2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 高達街機系列 Gundam Seed Destiny 特擊劍西係一部狗既機嗎(隻揪) ...
返回列表 發新帖 回覆
樓主: 繽紛樂〞
go

Gundam Seed Destiny 特擊劍西係一部狗既機嗎(隻揪)

原帖由 煌.大和 於 2008-8-19 01:11 PM 發表
劍西無問題 但你唔好怪我全場後un拉打唔入你鏢距離就ok=.="

你要後un拉打...timeout吾好怪人=.=

原帖由 不知不覺的 於 2008-8-19 05:39 PM 發表

講屈,重有好多都屈過佢...而且佢係大機,死得1次....
我覺得屈機係....
砲西第1..>sfreedom,放仔機>雙刀,中機蟹>劍西,buster......
差唔多...黑西唔上榜....

黑西玩得狗上黎...其實好q難打-.-
a先係佢最強既武器a"a

原帖由 煌.大和 於 2008-8-19 01:13 PM 發表

暴風單挑同劍西差唔多 一個中鏢無300 一個中鎗無300=.="
不過相比之下暴風仲惡d~

cb捉落地其實幾好用o.o

原帖由 不知不覺的 於 2008-8-19 05:24 PM 發表

暴風英文係buster????
果部又係屈....so同佢打我用雙刀....同佢玩放標...雙刀放標,唔係成日un既話,都會比較易中...打d唔鐘意郁,un,飛既buster就岩啦...
雖然駁曬扣得唔多,但係雙刀可以壓住佢黎打...

d人用bus ...

劍im....我覺得都係雙打勁d....a"a單打發揮吾到佢真正既威力a"a

原帖由 秘月十六劍 於 2008-8-19 04:54 PM 發表

我上次跟人用暴風我唔識用.....-.-
噤實碌散彈   sc同開槍 真係手指唔協調.............
仲經常性甩手無喇喇射左碌散彈

呢下要練得多就好好用的o.o

原帖由 無極~ 於 2008-8-19 09:19 PM 發表

黑西玩得狗上黎...其實好q難打-.-
a先係佢最強既武器a"a

黑西招ca先係佢重寶..

原帖由 阿文正傳 於 2008-8-15 05:53 PM 發表
1打1 緊係用無限正義

我都係用佢,,拉住黎打,好過忌

劍西係屈,但係大家係咪數漏左1部呢!
我覺得老虎屈啲喎!
通常打劍西,我都係用老虎!
老虎簡直係劍西既天敵啦!
(ps.由于老虎太屈既關系,我都唔係好敢用)
打劍西我仲有1部好選擇---深淵

原帖由 啊華 於 2008-8-19 10:20 PM 發表

黑西招ca先係佢重寶..

1粒1粒a咁r你...仲勁呀a"a

原帖由 無極~ 於 2008-8-19 09:18 PM 發表

你要後un拉打...timeout吾好怪人=.=

佢唔埋身我都可以射 如果佢仲痴住個地下咁TIME OUT吧 反正一個識玩人用劍西玩埋身係唔會輸-.-"
但我用藍渣等等機埋身當然無難度~

好憎1打1見到劍機 -3-" 拉打又唔是 , 埋身仲慘
一拉就話拉打..."唔通埋身比你格咩
人地用劍機就一定要同仍埋身玩格 , 都Kai Kai地
何況冇人叫1打1叫你用劍機 , 被人拉打輸左就吊人 [最沒品]
根本就搵藉口 , 自己抵死 - -"
所以我1打1見到劍機 , 都一定同佢保持一定距離
唔知算唔算拉..."只不過是兩三個機位到
太埋一定死硬 , 除非對面部劍機唔識玩

原帖由 chungcho 於 2008-8-19 11:47 PM 發表
劍西係屈,但係大家係咪數漏左1部呢!
我覺得老虎屈啲喎!
通常打劍西,我都係用老虎!
老虎簡直係劍西既天敵啦!
(ps.由于老虎太屈既關系,我都唔係好敢用)
打劍西我仲有1部好選擇---深淵

D人以為老虎可以用黎打劍西.....其實....大家都有大家既優點同缺點....但係老虎唔係真係可以壓住劍西黎打....除左d唔識打老虎既人...
唔識打老虎既人,唔用劍西都會覺得比佢條鞭屈....
所以唔好以為人地用劍西,就用老虎去打就實無死...咁諗係錯....

原帖由 煌.大和 於 2008-8-20 12:19 AM 發表

佢唔埋身我都可以射 如果佢仲痴住個地下咁TIME OUT吧 反正一個識玩人用劍西玩埋身係唔會輸-.-"

一隻安全蕉~咁就放低300

原帖由 【達】 於 2008-8-20 02:02 AM 發表
好憎1打1見到劍機 -3-" 拉打又唔是 , 埋身仲慘
一拉就話拉打..."唔通埋身比你格咩
人地用劍機就一定要同仍埋身玩格 , 都Kai Kai地
何況冇人叫1打1叫你用劍機 , 被人拉打輸左就吊人 [最沒品]
根本就搵藉口 , 自己 ...

所以我通常都會用返劍機去打...之後挑挑下全部個個用劍機挑....
如果用得劍機,就要自己識得埋身....

原帖由 無極~ 於 2008-8-19 09:22 PM 發表

劍im....我覺得都係雙打勁d....a"a單打發揮吾到佢真正既威力a"a

單打都好猛架...人地落地可以用3槍捉佢,個標命中又勁喎....佢空中前step放標幾準架....平時見人響空中un緊,放佢標,佢一定要step先避到,就算佢d格....橫格王牌.....普通格範圍都幾大,之後駁特格前格,扣差唔多一半....
雙刀,3槍,橫格,普通格,放標.....有e4招已經好勁,可以用劍西單挑....劍西放標果野一野橫格,劍西埋身又夠力同佢打,劍西退後落地,又有3槍射佢....最緊要橫格可以壓得住劍西最強既飛標....

原帖由 煌.大和 於 2008-8-20 12:19 AM 發表

講起藍渣,佢橫格又係猛....快,夠橫,扣血都扣好多....但係.....有時高低差太大,打中第1野會打唔中第2野....咁就比人駁返套重格....

其實我用劍西唔介意人拉打 佢拉到我佢西利我冇野好講-_-
拉打極大家氣都係一樣(通常) 比我埋到身佢就扑直 -_-
我平時同d fd挑 條友用天意向後飛淨係用仔拉開我半個場我都係咁打-_-
埋到身就我屈佢 埋唔到就比佢屈
我用劍西都係最驚對sf-_-
仲要長掛仔果d 近又唔得遠又唔得 一定要由頭屈到佢落尾要佢仔都放唔到先嬴到 一有機會比佢掛仔就會由頭掛到尾屈同一招屈到死為止-_-

原帖由 不知不覺的 於 2008-8-20 02:03 AM 發表

D人以為老虎可以用黎打劍西.....其實....大家都有大家既優點同缺點....但係老虎唔係真係可以壓住劍西黎打....除左d唔識打老虎既人...
唔識打老虎既人,唔用劍西都會覺得比佢條鞭屈....
所以唔好以為人地用劍西,就 ...

可能我未見過d識玩老虎既人掛 我未試過比老虎屈過-口- 條鞭慢到死 撗邊係難避..但係扣得小 老虎又慢 我中一下標駁格痛過佢幾多-___-

原帖由 繽紛樂〞 於 2008-8-20 08:46 AM 發表
其實我用劍西唔介意人拉打 佢拉到我佢西利我冇野好講-_-
拉打極大家氣都係一樣(通常) 比我埋到身佢就扑直 -_-
我平時同d fd挑 條友用天意向後飛淨係用仔拉開我半個場我都係咁打-_-
埋到身就我屈佢 埋唔到就比佢屈 ...

我確信你個fd係唔識用天意
天意近戰比劍西近戰更強

成日係度話 你個fd唔識用囉 可能我未見過識用的人
seed d 其實出左咁耐
係識玩戈咋 技術根本就已經差唔多
1打1 已經由技術 換去 心理戰的問題

人地用劍西 我唔會同佢同流合污
應該用超大機 屈佢條氣
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-19 05:29 AM , Processed in 0.042310 second(s), 11 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存