2000FUN論壇

搜索
返回列表 發新帖 回覆
go

副將資料

近排發覺版友問有關副將問題不小...所以我就幫貼一下吧!

副將
●副將的身型、聲音、容貌、性別、髮型等...全部是隨機組合的。
●副將人數最多8個...8個滿左後...你想換其他副將...就必需要解雇其中一個了。

怎樣才獲得副將
多數副將起進行激突時出現

條件:
1)把當場出現的副將擊倒
2)擊倒後地下出現"副將之魂",再食左去...系統就會出現 "xxx玩家副將之魂發見" 等字句
3)要該場勝利...先會得到副將..
   該戰完結後...佢就會到你房間找你-v-到時你就幫 他/她 改一個你喜歡的名字吧!

ps:   i)進行[新參]時,不論該場是輸或嬴,得到副將之魂都可擁有副將。
        ii)進行[熟練、精銳]時,當該場敗北..就算你食左副將之魂..都唔會得到副將的。

溫馨小提示:1)要確定自己擊倒副將真係要食左副將之魂...
                            2)小心被其他玩家搶左個魂... 我就係試過打完被人衝過來爆無雙搶左我的~_~

副將出現機率:
1人激突時最低,4人則最高。

副將出現位置:
多數在黃色兵區(中立) 的位置。
不要搞錯啊...副將多數是以 "XX使" 名稱出現...如櫻扇使...雙錘使 等
位置都是固定某幾點,所以大家要記住出現副將的位置,方便日後易找
較易找的地圖:平地 (沒什麼障礙物) / 要塞

副將技能及發動方式:
副將等級最高為20級,滿20級就會得到特殊技能。
技能發動方式:
副將最少強化一次(副將強化1星),副將發動無雙時技能就會隨之發動。
你要很近副將身邊...你才有機會被附加效果的。

副將色別出現場所一覽 :
色 戰場
青 白狼山、嵩山、易京
赤 麥城、葭萌關、定軍山、巴郡
黃 零陵、夷陵
白 建安、建寧
綠 魯陽、官渡、譙、泰山、虎牢關、彭城、函谷關、小沛、白馬
紫 潼關、壺關、狄道

註:以上部份資料經轉貼
歡迎版友提供更多有關副將資料
多謝合作

六樓按 :  所謂我方武將即是NPC武將, 不是玩家

已有 1 人評分威望 收起 理由
╳Xx六樓xX╳ + 20 你的文章對我很有用。謝謝!

總評分:  威望 + 20   查看全部評分

係好野 多謝分享~

全世界最好既副將介紹

感謝

十週年勳章(賀詞)

紅蓮 .. 係副將攻擊有火 定係 自己武將?

原帖由 阿基里斯 於 2008-2-5 08:51 PM 發表
紅蓮 .. 係副將攻擊有火 定係 自己武將?

副將出無雙有火攻擊屬性....from me

笑傲無雙

可唔可以對副將落指令?
有時見個副將會自己打
我唔想佢跟住我

原帖由 bsgbsg 於 2008-2-6 02:22 PM 發表
可唔可以對副將落指令?
有時見個副將會自己打
我唔想佢跟住我

應該就無... 剩係知召喚副將按鍵盤上面的 [ , ]

十週年勳章(賀詞)

原帖由 小悠* 於 2008-2-6 02:31 PM 發表

應該就無... 剩係知召喚副將按鍵盤上面的 [ , ]

但係隻副將距離同你遠得制禁[ , ]都冇用
已有 1 人評分Good 收起 理由
小悠* + 1 你說的內容我非常同意

總評分:  Good + 1   查看全部評分

十週年勳章(賀詞) 十週年勳章(截圖)

我愛羅我愛羅我愛羅我愛羅我愛羅我愛羅我愛羅我愛羅我愛羅我愛羅
我愛羅我愛  我愛羅我愛羅我愛羅我愛羅我愛羅我愛 我愛羅我愛
我愛羅我愛羅 我愛羅我愛羅我愛羅我愛羅 我愛羅  我愛羅我愛
我愛羅我愛羅    我愛羅我愛羅我愛羅 我愛羅我 我愛羅我愛
我愛羅我愛   我愛羅我愛羅我愛羅我愛羅 我愛羅我 我愛羅我
我愛羅我  我愛羅我愛羅我愛羅我愛羅我愛 我   我愛 我愛

我愛  我 我愛羅我愛羅我愛羅我愛羅  我愛羅 我愛   我
我愛羅我愛 我愛羅我愛羅我愛羅我愛   我愛羅   我愛羅我
我愛羅我   我愛羅我愛羅謝我愛羅我愛羅 我  我 我愛羅我
我愛羅我愛羅我 我愛羅我愛羅我愛羅我愛  我  我   我愛
我愛   我  我愛羅我愛羅我愛羅我愛 我愛羅我  我愛羅我
我愛 我愛   我愛羅我愛羅我愛羅我   我  我 我愛羅我

我愛羅我愛  我愛羅我愛羅我愛羅我 我  我愛 我 我愛羅我
我愛羅我    我愛羅我愛羅我愛   我 我愛羅我愛 我愛羅我
我愛羅  我愛   我愛羅我愛羅 我  我愛 我愛 我愛羅我
我   我愛羅我愛   我愛羅我愛羅我 我愛羅   我愛羅我
我愛羅我愛羅我愛羅我   我愛羅我愛羅我愛羅我愛 我愛羅我愛
我愛羅我愛羅我愛羅我愛羅我愛羅我愛羅我愛羅我愛羅我愛羅我愛羅

我愛羅我愛羅我愛羅我愛羅我愛羅我愛羅我愛羅我愛羅我愛羅我愛羅我愛羅我
我愛羅我愛羅我愛羅我愛羅我愛羅我愛羅我愛羅我愛羅我愛羅我愛羅我愛羅我
我愛羅    我愛羅我    愛羅我愛    我愛羅    我愛羅我
我愛  我愛  我愛  我愛  我愛  我愛  我愛  我  我愛羅
我愛  我愛  我愛  我愛  我愛  我愛  我愛  我愛  我愛

我愛  我愛羅我愛羅  我愛  我愛  我愛  我愛  我愛  我愛
我愛  我愛羅我愛羅  我愛  我愛  我愛  我愛  我愛  我愛
我愛  我   我愛  我愛  我愛  我愛  我愛  我愛  我愛
我愛  我愛  我愛  我愛  我愛  我愛  我愛  我愛  我愛

我愛  我愛  我愛  我愛  我愛  我愛  我愛  我  我愛羅
我愛羅     我愛羅    我愛羅我    我愛羅    我愛羅我

地震唔知有咩用尼

十週年勳章(賀詞)

+埋呢d比較好吧
LV1LVLV20最小値最大値能力最小値最大値7480攻撃791304565防御54120140140体力145177140140無双145178110110移動110137??????総合533658

レベル20時点の武器毎の能力値表

武器攻撃防御体力無双移動兵種スキル偃月刀93~11693~117150~177146~165110~131全種凍結・篤心・硬骨・無謬大斧94~10483~87149~162153~158115~137槍兵・弩兵・戟兵風刃・鈍重・撹乱・遠目砕棒100~11781~99156~164147~154112~122戟兵・弓兵・弩兵両断・地震・流水・圧倒・気絶鉄鞭94~11070~106146~172149~155111~133全種凍結・篤心・硬骨・無謬朴刀92~10069~121151~170146~160110~115戟兵・弓兵・弩兵・槍兵凍結・篤心・硬骨・無謬甲刀101~12578~103145~165145~154118~131全種紅蓮・滅却・活丹・沈黙・威圧砕棍102~11477~103153~174148~151110~115弓兵・戟兵・槍兵両断・気絶・威圧・圧倒双鞭92~11594~107146~167146~154112~126剣兵・戟兵・槍兵・弓兵雷撃・激怒・特攻・治癒・閃光戦斧106~13064~99149~153146~152116~130槍兵・戟兵・弓兵・弩兵紅蓮・滅却・活丹・威圧・沈黙双戟92~10175~108146~168144~170112~132剣兵・槍兵・戟兵・弓兵雷撃・治癒・激怒・特攻双剣91~9975~104156~170147~159113~117全種凍結・硬骨・無謬・篤心双錘86~9780~85146~154152~159111~114剣兵・弩兵・戟兵雷撃・沈黙・風刃・両断・鈍重・無謬・治癒・錯乱直槍91~11280~91147~158150~162117~126剣兵・戟兵・槍兵・弓兵風刃・疾風・遠目・鈍重・撹乱長棍104~11556~106148~156147~161117~137全種紅蓮・滅却・活丹・威圧・沈黙桜扇88~11299~108148~152148~164111~118戟兵・槍兵・弓兵・弩兵雷撃・激怒・治癒・閃光・特攻燕扇93~11481~93146~153153~162117~123全種疾風・遠目・撹乱・鈍重・風刃幻杖90~11653~92147~152150~165110~132剣兵・戟兵・槍兵・弓兵激怒・疾風・活丹・遠目・撹乱・圧倒・鈍重・地震・風刃・硬骨・治癒・滅却妖杖85~10276~104146~153148~159111~129戟兵・槍兵・弓兵・弩兵雷撃・閃光・激怒・治癒・特攻鉄鈎91~10081~89147~167151~166116~121剣兵・戟兵・弓兵・弩兵風刃・疾風・鈍重・撹乱・遠目蛮拳103~12373~102150~160146~157112~115剣兵・戟兵・弓兵・弩兵両断・地震・流水・気絶・圧倒鉄剣90~10480~98148~150147~174110~114剣兵・槍兵・弓兵・弩兵紅蓮・凍結・風刃・激怒・地震・滅却・閃光・活丹・特攻・鈍重・威圧・沈黙・流水・遠目獄刀102~12180~107152~169146~155111~128全種両断・地震・流水・気絶・威圧・圧倒戦盤103~12658~92147~165147~158118~138全種紅蓮・滅却・活丹・威圧・沈黙多節鞭93~11454~93147~166150~169111~127全種両断・地震・激怒・滅却・流水・疾風・硬骨・無謬・気絶・沈黙・撹乱・閃光・鈍重・雷撃・特攻
兵種全種・・・剣兵、槍兵、戟兵、弓兵、弩兵

回復 #11 龍仔(G) 的帖子

我有唸過po...但係有d資料唔岩...

所以冇po出黎...有d技佢個網miss左的

不過大致上都岩既

謝謝分享.............

十週年勳章(賀詞)

副將點升
佢係咪可以好似真三d 副將會升lv 咁ga?

回復 #14 赤西魚 的帖子

帶埋佢出戰就升~好快可以20

原帖由 赤西魚 於 2008-2-28 12:38 PM 發表
副將點升
佢係咪可以好似真三d 副將會升lv 咁ga?

唔洗理個副將死活的...佢死佢事

副將還有不同種類  我的拿斧 是戟兵

顏色果度有d唔齊
例如:長阪--黃色

謝謝樓主的分享

多謝樓主提供咁好既野出黎;o`
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-18 11:14 AM , Processed in 0.042081 second(s), 14 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存