2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 高達街機系列 Gundam Seed Destiny 特擊劍西係一部狗既機嗎(隻揪) ...
返回列表 發新帖 回覆
樓主: 繽紛樂〞
go

Gundam Seed Destiny 特擊劍西係一部狗既機嗎(隻揪)

原帖由 無極~ 於 2008-8-20 02:06 AM 發表

一隻安全蕉~咁就放低300

E樣先唔鋸 中格無300無問題 中鏢無300先凸鬼

劍西有時都幾惡搞
不過1on1輸左只好怪自己實力唔夠
話晒佢都係冇槍= =

呢部嘢單打緊本就係禁機= =
雙打都還好d~比人覺得只係升級機
標行頭中左一set n格冇一半...=0="
安全標打法又勁到痴線=3="

如果單打個人建議都唔好玩嚟同人打會好d

原帖由 fflong 於 2008-8-15 11:56 AM 發表
其實我覺得1 on 1既話

劍機  炮機 都唔鼓勵用架啦

仲有藍渣  同埋 綠色果隻龜( cost 450 )

1 on 1 都係好強-.-

我同人地打一定唔會用以上所講既機

都唔明點解d人1 on 1  都要用炮機

咁不如唔好玩

藍渣我可以接受~
個人覺得只係平均機中偏向格鬥~

雖然話呢隻後手都係好屈機=3="

原帖由 ★風之少年☆ 於 2008-8-17 12:46 AM 發表
1 ON 1劍西都唔係太強ja
如果識打唔難打既   我通常用紅西keep住唔好太埋身都打得嬴
加上中左回力有修正打唔到300血(好似得200多d)

其實單桃用迪士尼仲好啦   橫格夠快  橫格>橫格>閃光掌 打得又多又型
放回力 ...

佢識用前飄標+安全標
要埋你身或拉你打
再或者幾時格你佢話晒事
唔會埋唔到身

劍西?!拉爆佢LA~

劍西好易打........見佢起手放標 n格 中硬 識玩超易捉~~ 最慢佢咩都唔做........真係唔知點打~~~~~
講屈機 我覺得唔係機體問題~~~ 9un 後step 最難打  當你見到只射落地槍  你就知咩叫屈機..... 真係陪服d人咁有耐性~~~~依家玩 只可以講 邊個有耐性邊個勁  一係一齊timeout

原帖由 炎之騎士 於 2008-8-20 07:51 PM 發表

藍渣我可以接受~
個人覺得只係平均機中偏向格鬥~

雖然話呢隻後手都係好屈機=3="

其實藍渣等於一部無左安全蕉但係有左槍既劍西-.-

原帖由 煌.大和 於 2008-8-20 11:24 AM 發表

E樣先唔鋸 中格無300無問題 中鏢無300先凸鬼

拉蕉才是劍西的皇道a"a

原帖由 abc0123 於 2008-8-21 12:42 AM 發表
劍西好易打........見佢起手放標 n格 中硬 識玩超易捉~~ 最慢佢咩都唔做........真係唔知點打~~~~~
講屈機 我覺得唔係機體問題~~~ 9un 後step 最難打  當你見到只射落地槍  你就知咩叫屈機..... 真係陪服d人咁有耐性 ...

向後飛+行路先難打-.-

無話狗吾狗既..
甘一打一都好睇技術=.=
識拉打既好多時都平手..
甘吾識都無野講..
不過招回力鏢真係好堅..
又有bb彈..
幾好玩@_@

原帖由 曖尒__寒 於 2008-8-21 01:25 AM 發表
無話狗吾狗既..
甘一打一都好睇技術=.=
識拉打既好多時都平手..
甘吾識都無野講..
不過招回力鏢真係好堅..
又有bb彈..
幾好玩@_@

一打一所謂既技術咪即係後手

原帖由 啊華 於 2008-8-21 02:15 AM 發表

1打1,多數假動作....捉無氣再格....
1打1多用飄槍,有時引到人起格....同埋可以捉無氣,佢無氣既話,衝埋佢格佢....大家無氣既話,睇下點做,有時起槍有時起橫格.....如果你夠氣勢,可以突然un埋身n格.....我用普通屬性格單打,鐘意用隻黑狗....un得快,n格範圍大,橫格完好快郁到...弱點係d血去得快,n格扣人d血唔夠多,爆speed無勁既放生技....我最鐘意就係突然un埋去n格....

原帖由 無極~ 於 2008-8-21 01:11 AM 發表

向後飛+行路先難打-.-

果d人放完d錢落去挑機,之後向後飛,我都唔知佢挑黎做乜....就過只係識向後飛既人,實好易比人捉.....
如果條友成場行路,應該用d升級機同佢玩下....到時想行都無得行....

原帖由 不知不覺的 於 2008-8-21 03:10 AM 發表

果d人放完d錢落去挑機,之後向後飛,我都唔知佢挑黎做乜....就過只係識向後飛既人,實好易比人捉.....
如果條友成場行路,應該用d升級機同佢玩下....到時想行都無得行....

吾好提-.-"
有次有條友拎中機部放仔機
向後飛+係行路-.-""
之後迫我出動我既傳說....
嬴左佢幾鋪之後佢係到話我屈機-_-""
我心諗你打法吾衰既話~我洗出動呢部機o.o

原帖由 不知不覺的 於 2008-8-21 03:06 AM 發表

1打1,多數假動作....捉無氣再格....
1打1多用飄槍,有時引到人起格....同埋可以捉無氣,佢無氣既話,衝埋佢格佢....大家無氣既話,睇下點做,有時起槍有時起橫格.....如果你夠氣勢,可以突然un埋身n格.....我用普通屬性 ...

1打1同LV.....其實已經係玩心理戰...無氣落地橫格~反攻/避槍
2打2就係講同parter既默契性+補位能力...除左用炮西黑西個d機之外~~~

原帖由 啊華 於 2008-8-21 02:15 AM 發表

後手都要睇咩程度既....連槍都吾開...剩係同你un....
un到你心都煩埋~出錯"佢都係開槍打你-.-""
呢d後手先係最強a"a

原帖由 abc0123 於 2008-8-21 12:42 AM 發表
講屈機 我覺得唔係機體問題~~~ 9un 後step 最難打  當你見到只射落地槍  你就知咩叫屈機..... 真係陪服d人咁有耐性 ...

9un後step.....你未等佢就un完你就un埋去囉...easy....如果你係劍西,佢差唔多到地就放佢標.....佢又再un後?你未un前出橫格囉....劍西放左標,無乜delay,可以即開格....不過劍西對d9後un既人係難打d....如果有槍就可以捉佢落地....我用劍西,極少既時候會用夾,捉人落地夾佢過黎...劍西最遠既一招.....有時都呃到人

你話n格....佢放你標,你唔避左先就中囉喎....而且好多機既n格都會比橫格慢....到時佢一un後就避左啦....你係未打d唔識用安全標既劍西呀...?

原帖由 炎之騎士 於 2008-8-20 07:48 PM 發表
呢部嘢單打緊本就係禁機= =
雙打都還好d~比人覺得只係升級機
標行頭中左一set n格冇一半...=0="
安全標打法又勁到痴線=3="

如果單打個人建議都唔好玩嚟同人打會好d

用黎單打,到時敵人都唔知拉唔拉你打好啦....

原帖由 無極~ 於 2008-8-21 03:19 AM 發表

後手都要睇咩程度既....連槍都吾開...剩係同你un....
un到你心都煩埋~出錯"佢都係開槍打你-.-""
呢d後手先係最強a"a

你走埋佢,扮下野un起少少,之後條友有可以等你un起左先同你un,之後你就落返地.....step埋佢,逼佢.....條友實驚....不過咁打法又係屈d....我都驚比人用同樣方法玩返轉頭....所以都係公平d咁打算....
如果佢咁後手,我覺得果d人反應好慢.....突然un埋去n格佢....其實一開始果時開多幾槍飄移槍,睇下佢d反應去到咩程度.....
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-19 06:20 AM , Processed in 0.040347 second(s), 11 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存