2000FUN論壇

搜索
返回列表 發新帖 回覆
樓主: 磊德
go

高達00討論 [複製鏈接]

打鬥境頭少我覺得冇乜所謂  唔好太濫就ok

高達一般都有8部以上取像器  頭部為主取像器   即使比人打爆頭都唔會乜都睇唔到

Exia 用beam saber  喎....

Exia把光劍光槍真係封塵, 平時收埋唔用既

原帖由 難j@0@ 於 2007-10-8 08:17 PM 發表

Unit type: general purpose close combat mobile suit
Overall height: 18.3 meters
Base weight: 57.2 metric tons
Equipment: GN drive
...

DAGGER=匕首
BLADE=可能係長刀,短刀
都唔算係劍既
造型一出就知

開頭打鬥境頭不足1分鐘==
仲以為打boss機

原帖由 LamHY 於 2007-10-21 03:40 PM 發表
開頭打鬥境頭不足1分鐘==
仲以為打boss機

-.-緊係la._.黃色頭髮條友都算主要角色._.
咁早比剎那打瓜咪無戲睇- -而且佢D技術唔差
可以壓得住Exia算係咁-3-v

其實冇人話過 gundam 動畫要多打鬥境頭喎......

Flag 冇左量子震劍同埋萊福槍   仲唔閃人?

睇番機動戰士第一話(小說)   打鬥既時間都唔會好長

(順便一問: 點樣capture 影片中D 圖出黎?)

人革果個刀把佬都好勁..用部垃圾都頂到幾野

笑傲無雙 玩過星曲WEB

穿住低褲的高達

原帖由 幻影‧流月 於 2007-10-21 09:59 PM 發表
其實冇人話過 gundam 動畫要多打鬥境頭喎......

Flag 冇左量子震劍同埋萊福槍   仲唔閃人?

睇番機動戰士第一話(小說)   打鬥既時間都唔會好長

(順便一問: 點樣capture 影片中D 圖出黎?)

雖然我都知有D集數可能無隻抽- -
但係集集都係打2下就打完勁無癮-_-v
(唔計第2集最尾同第3集最頭- -因為講緊佢地既相遇._.v)
(寧願佢停1集係講下其他野,之後果集就開扁/.\v)
我係用暴風影音粒圖ga喎o.ovv
因為Realplayer同wm都唔識- -"

睇完今集唔係好明點解咁麻煩要將隻肥仔gun運上運落, 其實第二集佢唔落黎靠其他3隻gun都可以打win

不過今集d戰鬥真係有點慢, 刀疤大叔出場時, 睇住佢慢慢降落, 慢慢收對噴射器, 慢慢掉低支槍, 慢慢咁拎支刀仔出黎=.=,
男主角都唔沖埋去打佢

原帖由 lcmlai 於 2007-10-22 06:05 PM 發表
睇完今集唔係好明點解咁麻煩要將隻肥仔gun運上運落, 其實第二集佢唔落黎靠其他3隻gun都可以打win

不過今集d戰鬥真係有點慢, 刀疤大叔出場時, 睇住佢慢慢降落, 慢慢收對噴射器, 慢慢掉低支槍, 慢慢咁拎支刀仔 ...

其實係比個機會佢表演下/.\
佢招光束可以一炮打爆架艦-.-
唔沖過去打佢既原因就好似敵軍要撤退,
但係本隊唔追既原理- -"
或者以敵軍架艦就爆la- -我方既軍官多數都會致敬
都係一種尊重既表現
以上都係估估下- -不過人地都未準備好就沖過去未免太狗-v-

原帖由 難j@0@ 於 2007-10-22 05:45 PM 發表

我係用暴風影音粒圖ga喎o.ovv ...

send 比我XD

原帖由 lcmlai 於 2007-10-22 06:05 PM 發表

不過今集d戰鬥真係有點慢, 刀疤大叔出場時, 睇住佢慢慢降落, 慢慢收對噴射器, 慢慢掉低支槍, 慢慢咁拎支刀仔 ...

四架機分工   大型戰艦航母當然比佢打

4 位pilots 只係玩過模疑戰    人地一出就打   好易比人陰

我個人覺得橙色個一部令d o者~

原帖由 難j@0@ 於 2007-10-22 06:36 PM 發表

其實係比個機會佢表演下/.\
佢招光束可以一炮打爆架艦-.-
唔沖過去打佢既原因就好似敵軍要撤退,
但係本隊唔追既原理- -"
或者以敵軍架艦就爆la- -我方既軍官多數都會致敬
都係一種尊重既表現
以上都係估 ...

其實係表演俾觀眾睇, 唔係隻肥GUN D 模型點買出去

我估就唔係尊重, 應該係藐視, 剎那當正自己係神, 見到大叔部機咁鬼慢, 等下你又點話
其實我都只是抱怨一下, 係人都希望自己國家D機勁D, 但人革聯D機就.........

原帖由 幻影‧流月 於 2007-10-22 06:37 PM 發表

四架機分工   大型戰艦航母當然比佢打

4 位pilots 只係玩過模疑戰    人地一出就打   好易比人陰

4人分工打戰術無錯, 但如果之後要繼續分工打, 打完又要運番上太空的話, 偷運多幾次好可能俾人捉到正,
到時人革聯 GUMDAM 入手, 刀疤大叔實爽死

睇完頭3集, 4部GUN入面, 我比較喜歡肥仔GUN, 好有肉感

原帖由 lcmlai 於 2007-10-23 02:47 PM 發表

其實係表演俾觀眾睇, 唔係隻肥GUN D 模型點買出去

我估就唔係尊重, 應該係藐視, 剎那當正自己係神, 見到大叔部機咁鬼慢, 等下你又點話
其實我都只是抱怨一下, 係人都希望自己國家D機勁D, 但 ...

好無奈- -你竟然會話係藐視.......
唔通偷襲果D先叫尊重- -??
我睇Gundam就唔係好多- -遲出世....好唔抵.....
抱怨中/﹏﹏\
(岩岩聽到阿媽玩我部ndsl發出既Gundam麻雀聲= ="
D音樂好正

我睇左3集...故事好
d機又型...但係最奇怪係...故事敵機好似廢既

原帖由 28837 於 2007-10-23 06:59 PM 發表
我睇左3集...故事好
d機又型...但係最奇怪係...故事敵機好似廢既

要突顯打不死的蟑螂e個原理
雖廢但永遠打唔完XD

原帖由 難j@0@ 於 2007-10-23 05:43 PM 發表

好無奈- -你竟然會話係藐視.......
唔通偷襲果D先叫尊重- -??
我睇Gundam就唔係好多- -遲出世....好唔抵.....
抱怨中/﹏﹏\
(岩岩聽到阿媽玩我部ndsl發出既Gundam麻雀聲= ="
D音樂好正

同感

刹那只係玩過下模疑戰   見佢第3 集2 次比人捉轉身  就知其他佢唔係好勁

EXIA 個把GN GUN  槍管短到見唔到   點打得中...

原帖由 幻影‧流月 於 2007-10-23 08:07 PM 發表

同感

刹那只係玩過下模疑戰   見佢第3 集2 次比人捉轉身  就知其他佢唔係好勁

EXIA 個把GN GUN  槍管短到見唔到   點打得中...

第2集有講佢地話自己係第一次做任務之類既野- -

玩過星曲WEB

原帖由 幻影‧流月 於 2007-10-23 08:07 PM 發表

同感

你睇下吉姆1型d槍 咪又係差唔多-.-

基拉一開始夠唔勁啦
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-19 11:52 AM , Processed in 0.034630 second(s), 13 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存