2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 伊希歐之夢Online [問題區] 所有玩唔到既人[入黎] 15-1-11更新Win7&Vista ...
go

[問題區] 所有玩唔到既人[入黎] 15-1-11更新Win7&Vista

請所有玩唔到既人
詳細D post  出你地所出現既問題

注意:
1:最好有埋圖   [用編輯 再搵張圖貼上來吧*有幾煩呢?*]
2:簡單而詳細
3:請清楚一點
4:盡量唔好燥
5:網路商名稱
    [感謝 PCL 提供]

另外:
請幫到佢地既玩家盡量PM回覆佢

問題 & 解決方法
彈game既人 : 首先請重開電腦,等電腦loading完左後,乜都唔好開直接入game
WMVCore.DLL :解決方法如下
                       請玩家安裝Windows media player的新版本,
                       禁E到下載
入左[某D地圖]而on唔返 : 方法1: 試下開隻新人 入左去主城先 之後再開返一路返唔到遊戲果隻人
                                        方法2:或可以試下用第2部電腦入game
                                                 睇下係你部電腦卡住定你個acc卡左 [感謝:leng8812 提供] 試試重裝
開左新人之後一入game就boot機 : 搵一個熟識的朋友&去網吧 撞自己隻人 入game
按不到*update* : 請試試將eco完整刪除後 re boot 電腦 再裝 eco
各 hackshield開始錯誤 : 方法1 : 入多幾次
                                      方法2 : 請到 C:\Program Files\GungHo\Emil Chronicle Online 禁下[hspl]
loading 畫面 試試 禁[環境設定]再禁[低] 之後再入game
*藍畫面*/*hackshield* 解決方法  http://eco.gamecyber.net/hk/hanckshield01.html
東國Loadine 畫面 : 請重裝將路徑改做[ C:\ ] **唔好save 在 Program Files**

[ 有好多 我都唔識答 所以無需到你地 SORRY 無解決方法既我會send 去ECO問 或 者大家有時間既自己send 過去問]

Win7&Vista SP2 ECO H盾完美運行方案("自動滑鼠""開啟無反應"問題解決)<按此進入>

windows7網游全兼容完美運行方案(HShield篇)

此方法適用在32位版本Windows7及Vista SP2上。64位版本Windows7直接打開ECO是正常的,因此不必使用此方法。
用過老版本的H盾,會在第二次開啟ECO.exe時無反應,很多人誤以為是系統問題,請注意。可在任務管理器關閉eco.exe後臺進程。
然後請及時下載新版本H盾予以更換,以保證安全正常運行。以免帶來不必要的麻煩。

Maple的H盾進行了更新,導致與CSO同樣的啟動不能的問題,現在進行了更新,此為夢幻龍族的楯。

官方下載:http://download1.ml.playcool.com/HShield_Client_Build_993.rar
下載分流:http://www.rayfile.com/zh-cn/fil ... -855f-0015c55db73d/ (最新版:2010/10/30更新)

次次入上城 /入地圖個陣load個度都係唔得!!
成日彈返打ac個度

其實我認為係隻GAME本身既問題

因為當我入北團房間既時候就一定會LOAD到 [因為少人]
但當我入上城OR吊橋既時候就會CUT我返出去
之前就一直停係LOADING畫面

所以希望官方可以盡快解決事情

我細佬部機成日彈句有病毒LOADING唔到遊戲
其實大家可以講埋用邊間網絡商,可能同網線有問題

更新個到無啦啦停左=.='
玩都玩唔到

choose server果時  
0x10601

十週年勳章(賀詞)

係咁彈番去登入畫面,,
用有線的..=]

玩過星曲WEB

原帖由 kenmeng 於 2008-5-30 01:51 PM 發表
更新個到無啦啦停左=.='
玩都玩唔到

重更新睇下lor-.-
再唔係刪左再裝...

係咁彈返去打ac個畫面丫~唉
用香港寬頻的

我成日玩玩下(行行下就會,無loading)無啦啦會彈番出登入個畫面 再登入番佢話我 密碼錯誤5次以上 10分鐘內無法登入 琴晚凌晨4:30都會出現呢個情況 應該唔關人數事 有無人知咩事= =?

原帖由 pklhk1234 於 2008-5-30 02:07 PM 發表
係咁彈返去打ac個畫面丫~唉
用香港寬頻的

正常
某幾個位門口多人&地圖多人自然會彈
同埋londing得比較耐&在多人既地方停得耐都會彈的
唔關電腦事   放心

我登入左 出左Loading既畫面 通常都彈反出去登入戈時的畫面.
要自己慢慢系度登入 好彩先會成功`
但系通常成功左 過版圖既時候又會彈反出去`t3t
我用hgc的.

十週年勳章(賀詞) 忍影世界

我都係 次次load圖都彈番登入個到
我網上行的
但我試過 係維修完先出事
因為 我晚上去到零晨都有試過 難道個sever 零晨時分都多人??

我係次次簡完人物開始之後load入去果陣...就會彈番出去打帳號密碼果到
次次都係咁...係連game都入唔到,整係入到簡人物
我係pccw

十週年勳章(賀詞)

原帖由 顏氏大寶 於 2008-5-30 02:12 PM 發表
我成日玩玩下(行行下就會,無loading)無啦啦會彈番出登入個畫面 再登入番佢話我 密碼錯誤5次以上 10分鐘內無法登入 琴晚凌晨4:30都會出現呢個情況 應該唔關人數事 有無人知咩事= =?

我琴晚5點鐘到都係有彈 特別係上城 一轉上去/出去實彈 我hkbn

原帖由 woodylo 於 2008-5-30 03:12 PM 發表

我琴晚5點鐘到都係有彈 特別係上城 一轉上去/出去實彈 我hkbn

彈都唔係大問題 點解重登會話我錯5次密碼要等10分鐘 玩一陣又彈 又要等10分鐘 等完又等 好無奈!!!!!!!!

-_-我開ser到而家都未彈過-.-.....係咪你地部機需求唔夠!?

玩過星曲WEB

原帖由 shaman12 於 2008-5-30 03:56 PM 發表
-_-我開ser到而家都未彈過-.-.....係咪你地部機需求唔夠!?

應該唔關部機既問題 因為我部機都符合晒要求 都係彈去登入畫面係loading個陣

十週年勳章(賀詞)

封測玩果時一d都唔lag
但係公測果時入上城的地圖狂彈返我光登入的畫面囉

電腦就一定沒問題的
只是次次入一d地方都會彈一次...真係好煩
最慘就係入唔到= =

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-3-28 11:32 PM , Processed in 0.038055 second(s), 12 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存