2000FUN論壇

搜索
返回列表 發新帖 回覆
go

3.7d祝融夫人

祝融夫人

武將屬性 - 敏捷型
開始生命值 - 499
法力值 - 221
攻擊值 - 34-44
防禦值 - 2
力量 - 21+1.8
敏捷 - 22+2.5
智慧 - 17+1.7
攻速 - 2.46秒/次
攻距 - 500

-------------------------------------------

團戰中 , 夫人扮演了一個相當重要的角色

如何重要 !?

先講第一技 - 星之擊

召喚一顆流星造成傷害,可利用0.01秒暈眩中斷技能,距離600。

1 瞬間傷害100血量,暈眩0.01秒。
2 瞬間傷害175血量,暈眩0.01秒。
3 瞬間傷害225血量,暈眩0.01秒。
4 瞬間傷害300血量,暈眩0.01秒。

初期時出向較小血的英雄上 , 十分有效 , 星升得比較高 , 敵人英雄回家就比較快了~

再黎第二技 - 召喚白虎

1 擁有600點生命值,傷害力28-31。
2 擁有700點生命值,傷害力38-41。
3 擁有800點生命值,傷害力46-49,具有一擊斬能力。
4 擁有900點生命值,傷害力59-69,具有一擊斬能力。

團戰中 , 我較常先點的技能 , 但是很多人都說 , 老虎太易死 , 攻也不強  , 我很同意佢地既講法 ,
但係 , 我點老虎的原因 , 是用黎睇住敵人的行動 , 被偷襲起上來 , 也知道吧~

跟住係第3技 - 召喚貓頭鷹

1  召喚一隻飛速200,持續40秒。
2  召喚一隻飛速250,持續60秒。
3  召喚一隻飛速300,持續80秒。
4  召喚一隻飛速350,持續100秒。

呢個唔洗多講 , 大家都試過比佢跟住既感覺 , 真的不好受~

跟住就係最重要的一技 - 銀月飛刀

每一次的攻擊都可以對附近複數的敵方部隊射出飛刀。

1 對距離500的3個敵方部隊射出飛刀。
2 對距離500的4個敵方部隊射出飛刀。
3 對距離500的5個敵方部隊射出飛刀。

相信玩過三國的人 , 也覺得這招很爽吧 , 所以必學吧!!
-------------------------------------------

好了 , 講完一堆廢話 , 入正題了

自選的話 , 就買高貴 , 有餘錢就買魔水吧 , AR的話 , 你就買2支魔水 , 再全買高貴 ,
不用等增加金錢 , 我本人比教鍾意去中路 ,但是你要去上下都沒所謂 ,

點法 : 1515141555455.....沒黃點就加小鳥跟人

1為星之擊
2為白虎
3為貓頭鷹
4為銀月飛刀
5為黃十字

到了路上 , 用星星壓人 , 如果有法師就法師先 , 如果有敏英就敏英 , 力英最後先打

記住普攻不用來打英雄 , 集中Tk同補兵仔尾刀就可以

紅血就回家 , 有500先買一對鞋子

再慢慢打兵 , 集夠3000買青銅劍

如果多暈多法師就再合風行

如果冇多暈多法師的就再買多把青銅劍

2把之後你已經好強

買定一堆小補同血旗去推

再有錢你可以買7星同血斧

神裝了 , 不多講

事關太多人怪我講得太少 , 所以我加入少少補允

先說開始時  我多數走中路  因為法師多  較易壓

有時你會被法師打到勁少血 , 其實你只要在右手邊的商店就可以買到小補

點解要買小補唔回家 , 因為 370易搵 , 比起你回家更好

再加上你的Tk , 敵人英雄想升就很難了

他只可以用較低的法術來打你

如果左右路有服部可以買眼

不用放光光 , 只放在對面岸

因為單一服是打不死你的

如果左右路都不見

就龜塔 等到左右路敵人英雄回到先再搵錢

最重要都係 先Tk 後補刀 有英雄就星星佢 咁你就會升得快 壓得強

祝融跟人去圍人時可以做d咩 ,

普攻集中打行最前的敵方英雄 ,

星星集中打最小血的英雄 ,

但是不要在等級低時跟別人去圍人 ,

因為你搵到錢 , 你才是王者

祝融推塔時又可以做咩

普攻集中打塔 , 最好走前一點 , 方便清兵 ,

但是不是要你頂兵 ,

最好在有一兩個力英後打兵打塔

了解不少了..謝謝..

其實星之擊既好處係同時能夠鎖定一個敵人而放技時間少(唔似飛鎚要企定一陣)
係唔係600我就唔知,我覺得好似唔止

追擊幾好用

而大絕唔係清兵搵錢咁少野
如果會戰既時候,依照就真係發揮到效果
人地一隻打一隻,你就一隻打哂咁多隻

不過正如樓主所講,祝融唯一優點就係大得比人快
如果用祝融又唔夠人地肥,我戇祝融都冇哂人生意義喇

咪傻教人+點 你d電腦+點法
一定廢啦我都唔明d人係咩講咩
玩法 咩+咩點 買咩eq 成個電腦咁唔方勁
係睇人+點 睇人買eq唔好再出咁ge post 啦

原帖由 a2598927 於 2007-8-4 12:00 PM 發表

ok,就算人地係新手
你就可以講埋d咁侮辱性既野架喇?

人地講錯你咪講番個正常既方法囉,
洗唔洗用d咁侮辱性既字眼?
用左係唔係更有效表達你既意思先?
定係更加能證明你係神手?

依度係討論區,post出黎既野更係有岩有錯架

原帖由 a2598927 於 2007-8-4 12:00 PM 發表

有幾電腦加點法,不少玩祝融都咁加嫁啦,我唔覺有錯,如果錯,錯在那,係到話人錯錯錯,自己又唔打應該點玩,淨係識得係到串串串
裝方面大家有大家唔同玩法,重要計埋對面咩英,交流下姐,有咩錯,有錯咪指點lo你有冇?唔好係到罵完人咩改善方法都冇,on99行去12邊啦
最後,電腦加點法加第一招你搞笑我牙,唔識係到學人嘈

十週年勳章(賀詞)

新手玩法都ok既....中or高手會揀老虎or用隻人壓人
用另一樣人tk同尾刀"....當然要識玩控得好先勁"
如果自問無把握同時兼顧就咪試了-.-
老虎4lv...爆到1xx一下...爆唔到都6x左右
又可以用黎睇位...有一青果陣...頂一隊兵自己又汁哂"
同人隻揪...隻老虎幫手"...當剩係打到3-4下就俾人打左老虎先...死左
咁你隻人即係都打左佢4-5下..賺左"隻老虎又咬左佢3-4下即係扣多200左右
未計爆到啵....你話用星落定老虎好"

當然-0-以上要識玩先用到@@"...

傻啦-3-隻烏不知幾好用牙...果隻先系跟住人...隻烏打不死既..

岩岩試完 好似好掂下

係青虹劍呀=0="唔係青銅劍-0-

支持你!下次繼續@.@

食兵最強!!!!!

太強了吧 .....果然是高手中的高手哦

老虎真的好用

回覆 HinG~興 的帖子

讚 ..祝融.破塔好濃兵角色.肥了也很威低..但前期走位要很好..不然就會變成肥料..
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-18 04:53 PM , Processed in 0.035726 second(s), 13 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存