2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 高達街機系列 大埔game城d人打機駛唔駛玩到咁q串...
返回列表 發新帖 回覆
go

大埔game城d人打機駛唔駛玩到咁q串... [複製鏈接]

今日考完oral返大埔經過大元手癢癢又閃左去玩
去到先知改左4蚊仲要係1line場~不過冇咩野~等人玩完入$玩
玩到咁上下轉左用master打~其間嬴左三場
好多謝有一位哥哥用god同我單挑~我果場玩得好開心~打得熱血~就算輸都會愉快~不過果場都險勝左
之後有個肥仔用freedom挑我(呢條友係gsd時期我已經留意過佢,機品麻麻地)
ok~用dom dom同我1on1我就照打~佢不停用ac走佬咁我就追~
係佢(唔善用)ac既情況下輕鬆地嬴左佢~
之後佢個朋友入$~用master~我好開心~又可以鬥秋過~點知佢朋友用得麻麻地~好輕鬆爆左佢一部後~
咁果個肥仔就入$~用重炮手~ok~二圍一~冇所謂~照打~
係被圍既情況下咁我就輸左la(有教卒仔幫手都輸~只怪自己技術不精)
咁走果陣條死肥仔好串咁同我講"拜拜!!"
心諗打機駛唔駛咁~二圍一嬴左部格機就咁開心串人??而且打果陣覺不停講野~好嘈~
佢嬴得有技術~係強既~ok~我服~
佢二圍一部master就咁串,真係唔好脾氣果d會打9佢...
我冇理到佢轉身就走人~點解game城總係有呢d人既存在~好冇癮~

個人建議你不斷提升自己技術到可以玩哂野咁都贏到佢..

唔係你哂咁多時間打呢d說話都係得個up字... 加油~~

原帖由 曉 於 2008-5-3 12:49 AM 發表
個人建議你不斷提升自己技術到可以玩哂野咁都贏到佢..

唔係你哂咁多時間打呢d說話都係得個up字... 加油~~

講真...高達2打1真係有d困難...-.-如果大家同lv的話

邊個肥仔形容下好嗎?
今日我都有去生果城 , 你幾點遇到佢?

原帖由 無極~ 於 2008-5-3 01:08 AM 發表

講真...高達2打1真係有d困難...-.-如果大家同lv的話

佢地又唔係同我同級
係同級1ON1我就唔會輕鬆咁嬴...
比對方高級如果用返D熟練既汎用性機體就會易打D
不過果陣用緊格機~冇計
我想練到東方叔叔去到一個化境-.-"

原帖由 尋找愛的貓 於 2008-5-3 02:17 AM 發表
邊個肥仔形容下好嗎?
今日我都有去生果城 , 你幾點遇到佢?

好易認嫁咋...
長長地頭髮~塊面好鬼死腫脹嫁~對眼又細到好似一條線咁
仲有嬴完人都總係講D說話串人
仲有佢成日係果間野出入嫁~由GSD時期已經見過佢幾獲~
有時我個FD嬴左佢幾場輸左唔玩佢就講左句"唔係呀掛,唔玩喇?"
今日我剪完頭髮去玩~大約夜晚8點半打後左右掛~

原帖由 神名/神樂 於 2008-5-3 02:20 AM 發表

佢地又唔係同我同級
係同級1ON1我就唔會輕鬆咁嬴...
比對方高級如果用返D熟練既汎用性機體就會易打D
不過果陣用緊格機~冇計
我想練到東方叔叔去到一個化境-.-"

其實1打2有時都睇下自己電腦係咩 , 如果係鋼坦克呢d未好彩
不過免得過自己都唔想一個挑人兩個 , 因為唔想我較回避卒就大條道理迫佢地玩1打1
如果我真的一個挑兩個都會講明較卒叫佢圍既 , 相反如果我地兩個比人一挑就真係睇情況
今日5點幾我同街客玩有一個人挑 , 佢用細v , 佢勁又唔係勁但殺佢真係好花時間 , 而且直覺佢想拉到to(之前佢有一回1挑2都差少少to)
到倒數15秒時雙方都餘下2000cost,  當時戰況係我同街客2000機各死一次 , 佢v高死左4次 ,電腦中機1000cost
我決定圍佢殺左佢 , 再殺埋個隻就死既電腦(時間餘下3秒) , 我唔敢否認有些勝之不武 , 但一句好應的:
一家便宜兩家著
我唔咁羸只會三家都輸, 再有呢d情況我係咁做

原帖由 尋找愛的貓 於 2008-5-3 02:58 AM 發表

其實1打2有時都睇下自己電腦係咩 , 如果係鋼坦克呢d未好彩
不過免得過自己都唔想一個挑人兩個 , 因為唔想我較回避卒就大條道理迫佢地玩1打1
如果我真的一個挑兩個都會講明較卒叫佢圍既 , 相反如果我地兩個比 ...

人地兩個玩緊我都唔會挑=_=
不過我自己一個玩1ON1時挑嬴左三場
之後佢自己1ON1輸一場~佢個FD就又同我1ON1~俾我爆一部之後佢又入$玩2圍1=_=
我冇必要都唔會主動1挑2=_="(除非確定穩勝)

原帖由 神名/神樂 於 2008-5-2 09:57 PM 發表
咁走果陣條死肥仔好串咁同我講"拜拜!!"

可能佢想真想同你講bye bye 呢

原帖由 神名/神樂 於 2008-5-3 03:54 AM 發表

人地兩個玩緊我都唔會挑=_=
不過我自己一個玩1ON1時挑嬴左三場
之後佢自己1ON1輸一場~佢個FD就又同我1ON1~俾我爆一部之後佢又入$玩2圍1=_=
我冇必要都唔會主動1挑2=_="(除非確定穩勝)

玩保險嗎?我都幾討厭呢d人除非識得另計
我情於對家一開始就2挑1圍我一個, 都唔想1打1打到一半佔上風時對面先入
話時話你講那個肥仔係未4眼 ,頭髮長到紮鞭 , 戴cup帽架?(games城長髮肥仔我只係諗到呢個)

其實i-game d人機品認真麻麻

猶其是係GSD時期

勁多超冇品既人

史無前例既賤招都可以係果度誕生

再加上本人唔食煙,亦都唔鍾意吸2手

所以自gvg出左

多係金源到打

果度雖然細左d

但係果度d人起碼機品好過好過i-game勁多

係佢面前打個呵欠再伸下懶腰走人咪算囉 

原帖由 Arca 於 2008-5-3 11:04 PM 發表
係佢面前打個呵欠再伸下懶腰走人咪算囉 

我想問...孖8個個肥仔..gsd經常用巴士個個係咪你...囧

原帖由 尋找愛的貓 於 2008-5-3 04:14 PM 發表

玩保險嗎?我都幾討厭呢d人除非識得另計
我情於對家一開始就2挑1圍我一個, 都唔想1打1打到一半佔上風時對面先入
話時話你講那個肥仔係未4眼 ,頭髮長到紮鞭 , 戴cup帽架?(games城長髮肥仔我只係諗到呢個)

SOR呀~呢兩日返工累到仆直冇時間覆你~
果條肥仔唔係四眼~最大特徵住對眼(朦)到好似成條線咁~塊面兩邊又紅又腫
唔帶cup帽

佢同你講88 你咪同返佢88囉 有咩野問題

就算佢88係串你終於都輸 你都唔好忘記係"終於"喎 嬴夠啦 即係咁

你去餐廳食野人地都多謝前多謝後啦 你嬴左人幾舖既 佢出聲咪當講多謝囉

2圍1既咪唔好同佢地打囉 即係咁 如果佢2圍你1既係用一舖機價錢可以入到2個 我就覺得唔公平

但係你唔好忘記 佢係用8蚊黎換你4蚊 仲要唔係一定嬴 GVG既電腦都好強

當然 如果你出post既目的係叫大家小心呢個冇乜機品既肥仔就係分享既post啦

但係如果係因為想發洩下/想有人認同你既 我覺得你都幾哂氣

原帖由 賤人神武長空 於 2008-5-5 12:58 PM 發表
佢同你講88 你咪同返佢88囉 有咩野問題

就算佢88係串你終於都輸 你都唔好忘記係"終於"喎 嬴夠啦 即係咁

你去餐廳食野人地都多謝前多謝後啦 你嬴左人幾舖既 佢出聲咪當講多謝囉

2圍1既咪唔 ...

發洩又冇~
我只係想係度開個POST睇下呢度有冇人知呢個人咋麻
人地兩個我一定唔入$嫁~不過係對方入$咋麻~
不過我最憎人就係呢D嬴左少少就串人果一類人,真係好討厭嫁
即係你同佢打緊果陣你中左佢一下佢就叫一聲~你都咪話唔煩下- -"

原帖由 神名/神樂 於 2008-5-5 03:19 PM 發表

發洩又冇~
我只係想係度開個POST睇下呢度有冇人知呢個人咋麻
人地兩個我一定唔入$嫁~不過係對方入$咋麻~
不過我最憎人就係呢D嬴左少少就串人果一類人,真係好討厭嫁
即係你同佢打緊果陣你中左佢一下佢就 ...

不過有些時候人地兩個我都會一個焗單挑既
就係原本2打2後我方輸左 , 第2回時我方隊友唔玩 , 規矩上我仍會一個入$挑返一次咁大把(特別之前贏多輸少時 , 唔想比人覺得"割禾青")
不過我都會多數唔會用"單挑機"挑既 , 一般我都抱住遊戲至上打算 , 贏輸其次 , 只係叫做尊重對家"挑"上住來(禮上住來)

game城同唔同波樓(桌球室)下面果間@@?
唔知果間係咪叫game城

原帖由 炎之騎士 於 2008-5-6 01:07 AM 發表
game城同唔同波樓(桌球室)下面果間@@?
唔知果間係咪叫game城

GAME城係大元街市賣生果果邊
你講波樓係叫I-GAME

原帖由 尋找愛的貓 於 2008-5-6 12:57 AM 發表

不過有些時候人地兩個我都會一個焗單挑既
就係原本2打2後我方輸左 , 第2回時我方隊友唔玩 , 規矩上我仍會一個入$挑返一次咁大把(特別之前贏多輸少時 , 唔想比人覺得"割禾青")
不過我都會多數唔會用"單挑機" ...

我依家反而想練到可以用MASTER同GOD係1打2既情況都唔會慘敗甚至可以嬴到
因為咁係日後玩2VS2果陣就算俾人圍都識得應付
今日自己一個人係I-GAME度都玩左好耐~
中途都有人挑,都係嬴多輸少~有時我都希望寧願同玩家打都唔好打CPU~因為CPU仲惡打...
玩左成三十幾蚊都有...因為一個禮拜先放一日假
平時返工真係累到想死~SO我依家一去玩得特別多

題外話:NT-1如果出掌破唔破到?
破唔到的話係唔係要用石破天驚拳先打得入?
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-26 04:09 PM , Processed in 0.056979 second(s), 12 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存