2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 戀愛疑難雜症 拍拖好去處 當你銀包得100蚊
返回列表 發新帖 回覆
樓主: 苦月明
go

當你銀包得100蚊

送你歌詞"
若有你若有我還有十塊
這樣我便可以約你去街
只有十塊什么信物平便買
甜蜜蜜吃些燒賣

原帖由 齊齊 於 2008-7-23 11:55 AM 發表

你起碼叫讀到大專呀~
人地讀到中五幾撚巴閉~
頂盡呢d讀完中五升唔到出黎做野咪得幾豪子一個月
你呢d讀完出黎做野最少都過萬啦~
供樓有大志呀@@
加油@@
我層樓都差少少就供完@@

挑~衰在我有錢洗丫!!!強調多次~係人地問我夠唔夠錢洗...並不是小弟攤大手板拎!!!

原帖由 alex2002man 於 2008-7-24 09:14 AM 發表

挑~衰在我有錢洗丫!!!強調多次~係人地問我夠唔夠錢洗...並不是小弟攤大手板拎!!!

D

原帖由 alex2002man 於 2008-7-24 09:14 AM 發表

有果個唔係你~而家你老豆老母~
即係唔係你有錢~
係你屋企有錢~

唔靠屋企自己搵到先可以叫有錢^^
無能力搵錢果D淨係識洗錢叫二世祖^^
OK?.?

2KF足球隊 十週年勳章(賀詞)

見到你個頭像 + 簽名  搞到我好想有返架車-.-

而家雖然 自己有能力養車, 但未儲到錢買車

自己月入唔穩定  好驚肺市一趺果陣我都唔知點算

忍影世界

原帖由 齊齊 於 2008-7-24 04:46 PM 發表

有果個唔係你~而家你老豆老母~
即係唔係你有錢~
係你屋企有錢~

唔靠屋企自己搵到先可以叫有錢^^
無能力搵錢果D淨係識洗錢叫二世祖^^
OK?.?

咪理d二世祖好嗎-.-??費時嘈起上來俾人扣分吧~

其實如果學生階段,我相信大部份
都經常過$500內日子,
而出街唔一定用錢,

我份人好怪,當我有錢係身,同女去街果陣就無乜點用,
但當好少錢去街,就成日需要用到-.-

呢排我鍾意左去買一大堆野食番來,
係屋企睇碟玩電腦,
因為出街實在太累,無論冬天夏天,
出完成身都有汗+累死...
番來想訓又要沖涼,真係囉命=0="

其實如果去街,可以日頭行商場,
夜晚去公園或海傍吹海風睇景,
好似海濱呢d,依家夏天係果d地方又唔熱又舒服,
最佳時間係6~7點,
果陣天陰陰,又黑唔哂,睇到個海,好靚...
加埋一堆零食飲品,重好過去行商場睇戲打機唱k!!!

可能我份人比較懶,所以鍾意呢d懶洋洋既去街方式@o@

原帖由 ◇Pan㊣﹏☆ 於 2008-7-25 01:31 AM 發表

咪理d二世祖好嗎-.-??費時嘈起上來俾人扣分吧~

其實如果學生階段,我相信大部份
都經常過$500內日子,
而出街唔一定用錢,

我份人好怪,當我有錢係身,同女去街果陣就無乜點用,
但當好少錢去街,就成日需要用到 ...

我記得我讀書果陣-0-
我老豆每日淨係比50蚊一日我自己搞掂3餐-0-
所以我真係好羨慕而家d "o靚"仔
做學生用個書包都話要GUCCI /  LV-.-

而家我自己出街都未必會洗錢.-.-
陪老婆SHOPPING例外-.-"

原帖由 苦月明 於 2008-7-24 10:39 PM 發表
見到你個頭像 + 簽名  搞到我好想有返架車-.-

而家雖然 自己有能力養車, 但未儲到錢買車

自己月入唔穩定  好驚肺市一趺果陣我都唔知點算

車未必一定要有既~(超級食錢怪-.-)
大約一個月要放4000蚊落架車度(假日車)
包括停車場,保養同油錢(兩個禮拜用一缸@@超大咬-_-")
買車月入最少過萬少會有錢淨-_-"

有陣時我返工都唔會渣車~
可能我返機場既關係=.=
日日都要行條大直路-.-"
有次差D試過訓左3秒-.-
係中線慢慢漂入慢線
差D撞落部巴士度-_-"(行緊好似120-.-)

原帖由 齊齊 於 2008-7-25 03:19 發表

車未必一定要有既~
可能我返機場既關係=.=
日日都要行條大直路-.-"
有次差D試過訓左3秒-.-
係中線慢慢漂入慢線
差D撞落部巴士度-_-"(行緊好似120-.-)

我而家返保險..  雖然收入多左好多  但始終都係食佣 好唔穩定 唔敢養車
我自己就想有架車仔得閒載我老豆老母去食飯

原帖由 苦月明 於 2008-7-25 03:30 AM 發表

我而家返保險..  雖然收入多左好多  但始終都係食佣 好唔穩定 唔敢養車
我自己就想有架車仔得閒載我老豆老母去食飯

咁又係..
買D平價少少囉
如果車老豆老母去食飯行街果D
我推薦110/ek3(我第一部車係110-.-)
1500cc 油錢平~車價 約2萬-3萬不等

忍影世界

原帖由 齊齊 於 2008-7-25 03:19 AM 發表

車未必一定要有既~(超級食錢怪-.-)
大約一個月要放4000蚊落架車度(假日車)
包括停車場,保養同油錢(兩個禮拜用一缸@@超大咬-_-")
買車月入最少過萬少會有錢淨-_-"

可能我返機場既關 ...

你架車好得意阿,
我好想有架房車(愈多人愈多功能愈好)
我夠18歲嫁...
但其實一直有個疑慮,
交通意外日日有,全港700萬人,
真係唔知幾時到自己中招@@~

忍影世界

原帖由 齊齊 於 2008-7-25 03:15 AM 發表

我記得我讀書果陣-0-
我老豆每日淨係比50蚊一日我自己搞掂3餐-0-
所以我真係好羨慕而家d "o靚"仔
做學生用個書包都話要GUCCI /  LV-.-

而家我自己出街都未必會洗錢.-.-
陪老婆SHOPPING例外-.-"

講真我又唔明-_-
其實著名牌既好處係咩呢@@??
假設levi's牛仔牌,
你著出街又點,唔通出到街個個特登望你條褲咩~
唔通特登望下你屎忽個袋有無logo咩,
就算俾人望到又點,唔通d人會停低讚你話:嘩,levi's、lv阿等等@o@
so我買野見到合眼緣,岩心水就買,唔會理佢係咪名牌,
追名牌成個傻仔咁,俾d名牌鋪頭玩番轉頭

原帖由 ◇Pan㊣﹏☆ 於 2008-7-25 01:29 PM 發表

講真我又唔明-_-
就算俾人望到又點,唔通d人會停低讚你話:嘩,levi's、lv阿等等 ...

我依家先19歲 同年的都一疊名牌
我都唔知佢地5百幾蚊條牛仔褲都買得落手, 日日都係CK低低 仲要著到露邊 見到CK字眼
完全無法理解 (雖然我低低都中意著H&M的 因為夠舒服 -  -" )
大概我都係上個時代的人 =   =" 同D同年/細過我的有代溝 囧

我都諗過遲D出黎有份萬幾蚊正職果陣 買部7人車嫁
不過香港細...係日本就好的 大把地方去...

100$未睇場戲...買2包野飲下囉..夠晒做啦......

原帖由 ◇Pan㊣﹏☆ 於 2008-7-25 13:29 發表

講真我又唔明-_-
就算俾人望到又點,唔通d人會停低讚你話:嘩,levi's、lv阿等等 ...

唔係  名牌呢樣野 唔係隻隻都有好處

好似polo tee果d 就算成千蚊一件  佢款式唔會out之餘 仲好易百搭 著三年都得  你圍返起 其實都係每日出一蚊去買呢件衫

levis褲   應該唔太多褲款式夠佢靚得黎又易百搭..501 701  果d.  就算有其他褲都一樣靚又平但我真係唔知邊到有 因為我淨係識levis

不過 你要分清楚  追求名牌 同 買名牌兩回事黎

我自己係會買名牌 但唔係追求果隻  

追求即係點呢

即係你會經常留意名牌既新款貨 同埋有個心想去換  呢d叫追求

不過我自己做保險 點都要裝身名氣少少   著住又甩線 又普通既西裝去同客傾咩

自己裝身得好睇 個客都會覺得你pro d

我兩套西裝加埋皮鞋都四千幾蚊 加埋隻錶都七千幾
不過 我認為係必需係我呢行

忍影世界

原帖由 風間真 於 2008-7-25 09:14 PM 發表

我都唔知佢地5百幾蚊條牛仔褲都買得落手, 日日都係CK低低 仲要著到露邊 見到CK字眼
完全無法理解 (雖然我低低都中意著H&M的 因為夠舒服 -  -" )
大概我都係上個時代的人 =   = ...

嗯,
其實我覺得買名牌都幾傻下,
我所有既錢花費最多就係食@o@
至少對身體有益,
其實衣著方面,
我覺得著出來夠大體、順眼就足夠,
名牌果d根本唔重要,
就算俾你全屋名牌,但你無品味,唔識襯都係廢,
我買衫就係咁,只要我覺得靚,可以襯到其他衫,
唔理平貴都買,唔理係咪名牌、有無牌子都買,
不過有一樣我會例外,呢樣真係追名牌,
就係鞋XD

忍影世界

原帖由 苦月明 於 2008-7-25 11:11 PM 發表

唔係  名牌呢樣野 唔係隻隻都有好處

好似polo tee果d 就算成千蚊一件  佢款式唔會out之餘 仲好易百搭 著三年都得  你圍返起 其實都係每日出一蚊去買呢件衫

levis褲   應該唔太多褲款式夠佢靚得黎又易百搭..5 ...

如果工作需要,好似你呢d成日要見人,
當然唔可以太樣衰,西裝實唔慳得,
頂多咪2,3套,最多咪幾萬蚊,
但如果好似我地呢d學生時代,
我真係覺得無必要買名牌,
著出來順眼、靚就ok~
好多唔出名果d牌子都好靚嫁@@~
相反我有時睇d名牌鋪,見到d款真係好樣衰...
舉一例,lv牌子手袋、揹袋等,
真係勁樣衰=.=你無論d衫著得幾靚,
揹住個咁既花紋既袋上身,完全唔入眼,
d人著佢出街都只係為左哂牌子,
用來襯衫完全唔掂,so呢樣就係我唔like名牌地方@@
假如個牌子d衫真係好靚,即係貴一貴我都買@@~

原帖由 風間真 於 2008-7-25 09:14 PM 發表

大概我都係上個時代的人 =   = ...

建議~冇必要唔好買七人車-_-
除非你屋企好多人-_-
我呢部係因為我老豆要整中港牌先會買呢部-_-"
如果係我既賣左九年-.-"食錢怪-_-

原帖由 ◇Pan㊣﹏☆ 於 2008-7-25 01:24 PM 發表

你架車好得意阿,
我好想有架房車(愈多人愈多功能愈好)
我夠18歲嫁...
但其實一直有個疑慮,
交通意外日日有,全港700萬人,
真係唔知幾時到自己中招@@~

點解會用得意黎形容既-_-"
乜都冇改過-_-"唔會叫型-_-但係都唔會去到得意呱-.-"

邊有咁易撞車架-.-"

笑傲無雙 玩過星曲WEB

好心你啦傻仔
你d錢咪右係拎去溝女
睇下你冇錢果陣d女仲埋唔埋你身
做人就唔好咁串...費時等陣比人串到一棟都冇啦...
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-19 10:28 AM , Processed in 0.050196 second(s), 12 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存