2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 網絡遊戲聊天區 [討論]令人痛心的外掛問題
樓主: ngai
go

[港台遊戲] [討論]令人痛心的外掛問題 [複製鏈接]

我E掛玩果兩隻GAME 都係有外掛
一隻天龍 一隻FEZ 全部都係人氣爆登既GAME
兩個既代理都係廢
天龍外掛多到可以一個地方有40個外 掛 而驚瘟 可以一個月先捉到3個外掛 (3個SER 加埋)
出佐王技外掛 官方知 竟然係到等改版 比我 就封SER 幾日 直至攪好為止
FEZ D外掛 無所不能 官方話加神盾 3日LA 都未見過佢加
通常一D 好GAME 都係因外掛而人氣低落

隻隻game都有人用到外掛嫁啦..唔係d遊戲公司點賣錢???你估真係打機賺到錢??賺d錢仲要有番正常人番工咁多wor
不過有d封唔到....大家又唔知既外掛無人知姐

原帖由 1p2k 於 2008-7-13 08:15 PM 發表
現在 0外掛 好像只有魔獸 同 一些 外國 GAME (EVE AGO 等)

因為外國人系吾識/吾會用外掛    就等於外國少吸煙/吾會食煙咁

十週年勳章(賀詞)

我玩ONLINE GAME真係一個未外掛都未用過

WHY我唔用外掛?
比GM封帳號呢筆先唔計~

主要係因為用外掛會令隻GAME失去趣味...因為所有東西都來得太輕易
用外掛當然可以好易升到好高LV,可以掛機掛到一身勁裝...
MABY會有好多人中意咁...亦正因如此才造就外掛橫行無忌...

但係我打機只求開心
而且要長玩一隻GAME...用外掛絕對減低哂玩GAME既動力...
當你所有野都來得太輕易既時候...就已經冇哂動力嚕~~~

玩過星曲WEB

外掛真係好煩....

但係童話好似係沒外掛嫁..下化@.@"

我之前玩左好耐到沒...

網虫既漂流最令我心痛,我個人覺得都幾好玩,但係佢竟然自己出外掛比人用
仲要定期更新埋,灰

十週年勳章(賀詞)

CS
外掛令hk d cser好廢

現在我都是選代理商黎玩
網蟲丫,新X線丫呢D   外掛代理
出幾好既game 我都唔會玩

笑傲無雙 玩過星曲WEB

.....玩game 最緊要玩佢既樂趣..
我唔明點解d熱門既好game 都要比外掛整衰晒!!
人生最睇唔起用外掛同埋整外掛既人~

其實我成日都咁諗
如果online game只可以係網吧先玩到
我相信會冇外掛出現  1用外掛果條友
實俾人打到pk  我實第一個打-.-

原帖由 我愛你丫傻仔 於 2008-7-13 11:48 PM 發表
其實我成日都咁諗
如果online game只可以係網吧先玩到
我相信會冇外掛出現  1用外掛果條友
實俾人打到pk  我實第一個打
-.-

你個諗法都0k無聊

外掛 外掛

25號公測既武林吾洗2日外掛肯定成街都係

Alta活動勳章

說到外掛,我又愛又恨,愛它可以幫我賺錢,恨它就是害我失去財路。

本人買賣各種online game game$,已經有多年時間,童話賺16萬多,幻想短短半年都賺了兩萬,至於林林總總,
賺一萬幾千甚至幾百的都有,多數就是靠「按鍵精靈」和大陸「按鍵精靈」的「神盾」搵食,當然還有其他。

先說童話,最利害時期,就是可以24小時用,躲在大石後面,一個暗C帶一個商人,即時遇怪,即時秒怪,暗c可以祈禱補mp,
商人全身就打到大量貴價物品,於是一天的收入200-300, 還比一個打工仔多。後來官方推出防「按鍵精靈」,還以為防得到,
誰知就算時至今日,一樣可以用到。原來只要用香港版「按鍵精靈」寫好了腳本,放過去用大陸的「按鍵精靈」開「神盾」,
就可以防過了童話的偵測,甘本一山就還有一山高,官方點防都無用。

至於幻想學園,佢個game有兩個外掛裝置,第一就是打打下出一隻150lv大佬,如果外掛照打,就一定會死,當然,用
「按鍵精靈」的人,就會測試出150lv大佬的「黃色」名稱而「人走寵走」了。另外,佢每隔大約半小時就出一個4選1的
圖像,如果錯了3次,就無法繼續玩。用「按鍵精靈」沒有眼睛,不過亂答都可能會中。就算樣唔好,答3次都錯,只要
用「按鍵精靈」自己按程序登入,就又可以再答3次了,再錯再答,就可以永遠打怪。就算時至今日,一樣可以用到。

我自己算是懂寫這些簡單程序,而賺到現金。不過我沒有試過發放外掛比人download,相信大家都會明白點解。
我最怕有些game, D人寫了外掛,就upload任人down, 於是就人人使用了,就令我死直......

已有 1 人評分威望 收起 理由
ngai + 20 感謝分享!

總評分:  威望 + 20   查看全部評分

請一起發表你的意見:
.在你玩過的遊戲當中,哪些遊戲因為外掛而最讓你痛心?
外掛對遊戲有什麼禍害

現在最心痛的是 誅訕online...誅訕這個遊戲不論是故事,畫面,系統 等等都很好...
但只衰在 代理上..遊戲中有內掛..所以難以分別是內掛還是外掛..所以gm就選擇了
""有殺錯 無放過"" 的方式來捉人...有人試過開其他game既外掛比人捉..
有人試雙開被捉..有人試過擺檔被捉..更有人試過手動升lv被捉...
現在還會因為身份証不符都會被捉.......一隻好game就此被廢了..

"外掛"這詞都只會在中國出現..別的外國都沒啥麼外掛可言..
因為外國人對藝術的要求和尊敬比中國人多..外國人會享受遊戲當中
但中國人只會為那殺人的快感...和金錢上的享受...就發挖了不同形式的外掛..

外掛多..d外掛就會搶哂d怪...遊戲的物價就會愈來高..想買小小野就要賺好耐既錢..
最後就會..變成一個死城..要玩 機械人大戰...新手就唔會再有..得返d老手玩單機咁..
日日都係掛掛掛..同埋掛...偶然出黎殺下人咁...隻game就會變到沈悶無聊...
慢慢..慢慢....連d老手都唔玩..得返小貓三四隻唔捨得既老玩家.....就隻game就可以放棄了..
代理..就會放棄簽約....遊戲就執笠......
到時..一齊歸0...心境也歸0...
ngai + 15 感謝分享!

總評分:  威望 + 15   查看全部評分

我玩過幾隻自己覺得一生最好玩既game....龍族,彩虹,hp同最新隻fez
我亦在龍族用過外掛吧....好似係用係連點同埋自動工作(呢隻我覺得真係要...)因為想整class...唔掛既話..你手動
真係唔知幾多年先升到去頂....而且隻game仲要$98一個月~(呢d人手真係不能達到,而且我第一次就接觸第一隻 online game)同埋呢個情況晚晚都出現.gm都唔會捉=.=
彩虹..我玩到788裝....唉..但現在已比外掛打沉了彩
hp...開頭幾好玩....但d人又要bug槍....bug槍都唔緊要(因為係玩技術)..但呢排有埋bug殺...幾秒..無啦河比1條友清哂
6-7條友....個場任務佢地咁就win左.....
fez仲慘....我諗住自己打到d正野...因為今日打到40lv武...又成日去打不死怪出龍魂~_~
但見到d外掛佬..可能比我呢d寶多幾10倍了..令我失去動力玩...
最慘係打國戰無限hp..無限pw..飛天...一過黎就爆據點..原全無得玩...
我真係原全唔明d人用外掛黎玩game做乜...
要勁又唔付出..剩係識做機械人(我如果覺得隻game太難升lv or其他,我會唔玩(如墨香)唔會用外掛為左勁玩落去)
用外掛仲要唔認個d真係無得9
玩online game亦令我知道...呢d人唔識理人感受..只顧自己..不理會後果...
而他們只是一群自私自利的人..你亦可以話我亦是同一類人...但如果有玩過龍族就知我點解用

ngai + 15 感謝分享!

總評分:  威望 + 15   查看全部評分

原帖由 mesty369 於 2008-7-14 01:11 AM 發表
我玩過幾隻自己覺得一生最好玩既game....龍族,彩虹,hp同最新隻fez
我亦在龍族用過外掛吧....好似係用係連點同埋自動工作(呢隻我覺得真係要...)因為想整class...唔掛既話..你手動
真係唔知幾多年先升到去頂....而且 ...

你講得冇錯龍族真係好正
係果陣時  龍族以隻國戰game真係冇得頂
再睇返以家 係就係d畫面3d晒 令左好多
但同時間d玩家d智商都下降不小
冇計啦以家d game好多細路仔  點同以前= =
你可以話以前d game都一樣多細路仔
但係我可以話你知  6,7年前有幾多細路識打字
so唔會見到d 細路講埋d膠野

原帖由 完子筆 於 2008-7-13 09:10 PM 發表

因為外國人系吾識/吾會用外掛    就等於外國少吸煙/吾會食煙咁

講真,外掛lee家野,邊個唔識用,問題係,你會唔會用,lee個係人品既問題lor
人地玩game係為玩而玩,一大班人用自己既力量去建立一d野出黎
香港人玩game,係為串人,為左威,同為左滿足自己既虛榮心而玩,
見d人玩fez,個人主義大過天,自己鍾意點就點
就算係vlan玩信長,一開始單中單上單下都成日見
玩台灣ggc真係未見過咁既情況lor

我由天堂1 黎香港o個陣開始玩起,玩左咁耐,眼見d人由初初開始可以成日做網聚,團聚,有d台灣人直情會飛黎香港一直玩網聚
而家邊有lee枝歌仔唱
男既(小朋友)為識女仔而玩,一見到會裡面有女角就問長問短,9歲公頻徵婆既大有人在,
一係就成日爆粗串串貢.話自己點威點威,其實咪又係用外掛升返黎
香港好多人都係咁,用外掛升升升,沖沖沖,升到好高lv之後周圍殺人,串人廢
用緊外掛又扮哂正義咁話人地用佢先用
新一代既小朋友真係越黎越冇品lor

外掛到底系好事定壞事,真系睇各人點諗
系我眼中,外掛絕對系一件好事

9成online game既模式都系打怪升lv,你地真系覺得用外掛就系機械人,每日重覆又重覆甘人手打怪就唔系機械人?
以一個正常人黎講,每日都要讀書或者返工,讀書既放左學應該要做功課&溫書,返工既放左工都6.7點,仲要食飯沖涼等,大部分人每日有2.3小時打機已經好難得,每日都以呢2.3小時打怪升lv真系有意思咩?

而且手動打怪真系害人不淺,好多小朋友為左升lv功課都唔做,更加唔使諗溫書,有d甚至連學都唔返;返工既做緊野都成日諗住打機,返工最後一分鐘先趕到返公司,收工前半小時已經準備好衝返屋企升lv,每晚打機打到2.3點,第2日唔使望佢會有精神做野,簡直不知所謂,點解我地唔可以用外掛省去重覆既打怪升lv?
金庸online相信大家都知道佢d外掛既威力,但系我完全唔覺得外掛對只game有任何負面既影響,我之前玩果陣每日都系甘掛機,得閒果陣先用1.2小時打下名門,解下任務,完全冇晒重覆又沉悶既打怪,每次都系享受遊戲

而且手動打怪對成年人黎講亦都唔公平,成年人返工表現差d都炒得,唔似得d細路甘得閒可以放棄學業,但系有左外掛之後就可以令到成年人同細路都可以同樣有24小時

d細路用外掛升lv之後就去串人,呢個系佢地既修養問題,而唔系外掛既直接問題

一只game失敗既原因并非外掛氾濫,而是呢只唔識得適當設定遊戲,唔識得利用外掛來平衝玩家利益既同時增加遊戲既趣味性

原帖由 毒星子 於 2008-7-14 03:21 AM 發表
外掛到底系好事定壞事,真系睇各人點諗
系我眼中,外掛絕對系一件好事

9成online game既模式都系打怪升lv,你地真系覺得用外掛就系機械人,每日重覆又重覆甘人手打怪就唔系機械人?
以一個正常人黎講,每日都要讀書或 ...

機械人係指自動化...而不是個模式....手動用手去禁係自動化嗎??
講真成日聽d人講話返工無時間玩~咁又點???
我呀哥做工做到10點幾返黎食埋飯+沖涼都11點,佢有用外掛咩???佢玩fez而家都係14lv咋
online game係拎黎休閒~唔係沉迷..有時間既咪玩lo..無時間咪唔玩lo
你地又要勁~又要無時間玩..最後出外掛~係任何人既眼中可能都係好事.但係班無用外掛既人心目中..呢種玩家令佢地好煩
(如..打怪比人搶等等)
講真自己想像下...個個人都外掛會點..我比你識飛天又點??最後大家去到頂..個個都差唔多勁..接下來就玩鬥點數野
新手原全無得玩~~跟住個ser少左人玩~~隻game咁就收工
同埋我想講..如果你玩個隻game係為左做最勁個幾個人而用外掛既話
我勸你自己去私服玩吧~鐘意改乜都得
仲有呢句好唔負責任(一只game失敗既原因并非外掛氾濫,而是呢只唔識得適當設定遊戲,唔識得利用外掛來平衝玩家利益既同時增加遊戲既趣味性)
乜都咁易玩,咁仲玩黎做乜????不如一開始直接叫官方賣ac比你???
失敗唔係外掛??唔識得利用外掛來平衝玩家利益既同時增加遊戲既趣味性
咁玩fez d人打國戰唔係個個得個企字???個個無限hp,pw個個一起就起無敵巨人攻據點~咁仲玩乜???
個個自動打寶..個個都有神裝???我相信入邊d人唔會再講你件神裝打左幾耐架??只會問你掛左幾耐呀??
所以根本無籍口用外掛

我發覺而家d online game真係玩外掛
8 a2 a8 R3 x# }* v7 p/ Y% ^. o( g我第一隻玩既online game係魔力個陣既魔力真係冇外掛咁(我覺得啦我同人講野真係有問有答)2 M+ e/ K3 a" k- f) L/ Q
但再愈玩online game落去就覺得外掛愈黎愈多咁% K1 U! a/ @7 n& J! N
我第一隻game知有外掛game係hp個陣d外掛勁到穿牆咩都有
0 ~; t# l/ g2 s/ X  J到近排既誅仙真係頂唔順
/ f  d6 u4 y1 ~9 {! m誅仙十個有6~7個係外掛
5 w$ v$ @$ P/ D# E真係同堆外掛係到玩都唔知有咩好玩
' x* ]3 f7 W4 H8 H  P搞到唔知仲玩唔玩online game好. y5 y, P. Q" \4 G
同電腦玩我不如搵d單機game玩仲好
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-24 07:00 PM , Processed in 0.041643 second(s), 12 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存