2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 高達街機系列 NT-1 問題~.~(NT-1冇錯的....~.~)
返回列表 發新帖 回覆
樓主: miguel2887
go

NT-1 問題~.~(NT-1冇錯的....~.~)

笑傲無雙

原帖由 honyin0515 於 2008-11-1 12:17 AM 發表
NT-1 我自己見到唔多驚
最近成日玩mk-2 無限彈 格鬥出手快
我覺得佢好正 我自己份人又唔多鍾意打拉打
我玩nu 我都打格型 雖然我玩咁耐未玩詔wing 但係比我上手我都會有一半攻擊係格
玩左咁耐 我最怕只有3部機
1 ...

其實反而識用卡姐既人係唔會亂咁放bc出去....                                                                                                                                                                              尤其是2打2既時候,反而會留住d仔係身邊比較安全...你講o左d半桶水卡姐只要                                                                                                                                                                                                                                             留意下佢幾時放bc就放炮招呼下佢...試幾次之後佢就唔敢再地bc啦

笑傲無雙

原帖由 honyin0515 於 2008-11-1 12:17 AM 發表
NT-1 我自己見到唔多驚
最近成日玩mk-2 無限彈 格鬥出手快
我覺得佢好正 我自己份人又唔多鍾意打拉打
我玩nu 我都打格型 雖然我玩咁耐未玩詔wing 但係比我上手我都會有一半攻擊係格
玩左咁耐 我最怕只有3部機
1 ...

其實反而識用卡姐既人係唔會亂咁放bc出去....                                                                                                                   其是2打2既時候,反而會留住d仔係身邊比較安全...你講o左d半桶水卡姐只要                                                                                                                                                                留意下佢幾時放bc就放炮招呼下佢...試幾次之後佢就唔敢再地bc啦

樓主佢地係打到鬥狗架啦
1.先用1000機
2.用NT-1
3.兩個都係較普通就硬係電腦都打架啦有咩出奇

同埋你去到日本玩完嘈比人見到會笑你........低能

嘿嘿 比你睇穿左我得一句應樓主A_A
SUPER STER陸高 我打小左係 長炮型...
佢果招地上n格 真係r哂頭呀打到=,=
卡姐佢拉到遠 我用mk2紅lock短 射佢唔到 一佢路走一路放...

原帖由 honyin0515 於 2008-11-1 05:18 PM 發表
嘿嘿 比你睇穿左我得一句應樓主A_A
SUPER STER陸高 我打小左係 長炮型...
佢果招地上n格 真係r哂頭呀打到=,=
卡姐佢拉到遠 我用mk2紅lock短 射佢唔到 一佢路走一路放...

我冇話過nt-1勁wo-.-

我係話點解d人見倒nt-1 要打電腦姐...

正如我用盟主比兩部nt-1 圍,,,都唔覺有幾大威脅...

出a/ass 爆佢甲就玩哂啦--

重點係點解d人見倒nt-1 要打電腦姐...

原帖由 miguel2887 於 2008-11-1 10:16 PM 發表

原因果d人覺得整係用你隻nt-1會time out 所以就打電腦
實力差唔多的話 打電腦扣戰力會快過打你

用alex係無錯,屬個人自由,不過單挑就最好唔好用啦,你可能會容易贏,但係打到一地燥晒底就唔好啦,幾有品都會有爆的一下。

原帖由 miguel2887 於 2008-11-1 10:16 PM 發表

最大威脅就係 你殺左佢 佢又有返件甲....
總共夾埋500x6既血量= =
你唔開格 佢又唔開 ,你開ass 比佢避到
都係沒完沒了....2打2 alex我都話ok
1打1真係可免則免
我同你睇法唔同 根本討論黎係哂gas

講真....用咩機係人自由,點打都係人自由.....
唔用禁機,set迴避,都只係君子協定,人地唔做,冇佢乎

我個人覺得用nt-1單挑,唔係對wing果d一下爆甲既機,大家只係鬥time out姐
180秒要打你6部,你有甲時佢要拉你,你冇甲時你拉佢.....點30秒一部呀,
好人既咪豪3蚊比你,唔好人咪set電腦打卒(如果遇到對手係500卒.....要打成12部.....)

用nt-1唔係問題.....不過你都要明白人地點解打你卒

所謂的君子協定只個d人自己定

你A隻NT1果下會有硬直
你A隻NT1 隻NT1唔打你係佢on9
你盟主1打2 係冇乜大威脅
因為NT1根本唔夠你追  你可以拉TO

緊係打你卒啦...
點解?首先你係1000機入去單挑人.............
二係你揀部有甲嘅同人打
實話實說~你喺地下9step對手當然難打...
即使咁啱佢用wing0可以剋你,但都可能會to...

下次唔好玩1000同人打啦...

原帖由 miguel2887 於 2008-10-30 03:21 PM 發表
人地用咩機我都敢用nt-1

只係對住某幾部有d淆....卡mk-2,wing,神盾,呢3部都係好快爆我甲,

卡mk-2 就係係咁幫我件甲放血lo...

岩岩係鑽石山用部nt-1打 nu gun....對面又打我電腦-.-我差1下就羸....佢又係咁追 ...

睇嚟你仲未明最好唔好用1000同人打= =

原帖由 miguel2887 於 2008-10-31 09:05 PM 發表

用master 打nt-1 點只呢兩個打法

係佢身邊狂setp,佢格空就a佢 /ASS

A 個距離都OK遠GE,見佢硬直就A佢/ASS

用master 打nt-1...好快就搞掂...真係唔明你點解話會打到TO,

除非佢冇心同你打,要拉到TO

...
我覺得你係gvg版本嘅gsd柴灣果個post嘅果類人
用埋d狗賤嘢單挑仲要理直氣壯
仲果個人一模一樣
你係咪果個post嘅人d fd或兄弟嚟 ??

你果隻打法呀...講就易...
佢唔識等返你有硬直??佢有件甲後手後死你都得啦...玩我咩大佬...= ="
佢先手你兩嘢佢都仲有本錢同佢玩多一嘢
你食佢3套一隻
你打佢3-4嘢先有可能打得死佢一隻
3隻打6隻,條數點計都知啦...
仲有...你喺佢身邊猛step冇用嫁...
你同佢鬥step到一個位佢一下step格就入埋嚟你冇佢乎...
你見佢step應該係走先啱...
我夠膽講你之前打嘅果隻nt1肯定係唔識用.........= =
打master唔係打咁...如果有部god喺到都叫做有得打下...但都難打...

原帖由 思艾奈 於 2008-11-1 12:32 AM 發表

第1~NT1未必9格~仲有你係佢身邊狂STEP既話你實比人捉STEP捉得好開心..

第2~MASTER打NT1除非用NT1果個唔識用~唔係1定TO

最後~1000機BOOST係短少少~不過攻擊力同2000機比都有番咁上下~

血量唔洗 ...

next我覺得唔需要避~
直頭用bdc衝埋佢砌佢就搞掂
一隻考反應嘅game~用慣紫卡嘅人淨係識禁幾個制反應應該會較遲鈍XD

其實你單挑用盟主我諗人地都會set回避
但用nt1要成6次...因為唔想to打卒好正常...
就係咁簡單...
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-18 09:44 AM , Processed in 0.042362 second(s), 11 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存