2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 我的第一隻網遊 仙境傳說RO 綜合討論+感想區
返回列表 發新帖 回覆
go

[討論] 仙境傳說RO 綜合討論+感想區 [複製鏈接]

雖然我知ro吾係好多人既第一隻online game
不過呢d隻game真係值得一提~
當年呢隻game真係好多人玩~雖然大家可能分佈係吾同既sever
但係大家對呢隻game都應該好多心聲~@@
好似隻game愈改愈差......
新幹線個sever超lag....半sever既人都係外掛呢d
不過呢隻game都有好多正野俾我地回憶~
當年屈機既騎士反擊~同火柱暗壁~真係好正= =
1祭1巫1騎~夠殺曬任何既mvp=.=
已有 1 人評分Good 收起 理由
傾計唔講名 + 1 多謝你呢個post!

總評分:  Good + 1   查看全部評分

岩岩玩果陣,騎士用反擊可以屈死大巴- -b

獵人定位無限怪

而家mvp殺無限人

ro真係一隻到左以家我都仲想玩既game
可惜 外掛當道

我玩過一陣lo-0-用3轉99玩xd {我表哥的)

笑傲無雙

玩咁耐 最好玩 最多回憶 最多朋友玩
好想玩返...

原帖由 芝仔=] 於 2008-3-18 06:53 PM 發表
玩咁耐 最好玩 最多回憶 最多朋友玩
好想玩返...

你係咪果時係玩ISA...
如果係 你係咪弓手==
我記得 我好似識你
你係咪叫光與影

笑傲無雙

原帖由 浮士德 於 2008-3-19 08:44 PM 發表

你係咪果時係玩ISA...
如果係 你係咪弓手==
我記得 我好似識你
你係咪叫光與影

你講正定私先
而且我冇叫過光與影 呢個名係近排先諗

十週年勳章(賀詞)

同意,, RO係我心中係到瑪奇平排的>W<"
(雖然兩者大有不同)

ro俾人最大回憶一定可以肯定-.-
後期轉左玩私服
總算搵返以前果種感覺

原帖由 無極~ 於 2008-3-4 02:47 AM 發表
雖然我知ro吾係好多人既第一隻online game
不過呢d隻game真係值得一提~
當年呢隻game真係好多人玩~雖然大家可能分佈係吾同既sever
但係大家對呢隻game都應該好多心聲~@@
好似隻game愈改愈差......
新幹線個 ...

我第一隻game係ro.....玩ro果種感覺好好...係其他game比唔倒我果種感覺

斬怪果陣比我一種斬得好有力ge感覺(唔知係唔係d音效呢= =)

組隊果陣ge團隊感同埋分工感重過其他game好多
姐係好似騎士同埋十字軍兩個職幫成隊人頂晒d攻擊...巫師做主力攻擊咁
although有dgame都係某職業做頂怪果個....但係都唔夠ro ge感覺重
仲有係成隊可以坐埋一齊...又有d表情公仔...一齊傾計...真係好正

可惜啦...都係因為外掛..
我由開始玩到唔玩都係全手動.....唔及開外掛ge人搵錢搵咁快...
d裝備又勁過我果d幾倍T^T...做騎士頂怪都頂得唔夠人地好-0-...用白水都冇錢- -

唔知遲下ro2會唔會有種feel呢

原帖由 laisfans 於 2008-3-21 16:11 發表

我第一隻game係ro.....玩ro果種感覺好好...係其他game比唔倒我果種感覺

斬怪果陣比我一種斬得好有力ge感覺(唔知係唔係d音效呢= =)

組隊果陣ge團隊感同埋分工感重過其他game好多
姐係好似騎士同埋十 ...

音效真係做得好好
ro2我見到d公仔已經吾想玩..
我覺得幾時續集都吾會有第一集咁出色

原帖由 小Will@tRIGAIN 於 2008-3-21 10:40 PM 發表

音效真係做得好好
ro2我見到d公仔已經吾想玩..
我覺得幾時續集都吾會有第一集咁出色

其實ro個setting設計得好好....可惜係新幹線做代理....

原帖由 kayeung1019 於 2008-3-7 03:11 PM 發表
岩岩玩果陣,騎士用反擊可以屈死大巴- -b

獵人定位無限怪

而家mvp殺無限人

最記得係枯樹枝bug....搞到超吾平衡= =""
之後又無限精練...極度無奈

隻game除左外掛 我諗唔到有咩唔好0.0''
又唔會話唔平衡..如果有都係小小...咩game都有唔平衡出現..
平衡點好難拎ga0.0...

ro唔提唔得,話晒玩左陪左我4年定5年
由c1轉到isa

我仲記得isa個公會係藍幻
最好玩真係成班人[連埋好多大公會]約出金雞打城戰!
最記得初頭騎士屈到boss果陣勁多騎士 [我自己都係]

ro做得最好我覺得係職業平衡,冇話邊隻特廢

想當年係99LV最高"
我嗰陣都玩到9X LV..
不過眼見個個都係機械人 就離開左"
不過之後都有玩下D私服"
有D真係搵得返玩既時候既樂趣架"
真係好懷念

玩過星曲WEB

想當年= =岩岩騎領開放新形像。。。
岩岩開放轉生。。。
岩岩開pvp...
大家一齊係度研究= =
日日係pvp打人-.-清場
唉= =
而家10個有9個都係外掛
難以尋回以前的ro了

小妹由公測開始玩到3年前,由c1轉去b1再轉去isa
開頭冇外掛時真係好正,隻game好有生氣,組隊好開心
外掛泛濫後,人數可能係之前幾倍,但係9成都係外掛.....

還記得我仲係小服時,日日搏命衝入古城墓地爆屍升級
中間見到唔o岩打既就飛,好有刺激感
果度有班牧師哥哥姐姐,自己放棄升級既機會,留係呢度帶小服,幫我地回魔復活
黑王出黎既時候,我地呢d小服都未知發生咩事就已經死晒,成地都係屍體
牧師哥哥姐姐就會黎合作打死黑王再救我地
從果時開始,我就明白牧師係一個好偉大既職業
我以佢地為榜樣,以牧師為終生職業,全心貢獻
雖然牧師好窮,成日用石,但係又組隊執唔到野,我都心甘情願

最開心就係isa既時候無意中發現坐我隔離既同學都有玩
經佢介紹下入左有Angel/Devil,我先知咩後係真正既公會
公會內互助互愛,有時淨係傾下計已經好開心
最重要既係,入左之後,我先知咩係真正既攻城戰
城戰每次人數超多,2-3大勢力爭城爭崩頭

最後,我係考緊會考既日子裡面仲玩緊RO
臨考前一晚仲係打通宵,只為同幾個fd一齊掃MVP
點知3個人合力打低左隻英雄時會出MVP卡
真係開心到我訓唔著呀(第二日考會考好極有限....)
賣左張卡,3個人分得唔少錢
不過亦都係1個月之內比人爆a/c(盜帳風波),同RO講bye bye

已有 1 人評分威望 Good 收起 理由
善福 + 20 + 1 鼓勵

總評分:  威望 + 20  Good + 1   查看全部評分

ro係我第一隻玩既online game!!亦都係ro令我開始認識電腦.......
果陣真係好正...主城裹面4圍都係人..熱鬧到牙~
仲記得d服事開傳送陣,我成日都犯規衝入去 !!

但係依幾年多數人都做哂機械人....到依家都搵唔返一隻可以似ro玩咁耐既game

ro真係令人有好多回億
開服仔呃人飛機錢
我係si轉isa
記得果時 月影冰心 惡卡 又 紅花 會戰真係好好玩
搵唔番一隻game有呢個feel
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-5-3 12:56 PM , Processed in 0.080019 second(s), 13 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存