2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 高達街機系列 其實有冇女性gundom(g v g)玩家=?=大家有冇見過?.? ...
返回列表 發新帖 回覆
樓主: mailkin
go

其實有冇女性gundom(g v g)玩家=?=大家有冇見過?.? [複製鏈接]

原帖由 無極~ 於 2008-5-16 01:54 AM 發表

戰場上...男女都照打咖wo...-.-

應該
不過女仔打都唔弱架 ^_^

原帖由 mailkin 於 2008-5-16 12:57 PM 發表

培育多d!!!!""
但而家好多鋪d人都會主動挑機.....
我而家只係知道mega  box  d人全部都係打電腦^^
絕少挑機...
有冇人知道仲有邊度係適合單練???(9龍/港島)

可能仲會有新血XDDD
2LINE 既地方應該冇咩人挑掛... TST 國際啦.. 紅磡美國寶啦..
ML新之城.. 咁LO @_@

我都有玩GVG 我用的機都係盟主高達...不過 我最討厭一樣野就係二打一....

原帖由 angelkula 於 2008-5-17 03:53 PM 發表
我都有玩GVG 我用的機都係盟主高達...不過 我最討厭一樣野就係二打一....

我初初都好討厭2打1 (d冇partner o個d 入$$挑=.=)
依家開始對隻game 上手就會慢慢覺得易
只要你勁過部電腦你就好易羸

不過如果人地2個入黎蝦你就另計
o個d就真係衰 =.=

原帖由 .貓. 於 2008-5-17 04:13 PM 發表

我初初都好討厭2打1 (d冇partner o個d 入$$挑=.=)
依家開始對隻game 上手就會慢慢覺得易
只要你勁過部電腦你就好易羸

不過如果人地2個入黎蝦你就另計
o個d就真係衰 =.=

我成日都俾人2挑1....但都ok  ge,衰又唔一定係太衰ge..當俾錢交學費^^"被2部夾真係學到唔少野@@,有時仲好過打電腦...多數係打輸....但係冇所謂"拉打"ge出現下(你).time  out都已經好勁,我覺得.(電腦回避)..被人2挑1都未必係壞事ge^^

GVG 淨係見過幾次, 同一個人來
佢淨用 高達 MK-II

用得唔差ga 佢

原帖由 .貓. 於 2008-5-15 11:30 PM 發表
gsd方面.. 我識+ 見過十幾個女仔打
而gvg 真係好少...可能得幾個...

我都是因為陪人玩先開始玩高達...
之後就中意玩.. 到依家玩左一年都未有
我真係好怕D人打高達話我..話咩都好啦= =
就算打得狗我都唔覺得要 ...

謝謝你呢!:)
我其實一直都好想同d識玩的女仔夾下~
有時我d fd見我玩,佢地又入錢,我又冇能力去照顧佢,多數gameover多><
期待同你玩呢:)

原帖由 tazusa 於 2008-5-19 08:04 PM 發表

謝謝你呢!:)
我其實一直都好想同d識玩的女仔夾下~
有時我d fd見我玩,佢地又入錢,我又冇能力去照顧佢,多數gameover多><
期待同你玩呢:)

你d frd都係女仔@_@?
可以教佢地玩ma ^_^
我玩GVG 一定是GAME OVER XD
你o係邊度玩開架:D?

原帖由 mailkin 於 2008-5-17 06:48 PM 發表

我成日都俾人2挑1....但都ok  ge,衰又唔一定係太衰ge..當俾錢交學費^^"被2部夾真係學到唔少野@@,有時仲好過打電腦...多數係打輸....但係冇所謂"拉打"ge出現下(你).time  out都已經好勁,我覺得.(電腦回避)..被人2挑 ...

你用1千機1挑2人...吾通會你位到time out咩= =??
一係圍你...一係殺你仔~"~

第一個原因...因為GSD招數易避D...只要飛高就冇事..見PARTER比人打識開槍就可以嬴..黑西槍夠實用
而GVG比GSD更考戰術+技術..一不小心比人殺幾隻就完...用細機又不可比大機死先...用大機只給細機打又嬴不了..
變得確實要識多方面技巧....對未玩過高達的女仔來說..是幾難上手
我第一次玩GVG時..都不停話唔知發生咩事-.-"
STEP STEP下比GOD 捉住..細機滿血一下就爆左..的確感到好慘=0=

第二:貴

第三:元祖-G應該小女仔看吧^^"
對手是不知明的高達....興趣減少
GSD受女性歡迎D~

原帖由 DiabloSV 於 2008-5-18 10:23 PM 發表
GVG 淨係見過幾次, 同一個人來
佢淨用 高達 MK-II

用得唔差ga 佢

我想問下你係WHERE見到家~~
我都係玩開MK-II....如果可以見到佢....一齊交流都好呀MA~!!

原帖由 =WINNIE= 於 2008-5-21 01:22 AM 發表

我都係玩開MK-II....如果可以見到佢....一齊交流都好呀MA~!!

你好^^
我見過是有一位女機師在旺角區打開的..
她用mk-2同卡碧尼
用得不錯~

p.s.我用華沙哥XD

原帖由 =WINNIE= 於 2008-5-21 01:22 AM 發表

之前見過阿玲o係smart 打
用mk2
我覺得mk 2 好難用 =_=

原帖由 .貓. 於 2008-5-19 09:30 PM 發表

你d frd都係女仔@_@?
可以教佢地玩ma ^_^
我玩GVG 一定是GAME OVER XD
你o係邊度玩開架:D?

唔係,我係指多數同我打的都會係男仔fd,但有時有女仔見到我玩又玩埋一份@@
我自問未有資格教人啦...><
G V G我都係未有打算去試住...3蚊先啦,我唔想倒錢落海= ="
話時話,你點樣開始玩架?初初玩的時候唔會覺得唔知做緊咩架咩?
我記得呢,我第一次玩係玩DX,初初我FD(男仔來的)叫我玩
我仲話:"哎呀,我成日都比人打中,唔緊要啦,我死左先,之後你自己繼續玩啦~"
(我以為會好似槍GAME咁,我GAME OVER左,我PARTNER可以繼續..)而家諗返起真係覺得幾好笑= ="
我o係港島+尖沙咀玩開的,你呢~?

原帖由 tazusa 於 2008-5-22 12:13 AM 發表

唔係,我係指多數同我打的都會係男仔fd,但有時有女仔見到我玩又玩埋一份@@
我自問未有資格教人啦...><
G V G我都係未有打算去試住...3蚊先啦,我唔想倒錢落海= ="
話時話,你點樣開始玩架?初初玩的時候唔會覺得唔知 ...

GVG丫..
岩岩出O個時我打過2次..不過O個時覺得好難玩...成6蚊 = =
所以之後到4蚊先玩多..開始挑下機..
依家TST 都有3蚊挑機架喇, 你可以打多D ^^
GVG 我覺得比GSD 易上手..
起碼唔駛學SC飄槍 PSC O個D =.=
基本上你唔識玩既話就咁地下STEP 都OK
我都有去TST 打架
去開北京道, 早幾日去過金星睇,
覺得D人幾勁, 想挑下 XD
不過呢個月打得好少.. 因為岩岩先番工冇咩$
6月會開始打多D :P

原帖由 .貓. 於 2008-5-22 12:27 AM 發表

GVG丫..
岩岩出O個時我打過2次..不過O個時覺得好難玩...成6蚊 = =
所以之後到4蚊先玩多..開始挑下機..
依家TST 都有3蚊挑機架喇, 你可以打多D ^^
GVG 我覺得比GSD 易上手..
起碼唔駛學SC飄槍 PSC O個D =.=
...

北京道多數都係金星冇位打d人先去,,,其實兩邊差唔多應該

原帖由 藤原拓海AE86 於 2008-5-22 01:20 AM 發表

北京道多數都係金星冇位打d人先去,,,其實兩邊差唔多應該

一時時啦..
有時候D人唔勁.. 可以幾次都5,6WIN
有時就好勁, 打極都輸..
通常羸太多/輸太多我都唔會繼續
55波咁玩是最開心 ^_^~

原帖由 .貓. 於 2008-5-22 01:45 AM 發表

一時時啦..
有時候D人唔勁.. 可以幾次都5,6WIN
有時就好勁, 打極都輸..
通常羸太多/輸太多我都唔會繼續
55波咁玩是最開心 ^_^~

你唔係好想10WIN KA 咩A_A
遲D 我係佐敦果邊番A__A可以成日落TST

原帖由 無極~ 於 2008-5-19 11:00 PM 發表

你用1千機1挑2人...吾通會你位到time out咩= =??
一係圍你...一係殺你仔~"~

呵呵呵.我而家已經開始轉練2000機^^rx-78

原帖由 .貓. 於 2008-5-21 11:15 PM 發表

之前見過阿玲o係smart 打
用mk2
我覺得mk 2 好難用 =_=
她有去聯合/新之的..
小心...人家不知道喜不喜歡你提名呢...

昨天去了北京道打..
聽到有人話左2機壞槍掣
我坐右邊機玩了十幾埸...見佢地一邊打一邊話開不到槍...嬴太多都覺得不好意思...
不過佢地玩東方不敗同GOD..GP02.....
但只以昨天來看....金星的人比北京道的打得較攻同位捉得幾準

有女仔玩係好事...鼓勵~~~岩岩試玩B3中
MK2沒有心得...不過勝在槍多,ABC好

‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-23 02:39 PM , Processed in 0.043614 second(s), 14 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存