2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 高達街機系列 Gundam Seed Destiny 特擊劍西係一部狗既機嗎(隻揪) ...
返回列表 發新帖 回覆
樓主: 繽紛樂〞
go

Gundam Seed Destiny 特擊劍西係一部狗既機嗎(隻揪)

原帖由 無極~ 於 2008-8-21 03:15 AM 發表

吾好提-.-"
有次有條友拎中機部放仔機
向後飛+係行路-.-""
之後迫我出動我既傳說....
嬴左佢幾鋪之後佢係到話我屈機-_-""
我心諗你打法吾衰既話~我洗出動呢部機o.o

果部野招特格好猛....重可以呃射儲氣炮....

都係幾屈架....係咁放安全鏢....但你用呢部嬴到的話,我都會用返d星級機劍im打...

其實都幾無意思...人地唔用星級機都唔會用

練自由岩架喇....好玩

今日出去打高達 見到部命運 淨係識飛同開搶同普格
我輸左10蚊 (用過神盾 自由 劍西)都輸 跟住揀錯機用左默沖炒左佢 之後佢就走左了
其實我比佢嬴咁多場我都唔知自己輸乜-口-
真係好大打擊!

原帖由 繽紛樂〞 於 2008-8-25 09:56 PM 發表
今日出去打高達 見到部命運 淨係識飛同開搶同普格
我輸左10蚊 (用過神盾 自由 劍西)都輸 跟住揀錯機用左默沖炒左佢 之後佢就走左了
其實我比佢嬴咁多場我都唔知自己輸乜-口-
真係好大打擊!

輸唔夠後手

都係2 vs 2 好玩

單挑人地用劍西打贏左我...
我就會用命運打番人

原帖由 不知不覺的 於 2008-8-21 03:20 AM 發表

9un後step.....你未等佢就un完你就un埋去囉...easy....如果你係劍西,佢差唔多到地就放佢標.....佢又再un後?你未un前出橫格囉....劍西放左標,無乜delay,可以即開格....不過劍西對d9後un既人係難打d....如果有槍就可 ...

100%同意~
對手9un你塞前sc用n格其實好易打= =(講緊係槍都唔開果d人)
咩都唔做果d就要睇下會唔會喺條氣淨返2-3下sc果時後唔後sc
如果淨係橫sc你仲正= =你前sc一下佢橫sc一下
見佢落地就n格佢~咁返而冇難度~
因為你知佢打法係咩都唔做,咁你已經有一半機會安全先

我都係覺得果位師兄未見識過又識打gsd,又識玩劍西
仲安全標幾強下果d人(唔駛好強...幾強就夠)

原帖由 無極~ 於 2008-8-21 03:19 AM 發表

後手都要睇咩程度既....連槍都吾開...剩係同你un....
un到你心都煩埋~出錯"佢都係開槍打你-.-""
呢d後手先係最強a"a

無極兄講緊馬鹿定啦

原帖由 不知不覺的 於 2008-8-21 03:23 AM 發表

用黎單打,到時敵人都唔知拉唔拉你打好啦....

如果我自己就基本上100%唔會打單挑
因為我唔識打1打1
但有機會見到對面揀劍西入嚟隻愀9擲標
我一定會拉佢...佢不仁我不義啫=3=
大不了拉to...

如果佢唔係9擲標我會同佢打下埋身囉~

原帖由 fflong 於 2008-8-15 11:56 AM 發表
其實我覺得1 on 1既話

劍機  炮機 都唔鼓勵用架啦

仲有藍渣  同埋 綠色果隻龜( cost 450 )

1 on 1 都係好強-.-

我同人地打一定唔會用以上所講既機

都唔明點解d人1 on 1  都要用炮機

咁不如唔好玩

綠色果隻龜真係好好用....佢個炮2條散開捉位比其他機易 橫格又遠又快 扣血都唔少
但係我最想知部機叫咩名-.-?

講真 劍突 1 on 1真係好強
玩 中距離劍突係玩晒 不中標不主動開格
飛標 頭炮 善用 成日頭炮  疾住人會搞倒人好辛苦
有時 我剩係飛標 頭炮 磨人 3份1血= =

自我 識玩 e來 玩劍突 幾乎未輸過
有可能輸既係 暴風 雙劍 劍突
如果唔係 一係 time out 一係我嬴

所以 拉打係好正常既 time out 咪 time out 好過輸
唔係 特登 走佬咁 time out 就得啦

最僧d on9仔 自己劍機 話人拉
唔拉 比你斬死咩 我企定定 比你斬死好唔好

人地用劍西係咁推鏢...我用無限正義屈返佢回力鏢 比人吊lol....

原帖由 不死拳神 於 2009-5-15 12:03 PM 發表
人地用劍西係咁推鏢...我用無限正義屈返佢回力鏢 比人吊lol....

終於有人唔叫安全鏢- -"
1on1我覺得最好唔好用某一方面極端ge機....
比人有借口話你就唔好啦...

用劍西有咩好玩,之前我成日用劍西,用到我依家乜機都唔識用咁濟,差D連捉落地槍都唔識,依架機小用為妙- -

原帖由 Ja天c天ky 於 2009-5-20 05:16 AM 發表
用劍西有咩好玩,之前我成日用劍西,用到我依家乜機都唔識用咁濟,差D連捉落地槍都唔識,依架機小用為妙- -

玩曉啦XDD
又可以練放仔...格又OK...又有槍仲有得玩反射XDD

我覺得劍西唔係狗機  如果輸係自己技術不足

原帖由 9517538462 於 2009-5-11 04:08 AM 發表

綠色果隻龜真係好好用....佢個炮2條散開捉位比其他機易 橫格又遠又快 扣血都唔少
但係我最想知部機叫咩名-.-?

混鈍高達

K歌達人 十週年勳章(賀詞) 十週年勳章(截圖) 玩過星曲WEB

原帖由 繽紛樂〞 於 2008-8-15 02:02 PM 發表

2打2係好玩好多呀..不過我樓下間機鋪通常都係1on1
2打2係出mk先會-口-

洗咩出到去mk先會=.=
我落龍威玩都係多數1on2或2on2多
1on2係我自己挑人機,但係贏唔到=.=未夠技術住,我最多係爆到2部,之後咁就輸左/.\

原帖由 常山趙子龍 於 2009-5-29 01:00 PM 發表

洗咩出到去mk先會=.=
我落龍威玩都係多數1on2或2on2多
1on2係我自己挑人機,但係贏唔到=.=未夠技術住,我最多係爆到2部,之後咁就輸左/.\

1v2 好睇對面 唔係自己= =
有好多 單p 唔勁 2v2 出神入化既人
1v2 好多時我都有 嬴面 姐係 50 50啦 好小一面倒
但眼見 2v2 神人 我1v2打佢 可以一部都殺唔倒
一中槍=2連槍 一入人格比 人射走/佢 partner 入格

1v1 唔同 2v2 係唔同既技術 1v2 直頭要 1v1+2v2既 技術先得= =
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-16 07:29 PM , Processed in 0.051808 second(s), 13 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存