2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 網絡遊戲聊天區 飄伶九劫 ONLINE 開發團隊正式招募義士! (係網路團隊非 ...
go

[港台遊戲] 飄伶九劫 ONLINE 開發團隊正式招募義士! (係網路團隊非商業化) 唔識寫CODE都可加入 [複製鏈接]

飄伶九劫 ONLINE 開發團隊正式招募義士! (係網路團隊非商業化) 唔識寫CODE都可加入  
加入既人可以留下MSN !
可以加我地開發團隊 MSN :飄伶九劫 <group149531@msnzone.cn> 如果唔識用MSN群組既人唔好怕 有CN怕有D唔識既人怕怕 E個功能好POPULAR GA LA
(絕對唔係FOR 搵錢既專業人士  我都係中學生一名!!!)我E家既能力只寫到一個2D  只有人物打怪然後汁野食藥 而且得一個場景 圖片勁混亂既DEMO
但我搵到一D完整既GAME CODE  學學學!   希望真係有人會加入啦!  真係無人對遊戲文化有興趣?
事關飄伶九劫  我打算方向係 2D 即時制 MMORPG (非商業 假如真係有日比我地用到一隻GAME先算-5- )
E隻GAME我打算係奇幻+武俠  加入中國文化
因為我覺得只寫程式無咩用 ,但一個遊戲其實入面含有既文化係博大精深 所以有下面既野可以比我地開發團隊做
不同層面,不同嘗試:
-遊戲策劃(諗下加咩系統個D, 吹下水禁,真係一D都唔洗拘謹)
-寫程式 我只係識DIRECTX (2D) C, C++ .勁水....如果有其他人識其他程式 而且又識做GAME 當然係我跟佢學野好
-寫小說 我本身都好鐘意睇武俠小說 其他.. 睇埋睇埋都唔少IDEA  我認為一隻GAME後面要有內涵 ,內涵當然就係主題故事所賦予既!
仲有好多其他野
-寫網頁   
比D咩人加入開發團隊?

我估加入團隊既最好都係青年,學生  如果成年人要番工既都應該無咩時間玩D禁既野

唔識寫程式可以加入?

如果對寫遊戲程式有興趣 ,我相信通過今次既接觸 一定可以令你既技術更上一層
同埋寫小說  搵圖! 諗下IDEA 幫手測試下!!!

飄伶九劫 (寫得個序既10份1) =3=  睇就好易 寫係有D難=3= 同埋感到自動中文真係無VOCAB寫野=3=

序-劫數難躲 命絕飄伶

江湖,從沒有一刻靜止下來。
        殘月冷輝,一陣陣冷風無情地吹落葉上露珠,只見一顆顆晶瑩的水珠滴落浮葉,滴落黯淡的湖面,翻起池中的波濤。滴答、滴答、滴答,音調多麼的和諧,就好像和藹的母親給嬰孩唱著搖籃曲一般。

風吹得更猛, 然而咚咚不絕的響聲取代了水滴的聲音。一聲聲倒地的呻吟過後,大地沉寂下來。在這裡,無人能找到一絲生氣。
        清晨,一個青衣藍觀的老道人途經珪江,跨下靈騎竟四腳突停,大聲疾呼幾聲,道人心想:青盧馬甚有靈氣,莫不是這裡發生了什麼異事,隨即吩咐跟後的中年男子:『幸山 ,我們接到你父親的烽火令後,己馬不停蹄從黃山趕到江南,既然馬兒也走不動了,你就上前喂它糧水, 待我們養足精神,再進杭州城吧。』
已有 1 人評分Good 收起 理由
卍小狼卍 + 2 support樓主

總評分:  Good + 2   查看全部評分

師兄, 努力啊, 期待你既作品推出!

笑傲無雙 玩過星曲WEB

加油,

遊戲畫面不需要很美

遊戲性,創新才是最重要的原素

也是成功的關鍵

THX支持 我地打算開發2D GAME 45度角 狼少少似2.5D 個D

笑傲無雙

我常學寫呀xd~~
請你地多多指教~~
我係新手一名咩都唔識xd~~

原帖由 暴力龜 於 2008-7-13 09:59 PM 發表
我常學寫呀xd~~
請你地多多指教~~
我係新手一名咩都唔識xd~~

歡迎你加入!!!!! 多多指教~~

有冇得做宣傳團+試玩團架

十週年勳章(賀詞)

我都尼學下幫下忙 請指教

如果你可以整到古龍咁我一定幫你玩 加介紹好多人黎玩
其實有好人都鍾意2D game 本人係其中一個
只要你整到一隻pk好好玩既game 就會好多人去升高d lv 因為佢地都想打win人
最緊要係唔好呃錢game$.$
ps:我打字唔係幾好 唔好見怪*v*v

玩過星曲WEB

講真...畫面1定吾及人地專攻畫面既勁..
但最緊要系遊戲既系統...系統先系皇道
PK系統...吾系升甘高LV黎做咩...=]

十週年勳章(賀詞)

+油呀
我最鐘意玩2D GAME=.=
因為3D GAME特別難升XDD
但係 畫面其實都幾重要 你可以睇下紅暗殺
D畫面 OH..囧
同埋你要24HR開住-.-真係好哂電費
你網路團隊
就算你唔係開足24HR 你點賺?又係銀行戶口
賣點個D可能麻煩D..

其實你依加整到幾多%???
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-19 11:08 AM , Processed in 0.033011 second(s), 13 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存