2000FUN論壇

搜索
樓主: 單純康
go

[游俠] 刀&弓 [複製鏈接]

原帖由 cwskchoi 於 2008-6-24 06:44 PM 發表

加埋係136~~~請問有邊個職係可以比人圍嫁?比人圍走得到只能夠講圍人的技術欠佳~.~

你想講箭雨汁雞好用吧?

戰士可唔可以算係= =我之前借朋友個雙手戰玩下,被5個打,都殺完3個先死
戰士高防同招巨龍打人好似見人定左1秒,唔記得有冇吹飛效果

刀好玩d, 做刺客夠哂刺激

原帖由 TarTaroS 於 2008-6-24 06:54 PM 發表

戰士可唔可以算係= =我之前借朋友個雙手戰玩下,被5個打,都殺完3個先死
戰士高防同招巨龍打人好似見人定左1秒,唔記得有冇吹飛效果

係我個人黎講唔多算-3-""真係只能夠講圍你的人太廢or佢地太低lv掛~.~

5個人@.@打戰士正路都唔應該企埋一齊比你放巨龍@.@分開企之後5個圍住你射~.~

真係9死一生~~~除非大家lv同裝差太遠~如果唔係5個有小小技術既都應該打得死一個有技術的戰士

但雙修吾好咩@@?

雙修 遠又玩得 近又玩得

原帖由 cwskchoi 於 2008-6-24 06:59 PM 發表

係我個人黎講唔多算-3-""真係只能夠講圍你的人太廢or佢地太低lv掛~.~

5個人@.@打戰士正路都唔應該企埋一齊比你放巨龍@.@分開企之後5個圍住你射~.~

真係9死一生~~~除非大家lv同裝差太遠~如果唔係5個有小小技術 ...

我都唔記得5個係咩職,但如果5個遠攻就真係等死,
如果係唔太理想化既現實,想5個圍就4個有技術都幾難
咁岩有技術既就係遠戰既話,咁我殺d近戰羊都有可能
始終每個人都唔會咁好耐性兩個兩個一組打,實會有d羊仔有理冇理沖埋黎,
咁拖車拖佢去d唔識走位既遠戰放巨龍,都可以-低自己死既機會,好運既話自己唔係點扣血都-少到d人數,
淨返d老手一係走住等救援,一係同佢打,係現實黎講,戰士始終都係可半圍型

原帖由 單純康 於 2008-6-24 07:04 PM 發表
但雙修吾好咩@@?

都可以的@.@其他點玩都得~睇個人喜好~

我自己都會玩雙修~點哂殘廢技同懲戒~加一套弓技~未諗到用咩弓技好~

我覺得刀第3套技好似唔多實用~得招漆黑係好用~

第一招毒霧係刀遊都應該唔會衝埋去d多人既地方放毒霧吧.....可能我唔多識用吧~

第2招減少目標能量~我用左腕部破壞佢有能量都出唔到招啦....

原帖由 單純康 於 2008-6-24 07:04 PM 發表
但雙修吾好咩@@?

雙修都幾受歡迎
雙修係好但你會遇到技能取捨,有好多人諗好d技能分配,但技能欄得8個位,搞到一d技能放唔到上去
如果係戰場換黎換去又危險,所以雙修係技能到有d麻煩

刀遊一樣可以打死滿血既人好冇,就算係戰士都係咁話,不過就算打得死,計埋都唔化算,所以盡量都唔會咁做
懲戒冇錯係好爽,但要做高手刀遊,唔該都了解下其他技能
刀遊唔一定要次次玩隱身懲戒,有D情況你用暗黑重,再用殘廢重好,好過你用懲戒殺1個人

殘廢係範圍技 定 單一技

原帖由 TarTaroS 於 2008-6-24 07:12 PM 發表

我都唔記得5個係咩職,但如果5個遠攻就真係等死,
如果係唔太理想化既現實,想5個圍就4個有技術都幾難
咁岩有技術既就係遠戰既話,咁我殺d近戰羊都有可能
始終每個人都唔會咁好耐性兩個兩個一組打,實會有d羊仔有理冇 ...

雖然唔係好知你講乜....但係5個裡面4個技術...係國服係好多~.~

封測黎講~玩既人多數都係第一次玩~冇技術係正常@@所以遇到比人圍又走得到封測經常出現@.@

所以d人先話雙戰好屈~但係我一d都唔覺囉~~~~

如果5個圍你既有一個又係戰士~戰士對戰士應該大家差唔多攻吧~如果唔係戰士係刀遊~腕部破壞你唔洗打~.~

即係近遠都死@.@

原帖由 cwskchoi 於 2008-6-24 07:12 PM 發表

都可以的@.@其他點玩都得~睇個人喜好~

我自己都會玩雙修~點哂殘廢技同懲戒~加一套弓技~未諗到用咩弓技好~

我覺得刀第3套技好似唔多實用~得招漆黑係好用~

第一招毒霧係刀遊都應該唔會衝埋去d多人既地方放毒 ...

就係因為毒霧效果所以救d隊友最好用,d人沖唔入黎,你再放貫骨吹飛d人,咁你個隊友都算安全
力破會中斷法師既咏唱,令法師好頭痛,
另外碗破你只要過左16秒又係一條好漢,但你力破儘管回到d pow但好快又冇,咁就用唔到d大技
普攻又不足為患,感覺勁無奈

原帖由 cwskchoi 於 2008-6-24 07:19 PM 發表

雖然唔係好知你講乜....但係5個裡面4個技術...係國服係好多~.~

封測黎講~玩既人多數都係第一次玩~冇技術係正常@@所以遇到比人圍又走得到封測經常出現@.@

所以d人先話雙戰好屈~但係我一d都唔覺囉~~~~

如果 ...

咁算啦,唔好探討邊個適合圍啦,頭時要睇你隨機應變同運氣ja

好煩呀><"..點解咁多野架-0-..

玩刀遊好似吾錯..因為我LIKE幫人,,

見上面位師兄咁講,,可以幫哂D隊友走難,,

咁刀遊就真係VERY GOOD

原帖由 TarTaroS 於 2008-6-24 07:19 PM 發表

就係因為毒霧效果所以救d隊友最好用,d人沖唔入黎,你再放貫骨吹飛d人,咁你個隊友都算安全
力破會中斷法師既咏唱,令法師好頭痛,
另外碗破你只要過左16秒又係一條好漢,但你力破儘管回到d pow但好快又冇,咁就用 ...

毒霧效果救人有咩好用@.@?我封測果時好小用毒霧....唔多清楚

原來力破可以中斷法師詠唱@.@唔講真係唔知~咁就好用@.@

不過16秒又一條好漢黎講就.....16秒已經可以做好多野吧~.~

原帖由 cwskchoi 於 2008-6-24 07:26 PM 發表

毒霧效果救人有咩好用@.@?我封測果時好小用毒霧....唔多清楚

原來力破可以中斷法師詠唱@.@唔講真係唔知~咁就好用@.@

不過16秒又一條好漢黎講就.....16秒已經可以做好多野吧~.~

毒霧據資料區顯示係扣40×5→25×8/好似又係3~5秒咁扣,我諗唔會有人想殺人殺到自己係咁扣血掛
你係逃走係人身後放一放d人自然唔沖,唔記得招技透唔透光,透既話,就要麻煩你放個陣阻一阻人視線,做一做箭靶擋箭= =
16秒睇你有冇-速,冇既話你追佢都幾煩

原帖由 TarTaroS 於 2008-6-24 07:34 PM 發表

毒霧據資料區顯示係扣40×5→25×8/好似又係3~5秒咁扣,我諗唔會有人想殺人殺到自己係咁扣血掛
你係逃走係人身後放一放d人自然唔沖,唔記得招技透唔透光,透既話,就要麻煩你放個陣阻一阻人視線,做一做箭靶擋箭= =
1 ...

係唔透光的~不過多數中左而d慢慢扣血既技...d人都會食回血藥吧.....

不過放得毒....點解唔放漆黑救人呢-0-?

16秒當然要-埋速吧~- 唔到佢速就走人~.~唔會再追~搵過第2條友黎殺好過吧~.~

其實如果係透光都唔應該上去做人牆吧.....如果係一堆人追你隊友...你會成唯果一堆人既目標....

如果係一個人的話腕部破壞佢就可以吧

原帖由 cwskchoi 於 2008-6-24 07:42 PM 發表

係唔透光的~不過多數中左而d慢慢扣血既技...d人都會食回血藥吧.....

16秒當然要-埋速吧~- 唔到佢速就走人~.~唔會再追~搵過第2條友黎殺好過吧~.~

最後果句講到好似信長咁XD..

原帖由 單純康 於 2008-6-24 07:46 PM 發表

最後果句講到好似信長咁XD..

係咩-0-好小玩信長@.@3國多小小......

迷之聲 : 作死呀~係到講信長~小心比人扣分XDDD

原帖由 cwskchoi 於 2008-6-24 07:47 PM 發表

係咩-0-好小玩信長@.@3國多小小......

迷之聲 : 作死呀~係到講信長~小心比人扣分XDDD

我都冇講信長@@我係咁易話似之嘛-.-..
ADD我MSN : SIUHG._.V@HOTAMIL.COM
因為有好多野想問..但又廢事POST XD=3=..

原帖由 cwskchoi 於 2008-6-24 07:42 PM 發表

睇你興趣啦,得咪兩個都放= =
但放毒可以殺得更輕鬆
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-20 06:06 AM , Processed in 0.034714 second(s), 16 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存