2000FUN論壇

搜索
返回列表 發新帖 回覆
go

92lv暗影侍衛心得 [複製鏈接]

大家好~我見呢排和記個連線出左問題,所以就寫下我玩左3,4個月刺客o既心得la. 第一次寫ga,寫得唔好唔好插我!!

首先,

係新手島到o既任到選小刀,(r1 o既eq把小刀同身升到lv3就ok,其他lv1)

跟住不停咁做任.....

做到打埋條食人魚..

果時你應該有13-15lv左右,

拿8000r出去卡坦買龜卡,

走反入去新手島抓,

跟住比把武器佢,

出去3個主城到解任解到23lv到,(記得要解肯的測試,解到最尾有力介送,對新手來說幾好用)

打埋3個boss(雪人,龜,骷髏),

跟住就衝去月亮遺跡組隊打,

打到50lv左右就去遺失的礦坑打到70lv,

跟住去水晶出谷打到90lv,

巴米爾遺跡打到115lv左右....

跟住....

冇地下城打,要出野外...

技能

如果你係做刀刺o既話,

一轉弓系o既技能就唔需要點去點,

只係點刀技就ok.

我o既點法如下:

一轉(刺客)

→jlv1

熟練刺客之劍 lv1

專精迴避 lv1

熟練鎧甲 lv1

→jlv5

強斬戮 lv1

→jlv10

專注 lv1(打高lv怪或pk用)

黑連斬lv1(路過用,識用o既話係一招超好用o既技)

→jlv15

利血刃lv1(吸血技,cd完就放)

靈活體術lv1(+7移速跑地城幾好用)

→jlv20

專精雙手武器 lv1 重要!!(學左呢招之後就可以拿雙刀,刀刺必點!)

昏睡lv1 (廢技,要近鉅離先用得超難用,路過)

→jlv25

靈活閃避lv1(ot時放呢招,jp吃緊,點1先)

→jlv30

迎頭痛擊lv1 (暴走時放可減低滅團機會,pk時都有用)

→jlv35

殺手衝擊lv3 (呢招一出就升爆佢,係刺客最有用o既一招,最好插張+3卡比佢)

→jlv40

熟練刺客之劍→lv10

專精迴避→lv3

熟練鎧甲→lv10

專精雙手武器→lv5

靈活體術→lv5(升到lv5加15跑速)

強斬戮→lv5

利血刃→lv10

靈活閃避→lv5

迎頭痛擊→lv5

黑連斬→lv10

●專注就睇個人,如果你係鐘意打高lv怪或pk o既話就點滿佢啦。

→jlv50...轉職(暗影侍衛,轉錯冇得番身!)

點解唔jlv40轉呢???

jlv40轉係可以早小小學到d 2轉技,但係比多120萬jp就可以多16點能力值,真係好抵,2轉jlv40升jlv41都要80萬...

2轉後...

專精迴避  lv4

隱身術 lv1

熟練刺客之劍 lv11

→再將一轉果招戰鬥調和點滿

→jlv5

專精雙手武器 lv6

強斬戮 lv6

→jlv10

殺手衝擊lv4

黑連斬lv11

→jlv15

殺手衝擊lv5

利血刃lv11

→jlv30(你想快d學到殺衝6就咩都唔好點)

殺手衝擊lv6

移動加速lv1 (lv1+42%移速,lv5 +50%, 趕路好用)

遠碰攻擊lv1 (救牧c用)

→jlv35

十字劍氣lv1(開怪用,or救牧c用)

→jlv40

火焰之井lv5(吸怪用,2分中cd,係刺客唯一一招好用o既範圍技

跟住填滿d被動技,主動技,

在將jlv升到50,

跟住就等3轉拉@@

寵物

一開始用住隻龜先, 一路打一路升lv升到40,

技能點刃牙,銅皮lv10,背甲的守護lv1,背甲的祝福lv5,同卡片狀態:體力

背甲的祝福lv5 +75防,10分中, 係初段超好用o既一招技!

跟住儲錢買隻水妖,咁你o既續戰力就會大大增強...

有錢買點o既話可以買d元氣藥劑去換...

買到水妖o既話就將隻龜插入去腰帶到...(後期可以插豹卡提搞迴避)

水妖主要點:療傷術,治療術,,精靈之祝福mp再升同埋d增加hp mp o既被動技...

去到後期如果有錢o既話就買多隻獸人,

獸人80lv o既堅x的戰士 11分中 +110攻+110防, 單練野外血刀都吸得反...

另外,我都有見過有d刺客帶火妖,

火妖也是一個唔錯的選擇,

因為佢o既爆發力好西利,

一招魔法都打幾千,

但係我個人就唔係好贊成新手帶火妖做主寵,

因為火妖係魔攻寵,

所以要另外帶一d精碎,

對白手起家o既新手來說是一個挺大的負擔...

裝備

裝備方面:

一開始用住新手島打到或送的r1裝先,

只需要將把刀仔同身升到lv3就得(任務要求= = )

係最好選r2武器o既時侯選雙手法杖,

打到20lv就走去換eq,

除左頭同身之外其他都都有係新手島o既任到有送,

r2裝來說,如果你唔係好想做肉盾的話,

係可以咩都唔升(除左武器),

武器方面,我建議r2用短刀比教好,

因為一開始用2種武器相差o既攻擊都唔差太遠,所以攻速就變得好重要,

點解當初選法杖呢? 劍刺客可以用wo, 唔岩可以賣,

原因:除非你好想用劍,就可以買少把劍,

如果你係用小刀,

咁雙手武係賣得貴d, 省反d錢,

武器用晒d錢去鐵匠升就得,唔使用方塊升,因為方塊貴同+4之後會爆!

打到d攻擊方塊擺攤賣,

防方就合身la, 唔值錢,

鞋果d就面la, +3先+得果1防...

一路玩到50lv,換r3 eq,

從r3打上, 防具變得軏來越重要,

因為礦坑以上o既地下城,d怪都係同族互助的,

姐係你引一隻怪,同佢同種類的都會走埋o黎打你

呢個時後,刺客o既殺衝開始變強,ot開始出現...

你防唔高就會好蝕抵...

不過我係r3係用長劍,

因為攻擊相差實在有一段矩離,

我果時冇咩錢,好鬼窮,

50lv換eq, 大概52lv就將 2把劍升到+0lv10,

件身就+4lv10,其他都係+0lv1,

頭手鞋唔使升因為加得太小,除非你追求完美,

5.60 lv係最辛苦o既時侯,

閃又閃唔到,防又唔係好高,

但係唔好放棄,

升到80後就開始賺到錢~

r4都係咁,有錢就合方塊落d武器到...

碎片 - 靈魂之石

靈魂之石主要有幾種配法: 力體, 力敏, 敏體

力體: 高攻,高防...但係唔係好閃得...

想閃得就要用古代防具...插豹卡

力敏: 高攻,高閃,低防...

同力體一樣,要有龐大o既資金做後盾,新手就....

敏體: 我都係用緊呢種, 一來碎石o既價錢比較低,

二來實用, 以80等+9碎來說,

一般+滿6個石會比到54個能力點你,

先說力, 54力姐係108攻...兩隻手加埋200到,

但係你80lv之後打一下都2xxx/8xx,加埋多200唔算太多,

但係敏就唔同,

54敏姐係18閃(??),

會比之前閃得多幾下,

d人話:幾下姐...清快d咪擋少d law...

又好似幾有道理咁,但係地城唔係一隻怪打你,

係一堆咁o黎打你,

同埋有殺衝都唔會差得去邊la,

地下城d怪一下打刺客大概200左右,

閃多幾下,牧c就補少一次,續戰力↑,

找唔到團又可以自己單練唔會太噴血,

防比較高又能擔當肉盾一職,

以我來說,全身敏體,插豹卡,有185閃,防1000左右,

清怪又唔會太慢,單練又冇咩問題,

不過,如果你有大量金錢,古代eq係手,當然力集係最好,打高等怪都唔會miss

終於打完了.....如果大家覺得好o既話我會在寫多d...有咩錯處歡迎指出..

本人 ser1 92lv暗影侍衛 ~幽靈刺客

已有 1 人評分威望 收起 理由
迷雪雪 + 10 支持你!下次繼續^_^

總評分:  威望 + 10   查看全部評分

活動勳章 十週年勳章(賀詞)

你寫得好有心機呢
不過連結去透視鏡那邊好像出現了問題? 開啟後會一直重覆彈出很多很多視窗-0-
你看一下這情況~

係??好,等我e+走去睇睇咩事先

岩岩睇過,去到果到申請唔到ac,發唔到文= = 不過都好多謝你咁支持我~thx

侍衛如果唔係做開怪手的話,還是力體實用d~~
敏體for開怪,擋怪還好......當打手好像打得沒力 -.-
我之前都試過敏體,但我還是覺得力體打得比較爽~~
如果力體刺迫住要開怪既話....裝2隻體介就可以了~被怪圍可以用靈活閃避頂住~
真係頂唔住咪隱囉~~

我係sev1 id:死亡陰莖

嗯.....力體好睇個人技術同d隊友o既能力&技術...不過講真,除非係固定團,否則暴走是成盤散沙咁.....到時閃得一下就一下...又其是礦團....d人末知d怪互助....至於打手方面.....我o既經驗可能同你有小小唔同la, 我用+0lv10 o既r4劍(敏碎),我認為只要放埋技o既話,威力會不輸其他打手law.

其實以我經驗來說,開靈活閃避真係唔係太頂得住,隱身都係一個方法,但係如果打2人或3人就唔係太ok,

你一隱身d怪就會飛晒去d寵同牧c,咒c到.....

不過我呢篇野都係寫比新手o既,

一般來說,新手技巧都唔會太高,小ot,小扣血,咁對d新手來講會好d ,我認為
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-27 11:47 AM , Processed in 0.074556 second(s), 14 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存