2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 高達街機系列 NT-1 問題~.~(NT-1冇錯的....~.~)
返回列表 發新帖 回覆
go

NT-1 問題~.~(NT-1冇錯的....~.~) [複製鏈接]

點解D人要咁對NT-1.....

又係上次圍我果個人...佢用WING...

咁我又唔想用大機同中機咁悶啦...

我用NT-1....佢唔較回避都算....

我電腦跟返佢SET 普通....

最後果下比部電腦格死...佢冇野講啦...又係佢唔SET回避先GE

之後果場,,,,佢用陸戰.....又係唔SET回避....都算....

佢係咁追我個電腦打....間唔中先射我一兩下....算點....無視我NT-1 !?

依家NT-1 有咩錯先...識用,贏倒人就得啦...

我個FD就睇唔過眼,1打1都打電腦,落場幫手-.-+

樓主
單挑對面用nt1我諗都唔會諗去爆卒

以上自己意見

原帖由 水皮的人 於 2008-10-29 11:29 PM 發表
樓主
單挑對面用nt1我諗都唔會諗去爆卒

以上自己意見

果個人算點先-.-

NT-1 咁易打佢都唔打...係要打我電腦...

原帖由 miguel2887 於 2008-10-29 11:57 PM 發表

果個人算點先-.-

NT-1 咁易打佢都唔打...係要打我電腦...

如果對面用緊master/god你會唔會用nt-1?

打電腦也是一種戰略

不停放生4刀應該比樂高快放電腦血吧...

原帖由 ◎安安◎ 於 2008-10-30 01:06 AM 發表

如果對面用緊master/god你會唔會用nt-1?

NT-1既克星係GOD同WIND
打MASTER用NT-1,一係就TO,一係就輸(指實力差不多)

我覺得..佢打電腦好咩囉
佢同你打..
格比你反格...
射既完場無80%都60%啦..

人地用咩機我都敢用nt-1

只係對住某幾部有d淆....卡mk-2,wing,神盾,呢3部都係好快爆我甲,

卡mk-2 就係係咁幫我件甲放血lo...

岩岩係鑽石山用部nt-1打 nu gun....對面又打我電腦-.-我差1下就羸....佢又係咁追我電腦黎射...

原帖由 miguel2887 於 2008-10-30 03:21 PM 發表
人地用咩機我都敢用nt-1

只係對住某幾部有d淆....卡mk-2,wing,神盾,呢3部都係好快爆我甲,

卡mk-2 就係係咁幫我件甲放血lo...

岩岩係鑽石山用部nt-1打 nu gun....對面又打我電腦-.-我差1下就羸....佢又係咁追 ...

不如你試下用d普通既機同nt1單挑
你會知點解人地打你部卒

NT-1 有無敵裝甲.一係TO,一係NT-1贏,邊個會同你1 ON 1.

而且NT-1打NU就更加啦.NT-1 格一次200

NU 射一鎗又唔爆又唔停,連射3,4發先爆甲.

格佢又反彈.

NU 得650血,NT-1 加埋甲有500血.

無論風險效益攻擊力又唔成正比.

打NT-1 冇人會單挑.

原帖由 水皮的人 於 2008-10-30 07:02 PM 發表

不如你試下用d普通既機同nt1單挑
你會知點解人地打你部卒

之前我一部盟主比兩部NT-1圍都試過啦-.-咪又冇事

單對單用1000機仲要話人=]??
仲有你講依句
依家NT-1 有咩錯先...識用,贏倒人就得啦...

你咁樣講,人地打你電腦有乜野問題?
贏到就得啦

其實我反而想知用master點打nt1-.-
我淨係知天驚拳除到甲但係一唔中就無
其他格無效...佢格埋黎2b反都係反到一下
用a打佢佢會無硬直 ass都一樣-.-
佢step格又追得遠-.-
打得咁辛苦所以我揀爆佢卒算

笑傲無雙 玩過星曲WEB

其實玩GVG單挑用1000機已經係9人所為,我同任何1000機單挑都多數TO,好多時都係見對面輸唔起$4,最尾一隻由佢打~0~
仲有,樓主咁勁不如用NT-1單挑GP03啦or單挑紅渣都得,到時你都可能要殺人地卒.

笑傲無雙 玩過星曲WEB

原帖由 水皮的人 於 2008-10-30 11:43 PM 發表
其實我反而想知用master點打nt1-.-
我淨係知天驚拳除到甲但係一唔中就無
其他格無效...佢格埋黎2b反都係反到一下
用a打佢佢會無硬直 ass都一樣-.-
佢step格又追得遠-.-
打得咁辛苦所以我揀爆佢卒算

用Master單挑NT-1唯有拉車輪同石破天驚拳

原帖由 master84ng 於 2008-10-31 01:51 PM 發表

用Master單挑NT-1唯有拉車輪同石破天驚拳

用master 打nt-1 點只呢兩個打法

係佢身邊狂setp,佢格空就a佢 /ASS

A 個距離都OK遠GE,見佢硬直就A佢/ASS

用master 打nt-1...好快就搞掂...真係唔明你點解話會打到TO,

除非佢冇心同你打,要拉到TO

另外一點,用1000機點解會9?

BOOST 又唔多,攻又唔高,血又少,速度又唔係快,派生又少到可以話冇咁濟

用得1000機,呢D野梗GA啦,

如果部1000機,有大機GE速度,BOOST量,攻擊力,用果個就真係9

笑傲無雙

原帖由 master84ng 於 2008-10-31 01:48 PM 發表
其實玩GVG單挑用1000機已經係9人所為,我同任何1000機單挑都多數TO,好多時都係見對面輸唔起$4,最尾一隻由佢打~0~
仲有,樓主咁勁不如用NT-1單挑GP03啦or單挑紅渣都得,到時你都可能要殺人地卒.

如果對方用既係老師同god                                                                                                                                                                               我相信用1000機唔係9,亦好少有TO情況出現

NT-1 我自己見到唔多驚
最近成日玩mk-2 無限彈 格鬥出手快
我覺得佢好正 我自己份人又唔多鍾意打拉打
我玩nu 我都打格型 雖然我玩咁耐未玩詔wing 但係比我上手我都會有一半攻擊係格
玩左咁耐 我最怕只有3部機
1-超後手型盟主
2-super step 陸高
3-無腦放仔卡姐
最火一定係第3 因為今日打...我練緊mk2+重練f91
f91放殘影=無到 mk紅lock短 比佢拖住個鼻走
我最近玩左咁耐...見到人用卡姐只有幾個可能性
1-班友得返最後一次 玩完就走 想嬴多幾盤
2-根據我見卡姐既次數 有80%既西裝友都會因為想嬴而玩卡姐
第2條唔係冇根據= =,我金星同國際玩 見卡姐我一定係會西裝友
今日我打到超火,我自問我有能力避所有攻擊(假設)
到出gvgnext既果一日 我都仲未識避卡姐d仔
用d機動性中等既機,rx78 mk2 果類 係冇可能100%回避..

原帖由 miguel2887 於 2008-10-31 09:05 PM 發表

用master 打nt-1 點只呢兩個打法

係佢身邊狂setp,佢格空就a佢 /ASS

A 個距離都OK遠GE,見佢硬直就A佢/ASS

用master 打nt-1...好快就搞掂...真係唔明你點解話會打到TO,

除非佢冇心同你打,要拉到TO

...

第1~NT1未必9格~仲有你係佢身邊狂STEP既話你實比人捉STEP捉得好開心..

第2~MASTER打NT1除非用NT1果個唔識用~唔係1定TO

最後~1000機BOOST係短少少~不過攻擊力同2000機比都有番咁上下~

血量唔洗講~更何況係NT1~而派生..單挑派黎做咩..
原帖由 kelvinhihi 於 2008-10-31 10:15 PM 發表

如果對方用既係老師同god                                                                                                                                                                                ...

都係咁講~1000機未必拉打到~不過人地要30秒爆你一部就未必做到囉~
原帖由 honyin0515 於 2008-11-1 12:17 AM 發表
NT-1 我自己見到唔多驚
最近成日玩mk-2 無限彈 格鬥出手快
我覺得佢好正 我自己份人又唔多鍾意打拉打
我玩nu 我都打格型 雖然我玩咁耐未玩詔wing 但係比我上手我都會有一半攻擊係格
玩左咁耐 我最怕只有3部機
1 ...

你得第1句有應樓主..

見盟主通常打後手/拉槍..佢後手未必有著數..

STEP陸高就近身捉STEP..(不過我未打過 )

第3..純無腦放仔卡姐仲易打..

到GVGN果陣..一定仲易避..

super step陸高真係超煩-.-
見到都唔想打咁濟..
反而對住卡姐就覺得幾易打
只要其中一部望實佢佢都好少機會放仔陰你
佢飛得慢step格都已經玩死佢
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-25 06:03 PM , Processed in 0.045293 second(s), 12 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存