2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 Fantasy Earth Zero 刀遊必知10大守則!!!!!想玩刀遊既話就一定要睇晒去,,如 ...
go

[游俠] 刀遊必知10大守則!!!!!想玩刀遊既話就一定要睇晒去,,如果唔係就走寶啦!! [複製鏈接]

好多人都可能會做刀遊,,因為刀遊有招懲戒扣好多血,,甚至秒殺,,如果你做刀遊既話就一定要睇下面既守則啦!!!

刀遊守則:
1.千其唔可能走埋同其他職一齊,,因為敵方既法c同弓手一定會出範圍技打你地,,咁你隱左影既話就一定會晒左50mp嫁啦!!!

2.見到少血既敵人呢,,就一定要隱影走去用懲戒,,如果唔係既話都對唔住自己啦xD

3.見到敵人就唔好行咁近同係佢面前行過去,,我寧願你兜少少路行去佢後面砍佢好過啦,,因為就算你隱左影佢個準心都會見到你嫁!!!!!!!

4.見到爆血既敵人就唔好搞佢啦,,因為你就算隱左影出懲戒都好,,你都冇可能秒到成千升既佢,,反而可能比佢殺番轉頭.....所以我建議你搵d少血既敵人黎打啦!!(一定要殺的話請看第5條)

5.如果你真係好想殺個爆晒血既人,,我建議你出殘廢技打佢,,出技次序:隱身一>足部破壞一>腕部破壞一>漆黑空間一>防禦破壞一>毒蛇撕咬(出技之前一定要食左持續mp水先,,如果唔係可能打打下冇晒mp...),,殺爆血法c:隱身一>懲戒一>足部破壞一>普攻,,殺戰士:隱身一>腕部破壞一>足部破壞一>毒蛇撕咬一>力量破壞一>普攻(如果仲有半條血就走佬啦...)

6.見到有個敵方雙手戰行近去己方多人既地方,,就唔好跟住佢,,因為佢好大機會出巨獸傳承/巨龍傳承,,咁樣就好大機會你都比佢打中!!!!!!!

7.如果掃到敵方刀游隱身,殺佢!!出技次序:隱身一>懲戒一>腕部破壞,,之後就走...可能可以救返自己友一命而且好多時候刀游隱身時唔滿血(因為隱身避難)可能有機會殺佢tim!!!(詳細請睇#47)

8.見到騎士就唔好追住佢啦....因為騎士行得好快,,刀遊唔似法c同弓手可以遠距離攻擊中佢,,與其走去打佢又跟唔上佢,,不如上戰場打其他人好過啦!!(如果召喚獸係好近既話就出既打佢啦...)(遠既話唔好追佢,,近既話用殘廢技打佢!!!)

9.見到1/3血既召喚獸都好,,都唔好行過去殺佢(除非有4個以上既人一齊殺佢),,因為你見到佢既係血條唔係血量,即係咩意思呢??講得簡單d就即係你可能見到佢條血條得番好少,,但係可能佢d血量仲有4~5百左右(可能仲高tim.....),,而所有召喚獸又有範圍技(可以令你隱左影現番身),,所以如非必要都唔好打佢,,除非佢係敵軍既合成獸又係去緊我地個城堡啦,,咁就要叫人黎一齊殺佢!!!因為佢有自爆技,,可能扣己方城堡既1/3血,,如果比佢去到既講就好大獲嫁啦!!!!(如果真係需要既話,,就用力量破壞+漆黑空間黎打佢啦!!)(如果得番50血以下就去殺佢啦!!)

10.見到自己友比8個敵軍或以上既人蝦緊既話呢,,就走去敵軍後面用漆黑空間打佢地,,之後走佬啦,,因為刀遊得2招範圍技,,而且唔係扣得好多血....如果行過打佢地既話1來唔會好幫到自己殺2來可能比佢殺番轉頭...所以一係唔好過去一係用漆黑空間,,如果得1個自己友比成十幾個人追住既話,,我建議你當睇唔到算啦....因為冇咩機會可以救番佢........

已經加番各位老手既意見,,有咩少左請出聲~~(1/8)更新
如果你覺得寫得好既話唔該支持一下,,
如果老手覺得有咩不足既地方同我講,,我會改下去嫁啦,,
如果你對刀遊(雙修遊同弓遊唔好問我...我靜係玩過刀遊...)有咩問題,,你講出黎,,我盡可能答你!!

唔該唔好靜係睇唔回....因為我差唔多打左成個鐘嫁啦.....寫得好唔好都好,,都覆下啦~~唔該.......

已有 4 人評分威望 Good 收起 理由
leock46 + 1 見你打咁多字-.-
強仔xp + 1 鼓勵
紅豆湯丸*QQ + 20 精品文章
杜門-卡遜 + 2 你的文章對我很有用。謝謝!

總評分:  威望 + 20  Good + 4   查看全部評分

講得唔錯
打左咁多字辛苦你喇
不過我唔係玩刀遊

辛苦曬嚕
打左成個鍾= =

wa  好多字  
雖然無咩點睇  因為小弟係戰士 = =
都幫你推一推

THX~~~~~~~

好好的提示~~~ 3q晒~~

十週年勳章(賀詞)

如果唔係機廢
我都做刀遊

辛苦拉 但我唔係玩刀遊

講得好  不過我憎刀遊  太陰毒啦 無啦啦凸9我

原帖由 林洋 於 2008-6-22 04:10 PM 發表
講得好  不過我憎刀遊  太陰毒啦 無啦啦凸9我

刀遊就係咁先夠特別-.-

忍影世界

唔錯唔錯~~寫得幾好

我唸住玩雙修...仲係度唸緊偏刀定偏弓好...

原帖由 heisnt 於 2008-6-22 04:25 PM 發表
我唸住玩雙修...仲係度唸緊偏刀定偏弓好...

如果你雙修又學箭雨個套既話,,你個排名可以高番d,,偏刀既話通常都係玩秒殺同殘廢人地,,慢慢折磨佢,,偏弓就冇咩研究....

原帖由 乂夜舞 於 2008-6-22 03:53 PM 發表
4.見到爆血既敵人就唔好搞佢啦,,因為你就算隱左影出懲戒都好,,你都冇可能秒到成千升既佢,,反而可能比佢殺番轉頭.....所以我建議你搵d少血既敵人黎打啦!!

5.如果你真係好想殺個爆晒血既人,,我建議你出殘廢技打佢,,出技次序:隱身一>足部破壞一>腕部破壞一>漆黑空間一>防禦破壞一>毒蛇撕咬(出技之前一定要食左持續mp水先,,如果唔係可能打打下冇晒mp...)

7.見到騎士就唔好追住佢啦....因為騎士行得好快,,刀遊唔似法c同弓手可以遠距離攻擊中佢,,與其走去打佢又跟唔上佢,,不如上戰場打其他人好過啦!!

而幾點都唔係好同意~3個都要睇情況而定~一個爆血法c係面前~周圍又冇乜人~1on1仲要出埋懲戒就win緊啦...

殺爆血的人我個人比較鐘意出左懲戒先~之後出埋足部破壞~咁樣佢一來冇乜血~二來走唔到~再等到有法再出埋腕部破壞

咁就真係變左廢人一個@.@任你打~

見到騎士如果佢係正面衝緊埋黎既~而周圍又冇乜敵人就出一下毒蛇撕咬吧~正面衝埋黎多數都打中~可以慢慢毒佢~

打唔打中都好都走啦~唔洗理佢~

純粹個人睇法@.@

原帖由 cwskchoi 於 2008-6-22 04:33 PM 發表

而幾點都唔係好同意~3個都要睇情況而定~一個爆血法c係面前~周圍又冇乜人~1on1仲要出埋懲戒就win緊啦...

殺爆血的人我個人比較鐘意出左懲戒先~之後出埋足部破壞~咁樣佢一來冇乜血~二來走唔到~再等到有法再出埋腕 ...

不過咁wo,,你如果好高lv就係可能秒到啦,,不過你冇咩可能連成千血既人都秒到....足部破壞係勁近距離先打中,,比你用懲戒打完佢仲唔走咩....你對住冰法仲慘tim....死硬..
第2,,就算比你打中騎士又點.......你又追唔切佢既,,佢又一定味死住,,與其係咁不如打其他人仲好........

可能有少少串.....唔好嬲..

原帖由 乂夜舞 於 2008-6-22 04:42 PM 發表

不過咁wo,,你如果好高lv就係可能秒到啦,,不過你冇咩可能連成千血既人都秒到....足部破壞係勁近距離先打中,,比你用懲戒打完佢仲唔走咩....你對住冰法仲慘tim....死硬..
第2,,就算比你打中騎士又點.......你又追唔 ...

差唔多lv都夠打吧- -遊俠本來就克法c~.~出完懲戒即出足部破壞中硬的...仲岩岩好夠法只要99法~

對住冰法最多比佢走姐~唔會死既~

追唔切騎士冇緊要~用毒蛇撕咬目的係要扣下佢血姐~追唔追到冇關西...唔係要你殺佢

招毒可以招佢200血的@.@

原帖由 cwskchoi 於 2008-6-22 04:48 PM 發表

差唔多lv都夠打吧- -遊俠本來就克法c~.~出完懲戒即出足部破壞中硬的...仲岩岩好夠法只要99法~

對住冰法最多比佢走姐~唔會死既~

追唔切騎士冇緊要~用毒蛇撕咬目的係要扣下佢血姐~追唔追到冇關西...唔係要你殺 ...

1.對住冰法唔靜只比佢走到...仲可能會比佢殺......
2.扣騎士有成1千9血,,比你扣左佢血,,佢又唔死得,,仲可能繼續亂水等等,如果你靜係想扣佢血既話,,咁你咪出技扣佢,,不過我就會比己方騎士同埋法c弓手打lo,,但係唔好唔記得刀遊既任務wo,,刀遊係要救番自己人同埋搞住佢地,,比你殺到1個騎士有咩用,,死既可能係5-6個自己友,,與其打騎士不如救人好過.......

lz主係唔係打少了,隱形左見到at唔好行去

十週年勳章(賀詞)

原帖由 乂夜舞 於 2008-6-22 04:42 PM 發表

第2,,就算比你打中騎士又點.......你又追唔 ...

打騎士既目的唔係殺佢,係扣佢血
如果個個好似你咁諗騎士就玩晒

原帖由 乂夜舞 於 2008-6-22 04:59 PM 發表

1.對住冰法唔靜只比佢走到...仲可能會比佢殺......
2.扣騎士有成1千9血,,比你扣左佢血,,佢又唔死得,,仲可能繼續亂水等等,如果你靜係想扣佢血既話,,咁你咪出技扣佢,,不過我就會比己方騎士同埋法c弓手打lo,,但係唔好唔記得刀遊既任務wo,,刀遊係要救番自己人同埋搞住佢地,,比你殺到1個騎士有咩用,,死既可能係5-6個自己友,,與其打騎士不如救人好過.......

比冰法殺到只能夠講你技術上可能有問題~或者我遇到既冰法技術有問題~永遠都比我殺~.~

大佬- -出一下技要哂你好多時間????慢左會救唔到十個隊友?加上你周圍冇敵人~你去搵敵人果時都一定回滿法嫁啦...

你唔係十分鐘先回一次法力~
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-20 05:35 PM , Processed in 0.043710 second(s), 13 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存