2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 我的第一隻網遊 萬王之王II 綜合討論+感想區
返回列表 發新帖 回覆
go

[貼圖] 萬王之王II 綜合討論+感想區 [複製鏈接]

活動勳章 十週年勳章(賀詞)

其實我玩線上遊戲年資好少@@
記住唔係萬王之王, 我第一隻玩既網遊係萬王之王II (2005年)
雖然佢畫面唔及而家線上遊戲咁靚咁高質素,
但我係呢隻game到認識到好多朋友,
更加好鍾意佢既國家系統, 令到同國家既人都有一種歸屬感,
一齊去打錢, 一齊去打寶, 為左賺好多錢去捐獻俾國家,
每當國家發展一項成功或有D成績果時, 真係好開心>"<
記得果時我玩香港伺服, 而且仲未流行免月費,
一直公測一年, 無收過錢...仲未流行商城既野..
後來一路都無更新...最後當然係關閉ser啦~"~
其實...29lv就封頂, 仲記得大家都期待佢開30lv同30裝備添..
唔知係2000fun除左衰仔奧義丸之外, 仲有無人係玩過萬王之王II 架呢

萬王之王II的遊戲ID: 雪雪
伺服: 得一個伺服姐>"<
國家: 蘭提斯皇國
之後入過夢想天國...
分身去左 乂Devil乂
識我既...同我揮揮手啦~"~

我仲mark左佢既官方網頁, 如果去呢個> http://kok2.lager.com.tw/ 只係會去左重開既台版
而入呢個link就見到舊版果時既野啦^^ http://kok2.lager.com.tw/system/news/list1.shtml 舊版係未有2轉既
真係好耐無玩過雷爵整的遊戲了^^期待未來既大作.
好想有國家系統>.< 打咁多字仲有圖同大家分享我玩的第一隻網遊..有無分加架-0-

同大家分享D game圖>.<真係keep到而家..
有好多圖...辛苦大家慢慢欣賞啦, 這些圖記錄既我係萬王之王II 既快樂回憶^^(貼得好辛苦架, 希望你地會俾耐性load D圖啦-0-)

第1次接觸online game的我, 呢個圖我記得那時玩左幾天咋^^"仲係小小牧師的我..1轉都未

↓我的正身人物 職業: 輔祭

↓小笨係好錫我既game哥哥, 雖然而家無一齊玩, 但我地間中都有聯絡, 問候下近況

悶到無野做. .成日同D朋友係城到玩拉雞仔燒......-.-

我的另一隻人物, 職業狂戰士...

2個雪雪都我黎, 果時我好鍾意女武士架..又見無乜女仔練武士 ..所以開左一隻黎玩..

都係我既分身...職業: 賢者..

已有 5 人評分威望 Good 收起 理由
善福 + 40 鼓勵
*Kelvin* + 1 正呀- -有圖..十卜你
素心天使 + 3 哈~~雪雪仲keep咁多舊相~~我del晒好耐啦!
ngai + 3 有圖,正呀
神田英二 + 5 咬凹腰

總評分:  威望 + 40  Good + 12   查看全部評分

十週年勳章(賀詞)

...雞仔...
我好記得果時你引雞仔比我係咁打死哂佢地

十週年勳章(賀詞) 笑傲無雙 忍影世界 玩過星曲WEB

睇到d 職業分線圖同萬王1一樣,好正呀

活動勳章 十週年勳章(賀詞) 十週年勳章(截圖) 笑傲無雙 忍影世界 玩過星曲WEB

d公仔好正@@

原帖由 戒@gaZettE 於 2008-1-25 12:48 AM 發表
...雞仔...
我好記得果時你引雞仔比我係咁打死哂佢地

你係壞人黎..哼>.<打死晒D雞仔, 唔俾我同迷妹拖雞仔行街..

哈哈..謝謝大家支持^o^

reply素心天使
係丫, 我真係keep到而家, 哈哈~
其實我玩每隻遊戲都有keep 1-2張,
係萬王2先留左咁多= ="

原帖由 迷雪雪 於 2008-1-25 11:06 AM 發表

你係壞人黎..哼>.

我淨係keep左有紀念價值o個d ja~

想問下而家隻野玩唔玩到嫁?好似OK咁

原帖由 呂仲賢 於 2008-1-25 01:40 PM 發表
想問下而家隻野玩唔玩到嫁?好似OK咁

改左版後淨係出左台版好似仲玩到..>"<
不過應該無咩人@@"
岩岩開番ser出台版果時我都有入去
D裝終於開放左30以上..
我升到30之後就無玩XDD (了結左心願..)
之後佢又無更新@_@
貼2張俾你睇^^
改版之後既萬王2 國家變左有建築物, 再唔係好似之前咁得個大空地, 同幾間鋪頭仔..而我手上果把係180光槌..寶物..咁岩俾我咁好彩打到^^"

十週年勳章(賀詞)

改版之後去到台灣...
同人好難溝通= =
身邊果幾個都話唔玩...
果時童話又出新資料片...
最後放棄萬2= =
唉~

好想試下玩...好吸引...不過而家好似好多GAME同佢畫面差唔多但係更新又快過佢...不過還是心動的...多謝哦^^

原帖由 呂仲賢 於 2008-1-25 11:49 PM 發表
好想試下玩...好吸引...不過而家好似好多GAME同佢畫面差唔多但係更新又快過佢...不過還是心動的...多謝哦^^

聽說會出萬王之王3呢^^"
其實萬王系列最吸引人之處就係佢既國家系統丫
轉職都要有國家用錢去研發先可以俾玩家轉職呢~
學某些技能也需要國家去開發
所以係同一個國家裡面, 要國家強大, 每一個國民都要出一分力的

十週年勳章(賀詞)

原帖由 迷雪雪 於 2008-1-26 01:12 發表

聽說會出萬王之王3呢^^"
其實萬王系列最吸引人之處就係佢既國家系統丫
轉職都要有國家用錢去研發先可以俾玩家轉職呢~
學某些技能也需要國家去開發
所以係同一個國家裡面, 要國家強大, 每一個國民都要出 ...

快d出萬3 - -~我要死人日月完成佢未完成o既野= =
我要最強o既武士國呀

原帖由 戒@gaZettE 於 2008-1-26 04:31 AM 發表

快d出萬3 - -~我要死人日月完成佢未完成o既野= =
我要最強o既武士國呀

又係武士國..
咁我淨番個輔祭國..哈

我有bug 玩左唔夠2日比人叫左我玩第2隻= =

@@  無我既  我係瞬啵  果時個名係咪 LaRuku瞬  呢  我都唔記得左lu  哈哈
果時仲同步步一齊打怪  同迷妹打蟻后   同奧義丸互片=.=(玩果隻)  仲有好多好多  真係好好玩

原帖由 laruku瞬 於 2008-1-29 12:25 PM 發表
@@  無我既  我係瞬啵  果時個名係咪 LaRuku瞬  呢  我都唔記得左lu  哈哈
果時仲同步步一齊打怪  同迷妹打蟻后   同奧義丸互片=.=(玩果隻)  仲有好多好多  真係好好玩

瞬>.<好掛住你 步步我都好耐無見佢了
因為果時無捉住黎影-_-||
我同迷妹有影..但係搵唔番了 ..嗚嗚
個死奧義丸仲係叫我做大娘...

原帖由 迷雪雪 於 2008-1-29 12:40 PM 發表

瞬>.

之前步步都仲有搵人叫埋我出黎玩架  但我自己又唔得閒  所以好多次都無出到
我而家係同KATY  芝芝  仲有雞子得閒玩下MSN咋   仲有卡比都有既@@
如果開返萬3既話  等我叫返佢地一齊返去玩啦  @@  你仲有冇搵迷妹果D呀???

嘩哈哈~
大家好耐無見~
可能大家都唔記得左我啦~_~
LaRuku瞬<-你係狂戰啊ma~
步步e+唔知玩緊咩啦~_~
迷妹好似唔得閒玩game
芝芝仲玩緊完美
我......玩緊aoe2兵堡= =
估唔到仲有我用緊新手eq既相wo~大家估下我係邊個= =
我都仲有留圖~不過唔識貼~xdxd

好懷念當日和你一起打機的日子~~

= =....HI 雪雪...我還在努力中呢-.-

現在55lv了......差5個lv可以做黃金武士.....
希望關服前..升到啦^^
~~上偉~~
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-5-6 08:49 PM , Processed in 0.042380 second(s), 13 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存