2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 戀愛疑難雜症 拍拖好去處 當你銀包得100蚊
返回列表 發新帖 回覆
樓主: 苦月明
go

當你銀包得100蚊 [複製鏈接]

2KF足球隊 十週年勳章(賀詞)

原帖由 齊齊 於 2008-7-26 01:55 發表

建議~冇必要唔好買七人車-_-
除非你屋企好多人-_-
我呢部係因為我老豆要整中港牌先會買呢部-_-"
如果係我既賣左九年-.-"食錢怪-_-

我對evo 5 有興趣-.-

原帖由 齊齊 於 2008-7-26 01:55 AM 發表

建議~冇必要唔好買七人車-_-
除非你屋企好多人-_-
我呢部係因為我老豆要整中港牌先會買呢部-_-"
如果係我既賣左九年-.-"食錢怪-_-

我家族大=   ="
自己HOME都計埋自己都5個
出黎飲茶食飯的少少地都圍幾2圍(廿幾人=  =" )
而且大車比較方便=   =" 放下野 / 衰格D係入面訓都仲得 =  ="

原帖由 ◇Pan㊣﹏☆ 於 2008-7-26 01:22 AM 發表

如果工作需要,好似你呢d成日要見人,
當然唔可以太樣衰,西裝實唔慳得,
頂多咪2,3套,最多咪幾萬蚊,
但如果好似我地呢d學生時代,
我真係覺得無必要買名牌,
著出來順眼、靚就ok~
好多唔出名果d牌子都好靚嫁@@~
...

咪就係囉
我中學果D出咩黎見人呀
依家大專果D都唔係1,2套貴囉
而且貴的都唔係用黎見人...
而係果D貴的仲要著到甩褲咁仔的牛仔褲...
3百幾蚊粉色POLO呀...ETC =     ="

2KF足球隊 十週年勳章(賀詞)

原帖由 風間真 於 2008-7-26 14:14 發表

我家族大=   ="
自己HOME都計埋自己都5個
出黎飲茶食飯的少少地都圍幾2圍(廿幾人=  =" )而且大車比較方便=   =" 放下野 / 衰格D係入面訓都仲得 =  ="

你唔止要七人車  仲要旅遊巴

原帖由 苦月明 於 2008-7-27 06:41 AM 發表

笑左.....人地閒閒地都廿幾件呀~旅遊巴數晒我驚都唔夠!!!

原帖由 alex2002man 於 2008-7-27 09:32 AM 發表

笑左.....人地閒閒地都廿幾件呀~旅遊巴數晒我驚都唔夠!!!

咁又唔係淨係我載晒=      ="
至少順路載幾個 坐少部的士

忍影世界

原帖由 苦月明 於 2008-7-27 06:41 AM 發表

o左=.=

其實俾架巴士佢最好,
佢家族點大都一定夠裝!!

原帖由 傻《德》 於 2008-7-17 05:47 PM 發表
當我銀包得100蚊 我會去ATM禁錢..XD
講笑 入返正題
我有次無聊得濟 又真係無乜錢 同條女去左地鐵買一張由中環作起點 銅鑼灣做終點既車飛
之後同佢玩捉E因 一個去將軍澳線一個去柴灣線 之後搵大家
之後玩呢個無聊 ...

都幾難捉下...+_+

睇左2頁~發覺好多有錢仔係到=...=
我平時出街得30蚊~有時可能冇=.=
之前2個人出街又係行下街(得個行字)
吹下水~周圍玩下~下午茶我多數都係睇佢食=..=~
都係2x蚊=.=

忍影世界

原帖由 風神殺手 於 2008-7-29 12:03 AM 發表
睇左2頁~發覺好多有錢仔係到=...=
我平時出街得30蚊~有時可能冇=.=
之前2個人出街又係行下街(得個行字)
吹下水~周圍玩下~下午茶我多數都係睇佢食=..=~
都係2x蚊=.=

如果你無錢同佢一齊,
佢都咁開心,證明真係愛你囉^o^
羨慕哦@o@
其實你地不如買堆零食去食重好@@~
2個人慢慢咬,坐住係度重開心^^

原帖由 ◇Pan㊣﹏☆ 於 2008-7-29 12:53 AM 發表

如果你無錢同佢一齊,
佢都咁開心,證明真係愛你囉^o^
羨慕哦@o@
其實你地不如買堆零食去食重好@@~
2個人慢慢咬,坐住係度重開心^^

咁又系..應該買一大堆零食上某1個既屋企一路睇碟一路食 咁一定好開心

忍影世界

原帖由 神人§軒 於 2008-7-29 01:32 AM 發表

咁又系..應該買一大堆零食上某1個既屋企一路睇碟一路食 咁一定好開心

我闣鍾意坐海濱,勁爽@o@

原帖由 ◇Pan㊣﹏☆ 於 2008-7-29 02:02 AM 發表

我闣鍾意坐海濱,勁爽@o@

ME TOO吹海風好爽....再唔係上山睇山落都ok!!哈哈

忍影世界

原帖由 alex2002man 於 2008-7-29 09:09 AM 發表

ME TOO吹海風好爽....再唔係上山睇山落都ok!!哈哈

邊座山 介紹來玩下@o@
因為我住大埔的,除左海濱無乜好去=,=

對於我本人黎講一百蚊可以可話好多...

又可以話好少....

鐘意一個人雖然唔可以用錢黎衡量~"

但係對於一個成年人....兩個人同時要一日洗少過一百蚊真係有少少難事

但係迫於主題要用一百蚊我就會用一百蚊做以下幾件事...

我會同自己鐘意既人去Swim....起碼可以玩下水玩下沙...,

呢到最多用30蚊....

之後就去買一份平平地既餐食.....兩個人食一份....大約25蚊....

打後日落....就買兩支啤酒大約25蚊....坐底傾下計同散下步....

之後就會同佢行去坐車送佢返屋企....

但係基於而家咁高通帳既情況下好難實現= =~"

咩都貴咩都加價@@~"

但係本人仲有少少意見上邊個位齊齊會員想問下你幾多歲?!~

萬幾蚊個月供到樓同有車都幾辛苦~"

對於我黎講樓係呢d時間買真係貴到飛起 = =~"

車都仲可以@@~"但係諗唔到有咩車平靚正@@~"

20萬左近有咩車岩新手搾又唔錯=口=~"

諗到頭都爆= =~"

十週年勳章(賀詞)

原帖由 koy65 於 2008-7-5 07:58 PM 發表

我唔覺廢話.......我好同意

我同女友出去....1蚊都冇用...坐係公園,行來行去,

咁就成個下午,不知幾開心......!

我都係,有時出去整係用車錢,買D野飲下咁
其實出街唔一定要用好多錢既~比我有$100都夠用架喇

搞錯囉

你地D人 點話人地得個堅字又咁古(汗)<--又點??  
又話人地同女友出街 點解 要畏用得小小錢
你地咁樣都係想突出自己有錢既姐
[講真,同女友出街未必一定洗得多錢,只要行街多得話題,只要令女友覺得開心就ok囉]
[同女友出街唔洗用多錢就可以啦]
[同女友拍拖係講金唔講心]
[如果女友係咁要你買野,就証明左對你只係買野工具]
[只要女友開心,你自己都開心啦,唔需要用咁多錢都可以整到你女友可以既姐]
  呢說話只對一些自以為自己有錢的人說

搞錯囉!!

你地D人 點話人地得個堅字又咁古(汗)<--又點??  
又話人地同女友出街 點解 要係用得小小錢
你地咁樣都係想突出自己有錢既姐
[講真,同女友出街未必一定洗得多錢,只要行街多得話題,只要令女友覺得開心就ok囉]
[同女友出街唔洗用多錢就可以啦]
[同女友拍拖係講金唔講心]
[如果女友係咁要你買野,就証明左對你只係買野工具]
[只要女友開心,你自己都開心啦,唔需要用咁多錢都可以整到你女友可以既姐]
  呢說話只對一些自以為自己有錢的人說

都是拿去一元场唱100个一元打湾岸

100蚊比我都係會去唱個k lunch-_- 跟住周圍行陣 公園坐陣
女友打機既可能去下網吧玩陣甘0 0
有剩 就計計 食唔食到din 食到就go唔掂就say byebye~.~

送某人3隻字:敗家仔
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-19 11:01 AM , Processed in 0.044452 second(s), 12 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存