2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 我的第一隻網遊 仙境傳說RO 綜合討論+感想區
返回列表 發新帖 回覆
樓主: 無極~
go

[討論] 仙境傳說RO 綜合討論+感想區 [複製鏈接]

ro都係我玩ge第一隻online game, 亦係我玩得最耐ge一隻(3,4年左右)
到e+仲好掛住我隻爆爆刺, 下下爆同下下miss ge快感, 講真, 係e+ d遊戲到搵唔返喇
但係我仲會一直支持有刺客類li個職業ge online game, 想搵返多d係ro果時ge感覺
仲有果時會戰都好正, 好刺激, 好好玩, 一個公會有講有笑, 輸嬴並唔係咁重要, 重要ge係參與過程同班朋友係度

玩過星曲WEB

想當扶用鐵匠打波利出華金==

開放寵物果陣..

捉完波利錐番出去= =

1粒成百萬= =

而家=.=咩都變晒lu

都唔係以前隻ro

見到咁多留言  我都有d感觸
當然ro係我第一隻玩既onlinegame
都係要想當年...
仲係個傻仔既時候   同fd研究ro..
"升左冰箭點解仲係一支冰既!?" 原來自己未按2支- -
諗返起都想笑  
果陣ro仲係口袋情人
第一次玩  邊有話講唔講究裝備  
係地圖度行來行去同d路人傾下計 <---ro以後都唔會再有

同d fd傾得開心 約定聽日又係城等再升過
講真  注重唔係升lv 唔係打裝 唔係汁野
打怪途中  認識到朋友果份傻  果份可愛
大家掛哂係地下度笑
ro令我難忘唔係因為佢係我第一隻玩既game
而係佢唯一一隻俾到"情"既game我
記得以前好多ro既mv 睇完真係有果份touch

諗返起以前玩ro既日子  過左去了
所有係game識既fd都失散得7788

唔係講笑  真係有d眼濕濕..
RO多謝你!!

玩過星曲WEB

諗落都係= =..

諗番以前成班人吹水

平時放學冇野做

一番到屋企就係識上RO

之後又鍾意成班人係南門度吹水 ..

果種時光真係好開心  

而家?

南門冇以前咁風光

傾得埋計既知已都走晒

想搵都搵唔番

係RO真係教左我好多野..同埋識左好多FD

雖然ro唔係我第一隻game 但係玩ro最開心既係同d朋友一齊去打mvp
一齊追怪升lv

ro係我第一隻online game...我仲記得係S1黎(同大家有D唔同XD)
我為左玩佢就買左我第一部電腦=0="(果陣成皮幾野..而家諗落部機比人呃左幾千-,-")
不過我唔後悔~
因為ro真係將我帶入左另一個世界~
我仲記得果陣一玩就係玩巫師...
d fd仲叫我唔好玩呢個職~因為好消錢~不過我覺得巫師d技能真係好殺食>"<
果陣為左諗技能配點~諗到頭都爆~
不過玩左幾次巫師都係玩全能力型...乜技都有=0=但係就係冇暗壁XD(冇計...果陣火柱已經比人改左=0=")
我玩得雖然唔勁=0=(果陣個人真係好蠢...>"<)
但係係入面絕對係玩得開始...玩左巫師冇耐就玩劍士,一日就衝到上二轉..公會入面D人個個叫我練功狂..XD真係懷疑入面既日子~"~
不過,比人呃又試過..當然..比人呃完緊係要呃返人XD
最搞笑既係,我第一個婆係對面提出先=0="我仲記得對方係澳門人~
果陣仲係13,4歲咋@@"
果陣真係有D興奮架^^"
之後玩獵人,冇出十字軍之前AD獵真係橫行天下=0="
出左之後就唔駛講啦~"~
之後外掛一路出...D現實朋友都開始唔玩LU..
得返我一個玩....不過我玩多一排我都冇玩LU..

RO帶比我真係可以話係童年的最後一點快樂,
我係入面學識左台語,不過學唔識打注音XD
每次練功既MEMBER都唔信我係香港人@@"
呢一點我都幾自豪~~XD
總之..RO已經冇可能再變返以前咁,我諗將來都冇GAME可以代替到佢...
RO三寶:
LAG機,斷線,修不好    XD
已有 1 人評分威望 收起 理由
善福 + 15 鼓勵

總評分:  威望 + 15   查看全部評分

嘩~~ro正丫,佢比左好多回憶我,諗番以前獵人6xlv就可以單吃王,真係好丫,我重打到蟻后王冠tim ,又o係上面認識到女仔

我由國際版已經開始玩ro..
果時小學, 我諗大約7年前, 已經係玩緊ro, 仲要係英文版
小學邊識咁多英文呀.. 哈.. 所以玩到亂七八糟
我仲記得我玩劍士但係將d 點+哂int.. 哈哈

後來台版公測  我就轉左去玩台版
一開始既感覺真係好好  對住中文呀嘛  hehe
我仲記得打過咩怪.. 點練功..
波利>蝗蟲>下水道>水洞  果時係咁儲錢買勁裝  諗起都興奮
初頭既改版  我最喜歡係 加入pvp 果個同埋 寵物果個
其實每次改版我都有買佢既盒裝碟  貪佢平得黎幾靚  當係一個紀念都好
到而家我都有keep 住架

可惜後來  外掛開始廣泛咁使用  每一日就係見到d 人打幾下飛走..
而且  ro 既改版一次比一次失望  

雖然係咁  我仍然好支持哩隻game  玩到上年先賣左正服ac
但我仍然有玩全自力私服  為既係重拾當年果份情懷
真係好懷念架!!
已有 1 人評分威望 收起 理由
善福 + 10 鼓勵

總評分:  威望 + 10   查看全部評分

未開轉生我就冇玩了=.="(俾人鎖晒ac)
其實我覺得ro係玩外掛(kore,ckore等等)
set完睇每個鐘掛到既exp~=口=
其他就打王,pk了
冇乜值得提(官服)
私服橫行既時候都玩過下~可惜通常都好快汁

Ro係我最鐘意既online,亦都係我唯一一隻沉迷數年既online,如果無左d pk外掛搞衰既話,我會一直玩落去~宜家都無其他ONLINE比得起呢隻一哥ONLINE

ro係我第一隻接觸o既online game..果陣唔知好似小3定小4...哈..果陣連字都唔識打..係度打d唔係英文o既英文

真係幾搞笑..唔知d人睇唔睇得明呢xd

想當年..開隻弓手係古3度射木乃e..成班人一齊組隊升lv.真係好開心

又可以傾下計..不過果種feel依家都搵唔番 可惜

果陣係海洞打到十幾萬都覺得好開心...

諗起都有d感觸

我一定記得..............想當年既火柱巫超屈機

我同fd 一齊去打海王 佢一出黎即燒死勁正=.="~

不過火柱後來唔可以原地狂放之後就........唉

之後就轉玩左私服=.=

ro 係咁多game最好玩, , e+想搵都搵唔返咁既game
個個server 都過8千up,,  我果陣玩loki  n年前,,
返學又掛住玩ro 放學即返家玩,, 一訓醒打比d fd 唔洗講野 pvp無限制等,,
現代啟示錄  大戰黑鋼狗,,  殺死人 坐下人個頭,,  真係好正, ,
but 7個fd 1個個咁唔玩, ,最後都冇玩, ,

我記得我當時玩係小1同我個fd玩到痴晒線
我係由佢未出強盜開始睇住佢up
可惜愈來愈無聊
因為好多人掛機
加上日日都係打番個d怪
我記得個時我有1個老婆仔
都幾開心嫁
最後我知佢男扮女
不過我同佢真係有好多回憶
加上我都冇放棄佢~
因為我地大家都過得好好
個時我同老婆仔同我個FD係到找大巴
個時我係一個刺客
個時玩音(頭) 真係好正
不過最後我都決定左放棄正ser

隻game 有外掛都咁好玩  真係一隻好game  同有好多好同唔好回憶    比朋友爆ac  爆朋友ac呢d
但係同人去pvp殺人or比人殺 就真係好好玩啦

仙境確實做得唔喺幾好啦......

ro真係好好玩~佢係第一隻可以使人玩幾年既game黎
我從佢一開始公測玩到可以轉十字刺客
個時同人組隊打王不知幾開心~打到正寶又分錢
係後黎係game既朋友,公會d朋友都轉game先唔再玩
個時真係好多人玩~去到邊都有人組隊一齊升~最記我第一次係game賣點係為
左個拳刃~個時用起上黎真係好爽嫁~係咁爆爆爆爆爆
個時真係唔知點解可以玩咁耐好似玩來玩去都唔悶咁
同而家d game相比起黎真係耐玩好多~
而家d game試問有邊個玩多過一年

真係好鐘意呢隻GAME
呢隻亦都係我第一次玩既ONLINE GAME
一玩..就玩左成兩三年..
亦都留低左好多既回憶比我xD!
雖然識親既..大部分都係台灣人..
但係感覺上..個個都真係好好人 =]
有佢得二轉..玩到出轉新再99..
都有繼續玩落去..因為覺得剩係o係古城同人吹水..
都好開心xD!
武宗仲可以自己一個人食王..呵呵
但係到左越黎越少人玩既時候..
o個陣時Odin有合埋左..
o個種感覺就好似唔同左 =[
到左有排..好多人比人爆AC..
最終都成為埋受害者 xD!
呢隻係我用左最多錢既GAME =[
唔會唔記得 =[

我記得當年在網伽... 數年前了.. 單一個敏刺 (就是爆爆刺啦)+ 牧師 就夠KO 大巴.. 那時MVP還沒小兵...最後掉巴帽~當時值1.5億吧..但被人撿左... 害我傷心了一陣子

回復 18# 奧古莉娜 的帖子

哈哈..還記得有飛機場呢..在普城左下 (染舖附近)

我是給GM鎖賬才沒玩正服的 (因為開RO之餘還開了補丁程式)
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-5-3 12:13 PM , Processed in 0.058776 second(s), 12 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存