其實每個技能上到10 lv仲有得再升的.. 10 lv 再升 = 大師~~ 不過有條件..就係解任務了~ 升大師技能既任務通常都係叫你打d道具返黎.. 如果你唔知要打d咩道具既話,就去問NPC吧~ 當你有一招技能到左10 級.問買卡NPC , 揀詢問大師級技能, 佢就會彈個野出黎,入面有你果招 + 右面有個道具...你要打既就係佢指定既item~~唔知where有的話 , 係個item禁右制有資訊睇~

至於羊既配點等唔等同龍我就無法解答你了 .. 因為我完全未睇過羊既配點 =.=" 有關羊既問題請另請高明吧 *_*"

(傳聞中~羊一轉後~技能多是以範圍技為主~而龍則是以單體攻擊為主~~)

[ Last edited by 影之豪少 on 2006-4-11 at 08:29 PM ]

Originally posted by lawrence200427 at 2006-4-10 11:30 PM
其實我淨係想問樣野
係唔係搵張紙mark低砲左去 ...

4魔3感2魅 只是創立人物時的屬性分配~ 一共有10點.. 432 = 4魔3感2魅1攻~

RE:"仲有,我而家都係全點魔法力,我而家9lv~~點左1點幸咋~咁我以後應該點點"
點樣點就要睇你創立人物時屬性怎樣分配~~ 如果是432型就3魔法力1幸~ 如果是4魔4感型就全魔法力!

RE:同埋技能有邊d必學?@@~~係唔係你響第1張帖以經講左果d?~~但係有d好似未講-.-?
有邊D技要學就視乎你練咩龍~如果照你講你係暗龍既話,就請睇返小弟既文章中 "暗龍" 既配點法~~ 跟住我所寫既技能LV 去升就OK,冇寫=唔駛~ 但如果你想升其他技是沒有人反對的 ~

RE:你話以經用晒d tp值,如果跟你咁點~但我睇過另外d帖~話亡靈之槍係好勁@@~咁仲洗唔洗點?
我所指用曬TM 值. 只是指1轉前~ 當1轉後.. 傳聞會有很多TM經驗的~ 將一轉後既TM值加上你1轉前所餘下既TM值..就可以用黎升1轉技能了 @@"
(PS: 亡靈之槍是一轉後暗龍的技能~)

Originally posted by timsotim at 2006-4-11 12:04 AM

強化魔力依我所知~ 只是用來加MP最大值所用,與魔攻無關~~
何況~ 你每升一個LV..就會有30 MP加~ 可以話足夠你用@@"
同埋..魔攻你冇得食水整到佢勁..但mp你用完可以食水嫁嗎係咪先 c_c

Originally posted by 影之豪少 at 2006-4-11 08:03 PM

4魔3感2魅 只是創立人物時的屬性分配~ 一共有10點.. 432 = 4魔3感2魅1攻~

RE:"仲有,我而家都係全點魔法力,我而家9lv~~點左1點幸咋~咁我以後應該點點"
點樣點就要睇你創立人物 ...

咁我咪死得=0=?
我就432果個
但係我全部魔法力

Originally posted by lawrence200427 at 2006-4-11 09:08 PM

咁我咪死得=0=?
我就432果個
但係我全部魔法力

唔緊要嫁~ 你家陣幾lv ?? 你自己計返~ 由1 lv 到 你家陣個lv 要 +幾點幸運~~
咁你跟住落黎既lv咪加返佢, 補返數囉@@"
3魔法力1幸. 你應該識計要加返幾多幸~ 嘿嘿~ 明嗎~ 如果唔明就留低你家陣既lv比我吧~我教你

Originally posted by 影之豪少 at 2006-4-11 09:18 PM

唔緊要嫁~ 你家陣幾lv ?? 你自己計返~ 由1 lv 到 你家陣個lv 要 +幾點幸運~~
3魔法力1幸. 你應該識計要加返幾多幸~ 嘿嘿~ 明嗎~ 如果唔明就留低你家陣既lv比我 ...

我而家10lv,點過1點幸運only

但我仲想問你,其實我點晒魔法力得唔得
因為我怕我d攻擊唔夠人勁
其實俾著你你想你唔會下下miss
定係有好強既魔攻?

Originally posted by lawrence200427 at 2006-4-11 09:43 PM

我而家10lv,點過1點幸運only

但我仲想問你,其實我點晒魔法力得唔得
因為我怕我d攻擊唔夠人勁
其實俾著你你想你唔會下下miss
定係有好強既魔攻?

我覺得唔miss比較好啵.. miss一下..冇左40$水錢 =.=.. 一下技好貴下 T_T" (小弟是光龍..一下指環大師160mp..)
同埋~ 432型前期miss其實唔明顯~ 但到左後期就黎料lu.. 我睇過好幾個論壇~個個都係咁講.. 所以你要諗下啦~你想魔攻勁.定係後期會miss. 你自己諗啦!o!"

如果你想改返做 3魔法力 1幸既話
你而家10 lv 只點得1幸~
你跟住落黎既lv就要點夠9點幸, 先好再3魔法力1幸 c_c!! (一點指升lv時有4點既果d點..4點中既其中1點~)

Originally posted by 影之豪少 at 2006-4-11 10:58 PM

我覺得唔miss比較好啵.. miss一下..冇左40$水錢 =.=.. 一下技好貴下 T_T" (小弟是光龍..一下指環大師160mp..)
同埋~ 432型前期miss其實唔明顯~ 但到左後期就黎料lu.. 我睇過好幾個論壇~個個都係咁講..  ...

雖然有少少麻煩,不過盡量試下啦=.=

真係唔該晒,再有問題就搵你啦XP

話咁快就有問題=.=
我其實真係想知邊d係垃圾,邊d唔係=.=

花紙
白紙
空藥瓶
撕掉的靴子
衝浪板
遮陽帽
魚刺
時間膠囊
膠袋
纖幼的手鐲
舊的飯碗
舊的匙巾

仲有果d水石,火石,水晶有咩用?

如果講溜唔該講埋俾我聽?=3=

[ Last edited by lawrence200427 on 2006-4-11 at 11:23 PM ]

Originally posted by 影之豪少 at 2006-4-11 09:18 PM

3魔法力1幸. 你應該識計要加返幾多幸~ 嘿嘿~ 明嗎~ 如果唔明就留低你家陣既lv比我 ...

其實買d+幸既裝應該可以減少miss

其實我想問下魔法命中係咪真係睇幸運既
但係我睇過官網好似唔關事架喔...

幸運
在攻擊時發出會心一擊或成長組合時提高成功率的影響要素。
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-23 02:46 PM , Processed in 0.047497 second(s), 12 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存