2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 高達街機系列 大埔game城d人打機駛唔駛玩到咁q串...
返回列表 發新帖 回覆
樓主: 神名/神樂
go

大埔game城d人打機駛唔駛玩到咁q串... [複製鏈接]

原帖由 神名/神樂 於 2008-5-6 01:44 AM 發表

GAME城係大元街市賣生果果邊
你講波樓係叫I-GAME

咁我都知邊間~
但返工返大埔的話多數去i-game打囉
i-game d人超級狗...
我之前係去果到打seed d...
d人都唔係打機嘅=0=
打機打到咁冇尊嚴...咩狗招都出晒= ="
d人後手仲後過奧海城...

今日我a君生果城拉人timeover,我認咁係有d無品, 因為真係有d火
我用gp03 , 對方用陸高挑我, 本身打1000機都好易timeover
佢仲要用得係保守拉打型 , 即係佢一半時間佢既攻擊都係用後跑>召坦克車仔>我埋身時射豆槍 , 講真我又唔係盟主呢d單挑機駛唔駛拉打得咁行 , 我自問用gp03呢部射擊機都叫幾多主動格(因為佢玩後手迴避,d導彈火箭炮實在唔易入佢)
最後10幾秒我先殺佢4次 ,我死2次就紅血 ,我直頭調返轉走人 , 當佢發現先肯追返我之際已經timeover , 我唔係要人十卜, 但真係好心d人單挑就唔好用1000機重要玩後手 , 就等timeover吧

原帖由 尋找愛的貓 於 2008-5-7 01:38 AM 發表
今日我a君生果城拉人timeover,我認咁係有d無品, 因為真係有d火
我用gp03 , 對方用陸高挑我, 本身打1000機都好易timeover
佢仲要用得係保守拉打型 , 即係佢一半時間佢既攻擊都係用後跑>召坦克車仔>我埋身時射豆槍 , ...

講真...1對1用細機...我已經覺得有d無品...-.-
想精神上折磨人定點ja-.-?
定玩量產作戰呀-.-?
要180秒殺6部...其實係1件幾難的事來

原帖由 炎之騎士 於 2008-5-6 11:01 PM 發表

咁我都知邊間~
但返工返大埔的話多數去i-game打囉
i-game d人超級狗...
我之前係去果到打seed d...
d人都唔係打機嘅=0=
打機打到咁冇尊嚴...咩狗招都出晒= ="
d人後手仲後過奧海城...

前幾日打下seed-d...聽到d好搞笑既事...
事源:1對1...對面條友用曬劍im~黑西~混沌(中機可以放仔射槍同飛彈個隻)等等既機...
全程後飛...行路...俾佢拉左我幾鋪...我忍吾住狂攻佢搞到輸左...之後決定拎傳說拉番佢...
嬴左佢幾鋪之後...佢話我用埋傳說呢d西機wo....-_-
我心諗..你.用d機已經吾係好野......加埋d打法全程向後飛+行路
我用番傳說打你吾係好有問題ja-.-

唉~遇著d用陸高等1千機同你玩1on1果d真係唔知點打
你沖上黎主動打你都還好~
但遇著d有心拉住黎打既
就算你技術高過佢都好~佢戰力都磨到你timeover= =...

題外話:
今日返工落場果陣去左九龍城廣場果間野玩~平時落場都有去開~果度多魚釣
不過今日好遇唔遇遇著sc魔人= =...
全場不停用sf.掛仔un - -...
太耐冇玩gsd~唔知點應付呢d un下un下為樂既人~結果輸左幾鋪- -...

原帖由 尋找愛的貓 於 2008-5-7 01:38 AM 發表
佢仲要用得係保守拉打型 , 即係佢一半時間佢既攻擊都係用後跑>召坦克車仔>我埋身時射豆槍 , ...

你用gp03未算好lo= =...
我好多時用盟主都遇到呢d以戰力磨你既人- -...
追都追死人~好多時追到佢陸高走走下醒你一下大炮~打到我黃lock後佢又走a_a"...

原帖由 無極~ 於 2008-5-7 01:50 AM 發表

前幾日打下seed-d...聽到d好搞笑既事...
事源:1對1...對面條友用曬劍im~黑西~混沌(中機可以放仔射槍同飛彈個隻)等等既機...
全程後飛...行路...俾佢拉左我幾鋪...我忍吾住狂攻佢搞到輸左...之後決定拎傳說拉番佢 ...

相同既情況我都試過係大圍打機試過

佢行路 拉打 用升級機就好地地 我用天意就話我拉(我用天意係衝的)

之後我講左2句野 佢又x我轉頭 我打到興除外套 佢見我成身紋身又唔出聲

正宗欺善怕惡

p.s:係龍威打開機既都知我機品唔係太差 最小可能既情況下都用正規機(有劍 a係開鎗個D)就算用巴士打都係衝去人地格鬥打到既 從不拉打

原帖由 神名/神樂 於 2008-5-6 01:49 AM 發表

我依家反而想練到可以用MASTER同GOD係1打2既情況都唔會慘敗甚至可以嬴到
因為咁係日後玩2VS2果陣就算俾人圍都識得應付
今日自己一個人係I-GAME度都玩左好耐~
中途都有人挑,都係嬴多輸少~有時我都希望寧願同玩 ...

掌渣唔到 會彈開

一定要出石破爆甲

原帖由 賤人神武長空 於 2008-5-7 11:04 AM 發表

掌渣唔到 會彈開

一定要出石破爆甲

咁大獲=v=...
咁出天驚拳打唔中佢咪會好大機會timeover=口=....
我暫時都只係諗到靠d仔仔整停佢之後一個天驚拳車爆佢咋~
用god都好d~用龍捲斬幫佢當除蝦殼咁除~

呢排玩慣左g vs g覺得g vs g好玩好多~因為冇sc既關係
依家玩返gsd就慘lo...唔太慣,見到d 全程空中sc既人完全唔知點打好/3\
各位知唔知黎緊果次解禁有d咩新野出?

我以前試過同個fd係個到打seed d贏左幾鋪之後比人閂電掣
之後都無去過玩囉

其實MASTER係邊部?

原帖由 無極~ 於 2008-5-7 01:44 AM 發表

講真...1對1用細機...我已經覺得有d無品...-.-
想精神上折磨人定點ja-.-?
定玩量產作戰呀-.-?
要180秒殺6部...其實係1件幾難的事來

最無品奇實係hk機場.set做180秒.如果好似日本咁set做210秒實夠時間

原帖由 神名/神樂 於 2008-5-7 02:07 PM 發表

咁大獲=v=...
咁出天驚拳打唔中佢咪會好大機會timeover=口=....
我暫時都只係諗到靠d仔仔整停佢之後一個天驚拳車爆佢咋~
用god都好d~用龍捲斬幫佢當除蝦殼咁除~

可以同你講...件甲都係防仔的=.=""無記錯的話

原帖由 rockmanzero 於 2008-5-22 12:10 AM 發表

最無品奇實係hk機場.set做180秒.如果好似日本咁set做210秒實夠時間

一路以黎~香港大部份高達場都係set 180秒的...~
反而有d衰老闆set 150秒...e+ d場set180秒好正常的

原帖由 賤人神武長空 於 2008-5-7 11:02 AM 發表

相同既情況我都試過係大圍打機試過

佢行路 拉打 用升級機就好地地 我用天意就話我拉(我用天意係衝的)

之後我講左2句野 佢又x我轉頭 我打到興除外套 佢見我成身紋身又唔出聲

正宗欺 ...

惡人呀...a"a~~~~

我希望大埔games城(i-games,金源都希望啦)如果要挑機請要2打2或者1打1
最憎2個人打時比1個人挑(仲要係盟主或任何1000機)
我a君(唔知有無人識)聲明以後比一個挑我家兩個一定會圍(識得先會玩1打1車輪戰)
自己亦不會一個挑人兩個 , 並鼓勵大家要挑機最好玩就一定係2打2(始終有d單挑機太惡 ,1000機又易timeover)

如果非要1個挑兩個的話 , 我提倡教埋卒4部一齊打, 至少好玩好多

笑傲無雙 玩過星曲WEB

= =度度都有一d咁既人家啦...
我都見唔少...
我而家都唔玩d 1line既GVG...太貴...自問太雞唔敢挑人機
玩seed-d反而同返d咁上下或者勁過自己既人打仲好...
輸都輸得心服口服...

原帖由 尋找愛的貓 於 2008-5-23 07:32 PM 發表
我希望大埔games城(i-games,金源都希望啦)如果要挑機請要2打2或者1打1
最憎2個人打時比1個人挑(仲要係盟主或任何1000機)
我a君(唔知有無人識)聲明以後比一個挑我家兩個一定會圍(識得先會玩1打1車輪戰)
自己亦不會 ...

係我同我d朋友眼中...你用某d機...一定圍你...你教仔is ok
同埋我地吾會殺你仔

你呢個吾係幾慘..
我係第2到..見到..(邊到就不詳)
有人打機打到打架..
仲要係大學生打人..
點知報埋警..
呢d就慘d=.=""
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-20 06:31 AM , Processed in 0.039241 second(s), 11 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存