2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 Fantasy Earth Zero 刀遊比弓遊強嗎 弓遊能輔助不過少殺人嗎? 很灰 -___- " ...
樓主: xxJackie
go

[游俠] 刀遊比弓遊強嗎 弓遊能輔助不過少殺人嗎? 很灰 -___- "

我21LV純弓萬8傷

囧, 新手弓遊來插咀的...
樓主不滿弓遊傷低, 難中人..
何不諗下各位戰士, 博晒命沖埋人度, 未埋身已經冇左一半血..
一下重壓斬 34pw 扣3xx~4xx..
我地弓遊空襲, 10pw 扣3x~6x(視乎打戰/法), 計返34pw, 都有150~250
雖然係低攻, 但係比起戰士, 安全得多喇..
而且弓遊低pw低攻, 但係密集既攻擊, 絕對係法C既剋星.
要怪, 唔好怪弓遊低攻難用, 要怪就怪自己唔肯去練

p.s. 小弟主要用 空襲, 精準, 飛鷹, 箭雨 (未夠lvl學貫骨, 囧)
綠國小弓遊   乂傻馬騮乂

新手一個:我想問我20lv,一來唔夠星戎,二來唔夠金,除了打怪可以點賺$$買裝?

樓主....首先對唔住講一句,你上唔到榜同弓遊呢個職業冇關.....係你技術差
好多人以為弓遊好廢,低攻,打高傷好難....全部都係廢話(串D講句,係你玩得廢姐)
我一直玩弓遊而家玩到34LV,開頭都好似你咁玩到冇咩心機好低傷
但係一上手之後(20LV到)
每埸都可以過萬傷,要上榜完全唔係問題...頭3名都上過晒(冇玩死靈,龍)
我最高都試過幾次過2萬傷(冇玩過召喚),平均傷一早過萬
弓遊殺人都完全唔係問題,弓遊職責就係所謂既"執雞"
我殺人最高係18,殺人頭三都係一早拎晒...
弓遊要玩高傷....好簡單....
只要KEEP住唔死(我平均死數都係2次)(經常KEEP住700血以上,防止引到刀遊吉你)
[[[[[[[刀遊:我見你咁多血都唔吉你啦......]]]]]]]]
同埋唔好衝得太前(你唔係戰士)企係D戰士之後不停射就得....大前提要射得中
至於點解要唔死呢,因為弓遊攻低,要打高傷唯有把握時間,你一死就番主城,行到前線要晒好多時間
死得多晒既時間越多....係人都明啦掛......
仲有....千其唔好不停用貫骨(唔好以為好易高傷..幫人走佬先用)
不停吹飛人只係比時間人回PW同埋令到隊友打唔到敵人
狂用空襲,精準,飛鷹,見人比人冰左就送支毒/火箭比佢食下...咁就得
樓主你試下諗諗,可能呢一個職業真係唔岩你玩..
其次隻GAME仲有好多職業你玩..不仿試一試
刀遊講真要屈傷真係好易,(殘廢流屈傷一流)....你想玩高傷就玩啦
最尾講一句,無一個職業係最強,只有最強的玩家
以上只係個人意見,高手請指教(我覺得我一D都唔勁)
樓主,希望你睇完有用
黃國一名純弓遊上

原帖由 xxJackie 於 2008-8-8 06:15 PM 發表
刀遊比弓遊強嗎
弓遊能輔助不過很少殺人嗎?
刀遊可以傷很多 又殺很多..
我玩弓時傷害力很低 好易死 幫到隊友 但又殺不到人
弓手在傷害榜上能出現嗎.. -__-
戰士魔c都很強 刀遊又可以玩突襲
弓手感覺好像可有 ...

唔可以咁講...
弓遊同刀遊都有自己既特色
弓遊比人圍
點都走得快過刀遊..人地追你.你用果招射到人地彈開既技
就可以走到
但係刀遊唔同.刀遊無技彈開人.要用爆武都要食人地1野.個爆武範圍又唔大.
所以走佬點都比刀遊快.
弓遊係殺唔多人.
但係傷害可以好誇張.
加上弓遊未過30係唔會好勁.
過左30既弓遊..可以殺到好多人.
只要換左30國商弓.就係另一種好玩
比心機升啦

b:霍爾丁
id:血之守護者

原帖由 TarTaroS 於 2008-8-9 08:33 AM 發表

我反而覺得雙修既弓遊比起殘廢技,
暗黑技更適合,
殘廢技話哂都算係近身技,
如果一個唔好彩殘廢唔到,
係你換武器定用刀打始終都會比人埋身扣
如果你行暗黑路線,
有d技可以幫你拉返開個距離,
如果你比人追,你 ...

玩遊俠唔好雙修.
升到30幾lv你會好痛苦...

原帖由 akatsuki1987 於 2008-8-9 11:09 PM 發表

唔可以咁講...
弓遊同刀遊都有自己既特色
弓遊比人圍
點都走得快過刀遊..人地追你.你用果招射到人地彈開既技
就可以走到
但係刀遊唔同.刀遊無技彈開人.要用爆武都要食人地1野.個爆武範圍又唔大.
所以走佬 ...

弓遊走唔走得快過刀遊我就唔知,但你所講彈開人既技應該係貫骨吧
其實你見人地用得多既話你會發現貫骨係好用,但每次用果陣會回頭,拉弓,預備時間係好長的,所以好大機會會被追既人cut技
再者,貫骨一次76pw,一失敗就無得再出,所以即使弓遊被人圍時並不是想像中咁易走到(除左無其他弓遊或法師cut你技)

PS:以上只係我做左弓遊咁耐以黎既一D經驗,有不同意見勿插

講真= =弓 要過萬傷..真係好易.....
只需要 冇腦 ~ 貫同箭雨 , 係前線9出足以令你過萬...
但, 係on9做法...

正常 弓遊ge各位...
都係會  團守塔  團偷塔  團壓前線  團亂水  + 執雞 圍主
一定一團人 ,弓手先有作用.....[冇人叫你當自己係呂布....]
玩前兩者 , 大多數都唔會過萬傷.....
要過萬就一團人去亂水 or壓線~
弓 走佬如果冇人幫真係會好危.....貫骨拉弓太慢...不過只要用 起身無敵法 ~ 貫骨就易中a"a

救人又係弓遊必玩a"a
見到自己友比人懲介後又走唔到....係咁射空襲去個刀到...佢會不停硬直....好得意a"a
見到自己友個戰出完巨龍冇pw 比成堆人追緊個陣....射個貫骨過去...飛走晒...又好得意a"a
見到對面法 出緊大技....飛鷹連射..cut招cut到冇埋300血左右 , cut唔到佢又打唔中你..好得意

弓遊如果你     唔追求佢上磅
做一個煩 敵人ge弓遊..[ 唔好煩自己人wo a"a]
你就會覺得好好玩 xd

原帖由 kenneth2463 於 2008-8-9 11:09 PM 發表
樓主....首先對唔住講一句,你上唔到榜同弓遊呢個職業冇關.....係你技術差
好多人以為弓遊好廢,低攻,打高傷好難....全部都係廢話(串D講句,係你玩得廢姐)
我一直玩弓遊而家玩到34LV,開頭都好似你咁玩到冇咩心機好低傷 ...

你玩左幾耐..?
同埋你係咪玩槍game 好勁果d@@?

樓主,我玩射擊GAME一D都唔勁
以前玩CS我係比人SM....
我唔知算唔算玩得好耐,玩左唔夠一個月
技術呢家野只要你唔放棄不斷玩就會領悟得到
所謂熟能生巧.....
唔好放棄玩弓遊....雖然真係好少人玩...
唔可以比人睇死弓遊!!!

原帖由 akatsuki1987 於 2008-8-9 11:11 PM 發表

玩遊俠唔好雙修.
升到30幾lv你會好痛苦...

係咩=0=
我覺得而家打人OK WOR
間唔中都可以上下榜

我打左106場國戰
得4場傷害過1萬....最高萬三 全部係有高地既地型
殺人的話建議你汁死雞= =....
我成日汁到6-8件
要用弓由補血射死一個人好似好難= =
弓遊上榜難 上頭三仲難= =

低傷....有可以學3lv 貫骨   玩封橋   玩成埸
2w傷 唔難......只要唔死  真係封得住就ok

睇到7#好搞笑...
第一次見到教人無腦出吹飛
你要玩高傷  係可以玩無腦吹飛
但係打完之後一定比人小到7彩
至於無腦箭雨同精準真係有少少唔明
點先叫無腦??見前面一大堆人係一齊狂出唔叫無腦吧??
你要玩高傷就升高少少lv,出完箭雨補一下精準,你都幾爽下架
至於殺人.....汁雞吧!!
其實我想講  好多弓遊為傷會狂出箭雨
呢個我係唔反對的  但係要睇情況
如果人地一堆係戰士  後面有法c
你就唔好打d戰士,你打佢都唔痛
你不如用空襲果d打法c好過
咁先幫到自己人  唔係會令自己人d戰士好慘
吹飛當然係自己要走佬/幫自己人解圍先好用
亂吹會為隊友增添煩惱
記住!!弓遊係戰場上  法c係你頭號敵人
要打左佢地先(唔好打戰士)
打法c用空襲,見到人地遊俠點算??
用精準吧!!(精準-pw少  易中  射程中等  出手&箭速好似係所有弓技中最快)
要做一個好弓手要慢慢磨鍊的
只想玩傷玩戰,雷法,刀遊啦
題外話:我fd玩開雷法,佢話唔夠攻,我叫佢開個新手玩弓遊,佢玩完之後話,原來雷法完全唔低攻
可想而知  弓遊唔係為攻 係為擾亂敵人後排法c既攻擊  係一個好重要既職業
所以弓遊要識做  唔好見人一班戰就幫射  最重要打人地後排法c
我自問是一個廢弓手,以上資料為本人日常打法,只供參考,有錯勿插

1Ser黃國30lv純弓遊  
id:最後的新手

kenneth...你game id係咩...我識唔識你架??
講得岩....弓遊係少人玩  不過唔可以比人睇死
冇弓遊果陣d戰士就....哈哈哈
各位弓遊朋友,挨下去吧!!
傳聞改版後弓遊會改強
拭目以待.......
補返一句  其實各有各強  弓遊d人話係新手唔知會玩(之前我係咁比人串)
唔知樓主有冇玩CS  新手用MP5  高手用AK/M4易殺人
好多新手就去用.....有冇諗過真正既高手係會用返MP5黎屈AK/M4?
打得好  弓遊都可以1P1時佔優

你打呢隻GAME都唔會為左上榜啦

弓遊用黎追殺一流tim啦-.-

極之討厭無腦貫骨既弓游.小弟弓游除左貫奇拉美部隊外,幾乎都唔會用.
因為小弟亦有玩冰法同盾戰,正好兩個職既起手都係定人身.但往往比一d無腦貫骨或者無腦冰C打飛.人多會戰區域你吹飛敵人,跟本係比時間人回血,錯晒.
等敵人大批人強行推進時,先至貫骨啦,其實與其貫骨,不如所有弓游同時箭雨,逼對方法游後退,留返戰士比我方盾戰冰法一個個定身屈血更加實際.

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-3-29 10:25 AM , Processed in 0.047221 second(s), 11 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存