2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 完美世界 《完美世界》精華區 **轉貼**完美世界--------------法c技能解析(有技能 ...
go

**轉貼**完美世界--------------法c技能解析(有技能配點) [複製鏈接]

技能
名稱

技能
圖標

前提
技能

修真
級別

技能
類型

最大
學習級別

升級級別

技能說明

烈火符

築基

主動攻擊

天生

以烈火之力附於符上扔出,對目標造成火系傷害。
評價:點滿,法師主要技能

烈焰護甲

烈火符

靈虛

主動祝福

提升自已的火系防禦及自己的生命恢復速度。
評價:點滿

火煞天燈

烈焰護甲

靈虛

主動攻擊

召喚熊熊烈火於對方頭頂持續燃燒,使其受到持續火系傷害。
評價:不實用

神火符

火煞天燈

和合

主動攻擊

將神火之力附於符上向敵人扔出,對其造成火系傷害。

評價:可點滿,傷害大,但施放速度慢,PK不實用

炙炎陣

神火符

元嬰

主動攻擊

操縱火之神力,在自已的身體周圍結下灼熱的火環陣,並對範圍內敵人造成持續火系傷害。
評價:第一個群技,可點滿,血沒1000不要群殺

烈火熾翼

炙炎陣

空冥

主動攻擊

將真氣化為一隻灼熱的火鳥飛出,將前方直線上的敵人擊退並造成火系傷害。
評價:初期可點1推怪用,後期再點滿

血祭炎爆

烈火熾翼

履霜

主動攻擊

蓄力最多並犧牲自己的生命值對周圍所有敵人造成火系傷害。
評價:前期垃圾技能,後期PK城戰用

火海刀山

血祭炎爆

渡劫

主動攻擊

積蓄全身元氣產生不計其數的火焰和刀刃向敵人飛去,對目標周圍敵人造成火系傷害和物理傷害。
評價:前期不實用,後期PK城戰用

湧泉

空手 法器

築基

主動攻擊

喚出一道強烈水柱從地面處噴湧而出,對敵人造成水系傷害,並有機率使敵人減速。
評價:點滿,施放速度快,能減速,主打火系怪

寒冰護甲

空手 法器

湧泉

靈 虛

主動祝福

將元氣附在自身周圍形成冰冷的護甲,提升自已的水系防禦及自己的法術恢復速度。
評價:點滿,減少打坐時間

冰雹

空手 法器

靈虛

主動祝福

召喚一陣冰雹攻擊目標及周圍敵人,一定幾率造成定身.
評價:前期垃圾技能,後期PK城戰用,群定常用技能

寒露

空手 法器

寒冰護甲

和合

主動祝福

運用水性溫婉之力,為單人恢復生命值。

評價:點1,加血保命技能

潤澤

空手 法器

元嬰

主動祝福

積聚體內元氣,使自已真氣值上限提升
評價:後期元神夠再點,點滿可省藍

霜刃

空手 法器

寒露

空冥

主動祝福

附加冰之氣息於隊友的武器上,使其普通物理攻擊附加水系傷害。
評價:不實用,點1就好

凌殺

空手 法器

霜刃

履霜

主動攻擊

向敵人召出數條冰箭並祭出一道冰凌,對其產生水系傷害,並有機率產生極強減速。
評價:前期不實用,可打火系怪,PK城戰還算實用

玄冰水龍

空手 法器

凌殺

渡劫

主動攻擊

集元氣召喚一條水龍直衝雲霄並化作數條砸向目標及其周圍敵人,造成水系傷害,並且使敵人減速。
評價:不實用

般若心經

空手 法器

玄冰水龍

渡劫

主動祝福

積聚體內所有元氣,一段時間內所有法術不用吟唱,並且回復自已真氣值。
評價:點1,配合寒露可增加防禦

落石術

空手 法器

築基

主動攻擊

1 0  

召喚巨石自空中砸向目標,造成土系傷害。
評價:打水怪用,可路過

磐石護甲

空手 法器

落石術

靈虛

主動祝福

將元氣附在自身周圍形成堅硬的護甲,提升自已的土系防禦和物理防禦。
評價:練級不實用,PK必備

沙陷

空手 法器

磐石護甲

和合

主動攻擊

操縱土之神力在敵人腳底喚出一道神秘的沙旋,造成持續土系傷害,並有機率使其持續減速。
評價:初期不點,PK用

縮地術

空手 法器

元嬰

主動祝福

借土之神力向前方挪移。

評價:點1,追殺和追殺看家本領

飛沙術

空手 法器

沙陷

空冥

主動攻擊

運用法力激射出一道強勁的流沙,對目標造成土系傷害,並有機率使其命中度下降。
評價:水性怪少,適應性低

石破天驚

空手 法器

飛沙術

履霜

主動詛咒

運用神力在目標處產生無形的爆炸,打斷對方當前技能並使其一段時間無法使用任何普攻和技能。
評價:前期練級不實用,PK技能,耗元神

泰山壓頂

空手 法器

石破天驚

渡劫

主動攻擊

用全身元氣移來巨山砸向目標,對其周圍敵人造成土系傷害並使其昏迷。
評價:前期練級不實用,PK技能,耗元神

火精通

空手法器

元嬰

被動

提升所有火系法術傷害。
評價:點滿

水精通

空手 法器

元嬰

被動

提升所有水系法術傷害。
評價:後期元神夠再點

土精通

空手 法器

元嬰

被動

提升所有土系法術傷害。
評價:後期元神夠再點

好既加下我分啦~~~

笑傲無雙

不錯牙~我是練法師的~
高級技大大幾乎說得沒用~雖然是前期~
不知後期會不會很強~

請問你是轉貼還是自創-.-
可以說明一下嗎?

你咁教人都入精華唔係ma..火煞天燈咁廢都叫人加...縮地..烈火熾翼..血祭炎爆
..升lv pk用加一...唔識就唔好亂教人la

唔好意c打小左轉貼~~但係後面d解釋我自己打嫁..打錯唔好怪我....我轉貼左d圖咋

原帖由 kikwamh 於 2007/21/1 05:51 PM 發表
你咁教人都入精華唔係ma..火煞天燈咁廢都叫人加...縮地..烈火熾翼..血祭炎爆
..升lv pk用加一...唔識就唔好亂教人la

天燈唔加1 你學唔到下一招技  
縮地..烈火熾翼..血祭炎爆 唔係升1係升爆囉

前置當然要啦..但係洗唔洗升爆呢?

烈火熾翼
評價:初期可點1推怪用,後期再點滿..39lv要佢升wo加1唔係ma

血祭炎爆
評價:前期垃圾技能,後期PK城戰用<<49都係靠佢wo pk又係
仲有好多講唔..你自己想下

我覺得唔係幾好
烈火符我正係+1,火鳥好用過烈火符唔知幾多,又可以群拖
落石點1,冇野阿-.-"我點盡
火盾,土盾,你有咁多元神點咩,前期點水盾先,後期先再點
神火符仲唔得,用就正傻仔,攻又唔夠火鳥多,又慢,
沙陷pk係冇咩用

真元爆發都沒解釋?
請問有沒有用?

to bbqdennislam
烈火符唔升你點打怪呀
我真好想之你前其
唔通純用落石同湧泉打
咁你都用唔少血水
同埋呢你有冇發覺隻火鳥好近出
得果十米
又冇得加遠d回得又慢
唔同你用開符??
同埋打一隻怪最多出到兩下到
高攻極都唔夠烈火出到幾下高攻
火盾,土盾冇用你冇野牙
前其都王要有用火盾,土盾既時候唔通唔用
神火唔係冇用你唔之點用姐
人地神火開怪吟幾耐都唔係一個問題
點會慢呀我真係好想之
同埋神火低攻??
佢係唔夠火烏高但人地遠過你多多聲
到最後沙陷pk有用咩
又唔高攻 減速又減得少得10%定15%
定身幾會又低
如果想pk我寧願點爆石破都唔點沙陷
真係未見過咁既法c
咁有個人風格
喱d都係我個人對你種方法既見解
可能得既
但我一定唔會咁升

to 華山劍隱
真元爆發未到渡劫都有d用
到左就用般若心經好過用真元爆發

原帖由 ~浩宏~ 於 2007/21/2 11:42 AM 發表
to bbqdennislam
烈火符唔升你點打怪呀
我真好想之你前其
唔通純用落石同湧泉打
咁你都用唔少血水
同埋呢你有冇發覺隻火鳥好近出
得果十米
又冇得加遠d回得又慢
唔同你用開符??
同埋打一隻怪最多出到 ...

你講得好岩..依家神火改左 3秒 快左好鬼多
仲有d低lv技唔加爆睇下你點升
d土 火 水盾 加爆好有用  土盾我 53lv 技7  平身700防  用左10xx防呀

笑傲無雙 忍影世界 玩過星曲WEB

原帖由 Q魔導~無忌Q 於 2007-2-25 12:16 PM 發表

你講得好岩..依家神火改左 3秒 快左好鬼多
仲有d低lv技唔加爆睇下你點升
d土 火 水盾 加爆好有用  土盾我 53lv 技7  平身700防  用左10xx防呀

雖然係改左但係都係唔多想用(升就升左>.,還真有點後悔)

個人認為烈火+湧泉點滿~其他路過一點~冰盾滿

到39lv才慢慢再點回比較好~

原帖由 bbqdennislam 於 2007-1-30 05:54 PM 發表
我覺得唔係幾好
烈火符我正係+1,火鳥好用過烈火符唔知幾多,又可以群拖
落石點1,冇野阿-.-"我點盡
火盾,土盾,你有咁多元神點咩,前期點水盾先,後期先再點
神火符仲唔得,用就正傻仔,攻又唔夠火鳥多,又慢, ...

原帖由 kikwamh 於 2007-1-24 01:48 PM 發表
前置當然要啦..但係洗唔洗升爆呢?

烈火熾翼
評價:初期可點1推怪用,後期再點滿..39lv要佢升wo加1唔係ma

血祭炎爆
評價:前期垃圾技能,後期PK城戰用<<49都係靠佢wo pk又係
仲有好多講唔..你 ...

你地兩個唔好要我小你啦 ... 自己未玩得高lv就話人乜乜乜唔好
第一 , 烈火符你唔升到後期用般若會唔夠招比你連hit
第二 , 落石係3招第一招裡面係最廢個招 ...
第三 , 三個盾升其中一個 10lv要 18萬點左右 你估下你一次學晒佢你會有幾金(錢都一樣)
第四 , 神火係火師第一招最高攻既招 , 你唔升先on9 , 數字數值佢係唔夠火鳥多 不過你睇留野
         係要睇佢xxx% 既 xxxx 傷害 .... 你知唔知火烏打出黎個裝備 % 唔夠神火多 ....
         我而家10lv神火300%裝備攻擊力再加3000攻 10lv火鳥 100%裝備攻擊力再加 3500攻 ... 你自己用腦諗下邊個高攻 d

另外我想講 , 你唔升神火點用般若連招啊??? 般若最高攻連招係,神火,凌殺,飛沙,神火呀 !!!

學你咁講 , 點打人呀 般若6秒 , 你無烈火同神火 ... 連招變左落石,凌殺,飛沙,落石 .... 咁樣係費到啊媽唔認得囉 ...

你無神火 , 烈火 , ,,,, 我連招用神火,細水,烈火,神火,烈火 , 連5招都高攻過你 ....

你知唔知後期拖怪係用炙焰陣唔係用火烏架 .... 火鳥打得咁 q 慢我不如一隻隻打 ....

小完第一個小第二個

血祭炎爆而家唔係玩大陸版 , 你升lv真係用唔著 ....8lv血祭炎爆 要儲 3.4秒 .... 扣自己 60% 血

我怕你升一lv唔知要死幾多次 ... 攻城用係你衝去人堆放呢招 , 殺一堆人之後都估到自己死而用既自殺式攻擊黎 ....

唔怪得法師個個人話廢 , 就係你呢d人廢玩 ... 唔廢都變廢 .... 影衰晒法師啊 !! 你地 !!

最後補充 .... 根本無咩人玩法師玩得勁. ...

你知唔知沙陷係無咩用

你知唔知火煞天燈無咩用 ...

不過兩招一齊用就好勁 ....

打人既時候 放神火通常 同lv扣800
用呢兩招一下扣 300 不過 !! 佢每秒再扣100,100,100....持續 ( 兩招姐係 200 每秒 )

一秒扣200 , 你睇下你自己幾多血 .... 武俠同法系80LV平均4000幾血你地自己估下個實用程度啦!!

請問你知唔知道血爆係多怪地方放一下(唔儲力..純引怪)跟住跳...引埋一齊放鳳凰堆怪咁引(只限近攻怪)你話d魔法怪冇野講..仲有話城戰放完火海之後先方血爆f人都差5多死啦//(血符保番哂).再方鳳凰.我平時都係咁玩殺一堆人..再加上法c呢d底防底血職..點都比人秒(弓手等等)咁不如同人一齊死..可能你認為企係人地到殺唔好?你夠唔夠弓手遠呀..不如沖過去死仲好..點都係死係唔係先,,至小我打城戰都係咁殺一堆人..當然都死n次

我是練法師之前我都唔知點+好!
e家知道易玩好多啦!
多謝你!thx............

回復 #1 Q魔導~無忌Q 的帖子

神火符pk唔實用?
好多法c同人p通常開石破,般若+飛沙,神火,涌泉,烈火
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-23 04:47 PM , Processed in 0.046055 second(s), 13 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存