2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 伊希歐之夢Online 【會員版務意見及舉報區】
go

【會員版務意見及舉報區】

十週年勳章(賀詞)

小草:本貼宗旨為公開讓大家參與版務,以增加透明度,同時汲取更多意見,令本版能更快速進步。

一個版既成功與否,是有賴大家既支持同埋鼓勵,希望此帖可以令本版更有生氣。

本區重點

1. 嚴禁一切非版務意見或非舉報之回覆。
(違者會刪貼或依情況由版主決定是否扣分。)

2. 版務討論必須理性,任何涉及謾罵或不良成份,會即時刪除。

3. 舉報性回覆,必須附上連結,標題名稱及回覆的序號,所犯的事情。

例:

http://www.2000fun.com/bbs/XXXXXX

標題:稚狼好英偉

犯規原因:惡意灌水

4. 如果有活動建議,請附上活動名稱,方法,評分方式及獎勵。
(成功建議而被採用者,加分作鼓勵)

例:

名"為2000FUN吶喊"

在遊戲中,招募玩家大喊"2000FUN萬歲 或 稚狼好英偉",然後拍下圖片。

上載圖片於2000FUN後,以人數決勝負。

勝者可以獲2000FUN提供150點,及200積分。

個人覺得資料區既有比較齊全的就用比較齊全的

德古拉蛋入手方法  < 齊全

標題改成

【轉載】德古拉蛋(紅、藍)入手方法  <咁改比較好吧

因為你擺得係主區置頂個精華道,最好搞得好好睇睇
唔希望第日日後有人話咩盜連、各樣既問題出現

藍德拉古蛋-入手方法  <不齊全

不齊全資料又少既呢個,仲要轉載有埋防盜亂碼(連整走都懶)
掉番去主區仲好....

同埋狼又話移動並xxx保持轉向呢個以你權限整唔走
點解小草同都用.....?

個人覺得整唔走既野暫時唔建議用

用普通既移動就夠了…

同埋d搞事既文章鎖完最好就下沉左佢啦..好似係公測時間,公測日子果d咁
如果係普通既文章,唔係罵戰果d先鎖左由佢慢慢沉.....

(以上個人意見)
另外,負責編輯既一個人,如果有圖既話,最好dl落黎,以防日後死圖可以補上(限置頂精華區既圖)

我都有唔少圖save低左,宜家唔係版主,你需要既可以sd比你去保存,死link由你補^_^

已有 1 人評分威望 收起 理由
稚狼 + 10 鼓勵

總評分:  威望 + 10   查看全部評分

http://www4.2000fun.com/bbs/view ... page%3D1&page=1

要求加分= =並唔係樓主....而係下面d人講既野…#19
好值得人參考

樓主死雞撐飯蓋....
稚狼:已處理
已有 1 人評分威望 收起 理由
稚狼 + 3 鼓勵

總評分:  威望 + 3   查看全部評分

由於eco尚未公測.新活動也未能吸引新人流
相對作品的數量也比較少

建議推遲一個月

進版圖活至6月8日

原帖由 qwer_qwer 於 2008-5-6 12:02 AM 發表
由於eco尚未公測.新活動也未能吸引新人流
相對作品的數量也比較少

建議推遲一個月

進版圖活至6月8日

有這樣的需要嗎?
多一個圖唔多少一個圖唔少, 同埋等咁耐會令到人地等好耐ga ma...
我想早d玩完個版圖tim wo
同埋版圖活動應該都唔太可以吸引到人流吧...

原帖由 qwer_qwer 於 2008-5-5 07:17 PM 發表
個人覺得資料區既有比較齊全的就用比較齊全的

德古拉蛋入手方法  < 齊全

標題改成

【轉載】德古拉蛋(紅、藍)入手方法  <咁改比較好吧

因為你擺得係主區置頂個精華道,最好搞得好好睇 ...

已閱文章,後者比前者雖然比較齊全,但基於發表日期的先後,仍然可以接受,故允許兩貼同時存在於資料區。

個版又白= =....
勁多鎖左唔下沉既帖好礙眼=_=........................

頭果3個錯晒區D版主都唔理,遲下攻略區愈黎愈多呢D垃圾帖,擺明係主區既帖走黎職業區
http://www4.2000fun.com/bbs/view ... &extra=page%3D1
http://www4.2000fun.com/bbs/view ... &extra=page%3D1

呢個都算係資料心得!?擺明係普通既發問.....

呢個鎖又又唔下沉又唔轉番去主版,呢D垃圾帖擺係道好礙眼
影響環境

建議二:將來再次見到有官方以外程式下載
唔需要清0分數,我覺得應該直接負分 / 禁言 +鎖文+下沉
清0左根本解決唔到問題,因為佢仲可以繼續發言
唔通你認為呢D人會改過 果陣係巴哈見唔少呢D人

人地唔志在分數,係佢資料索引其他區既帖子仲可以睇到
只會增加佢既生意 & 受害者而已

稚狼已閱上文

目前版主認為非過份犯規的文章會先鎖文,一定時間後才會轉移,或下沉,提供會員上訴的可能。

至於宣傳第三方程式,目前即使禁止用戶,其實要登入發言,也是可以有好多方法。故首要做法也是先關貼,然後才進行後續處理。

十週年勳章(賀詞) 十週年勳章(截圖)

會員名:我係一個靚仔
佢係咁洗板加回埋d唔係應樓主的post...請處理

回復 11# 女商之領導者 的帖子

1  禁止發表及討論『加速器、私服、BUG、跳板程式、木馬病毒、任何外掛』等非官方遊戲以外之第三方程式
   (刪文,嚴重扣分)

2  禁止任何18禁『暴力、恐怖、血腥』之 圖片、文章或連結 (註※遊戲中的惡搞圖片不在此限)
   (刪文,嚴重扣分)

3  請專重版權 嚴禁盜連及盜文
      註※轉載他人文章先取得原作同意,並附上『原作者資訊』、『原文網址』
   (刪文,嚴重扣分)

4  禁止發表任何粗言穢語、蓄意毀謗、暗諭諷刺攻擊板友 及 國家政治、種族歧視相關之文章。
      註※粗言穢語    (由版主客觀評定)
      註※導致罵戰    (由版主客觀評定)
   (刪文/鎖文,嚴重扣分)

5  嚴禁灌水文(內容過少、毫無意義、文不對題、過於偏離主題 或 內容主題重複…等等)
      註※毫無意義    如"ccc,thx…等"  (由版主客觀評定)
      註※內容過少    如湊字數的表情符號…等
      註※內容主題重複  請集中討論相關文章,無須多發文
      註※惡意連續回覆  除「引用」不用的回覆,或單個回覆字數多於3000。
   (鎖文,輕微扣分)

6  標題主旨請簡潔有力明瞭,勿使用過於草率之標題;內文切勿過短,請多充實。
   (刪/鎖文)

7  禁止任何『積分顯示』『回覆顯示』
   (刪/鎖文)

8  不得直接連結任何討論區(巴哈及遊戲基地不在此限),轉載者注意事項(詳見『版規3』)
   初犯者 版主代為編輯
   屬犯者 申請禁止該IP進入

9  回覆內容過舊之文章(過舊之定義為 一個月前)
   (鎖文)

10 投票文章必須設定小於28天
   (鎖文)

請問我中邊樣呢= =?

5  嚴禁灌水文(內容過少、毫無意義、文不對題、過於偏離主題 或 內容主題重複…等等)
      註※毫無意義    如"ccc,thx…等"  (由版主客觀評定)
      註※內容過少    如湊字數的表情符號…等
      註※內容主題重複  請集中討論相關文章,無須多發文
      註※惡意連續回覆  除「引用」不用的回覆,或單個回覆字數多於3000。
   (鎖文,輕微扣分)
呢樣

十週年勳章(賀詞) 十週年勳章(截圖)

原帖由 尐傑 於 2008-5-15 04:00 PM 發表
      註※內容過少    如湊字數 ...

講得好.....頂得好應下@o@

小說寫手 十週年勳章(賀詞) 十週年勳章(截圖)

名字:登高小隊

依條友膠力不足...

我要求版主禁言

已閱上面全部。

妳的投訴,其實偶爾會發生,版主區曾內提及相關問題,結論是只要回覆不是毫無意義,是可以接受的。

其實自我上任以來,好像見了不少人這樣衝積分~哈哈。

大家高高興興討論就好。

已處理不合理之標題。

標題:我想問系邊個設計版規則下張圖?美麗唷!
http://www4.2000fun.com/bbs/view ... page%3D1&page=1
樓主:登高小隊
入面講既野和主題無關!
樓主發文有挑釁成份,及無意義文!

標題:[登高回憶錄]大家仲記唔記得封測時既美好回憶呢?
樓主:登高小隊
全篇離題

小草:感謝你既回報~已跟進及處理~

板主是不是要有人舉報才會行動?
這幾天板上出現大量灌水文和廢貼
還有一些已經解答的主題都可以鎖定
免得離題

不要用還沒公測所以較容許閒聊文這種理由
我覺得就算公測後
水貼也不會比現在少!
板規寫出來就是要實行的!

原帖由 凱爾 於 2008-5-21 01:55 AM 發表
板主是不是要有人舉報才會行動?
這幾天板上出現大量灌水文和廢貼
還有一些已經解答的主題都可以鎖定
免得離題

不要用還沒公測所以較容許閒聊文這種理由
我覺得就算公測後
水貼也不會比現在少!
板規寫出來就 ...

算吧,回巴哈吧,最少MF管理還不錯
你想當巴哈副版可以推介你一下,但不知道會唔會批准^_^"

連大陸版叫 - 埃米爾物語都唔知,好打有限
http://www4.2000fun.com/bbs/view ... &extra=page%3D2

哈哈..我係因為某D野比人卸任,人際只係藉口

不過我卸任之後,版主的能力逐漸浮現
所以我都愈黎愈少上黎

PS:你還是忍不住去投訴XD
這是他們無為而治的方法XD

最少快D將我既野解置頂XD
以下笑料一則,有人仲以為我係版主XD
為PM短訊:

-----------------------
uXXXXXXXXXt
自己試下save as 張版圖, 睇下坉茳ize plz
uXXXXXXXXXt
睇下坉
uXXXXXXXXXt
file size
uXXXXXXXXXt
sorry, 記錯左以為你係版主orz
----------------------

我是覺得這個板還有得救才經常過來的...
如果太失望,就像玩一個遊戲一樣
直接離開就好了,還廢話這麼多做什麼?
板主現在的管理不是叫寬鬆,而是叫放任!

巴哈我當然會去,不過我不打算做管理之類的職位
要工作,沒太多時間管理
頂多做個資訊發放心得分享
不過如果真的到那個地步...
我在巴哈發的貼可能會加個禁止轉載到2000fun
我不想文章放在討論風氣如此差的地方

2000fun的人就是很喜歡轉載
而不多自發分享的人
所以才一堆水文

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-3-29 04:09 PM , Processed in 0.035106 second(s), 13 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存