2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 Warcraft III 魔獸《真‧三國無雙》 睇完某人玩法建議後感......
返回列表 發新帖 回覆
go

睇完某人玩法建議後感......

見到咁多個post , 好吸引 , 所以都算幾有心機睇..............點知 , 睇完有冇用? 我唔敢話人人冇用
梗有人會認同 , 但我本人就唔多認同...............最好笑係一個post教人玩張郃 , 教佢中路見黃忠馬良就唔好走中
另一post教人返人張郃破黃忠...................一個post又話打三國一定唔會合的東西 , 說到源士鎧甲 ,
另一post教人破黃忠的曹操去合哩件野 , 唔知想點......
我覺得要玩得好最緊要係玩得熟 , 熟咩? 熟所有角色的技能 , 熟所有裝的特性和用途 , 熟補尾和tk ,
點法點樣點好睇個人 , 好似以前人人玩因機都係點爆毒 , 依家好多都係點1點了 , 所以最緊要都係識得幾時衝幾時縮
你一打一可以壓人 , 但3國打團隊 , 有人包唔係下下都睇到小地圖 , 有時一時大意就係大意 , 識得唔好死最緊要 ,
仲要唔見人就早點提醒隊友 , 一定時間要看對手出了什麼裝 , 熟習後自然知道什麼時候是企在戰塔裡都會被對手衝入來殺
又會知道人家會用什麼手段殺你 , 知道後就會懂得自己應在什麼時間出什麼保命和追殺人的裝 (孫子風行退魔風杖等等)
又會懂得自己用什麼技能可以救人殺人 , 所以我覺得每隻人都有不一定的玩法(當然有d係唔係都係咁上下點法)
好記得我有一次中路我青蛙打張郃 , 條友玩毒霧.........之後打我致命or打我 , 發覺玩毒霧佢都玩得幾開心 ,
最慘係佢企後面打我支旗 , 我要去打佢就會企係推霧果度扣血 , 要行去另一邊打 , 又會離塔超遠 , 分分鐘比佢個毒箭毒死
佢就打爆我旗.....我就打唔到佢毒霧 , 佢仲衰到買面具玩...............最後.....當然係靠隊友來殺他吧
所以有這樣變化的game , 點可以好似某人所講的玩呢?
我只係覺得某人教的打法太當對手冇到了 , 不應該學習

十週年勳章(賀詞)

你句某人-0-其實已經講左係邊位=-=

其實佢教d野-0-如果真係對一個新手,,,真係會有用=-="
但係.....佢完全無諗過對手既能力=-="...
講到好人地剩係會捱打咁-.-"

原帖由 ║~丫健~║ 於 2007-8-8 12:33 AM 發表
你句某人-0-其實已經講左係邊位=-=

其實佢教d野-0-如果真係對一個新手,,,真係會有用=-="
但係.....佢完全無諗過對手既能力=-="...
講到好人地剩係會捱打咁-.-"

最重要一樣野...都吾知系吾系佢講-.-

你可相信打一個心得用時1~2mins?

佢就話 佢系打系記事本先   信吾信由得你@_@

十週年勳章(賀詞)

原帖由 巫☆〞 於 2007-8-8 10:35 PM 發表

最重要一樣野...都吾知系吾系佢講-.-

你可相信打一個心得用時1~2mins?

佢就話 佢系打系記事本先   信吾信由得你@_@

依家大把人剩係識轉帖...仲要唔加轉帖兩隻字
當哂自己原創咁@@"....吹漲"...

法師軍團,快功很快..

有d人既心得唔睇仲好
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-17 12:10 AM , Processed in 0.035531 second(s), 15 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存