2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 Luna Online(台版) 最好用既轉ip方法 只會係登入果下轉 100%好用!(更新nod3 ...
返回列表 發新帖 回覆
go

[心得分享] 最好用既轉ip方法 只會係登入果下轉 100%好用!(更新nod32) [複製鏈接]

裝左nod32防毒軟件既人一用proxifie就會上唔到網,暫時知道洗左nod32就無問題
因為我唔鐘意用防毒 所以我唔會test點先可以2樣共存

呢2日好多人add我問點解,好見都解決左個問題,其實大多數都係set錯野....一係個IP打錯....
而家因為個方法出左,IPFREE個網既IP成日轉,變左用唔到,一係就連唔上,因為呢個問題 我再POST多少少野俾大家睇
如果出現呢2句:
[23:50] Error : Authentication on the proxy server XXXXXXXXXXXXXX failed.
[23:50] LunaClient.exe - Could not connect to 210.242.73.1:14800 through the proxy server.
姐係代表你個IP連唔上,請去www.ipfree.cn(佢d ip成日轉密碼)或者其他網搵第2個ip試
如果出現呢2句:
23:52] Error : The proxy server xxxxxxxxxxxxxxx has unexpectedly terminated the connection
[23:52] LunaClient.exe - Could not connect to 210.242.73.1:14800 through the proxy server.
姐係代表你個ip無問題,不過連唔到隻game,咁樣既話 你可以轉幾個ip黎入下先(就算知你連唔上既都ok) 最後再用番呢個入

如果係出現其他錯誤訊息 sorry 你可以唔洗問我
因為proxifier唔係咩熱門程式 我又唔清楚你地電腦入面既setting
所以就算我明係咩問題 都未必教到你點set番好

一裝就上唔到網既人,sorry 算你唔好彩喇
呢個程式唔係我寫 我唔知佢同你電腦邊度有衝突

或者你地試試最新果個版本,好似係2.7(我呢個係2.0)
可能可以解決到你地既問題
一日太多人問同一樣既問題
要我重複答幾10次 真係好傷腦筋 唔該大家真係睇清楚少少先好問
另外 如果入game出現與伺服器斷線 呢個係隻game既問題 佢server爆人,如果出現連線失敗 叫你去官網睇 咁你就應該去睇下你個proxifier出現d乜野,我個方法係死既 大家可以用下腦諗諗個原理 其實真係非常簡單 我連我9歲既侄仔都學得識點用

其實方法好簡單 我見好多人話入左game之後好易斷線 我先放出黎教下大家
都係用Proxifier,IP我都係o係
http://www.ipfree.cn
呢個網搵

1.先下載Proxifier自動安裝程式(包含原始英文版、中文化及基本設定,全自動安裝。)
http://socks5.net/dl/Proxifier.exe
2.安裝程式(要先安裝完再更改語言)
要開始設定了!!!!!
3.安裝完開啟Proxifier程式
選項(O) >> 代理規則 >> 選代理以下規則連線 >> 新增    會跑到下圖
規則名稱隨便打,  應用程式跟ip範圍不用設定,  port範圍設定14000-14999或者直接打14800,按確定
把新增的打勾,  按確定

4.選項(O) >> 代理設定(S) >> 新增    會跑到下圖
找到IP後,分別把IP跟port填入ip位置跟port裡
通訊協定看IP的要求,SOCKS4、SOCKS5都有

係登入果下會出現
[11:38] LunaClient.exe - 210.242.73.1:14800 connection established
[11:38] LunaClient.exe - 210.242.73.1:14800 connection closed (87 bytes sent, 175 bytes received)
其他時候佢都唔會幫你連線 基本上其他時候佢都係用番你自己條線
登入左之後 連個proxifier都可以關埋佢 完全無影響
所以你轉左IP既過程只係1,2秒,其他時候你都係無改變過

已有 8 人評分威望 Good 收起 理由
vincent105 + 2 多謝你,我而家玩到啦^^
~KTx + 2 你應得既!
迷雪雪 + 15 + 5
〝靈兒〞 + 1
kenny輝 + 1
打飛機之戀 + 1
東方.真龍? + 1
sckds + 1

總評分:  威望 + 15  Good + 14   查看全部評分

搞掂!~~~好順呀依家.......
     唔該哂你

成功玩到了啦~~~~謝謝你丫>.<

點轉中文呀- -?

你開左舊野 唔洗理佢 佢自己裝晒

謝謝分享...之前仲諗緊用邊個方法轉ip
呢個睇黎簡單易用

唔回唔得..多謝樓主...好好用..之前用其他過一段時間.都一定會斷線..

原帖由 sd30923 於 2008-11-6 17:47 發表
你開左舊野 唔洗理佢 佢自己裝晒

我話:點轉中文呀- -?
一裝就英文la,答非所問...
(我也要玩楓谷)

原帖由 終極恨天 於 2008-11-6 06:04 PM 發表

我話:點轉中文呀- -?
一裝就英文la,答非所問...
(我也要玩楓谷)

佢裝晒就會變左中文....
如果要玩楓之谷要用第你睇番楓之谷個登入ip,跟住打埋果個ip既port上去
想知個port,你要簡代理所有連線,但排除以下規則,跟全去登入一次,就可以知道server個ip
之後打埋上port度,再用番代理以下連線

原帖由 sd30923 於 2008-11-6 18:14 發表

如果要玩楓之谷要用第你睇番楓之谷個登入ip,跟住打埋果個ip既port上去
想知個port,你要簡代理所有連線,但排除以下規則,跟全去登入一次,就可以知道server個ip
之後打埋上port度,再用番 ...

重點在:佢裝晒就會變左中文
我裝晒會變左英文,(儲存>>自動安裝>>自動開啟>>英文簡面)
裝晒d咩先?有冇方法?快dd回我

你下載完 開左佢 唔好點mouse 亦都唔好整個mouse/鍵盤 佢會自動裝 你再試下

原帖由 sd30923 於 2008-11-6 18:27 發表
你下載完 開左佢 唔好點mouse 亦都唔好整個mouse/鍵盤 佢會自動裝 你再試下

佢快到咩也按不到.....怎整?

原帖由 終極恨天 於 2008-11-6 18:29 發表

佢快到咩也按不到.....怎整?

已試了...也是不行...

download呢個解壓縮放入C:\Program Files入面睇下
http://www.badongo.com/file/11984991

十週年勳章(賀詞)

唔該晒
依家只係用Proxifier過左入game果度..之後關代理用番自己條線
咁樣順好多..唔駛再掛住代理黎玩嚕

THX U!!!^^

原帖由 sd30923 於 2008-11-6 06:14 PM 發表

之後打埋上port度,再用番 ...

呢部份唔知樓主唔知可唔可以加埋圖片教學?萬分感激

點解我起第2幅圖按確定,之後冇反應??
關唔關用VISTA事??

原帖由 sd30923 於 2008-11-6 18:43 發表
download呢個解壓縮放入C:\Program Files入面睇下
http://www.badongo.com/file/11984991

目前所有下載鏈接繁忙 ..

請等待

原帖由 sd30923 於 2008-11-6 18:43 發表

Sorry- -都係失敗
睇圖!

‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-20 02:44 AM , Processed in 0.041295 second(s), 14 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存