2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 真三國無雙Online 《真三國無雙》心得資料區 有冇人post直槍~獄刀~直棍~雙劍心得呀 ...
返回列表 發新帖 回覆
go

有冇人post直槍~獄刀~直棍~雙劍心得呀 [複製鏈接]

有冇人post直槍~獄刀~直棍~雙劍心得呀
直槍心得:有咩好處/壞處 點用好 同咩武器打會有優勢
獄刀心得:有咩好處/壞處 點用好 同咩武器打會有優勢
直棍心得:有咩好處/壞處 點用好 同咩武器打會有優勢
雙劍心得:有咩好處/壞處 點用好 同咩武器打會有優勢

肉刀  - 易學難精既武器
占點好用 因為攻系SLOT3  
破壞基本值強化一次打高樓大慨三十秒 ~四十五秒
無雙因為吾會打到人飄浮 所以你把野攻幾多 佢一定食晒  +埋攻X2 0R 鳳凰
佢又冇無雙既話就一定擋吾住
對決就可能比較差 你吾識用分分中死好多次 大家都知肉刀JC系爆三次氣
你爆第一次 就可以破佢防 再用C3打佢 不過問題系你C3最後果野打佢吾暈
甘你就死得 精銳秒糧都比較快 一般強化晒攻擊(四、五星攻) + 攻X2 就可以搞掂
另外打無雙大將 OR 升級(將軍)任務 都會好用 因為佢一定食晒你招無雙 強化晒攻擊
攻X2 再加十秒無雙 就一定搞得掂

原帖由 alex021080 於 2008-4-2 01:42 PM 發表
有冇人post直槍~獄刀~直棍~雙劍心得呀
直槍心得:有咩好處/壞處 點用好 同咩武器打會有優勢
獄刀心得:有咩好處/壞處 點用好 同咩武器打會有優勢
直棍心得:有咩好處/壞處 點用好 同咩武器打會有優勢
雙劍心得: ...

除左直槍之外我都好少用..
而家仲用緊把龍膽50320..

直槍:
好處 : 1.強化終極繚亂可以用C4不將清兵(當然攻擊力要夠高..) 冇人可以埋你身
            2.防禦,體力上升值高 每個鍛2星已經好難打
            3.刻印突攻擊非常高
壞處: 1.攻擊上升值低..R4頂攻都得30..
         2.有部份刻印不能扣血
            3.C5浮空技不能追打  會直接打去你後面
            4.C3連技 同人PK好易打唔中  會比人反屈死既可能

刻印:   突 攻擊力其他刻印明顯高出非常多 裝雷玉一流
              碎 清兵ok 但第二下唔會扣血 囧
              盾  唔知點解...用係刻印1 打兵人地一條毛都打唔到..
          陣   360度攻擊 用繚亂清兵一流(都係要攻擊高先可以秒兵)
         *衛   不建議使用...因為得個樣  好爛..
         *霸  360度打地衝擊波  清兵絕對一流..

*:只能在刻印6出現

總結: 直槍應該係咩場都ok 但係打兵場最好用(打兵建議刻印: 陣霸/碎霸)
          如果有突就打PK啦..不過唔好攻破防體無都鍛哂..一定要搵一格抽攻擊2倍(PK建議刻印: C1突)
       打據點就冇乜必要鍛無雙.. 建議只鍛攻破防..

‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-23 06:05 PM , Processed in 0.030309 second(s), 13 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存