2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 美容髮型講場 暗瘡 / 暗瘡印專區(請勿另開暗瘡問題post) ...
返回列表 發新帖 回覆
樓主: 小sion子
go

[美容-皮膚問題] 暗瘡 / 暗瘡印專區(請勿另開暗瘡問題post) [複製鏈接]

原帖由 火狼cool 於 2006-11-7 04:21 PM 發表

5百幾$真係搵鬼買-.-'''

有幾大支..-口-?不過5百幾$我就一定唔會買lo-.-'''

500蚊當然唔係買一枝la~!
買左幾枝野..一個人可以用3個月~仲有30日唔滿意退貸服務~

原帖由 wai.. 於 2006-11-7 01:46 AM 發表

可唔可以post上1來睇下a,,多謝分享

po咩上來? product的照片?
or我fd改善左的紅卜卜面?

玩過星曲WEB

原帖由 火狼cool 於 2006-11-8 10:43 PM 發表

做mask會唔會去到黑頭呢???=.=

通常去黑頭e去既都係磨砂

不過有暗瘖絕對唔可以用-.-''''

印都係保安全唔好用依隻-口-''

黑頭有幾多-.-'''??生係邊-口-'''

印既話o''slee 支去印精華真係 ...

d黑頭都幾多下係塊面到同埋d油支粒+埋d印好煩~真係好難清=.=

支野我都有用但係覺得痳痳地

玩過星曲WEB

原帖由 火狼cool 於 2006-11-8 10:44 PM 發表

可以fu面膜

不過唔好用美白個隻-.-''''

有既邊隻牌子係work嫁~介紹下

原帖由 暴走小雞雞 於 2006-11-9 07:11 PM 發表

有既邊隻牌子係work嫁~介紹下

面膜其實你去精華區到試下

自制面膜可能仲好-.-’’

之前我有d暗瘖e+
我d暗瘖平嫁
重有d紅
我想問點清d又平又紅既暗瘖

今日唔知做咩..用支洗面野

起完泡...之後係面到打幾個圈..d泡冇晒'

好似比我塊面吸晒甘 =_=

原帖由 火狼cool 於 2006-11-11 10:30 AM 發表

咁勁 ................

原帖由 火狼cool 於 2006-11-11 10:30 AM 發表

你支咩野黎@0@?

十週年勳章(賀詞) 十週年勳章(截圖)

請左假一段時間無上黎, 發現山埃-_-"""
逐個reply~
原帖由 赤零 於 2006-11-6 02:06 AM 發表
原帖由 小sion子 於 2006-11-5 07:16 PM 發表

下~~我就係咁~返黎香港放假就清d黑頭~~~
不過點樣course法?之後d黑頭係冇左d~

不過返到新加坡讀書又出番哂黎
我想知o既野就係個course 係點嫁?
美容院都 ...

set course = 買套餐
其實即係指一次過買十次(好多都會有五次or二十次)既facial而已~
通常美容院會針對返你皮膚既情況黎介紹d course俾你~
新加坡有無美容院?.? 貴唔貴? 如果唔係可以返新加坡做facial呢~
同埋新加坡一年四季都熱, 油脂分泌會旺盛d, 所以選擇護膚品方面亦有所不同的呢~
原帖由 火狼cool 於 2006-11-6 06:36 PM 發表

黑頭有暗瘖既造唔好支-.-’’

我之前試過...唔小心係暗瘖位到支d黑頭=.=

暗瘖冇爆到..但係就紅左好多..仲粒左..

凹左會唔會就係凹凸洞......?
原帖由 衰鬼大帝 於 2006-11-6 07:07 PM 發表
暗瘖係紅左...有冇藥膏介紹??

姐暇膏有冇副作用

簡單黎講遮瑕膏係化妝品, 需要卸妝
要說副作用的話, 卸妝卸得唔乾淨才會阻塞毛孔, 爆其他暗瘡
原帖由 火狼cool 於 2006-11-7 04:21 PM 發表

5百幾$真係搵鬼買-.-'''

有幾大支..-口-?不過5百幾$我就一定唔會買lo-.-'''

其實我會傾向覺得錢既問題一定細過效果既問題
買skincare大家都係想個效果好姐.......
俾你試十支五十蚊但唔work既野咪一樣係五百蚊.......
原帖由 k99904 於 2006-11-7 06:28 PM 發表
我想問好唔好日日都用砂糖洗面

可唔可以講個正確步驟俾我知

砂糖係去印, 我個人認為應該係應用磨砂既原理
畢竟都係用d粒子去磨擦自己塊面, 日日用怕會令皮膚越磨越薄
原帖由 暴走小雞雞 於 2006-11-8 09:30 PM 發表
我想問下有暗倉得唔得fu面膜嫁?
得既有邊d牌子係work ? 最好去到d暗倉印同黑頭

thx大家幫幫手

有暗瘡其實比較唔適宜敷刺激性比較高既面膜~
補濕或者紓緩/消炎mask就比較無所謂, 其他都怕會刺激到暗瘡~最好等暗瘡全部康復晒先敷~
原帖由 火狼cool 於 2006-11-8 10:43 PM 發表

做mask會唔會去到黑頭呢???=.=

通常去黑頭e去既都係磨砂

不過有暗瘖絕對唔可以用-.-''''

印都係保安全唔好用依隻-口-''

黑頭有幾多-.-'''??生係邊-口-'''

印既話o''slee 支去印精華真係 ...

深層清潔mask的功效不就是清除黑頭粉刺嗎.....?
怎麼質疑mask去唔去到黑頭~oo~?

不過呢個都唔係問題, 要糾正既係磨砂係去唔到黑頭架
(久違了的大紅字)
好耐之前都有人有呢個誤解, 你去返呢個post睇↓↓
http://www1.2000fun.com/bbs/viewthread.php?tid=1458004&page=1#pid28404502
原帖由 keikei123 於 2006-11-9 01:25 PM 發表

500蚊當然唔係買一枝la~!
買左幾枝野..一個人可以用3個月~仲有30日唔滿意退貸服務~

幾支野先$500咁咪好抵?.? (如果係貨size既話)
(其實可唔可以講下包括d咩, 幾多ml?
原帖由 keikei123 於 2006-11-9 01:27 PM 發表

po咩上來? product的照片?
or我fd改善左的紅卜卜面?

我估wai係想你post product既照片~
不過如果你問准左你個fd, 我都有d興趣睇下改善成點^^"""

因為加得太多水, 或者係唧得太少洗面泡沫, 起泡已經唔夠細密, 再遇上面部皮膚本身潑濕左既水份就開始溶化@_@~

原帖由 小sion子 於 2006-11-12 01:45 AM 發表
請左假一段時間無上黎, 發現山埃-_-"""
逐個reply~

set course = 買套餐
其實即係指一次過買十次(好多都會有五次or二十次)既facial而已~
通常美容院會針對返你皮膚既情況黎介紹d course俾 ...

我支磨砂有去黑頭-.-

仲有..我用個支白嫩滑x子膠-.-

佢話要係面上打圈打到有灰色野出黎-.-

但係我又係打唔出灰色野出黎-.-

之後第一次仲得...-_-!!!

深層清潔好似超有用甘-口-''

之後我用過磨砂-.-用完冇晒黑頭-口-'''

係咪因為個支野有去黑頭既成分呢??=.=

我想問下有咩方法可以去暗倉痕?
有咩方法可以正走D暗倉喔!?
小弟有用洗面奶 茶暗倉哥D
BUT都仲有E個問題
可能我成日唔夠訓又夜訓
有咩方法可以補救喔?

我想問下

油性皮膚既人

用有泡泡既洗面膏係咪對皮膚唔好架????

因為聽人講..........用有泡泡既洗面膏,佢會一直抽乾你皮膚既水份

跟住因為皮膚冇水,所以面上會(標)油,話用有jelly既洗面膏會比較好

係咪真架???

re:小sion子

我個fd買左洗面奶$145(4安士),調膚水 $145(4安士),蘆薈膠乳 $121 (4安士),蘆薈蜂膠膏 $164(4安士),所以佢先買左5百幾蚊野~~

洗面奶同調膚水佢貪得意想試下先買,而蘆薈膠乳同蘆薈蜂膠膏係專for 暗倉同去印~~
d野可以用到2個幾月到啦,我覺得講貴又唔係,講平都唔算,普通啦~~
對於我朋友講平都貴佢唔覺得係問題,因為佢d皮膚超敏感,紅好得好人驚........用平佢又試過,用貴佢又試過,佢都唔o岩用,有時用完重衰~~~但呢隻佢冇敏感~最緊要係fit佢自己~佢係d朋友見佢塊面咁介紹俾佢先用!!!

我前幾日見到佢,佢d皮膚冇咁紅,d暗倉同印好左好多,比上星期又淡左~
但係佢塊面重係紅紅地,未好返晒~(佢用左2個星期l)
我個fd講話皮膚要28日先會全完更新~所以佢塊面未好晒~~~不過比之前真係好左好多,之前......
同埋呢d一定要恆心lo,佢早晚都會茶~~

d product既照片我問問佢先~~~~~~~~~~~~~~

重有其實如果係想去暗倉同印~~只係用蘆薈膠乳同蜂膠膏就夠了~~唔洗晒咁多$~~~~~~~

圖片:

左起:..俾你地睇下個比例用的無比滴/綠色的是膠乳/淺藍色的洗臉乳/粉紅色的調膚水/橙色的蜂膠膏
照片都是用手提拍的..不清楚的地方多多包涵

原帖由 keikei123 於 2006-11-12 08:28 PM 發表

我個fd買左洗面奶$145(4安士),調膚水 $145(4安士),蘆薈膠乳 $121 (4安士),蘆薈蜂膠膏 $164(4安士),所以佢先買左5百幾蚊野~~

洗面奶同調膚水佢貪得意想試下先買,而蘆薈膠乳同蘆薈蜂膠膏係專fo ...

買甘多支@_@''''好大手筆@口@!!!

有冇咩好的去印產品介紹下????

原帖由 火狼cool 於 2006-11-13 12:00 AM 發表

買甘多支@_@''''好大手筆@口@!!!

有效好用~貴貴地都底~我覺得同其他大牌子比~價錢差唔多~但效果我就覺得e個work d la~!
我今日又約個fd去行街街~好似又白左=.-"佢連佢阿爸整到腳都俾佢爸查下..結果佢阿爸個傷口第二日好左好多..爸爸都say good ..
可是我冇傷口~如果唔係我都想睇下用係我身上會唔會真係好得好快~!.!"(奇怪的思想=.-")

洗臉d野都用左一個星期多d la~! 感覺幾爽~好似洗得好干淨咁~明顯效果就冇咩=.-"(因為我冇印)....
我有買磨沙同潤唇膏~個人話d磨沙可以日日磨~我問點解~佢話果d粒粒係油粒黎~所以唔會傷皮膚~
我有格日磨ga~!e+天氣咁乾~我個鼻冇luk皮 la~!真係好~如果以前~我個鼻在濕度低少少都會luk皮..
仲有個咀=.-"有時會爆血....可能我前生係吸血鬼..d血味都ok的..
佢d潤唇膏都幾潤的..我覺得~佢話可以拎黎當暗倉膏用..但我平時暗蒼都唔多粒...=3="冇得試..

仲有~我fd d 相...因為佢平時少影相~我問過~佢唔介意po上黎~但佢想,..d眼.鼻果d地方打格仔...
我睇過...old相得d証件相~..佢又冇相機...都係要搵個有的人影左sin 可以po上黎~所以要d時日..XD請俾小小耐心~
感謝呀

原帖由 keikei123 於 2006-11-14 12:12 AM 發表

有效好用~貴貴地都底~我覺得同其他大牌子比~價錢差唔多~但效果我就覺得e個work d la~!
我今日又約個fd去行街街~好似又白左=.-"佢連佢阿爸整到腳都俾佢爸查下..結果佢阿爸個傷口第二日好左好多..爸爸都s ...

可唔可以講下你果幾支係邊到有得買@@?

原帖由 keikei123 於 2006-11-14 12:12 AM 發表

我今日又約個fd去行街街~好似又白左=.-"佢連佢阿爸整到腳都俾佢爸查下..結果佢阿爸個傷口第二日好左好多..爸爸都s ...

磨砂最好唔好日日磨-口-''

磨得多係咪好e生暗瘖係咪小s子?= =

原帖由 keikei123 於 2006-11-12 08:28 PM 發表

洗面奶同調膚水佢貪得意想試下先買,而蘆薈膠乳同蘆薈蜂膠膏係專fo ...

蘆薈膠乳同蜂膠膏點既樣家.-

有冇圖??
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-19 03:46 PM , Processed in 0.153340 second(s), 11 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存