2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 Fantasy Earth Zero 無玩一排..發現各位玩家仍對重擊有誤解...... ...
樓主: narutohk
go

[游俠] 無玩一排..發現各位玩家仍對重擊有誤解......

日版...你就會知道點解用關節"氣功"打人型過懲戒肛擊

勁家D CJ遊好勁GA
我試過4隻刀輪住戒我隻雙手@@
放左個重壓同碎擊就死了

我覺得先下手為強 陳佢未出cj正走佢
or練壁位小跳

我發覺能夠肛我即死的機會很低
只是肛我一次500up
死不去...
之後他不停追殺
最後還被我方遊殺死...

我玩戰士..滿血d刀都夠膽走過黎懲戒,最後佢多數都會死...
的確...懲戒識用就好勁,不過95%既人都亂用......

其實我覺得d人話刀游靜系識得用重擊系垃圾覺得佢地好on9
你吹咩-.-?人地系一下插死你呀!!你自己渣...你自己咁小血喇..都唔小心d...比人插死只不過系你渣!!]
刀游用重擊就好似刺客既feel唔通一個刺客殺一個人要斬手斬腳咁就系勁=.=?
話刀游靜系識得用重擊既垃圾唔該行埋一邊~~~~
同埋有刀游有部份系會好低能..果d就真系要話下喇...打一個200防up以上既盾戰用重擊不如殘佢仲好...你重完佢你唔死都沒半條
講完...

其實快死既戰士仲係好勁!
因為戰士血小都可以熬到長時間唔易死!
只要佢放到巨龍或者重壓!
我方既戰力都會大減,因為血比佢扣左!
就算之後圍死,但我方都要不停補血黎回血!
換一個人死,但佢放左巨龍重壓!米一樣我地浪費時間補血?

有刀遊介佢令佢條血一下子只餘小小!
咁都係無可口非既!因為就算比佢走得甩佢都要浪費時間食賠跟!
我方既血量可以但得住!因為我發覺好多人為左殺一個人,浪費好多時間!
又比人出到技,雖然人地死左,但敵方既支援隊伍都黎到!
個時自己隊都損左好多血,搞到最後我地班人死好多!

不過滿血都戒又真係kai左D!

樓主番黎回下..................

咪以為重擊既對像唔包雙手同單手戰

只要睇睇佢個lv同防裝血量
一樣照插。

外加我雙修,你唔夠100血拉開左距離都係等死。
地形不適合就換弓。
有箭塔就跟情況換弓。(箭塔有1個少少既死角,起手重擊唔會彈走,不過需要地形配合。)

睇情況出技.........

有時見單一個刀遊去重擊一個滿血既盾戰...都唔知佢想點...
有時有d就死既敵人...又偏偏要用殘廢技哂時間,,,

1個人戒full血盾係有問題
5隻一齊輪住就唔係問題
我成日玩小隊戒人 好爽

十週年勳章(賀詞)

原帖由 1天野銀次1 於 2008-10-21 08:49 AM 發表

其實唔可以咁講~試諗下~懲介扣成半血~如果佢可以懲完你走到既話~唔係叫膠~
佢可能計過一定走得番自己友果面~唔會令自己死亡~
咁佢已經非常消耗你戰場上既補品~如果你話用星介水回~由於唔可以即時滿血~
第2隻刀遊 ...

咁我拿拿聲 去做死懲西啦

十週年勳章(賀詞)

原帖由 囧神 於 2008-10-21 01:18 PM 發表

我7月玩到而家場場混戰都有

我次次混戰都會比人戒幾下

懲戒?
只是用來嚇我的....
84pw超大破綻的碰友絕技

戒人本身唔係問題
係某d 人用到好有問題 =]

唔知你有冇見個 戒完人淨返少少都唔用普攻汁雞, 轉個身就走
又or 成日隱左行黎行去, 你以為佢想戒人啦,
佢見個冇血既又唔汁。去搵個個多血既戒 =]

一樣米養百樣人, 你唔係膠游咪ok lor =]

我好同意樓主,其實隻game設計係咁就係咁,人人都可以開個刀遊ac用懲介嫁,人地又唔係非法,係勁既話就唔會被人懲到la,做咩話懲到你果隻刀遊係廢姐。我都試過被人懲介,被人懲完真係有d唔鋸,但最多都只係唔鋸姐,唔會話人地廢。個控制權係人地度,人地鍾意點用就點用la=.=

其實好睇咩職先懲-.-
我係純刀遊
懲介殘廢都會用  
懲戒好既地方係扣法超多(廢話)
我用懲戒接破防打滿血法都可以扣到得番9X-1XX
諗下..咁既法C係戰場上留到幾耐..
最緊要係咁搞左佢之後自己又走到佬@_@V
走完..到下一個法....
不過殘廢好係安全(技術好)
懲介+一招殘廢都幾乎=死..(弓手/法)

我依然認為cj遊係廢遊a-a
點解唔用有技術既殘廢遊?
係因為怕左對手?
定係自己冇技術?
或者仲有其他原因....
但我都係支持自己既理據...

十週年勳章(賀詞)

原帖由 Biz輝 於 2008-10-23 08:49 PM 發表
我依然認為cj遊係廢遊a-a
點解唔用有技術既殘廢遊?
係因為怕左對手?
定係自己冇技術?
或者仲有其他原因....
但我都係支持自己既理據...

輝仔你今次錯喇--
你見唔見人地walala 懲人10次就會冇11條人命 ( 第11個係佢自己==)
人地懲得又殘得 (唔好打面,係我錯) -v-''

我相信,如果係混戰而無人保護你之下仍可以將1位500血的法師用殘廢技殺死。而佢仲要小跳逃跑。

你唔係外掛就係ping甲。

不過如果你做到,我仍有興趣睇下,果場你殺得多d定我殺得多d。

我只係知,我殺人數最少係死亡數既2倍以上,死亡榜我最多上過2-3次。總共打了100場國戰。本人無任何亡靈士兵稱號。
不過長期掛住擊倒3名以內既稱號姐。

其實我唔係好明點解個個話懲戒FULL血人好笨
大家好似忘記一件事----擴塔
CJ有咁高傷點解要打D咁低血GE人呢?
打落D FULL血到可以完完全全發揮CJ的傷害
對方一冇血,一定會退,如果佢堅持要沖,那很好,我方的人一定不介意+點殺人數.
弓手箭雨,FLY鷹絕對可以汁到俾懲戒後唔死的人
咁樣一樣殺到人,更可以話係幫助殺人
就算殺唔死都會將條戰線推前,擴大我方支配領域
打勝杖的機率大大提高

又話盾戰高防,但你不能無視他呀!
懲打落去都係好痛的,其實只要有支援幫下CJ完人的刀遊走,咁就一方面幫自己人後退
一方面壓人走,冇左盾戰我方壓力都會大減

請記住,打國戰我地的目的係勝利
CJ汁左D冇血係有少少幫助
但係擴塔幫助更大
為左殺人而打國戰根本就抵俾人插

總之就係:
1)CJ係一個高傷技,應最大程度發揮,冇血都CJ果D真係抵俾人插,因為弓手都可以幫手殺
2)仲有打之前要確保走的路線,CJ完人俾反殺都係唔得,最好CJ D係最前OR最後方的人,走時都較容易
3)一擊即退沒有問題,盲目追上只會令自己死亡
4)最後係打到最後時就真係要冇血打先,因為打到最後計人頭

純粹討論,歡迎反駁,但請冷靜討論

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-18 05:26 PM , Processed in 0.038113 second(s), 11 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存