2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 新漂流幻境 ╭☆Wonderland Online - 飄流幻境新手發問解答區★ ...
返回列表 發新帖 回覆
go

[攻略] ╭☆Wonderland Online - 飄流幻境新手發問解答區★ [複製鏈接]

我想問屈經的問題...

我想問你地成日話屈經....係點用...用咩pet...用咩技.....
屈幾耐有幾多經....係邊屈.....我46lv火戰係邊屈好....用咩pet屈好。。
我係藍靈到屈得唔得???
我冇德仔的
((((((((((我係想升隻主角)))))))))))))))

hp0158  。。。  發表於 16-11-29 03:38 PM

十週年勳章(賀詞)

原帖由 ngng999 於 2007-8-5 11:22 發表
我想問你地成日話屈經....係點用...用咩pet...用咩技.....
屈幾耐有幾多經....係邊屈.....我46lv火戰係邊屈好....用咩pet屈好。。
我冇德仔的
((((((((((我係想升隻主角)))))))))))))))

46 lv火戰就同人組一隊(最好4個,3火1水)地點就係花場/c島(不過你冇德仔係c島都冇人組你)
買定大量補品,調整遙控,主角色,第一回,第三回,一二順位技都係整降敏術
第二回合用熱火咒(如果冇熱火我就唔知點升= =)
寵就冇德仔就用籮卡啦,籮卡第一二順位技,第二,三回合就用5星(德仔就異次元)第一回合防
遙控自動補血果d方面就自己整

我一水一火用德仔+友達+爆武係花場升,一局至少至少有2千經,最多5千

希望你睇得明又幫到你- -"
已有 1 人評分威望 收起 理由
我係細蚊仔 + 10 鼓勵

總評分:  威望 + 10   查看全部評分

我想問我點屈經?

我想問我點屈經?

我34lv水攻.用緊34lv加奈升.我點屈經好

講埋.打咩.出咩招果d....thx

原帖由 斧乂之魂 於 2007-8-5 01:09 PM 發表

46 lv火戰就同人組一隊(最好4個,3火1水)地點就係花場/c島(不過你冇德仔係c島都冇人組你)
買定大量補品,調整遙控,主角色,第一回,第三回,一二順位技都係整降敏術
第二回合用熱火咒(如果冇熱火我就唔知點升= = ...

唔該~我想問下!!
照你咁講~~係咪即係用奈奈就唔可以屈經??
如果得既話~可唔可以講埋用奈奈要點屈經!!
因為我一直都升緊奈奈!!~如果要轉返羅卡~又要再升過佢!!!

仲有~想問下!!
咩叫一二順位技!!
係咪即係進諧戰鬥最上面果兩個位!!!!
第一回,第三回~我就知係下面果三個位!!
照你咁講~~好似只有羅卡係到殺怪!!我自己唔洗殺??
同埋佢會出幾round個喎!!
係每round都咁定係之後就普攻!!!

十週年勳章(賀詞)

原帖由 ngng999 於  2007/8/5 11:22 發表
我冇德仔的

2火1水+你隻主角
建議地方:c島B1
水系<高int 有女神技 學左魂閃
火系<高int/str(最簡單就str啦)最好有埋爆劍/叉<spd要0 自己搞 (-80/200/400/600t)
主角<要有2種副 火系降敏中毒 水系入夢縮水冰凍 土系:女神定 風系 碎盾+圈圈
寵4隻乳牛
第1rd 2隻火人防 主角放副 水人回魔//縮水 乳牛防
第2rd 火人自熱 主角放副2 水人回魔 乳牛防
第3rd火人如上哈肯/真火連蛋 主角放副落第2隻怪到 水人回魔/縮水 乳牛打
第4rd 火人如上 主角放副2 水人魂閃 乳牛打

PS:乳牛月低lv月好

依個組合最高可以8m exp/場

我想問係2000分到 點可以加星星

風系既輔技  加速術  去到最高級(姐係第十級) 等於加SPD幾多?
呢個問題ALWAY令我合唔到擊-.-

我39v火戰得降敏.用緊27lv加奈升.我點屈經好
最好可以講講一個人打同組人既打法
唔該

搖控器的 第1順位與第2順位 有什麼用?  順位意思解作什麼?

原帖由 書2之小KIN仔 於 2007-8-10 06:34 AM 發表
我39v火戰得降敏.用緊27lv加奈升.我點屈經好
最好可以講講一個人打同組人既打法
唔該

一個人打好小經

你首先解左舊女神技能(熱火咒)
然後組3個人  
*2個人最好每個都係火戰  學晒女神a_a
*1個水屬學左女神技a_a
寵物係弗雷德/高攻寵= ="

第一個回合
寵防a_a2隻人仔防
第一人仔放降敏a_a
水人仔放女神

當然=o=,,依家種有好多方法

原帖由 jackiekit999 於 2007-8-9 09:24 PM 發表
風系既輔技  加速術  去到最高級(姐係第十級) 等於加SPD幾多?
呢個問題ALWAY令我合唔到擊-.-

係你隻寵唔夠你快=o=?
其實加速術冇用= ="..
最有效既方法係俾寵著敏裝
or你太高敏,,可以用商城買-spd既野

原帖由 00786755 於 2007-8-6 02:12 PM 發表
我想問係2000分到 點可以加星星

你止既係飄流點樣有星星定係= =?
飄流有d任係會有星星拎,,當你復活一隻死左既人寵,,要用星星a_a
學技都要

2kf就回得多分就會+星星=.=

十週年勳章(賀詞) 笑傲無雙 玩過星曲WEB

拿加奈子個任點做..

原帖由 hoho1144 於 2007-8-19 07:50 AM 發表
拿加奈子個任點做..

任務區..日本..果到有
我係細蚊仔 + 5 鼓勵

總評分:  威望 + 5   查看全部評分

請問一下~~
屈經場地除左花場同c島之外..
仲有冇其他地方架??
同埋我唔明點解e家我照足曬d出招次序...
不過都一樣唔可以千幾經一場
平均每7場先有一場千幾經...
其他都7百幾
我隊入面有2隻德1隻e娃
另外隻水輔冇用寵
有時就算合曬都係屈唔出千幾經...
德102spd,德101spd,e娃98spd

十週年勳章(賀詞)

原帖由 lssac1130 於  2007/8/28 17:06 發表
請問一下~~
屈經場地除左花場同c島之外..
仲有冇其他地方架??
同埋我唔明點解e家我照足曬d出招次序...
不過都一樣唔可以千幾經一場
平均每7場先有一場千幾經...
其他都7百幾
我隊入面有2隻德1隻e娃
另外 ...

其實任何地方都可以用副技升
只係exp既問題
1.花場可以合sp 所以係以前副升既主要地方
2. c島由於無水屬 適合2火1水 無sp升法
3.a有好多原因,例如合擊率不夠 平均隊友lv -敵方lv=>27就100%合擊
b攻擊力不夠 依樣野靠自己
c打手lv過高 因為副技係計選打手既平均lv 過高就會無經 先攻者最為重要
我係細蚊仔 + 15 鼓勵

總評分:  威望 + 15   查看全部評分

原帖由 ZOID 於 2007-8-28 06:32 PM 發表

其實任何地方都可以用副技升
只係exp既問題
1.花場可以合sp 所以係以前副升既主要地方
2. c島由於無水屬 適合2火1水 無sp升法
3.a有好多原因,例如合擊率不夠 平均隊友lv -敵方lv=>27就100%合擊
b攻擊力 ...

哦~~原來係咁..唔該曬!!
不過呢..小弟仲有個小小既問題!?!?
以下e一句唔明你講緊咩~~
平均隊友lv -敵方lv=>27就100%合擊
意思係咪即係話只要將自己隊友既平均lv減左敵方怪物既平均lv....只要係27lv內就可以100%合擊呀??

十週年勳章(賀詞)

原帖由 lssac1130 於  2007/8/29 07:24 發表

哦~~原來係咁..唔該曬!!
不過呢..小弟仲有個小小既問題!?!?
以下e一句唔明你講緊咩~~
平均隊友lv -敵方lv=>27就100%合擊
意思係咪即係話只要將自己隊友既平均lv減左敵方怪物既平均lv....只要係27lv內就可 ...

大於27先可以100%合擊
打錯左個符號

如果我屈經,
主角:第1回:降敏,第2回熱火自己pet,第3回中毒,之後係錦降敏(第1問題就係如果降左敏用中毒會miss,錦有冇問題?)(全隊最高敏)
水魔輔:第1回入夢,第2回縮水,之後係錦縮水(全隊第2高敏)
地戰:第1回用+防果招,第2回真地盾殺(唔知有冇打錯字),之後係錦真地盾殺(101-110敏)
火魔:第1回熱火自己,第2回真火連彈,之後係錦真火連彈(101-110敏)
蘿卡x3(一隻熱火左)第一回防,之後係錦五星(101-110敏)
娜琪拉:第1回,麻痺,之後係錦真唔知咩咩咩(唔記得)(101-110敏)
------------------------------我係分隔線-------------------------------------------------------------------------------------

e個屈法有冇問題,屈唔屈到(唔好話比我知最好用德仔)
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-20 05:15 PM , Processed in 0.048512 second(s), 14 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存