2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 高達街機系列 紅突擊連技一問
返回列表 發新帖 回覆
go

紅突擊連技一問 [複製鏈接]

K歌達人 十週年勳章(賀詞) 十週年勳章(截圖) 玩過星曲WEB

我想問下部紅突擊,要點先連到招特格
我聽我個fd講,用前格,吉3下,之後就連得到特格
但我又唔知點連場
各位,如果識既講一講黎聽下
我都想知,係點連到招特格
佢招特格咁細範圍,9成都係比人連姐

仲有seed-cancel問題
我點都做唔到
我係想取消開槍果下,但唔知點解我係cancel唔到果下,仲係爆左seed之後係開左1槍
我係揀左speed既
咁我就禁左1下槍之後,再禁哂3個制黎爆seed,但佢係爆左seed後都係照開果槍
我想知想seed-cancel係
禁左a制後再禁埋bc制,定係禁左a制後再禁abc制
以上邊個係seed-cancel既正確方法

N-前-特定係N-N-前-特??
唔係好記得
而且紅突招特格係先讀格
SEED係連唔到特格
DESTINY先連到特格

K歌達人 十週年勳章(賀詞) 十週年勳章(截圖) 玩過星曲WEB

咁seed-d係點連到先?
有段片可以睇下

睇片黎無乜用-.-...有時好似睇完都學唔到睇點入力好過
N>前派生>BC>B 動作:斬一下之後再勾起再2把劍夾落去再挑起威力大約29X...也可以BC後轉用開槍
N>B>前>特無用的...好似都連唔到個下BC只係插地下扣好小
舊SEED N>N>前>A扣最多了...再唔係就放生吧
Seed Cancel幫你唔到,但Speed Cancel黎做咩...禁個跳製/Step就Cancel到啦

你用speed-.-學seed cancel無用-.-

就咁cancel 狂閃就ok-.-

爆seed-.-  你2種方法都得囉~

只係a>bc  呢個要快手b 咁解-.-

你後面既a>abc= =....幾慢都得....只要你禁到abc-.-

玩過星曲WEB

n*2前 槍 n*2 特(?) 槍

原帖由 私名前Terry 於 2007-12-24 03:55 AM 發表
睇片黎無乜用-.-...有時好似睇完都學唔到睇點入力好過
N>前派生>BC>B 動作:斬一下之後再勾起再2把劍夾落去再挑起威力大約29X...也可以BC後轉用開槍
N>B>前>特無用的...好似都連唔到個下BC只係插地下扣好小
舊 ...

seed放生就勁ja
seed-d就.......1格1槍超少......
粉紅最強既放生技係
bc+1槍超痛的~a_a
如果下bc打中人的話aoa

其實你前格吉3下...再speed-cancel先可以用特格..
唔爆seed係唔可以做到..

紅突普通技..
n格x3+加1槍..
n格+前格+特格+n格...
n格x2+前格+1槍
側格x2+1槍
前格吉到佢放手+1槍(唔記得吉幾多下..)

speed cancel
5下側格..最痛
放生有好多玩法..
n格x4 扣最小
側格x4  扣最多
前格吉2下 cancel 特格再cancel 特格放生...唔記得扣幾多
側格x1 吉完前step 特格再cancel特格放生...我成日用(因為側格中左再爆seed..就駁埋落去)..
係超近距離特格cancel特格cancel特格cancel放生..扣得最多同可以放生..扣309..無記錯的話

p.s 特格係吉左3hit先代表1下

爆speed 連槍...
其實你只要做一下硬直槍(即背面開槍)..等佢出左槍個下再爆speed-cancel 再開槍就連到2下嫁喇

原帖由 ~好好食@@~ 於 2007-12-29 02:10 PM 發表
其實你前格吉3下...再speed-cancel先可以用特格..
唔爆seed係唔可以做到..

紅突普通技..
n格x3+加1槍..
n格+前格+特格+n格...
n格x2+前格+1槍
側格x2+1槍
前格吉到佢放手+1槍(唔記得吉幾多下..)

sp ...

特格 駁 特格
2v2吾係咁好用~
好e俾人地parter射槍射中

原帖由 無極~ 於 2007-12-30 03:28 AM 發表

特格 駁 特格
2v2吾係咁好用~

同意...
特格我通常係人地爆speed沖埋黎格果陣
唔想用盾防...用下特格試下...
通常第一次都係中=w=
之後對手就會可以學精了-.-"""

槍seed can要爆power先有用-.-
speed爆黎無用

power can
a+bc 禁a同時要禁埋bc
如果係得既話你會見佢爆seed果陣會收左劍諗住拎槍果陣就can到-.-
ps當然要見唔到槍
本人已經玩到唔洗見佢拎槍都can到

用freedom can-.- n格>seed can>n格>1槍
放生完後等2~3秒比set n格佢-.-中機爆左大機紅血

笑傲無雙

好簡單- -

n格隊一野~>推前再按格(好似用前格咁)

跟住部機就會飛起左(飛起左就好按了)~>即放特格兩下吉佢

原帖由 哈佬哥 於 2008-1-1 01:44 PM 發表
槍seed can要爆power先有用-.-
speed爆黎無用

power can
a+bc 禁a同時要禁埋bc
如果係得既話你會見佢爆seed果陣會收左劍諗住拎槍果陣就can到-.-
ps當然要見唔到槍
本人已經玩到唔洗見佢拎槍都can到:smi ...

freedom咁樣power can先吾好
梗係n格->n格->n格->power can->特格
之後人地就會自動企番係到~放生佢一陣~
在請佢食一套n格~大機都一下秒左

原帖由 無極~ 於 2008-1-6 02:16 PM 發表

freedom咁樣power can先吾好
梗係n格->n格->n格->power can->特格
之後人地就會自動企番係到~放生佢一陣~
在請佢食一套n格~大機都一下秒左

但係d人話n格2野之後特格會多過n格3野特格
同埋你n格3野果陣有機會會比佢par打返你轉頭
令到power can機會低d囉

原帖由 哈佬哥 於 2008-1-7 05:42 PM 發表

但係d人話n格2野之後特格會多過n格3野特格
同埋你n格3野果陣有機會會比佢par打返你轉頭
令到power can機會低d囉

2v2有幾何用power= ="
power can一失敗除時要講88的

原帖由 無極~ 於 2007-12-30 03:28 AM 發表

特格 駁 特格
2v2吾係咁好用~

當然要睇準自己panter同人地做緊咩...先咁樣做..
呢下又用小speed同埋好快做完..

嫣紅放生技...bc(中左先爆seed)+bc+bc
(爆左speed)4/6b+(前step)bc+bc
power最痛就bc(seed-can)+bc+b(唔放生)

單挑必用
2v2就唔好...實救到..
順帶一提...人地power緊你對佢背面前格埋去吉吉吉一槍...佢冇得還拖的+down埋

原帖由 思靜 於 2008-1-10 02:55 AM 發表
嫣紅放生技...bc(中左先爆seed)+bc+bc
(爆左speed)4/6b+(前step)bc+bc
power最痛就bc(seed-can)+bc+b(唔放生)

單挑必用
2v2就唔好. ...

其實中左bc開一下槍已經係放生咖la

痛d丫嘛...同埋還掂爆左speed,咪吉多幾下lor

原帖由 思靜 於 2008-1-10 12:03 PM 發表
痛d丫嘛...同埋還掂爆左speed,咪吉多幾下lor

你係爆SPEED用BC打中人定係吾爆打中人先-.-
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-20 04:35 PM , Processed in 0.034596 second(s), 12 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存