2000FUN論壇

搜索
go

「吞食發財秘訣」分享活動 [複製鏈接]

十週年勳章(賀詞) 笑傲無雙 忍影世界 玩過星曲WEB

12月6日結果公告:
#15    揚武小邪      冠軍: Mycard 450點 及 論壇積分150分
#10    綾小路天      亞軍: Mycard 350點 及 論壇積分100分
#06    liyuksan     季軍: Mycard 150點 及 論壇積分80分

因為還有不少的好作品,以下參加者會加60分
#12  Sky〞小誠
#13  tsui0302
#18  火天使
#41  Mochi仔
#46  阿璇
#48  緋村.水月零
#49  ttk1987
#52  書呆子

其他參加者: 論壇積分20分

活動獎品及加分會在12月10號前發送到會員論壇pm內

如果發現參加作品有違規內容或對本活動有任何不公平情況出現,請立即pm ngai

感謝參與!^_^

玩免費遊戲真的不用港幣就可以生存下去?如何在遊戲中賺取大量金錢?
等級十大玩家並非王道!在亂世中還可以賺大錢的才是最強的玩家!你是其中一位嗎?

2000fun招募《吞食天地2》的最強賺錢玩家
分享他們在遊戲中,如何不使用任何港幣(或很少量)的情況下賺取遊戲幣

立即將你的賺錢成功大道分享出來,就有機會贏得遊戲點卡!

本活動只接受「真人真事」的賺錢心得,一些過份假設性的內容將不被接納

以下幾點是判斷作品好壞的因素(排名不分先後):
原創(作品有大量的原創內容會得到很大的加分)
整理(是否整齊,容易觀看,文章格式,字體顏色...等)
實用(心得是否真的有用)
內容(文章的多少,是否說得詳細)
說服力(讓我們相信你的方法是可行的)

活動日期:
即日起 至 11月29日
參加資格:
任何2000fun會員
活動獎品:(Mycard可用於吞食天地2)
      冠軍: Mycard 450點 及 論壇積分150分
      亞軍: Mycard 350點 及 論壇積分100分
      季軍: Mycard 150點 及 論壇積分80分
      所有參加者: 論壇積分20分
參加分法:跟帖回覆,並提交你的賺錢心得,另外為了你參加的內容保密,請使用hide功能:
  1. [hide=99999]參加內容[/hide]
複製代碼
活動條款及注意事項:
參加內容必須在此帖回覆發表,此帖以外的一律不當作參加
我們接受部份轉貼內容,但必須加上[轉貼]字樣,並且加上出處,否則將被取消資格及處分
活動將由版主評分,除非得獎者違反嚴重的參加條款,否則不得對版主的評分有任何議異
本活動內容有任何改動將不會另行通知,請留言本帖的內容
在活動期內,你提交的作品可隨意修改
任何議異將交由版主決定為準

除提交內容參加活動外,請勿回覆本帖,如有與本活動的相關問題請PM聯絡我

1左
玩免費遊戲真的不用港幣就可以生存下去?
『答案當然是對的 』
如何在遊戲中賺取大量金錢?
『以下就即將分享一下我的心得』

吞食天地2  17/10先公測~我也是透過朋友才知
一聽到即將公測就開始覺到興趣
所以一直沒有退下去的現象

其實最緊要就係
恆心~
玩遊戲就唔同做人
遊戲始終都係不真實的世界
根本無必要要用現實世界的真錢去玩
[只要有恒心,鐵柱磨成針]相信大部分人都聽過

有很多人都用點數換錢過來的~
其實吞食2內的錢很容易搵
e.g1:

打怪的又有垃圾掉出黎
一開始在新手村做完所有任出黎後
在城接任 做完就會有白包(多數會出玉杯 放給npc有100)
另做任時打到既垃圾放給npc應該有幾十起
lv10後每天都要做的是打副本
lv10的奪糧副本是非常之好 大力推展
1日5次 1次9包 5次45包 45包(入黎大約有30粒係珍珠)
當然自己帶的隊準確度就高好多
(識的話 唔識的2000fun內的區 幫到你
or
可以睇一次人地的正確路線)
有了包可以掛機升lv
升lv當中掉的垃圾也是錢黎(不要睇少 因為你還低lv)

最緊要是有了本錢
開始留意一下吞食2的點數物品
開始進行低價入手高價放出

假如本錢有2萬的話
當時真元值5千
但有人放4千就買

當中的差價也不多野的
慢慢下來就10萬元
買的點物也多下來
一次不只得幾百-幾千
開始萬萬聲了

如此下去 沙都變黃金

e.g2
人在打副本 人不在掛機升lv
副本的裝可以放給玩家
副本的垃圾可以放給npc
然後再掛機
副本的裝+垃圾錢也不多
加上藥也不用錢的
一路升lv也可以順手搵掉出黎的東東
愈多開愈搵得多 (當然要有電腦支撐才得,還要自己的精力夠)
假設1日1人2-3萬  5開10-15萬(lv20up)
咁就1星期就70-105萬
也不算差的方法

多謝大家!

已有 2 人評分威望 Good 收起 理由
ngai + 20 活動參與
水魔天子 + 1 唔錯!努力

總評分:  威望 + 20  Good + 1   查看全部評分

打9糧 賣珍珠 又有食物升lv又可以搵錢 正

玩吞2唔用點玩落去好似就有d難 升lv又冇藥 冇錢去客棧zz
新手玩真有d吃力..
所以想搵錢..最好就大約等到30lv的時候,就係開始你的搵大錢既時間了
新手時我覺得好煩..冇藥點升lv呀 逼人用點數買血精??
唔係既 一句到尾.你有恆心有時間 你就唔洗洗真錢買點數玩落去
新手時 唔想用錢既就只能不斷做任務做呀做呀做
做到自己十二/三lv,之後既你可以搵人組隊一齊去大興山打副本
就係人地成日講既9糧
你只要日日打足5次9糧又成功既話有45個小布包
小布包d hp藥我諗足夠你食一天掛?.? (我就夠的)
開到hp藥不只,如果你開到一樣叫珍珠既物體,
開心死kukuku ,一粒150金如果開到好多發呀
所以日日拎d時間打任,hp藥唔洗驚冇,又有野拎去賣,何樂而不為??
升lv時d怪又掉d賣10-30金既野你..又有錢收 ,又有武器箱,唔岩洗又可以賣
如果升到30lv既話,開始始搵錢啦!
call齊班fd去泰山打30lv副本!
又係個句,搵d時間出來打
打30lv副本,日日打5次
咁又有50個小布包拎(d藥加成100hp仲唔夠升??)
d藥包仲開到250金既野,又有活力藥,真係唔多洗錢
最重要既就係有武器拎呀哈哈哈哈哈
唔岩洗d武器就拎去新手城賣吧開分身ac哈哈
冇人要就平價出售kuku,我估可以最少都有一千蚊掛賣哂佢?
只要日日持之以恆,日日打10/30lv副本
藥就唔洗驚,錢就有得收
我咁講好似係分享點搵搵藥升lv多過點教人搵錢
其實咁做係算可以叫做慳錢?:smilie_O_o:
我本身最主要既搵錢方法就係
升lv打怪,再拎打怪打出既野再拎去賣

這就是我既搵錢方法
已有 1 人評分威望 收起 理由

總評分:  威望 + 20   查看全部評分

發財秘訣

發財秘訣係咩?好多人都知到開好多個去掛未最快最多$lo
但係如果部電腦唔可以開咁多個咁點呢?
就係做遠方的思念e個任狂捉彭脫,一隻上品4技最小都賣到1m3,好d既可以2-3m一隻~(長板ser)
不過唔係就咁做e個任簡單,做之前先捉一隻武將,咩武將都得
跟住set save點係新手客棧,ser盒仔做武將死左返save點
去做任,拿隻1lV武將出戰去做個任,死左就會返新手客棧,你就會見到彭脫企係你前方比你慢慢捉LO
一日都可以找到10M-20M到,睇你努唔努力捉~

十週年勳章(賀詞) 笑傲無雙

有機會會更新=0=

首先 為大家介紹 一下"何為 搵$快 同搵$多既定義"
如果你覺得 一睇完就可以一日搵幾十萬 咁 我呢篇野幫你唔到!
新手 現時的新手的確 很難搵$$ 原因 高lv的人以經把 所有既物價 拉到太高 新手跟本 跟不上 價格
但新手 不一定要用點買野賣野先可以搵$$   解副任 的確係搵$既一個方法  但係一日先解5次  最多 都係 幾千元 真的夠用?
沒錯 新手 覺得自己$$不夠用 但是 我可以說 你們跟本不用怕呢個問題!  你們升lv的裝備!當然要自己努力 打返黎 千萬唔好晒$$同人買
儲$$ 係 發達 既原頭   
以下是我既個人理財

我每天都會儲$$ 堅持不買點 原因 是太浪費!
我每天儲$$ 又有什麼用???

現在教下大家 如果 低買 高放  (或者有人話係奸商 我又想問:唔奸又點搵$??唔係偷唔係呃 就無所謂)
留意市價既波動  唔識睇????  e家教你睇

市價 不是由 大眾而定的 是由 高lv個班友定既  點解?? 例如 40副裝咁

岩岩打到 得高lv既 先打得多 價自然由佢地開始定   現在開始 睇市價 開始低買高賣方法

每天 你都要堅持 去行街 睇下野  由ser1 開始睇 起  之後睇到 最後既ser

點解由ser1 開始 因為ser1既物價同人流係最多同最高 所以係呢到入手!

每天行街 多d留意岩岩新出既 副本裝 因為價格 貴 同 多人收  

例如: 你行街 看見 大多數既副裝 例如 40lv副甲 放8m  10m  而 都有大把人買
咁你就把儲返黎既$$用係呢到   有d人想急放 所以賣到好平   
我經驗中  呢d人太多  或者d人會話呢d人膠 我都覺 但係 無計人地急用$$或者人地唔知價

所以係呢到 你地可以留意下 有無人開店 賣野比平時見既價 低過50%  8m既先放4m-2m
咁你唔洗諗一定要買左佢! 之後放返比原價既90%  姐係 8m既就賣 7m左右 就會相對易放出 同埋 當中 賺左 3m左右!
3m 對新手來說 以經是很多$$ 但每天都會有唔小呢d人放野 所以唔指 一天3m   而我每天 就可以搵到 10-30m不等
賣到$$ 而又想再搵多d?
現在教你 長線投資!     收先 把 商品(白虎真元 或 血精魔精  我估計 精 好快過m 白虎好快過1m5 如果在長期投資 一定會過2m) 低價收入 之後儲住 等到一星期 或2星期後先放 會比原價 高出你想像不到的價格!

溫馨提示:新手不要 成日轉寵 ,不要成日沖裝(低lv沖裝晒$晒時間),
           不要 同一d信用不良好的人交易!(多d留意人地既文章 一定有好既收益)

以下是給中手同高手既搵$$方法  
副本裝是你主要 來源! 只要有好的裝 一定會有人收!

搵$$ 每個人都可能識 只是 能夠搵多或少
每天見一些人問  點解D人咁有$$嫁 點解 D人 可以 1星期就爆99999999$
呢D 問題 問了對自己真的有幫助?      
諗真一句 每個人的能力不同 所以不可以跟人比
不過我想話你知既係  上得排行既人  買點既 係大多數  不過也有沒有買點的人
你要做的 就是 不用買點就可以 得到點品 那麼 你以經賺了   
賺錢! 沒有分 賺多或少 只是看你點樣睇 如果你真係 想一天就發財  這是沒可能的  

對於一些人來說  如果你平時沒什麼時間玩的話   你可以  用 我一開始教既 低買高賣黎搵$$
如果你是 長時間玩的人 你可以 學我的投資  其實不一定要投資 我所說的東西 但是 點品永遠是有升沒掉的所以是最好的投資!

最緊要既係  如果你永遠 抱住 升LV升得慢 無所謂 的話  你一定不會易賺大$$個個   
呢D GAME  好明顯係高LV  既世界! 如果你高LV 唔洗用點都可以 有大把$ 點解??
  我升到50LV 你仲係30 姐係你會汁我既野用 或者 要我捉PET 俾你地 咁樣又搵到$$

升LV唔一定要好快 但一定要跟得上 個速度 不用太快 每天堅持 升1LV 你成功了 (43開始 2天1LV也不算慢 慢慢吧年青人要有耐心 不要放棄!)
只要你堅持 你才能相信自己的投資是沒有錯的

每個人都心大心細 岩岩買完見有人 貴小小收就想賣  這是不要得的  咁樣算係投資? 不如 去賭場 買一大一細 夠晒快-.-

最後 送大家一句說話   這是我 既打機 同 行商之道!

打機 之道    : 飯可以唔食 但等級一定要升!

行商之道    :這東西不是沒有人買 只是想買的人還未到 (我伶每次都堅持我既信念 每次都可以賣到出去)

堅持!只要你相信 奇蹟是一定會出現 到時就不會是奇蹟!而是你的努力成果   (讀書 返工 打機  都要有這樣的信念)

在送多幾隻字俾大家      I BELIEVE  I CAN  NOW!  我死左既校長 留俾我最後的訓話

GAME 就是人生!

ngai + 80 活動參與

總評分:  威望 + 80   查看全部評分

笑傲無雙

最強賺錢玩家

首先開5個ac 都要個10lv 以上..之後去打大興山的10等副本任務
做夠5次!!1個人有45個黃包....5個ac就有225個
咁你最小大約開到180-200粒左右既珍珠
咁你一日大約有2-3萬!!
10日左右你就已經有20-30萬了@0@

玩吞食 真的不用錢!吞食發財秘訣 分享活動

新手快快快易易易搶錢勁容易!只要連開多個ac!(因為可以不停雙開!)然後張所有ac的人物都升到11lv(因為11lv先有內掛!),做完新手任就9lv~再解任就好快11lv!然後做內掛任,就可以開始搶錢!先開晒所有ac~然後把所有的角色都去涿君森林打1lv的小地痞(因為只有17hp!可以一下一隻!)小地痞好丟值5蚊的破損陶壺及1蚊的小包子!所以1個ac每一小時最少有100個up的破損陶壺及50個小包子!(本人最多每小時有197個破損陶壺!)所以10個掛的ac每小時晒少有5500蚊up!掛得多錢就多!小包子還可以用來解任!任務中的白布小布包(排骨飯當hp水用)還會有值100蚊的玉杯及武強(不用跟人買幾m一張的武強)!有時間的話還可以去做新手城的任!十分易做的行一行就做完!自己主ac掛機升級時也可以去掛錢~不用浪費時間等升級!一舉兩得!一日都唔洗就有幾m!方便快捷又唔洗等所有ac升高lv去打高lv怪,等d怪慢慢比d10的金球!破損陶壺還要比金球有呢!這真是一個新老手都用得的快捷有錢秘訣!大家不訪試試la!

心得

搵錢心得
我的搵錢心得如下:
一.我自己開了5隻ac長掛..掛一天大約每一個ac有1m$左右..每日可以搵5m..
二.捉一愛歡迎既寵..e.g.捉彭脫.c馬等要上品4技..一隻可以放1m-3m.有個任可以唔洗撞就捉到彭脫
三.收購便宜物品.利用game錢同玩家收購平宜物品.然後以較高價放出去.
4.解副本任每日做曬5次.5個ac+埋有25次.抽中值錢的武器可以放出去
          以上是個心搵錢心得

前言:
相信大家都有解過 涿郡城 幫魯大伯送米這個任務
係任務裡面 魯大伯 最後會教玩家做生意的秘訣係 誠信
無錯 做生意的秘訣就係誠信 只要你有誠信 你比誰都強

先決條件:
在通往商人之路前 大家先要了解以下幾個條件

- 愛錢
你要非常之愛錢 如果對錢無要求 對裝備物品無要求 就無動力去賺錢
正如現實社會 你想買件名牌 你都會去努力賺錢

- 良好電腦配備
人多好辦事 多一隻賺多一份錢 如果24小時可以掛機更佳

- 克苦耐勞
世上沒有免費午餐 都沒有一步登天的捷徑
萬事起頭難 要賺大錢一定要有耐性 不怕苦

以上條件是令你事倍功半 如果沒有都不要灰心 只要有心 人人都可以係食神..

新手入門篇:

一個新入門的商人 有一件事是一定要做
就是開一個
擺檔角色
無論電腦有幾lag 多開有幾辛苦
擺檔角色 係必需要擁有

如果你是一直玩吞2的玩家
相信你倉庫一定有好多用唔著既裝備
係時候交比
擺檔角色 賣了
不知道價錢? 13個分流都行一次
大概就知道物價了

錢係日績月累儲番黎 無論裝備值錢與否
都請珍惜每一個做生意的機會

如果你是一個新的玩家
開新角色 然後解新手任務 再來就解簡易任務(版上已有相關資料)
30~40分鐘 就可以有12級了
無論是本尊或者分身 多開或者單開..
大興山副本是你新手上路的好幫手
除了得到45包練功外 還可以得到太平裝 出售自用兩得宜(一次9包的資料版上已有 請爬文)
PS:我不建議新手們重複刪除角色去開 45包 ..浪費時間 盡早踏上練功之路有助日後的賺錢路

結論:在入門篇 其實結論只有一個 就係開 擺檔角色
無論你有幾多貨物 你唔賣都係無意思
初期可以嘗試售賣打怪掉的箱子或者開箱子得到的裝備
亦不建議新入門的商人用號角賣貨
這是高成本的動作...
大家嘗試踏出第一步 相信好快你就會賺到第一桶金

中手萌芽篇:

當你的生意 開始踏上軌道
你會開始發現 賣垃圾滿足唔到你賺錢既慾望
無錯係時候
去打更高級的副本 賺取利潤

以下是(2008-11-18 本人擺檔價)
10副本:
太平書 500~1000
太平劍 1000~3000
太平戟 1000~3000

20副本:
能裝 3000~4000
體裝 3500~5000

30副本:
盾 5000~6000
劍 5000~6000
鬼謀裝 2500~3500
青舞劍背 8000~12000

40副本(舊):
能精裝 8000~12000
能體頭 15000~20000
能體甲 20000~40000
香包掛玉 5000~8000

==實際走況==
20:00 5開 -->打30副本 5次 00:00前完成
00:00 5開 -->打大興山 5次 01:00前完成
01:00 5開 -->打舊40副本 5次 03:00前完成
中間有空檔 / 唔想打5次30副本 就去打20副本

如果玩1~2角色的玩家 建議可以入團 認識其他團友一起戰鬥
如果玩3~4角色的玩家 可以自行挑戰(時間會比較慢) 亦可以入團認識固定戰友

============

結論:中期的發展朝向副本物品的買賣 如果運氣好 5開 一天可以賺30~50萬不等
就算單開 一天也有幾萬收入 上財榜只是時間問題

高級商人篇:

經過新手篇和中手篇的磨練
相信各位應該最少有 50萬~100萬
商人始終是商人 不是獵人
所以最終目標放係
行商 這環節
何謂行商 ?
好簡單 即係做生意

點樣先可以賺到錢?
這是靠各位的天份了 當然 不外乎幾個方法

1.點品買賣法
- 將身上所有金錢購買成點品:
點品物價很飄忽 不過一般有升無降
今日收100粒精華6千 聽日可能賣到7千一粒
除了購買點品轉賣賺錢 此外可以賺到誠信和長期合作伙伴

2.物品轉賣法
- 見到平野買起黎 再賣出去:
此項非常需要商人天份 而且買賣有賺有蝕 要承受很高風險
當然 此項是最大收入之一
例如:中午兩點有人賣青舞劍2千 <<收購  晚上7點再轉賣1萬
例如:有玩家賤賣少關 10萬<<收購 轉手平賣20萬

3.奸商法
- 自己去創造新的物價:
無奸不成商 要賺錢必需要狠心
千萬不要心軟 鐵價不議 將價位推高 直到人有買為止
總會有人買

結論:到了最後 能不能賺真正的大家 就得靠各位自己的手
如果一個星期六 用新手和中手法 再加上高級商人篇
一天暴漲一百萬身家 不是問題 當然身力心身耐性是必要的條件
記緊 物價每天都在變動 請試以自己的能力去更新每天的物價..

最後筆者小小感想:
筆者我玩吞2 有一個月(?) 公測第一天就有玩
可惜沒玩過封測 有點後悔
說到我的商人路(?)
就是我以上的心得了(?)
這一個月 筆者沒有買過點數
而我現在擁有 120萬現金 5個25格包
2套日照3套夏日 1隻黑馬 幾十粒精華
一張已入的150點
雖然不是大富大貴 不過勉強都是一個小康之家..
幸福快樂的成長下去(誤)...
以上文章絕對原創 2FK@綾小路天 哈哈..

希望對大家有幫助^^
ngai + 100 活動參與

總評分:  威望 + 100   查看全部評分

無本生利及投資生財

其實要做到無本生利及投資生財並難,只要你有耐性的話就會變得得容易
方法1:
首先就是要把正身升到20lv或以上,然後開4個分身並且升到11lv(用魯班盒),就可去
打10lv的大興山副本了。(謹記要把分身的魯班盒調教為100%逃走,以便分身被副本怪打死)
因為完成10lv副本有9個黃色包作獎勵(可開到價值$150的珍珠),1日可以打5次(總共45個黃包)
這樣既簡單又能輕易賺錢了!
如果你覺得不夠,想賺更錢的話,還有加強版!(你要很有耐性)
按 方法1 來做藍本,因為你做10lv副本同時,你的分身也會在不斷升lv,當你的分身升到20lv後又
可以替正身及身再開多各5個新的分身並且升到10lv,就可去打10lv的大興山副本了。
小秘訣:隊長把魯班的 自動同意玩家加入隊伍 選了,這樣組隊就方便得多。
(這方法雖然很苦悶,要不斷重覆做10lv副本,但真的很好賺)

方法2(投資生財):
這方都很簡單,就是把辛辛苦若賺的game錢拿去買一些別人放的商城物品,
因為這些物品都有升值的潛力,例如坐騎、包了行襄、造型等物品.......
但不建議買商城武將,因這些武將在商城出新武將時便會降值(升值潛力很低)
普遍一至兩星期物價就會升,你可以選賣出去/留待更物價高時再賣去
(但這方法有一定的風險,如物價跌時就會蝕錢了)

吞食發財4大要訣
.打副本
(1)9包
如果行5次..5次都係拎到9包..
咁你一日大約有30粒珍珠左右...好運仲會中武強卷tim..
30粒珍珠可以賣npc 4萬5
如果開2個ac..
1日開2個ac..就可以賺9萬喇..
(2)30副
如果行5次..5次都夠時間打..
如無意外..就可以有50個紫包..
不過紫包唔係咁易出織錦..
所以50個都唔一定開到10個..
10個就2500蚊..
但野食就夠掛機..
.掛機
打9包打30副既野食咁點算??
唔洗驚..一定可以用得哂..
你每日掛晚黑..
開住部機掛機..開到身上無位..之後d珍珠織錦賣哂比npc先
然後行囊度..d野放哂係銀行..d包包就放係行囊度
之後係訓訓下起身柯下夜尿個時..有d包包食左既..
就開哂d未開既包..
d賣到錢既野放哂入行囊度..
第2蕉就有得賺喇...
.買賣短期炒賣
如果你唔驚既..你知市價..大約幾錢點野嫁喇..好多人都知嫁喇..
唔知問下fd..
你得閒開有錢既ac..去ser1(分流1)個度.
去新手城行下街街
睇下有冇平點野..
有既就買左佢
開個ac/用輕頻係新手城出面既 幽州..
(因為個度可以講入『涿郡城門』『大興山』『界橋』等
個度打:『賣xxxx 自出』
咁有人收既話..出貴過你買平野個個價就好賣喇..
.長期炒賣
你鐘意既..買點品番黎放係度..
過左唔夠1個月..
佢峂會升左20m左右..
例子:
我係20/10個日買左個 +25格包包
18/11個日..d人收包包25萬
升左24萬2千..咁未賺左囉..

已有 2 人評分威望 收起 理由
ngai + 40 補分
★Blythe女女☆ + 20 參與活動^.^

總評分:  威望 + 60   查看全部評分

自己既方法

雙開以上,雙豪或豪鬼,因為組隊時可set軍師,自動補番sp減少用藥既量
10lv前自然係解新手任,唔駛講,解9糧or包任
每人每日最少都有3千蚊以上啦,d珍珠,而且7包華論都值幾千蚊
別外黃包開出黎既補又可以代替藥,省左唔少錢!!

如果有鬼謀,本人只覺得裝備上只係換背甲+主副手+特殊物品
因為大部分都係加智精,血比較少,建議用20副本裝,沖哂3火,高防高血
因為一set裝可以用好耐,用小鎚回復耐久,可以減少買/換裝+強化既錢
而且20副本裝都幾千蚊一件,多或者唔要可以賣左佢

20~29lv自然係每日解9糧同20副本任啦,到左30lv,當然可以解30副本
每次解完有個盒仔同10個包.包入面開出黎既補藥比9糧多一倍,甘你用黎擺藥既位少左
而且盒仔可以開武+背甲,除左醫裝之外,最平既野都值3千左右啦,豪裝更達到1萬蚊上下
假設你雙開解,每日十個盒,當你中5隻醫裝,都起碼有萬五蚊~五萬蚊左右既收入
加上你會開到d錦,250蚊/個,50個都應該開到25個啦,又賺左幾多?

當然,你拎番黎既包包所開出黎既藥要食,大約30lv,就準備過去徐州升lv啦
果度d手飾25蚊個,同埋會出藍/紅小盒,聽講可以賣1000蚊個
當然去到徐州既怪會勁好多,最底都好似36,雙開打安全得黎又快
如果無真元,要間中番黎消武點,我大約1~2個鐘要消一次..準確時間無留意
每次消點你都要賣左身上d垃圾佢,打怪時會出既手飾同埋+hp兩個人賣4~9千蚊左右一次

去到40lv緊係有新副本做啦,而且時間會比做30副本快,d裝又貴
部分裝更高達10萬+,甘你好彩一日都賺過百萬啦!!(不過雙開有甘好彩既人應該去買股票抽獎卷)
另外,如果自己有幾十萬本錢,可以選擇做商人,靠低買高賣賺錢
常見既有少年武將,點物等等,因為有部分玩家唔知度物品價值,可以靠呢樣野黎賺
如果好彩既,每次轉手一次都有十萬以上既盈利--(少年武將---唔係點物)
又或者可以用自己賺番黎既錢去買潘鳳/包/黑馬等等既抽獎包
當然,好彩既又唔知可以賺幾多十萬,唔好彩既,唔駛講啦...

last個,就係捉武將賺錢,程遠志/公孫讚係低lv幾好用既武將,靠捉佢地都好好賺
高lv少少,可以捉c馬俱/彭脫等將,呢兩隻都係幾搶手既武將
好多人買,一隻既價錢由1~3m不等,睇個質素而定啦!!
再高lv就可以捉5步一殺,韓忠啦,不過呢兩個選擇可以唔駛甘早諗,但係價錢好可觀
如果想加快速度,可以選擇用困龍索等等既物品,又或者入團,學果招補捉抽,提高捉將%←須要升級左先有
當然,要睇番隻將既價值同物困龍索當時既價值係米用得過,唔係次次都捉到上品齊技既靚將

以上方法最好用係雙開或以上既人身上,1來打怪快,2來一次過解任,3來有軍師回sp
而且減少成堆怪圍嘔一個人既風險,死得少自然賺錢快,由於價格升跌,以上資料有可能有部分唔岩

last一次更新,價錢變動太大,30副跌價太狼死!!依家除左40副既武特別貴之外,好賺既應該係20副既+體裝
如果自己部機ok既,5開自己打,少於15分鐘就搞掂,而個價錢一件都可以賣5千蚊左右,1set唔連武都有兩萬啦@@~~
當然30副唔係無得賺既,背甲應該係最貴既,依家,而其他既裝,如果賣唔出,可以自己沖到5火先賣
不過呢個方法幾大風險下,因為個個升lv掛通頂,買把30副裝都夠你用到40lv,所以唔建議大家用呢個方法

已有 3 人評分威望 Good 收起 理由
卍天命卍 + 1 支持你!下次繼續^_^

總評分:  威望 + 60  Good + 1   查看全部評分

笑傲無雙

我自己既方法

據我所知 吞2錢的支出是很少的 次次買裝 只佔我10%的錢 在我來說 一晚掛機已有不少錢
於我來說 買藥...是不明智的 小布包開出來的藥功效比買回來的更顯著 那些"小布包藥"可連+hp/mp 開出來數量又多 功效較佳 開出來的"珍珠","玉帶"那類東西又可以賣給npc 從而撈到一筆錢
副本 可以拿到不少小布包 一日盡量做哂d副本 得到大量小布包 而掛機可以由臨睡四小時開始掛
到了臨睡時藥應該餘下好少 果時再開小布包來補充 又可以增長練功時間 又省了沒藥時 魯班盒自動幫你消耗的神行卷
咁樣升錢 我認為是最快的

2KF足球隊 笑傲無雙

上次第2,今次我要第1

玩吞食............要買點=.=??..........
以下ge真人真事發生在我的吞2遊戲中.........絕無虛假!!!!

首先,要發達要由2方面做野
1‧搵錢
2‧慳錢

1‧搵錢
要搵錢,就一定係高賣低買呢一招!
首先,點樣搵本錢?
最簡單,練多幾隻acc咁就可以打多d垃圾拎去賣
相信大家如果有留意論壇的文章的話,應該睇過有人post過開5隻acc去解9包賺珍珠去賣呢一招吧!!??
我一開始就已經用呢招賺錢,相信有d頭腦ge人都係咁樣做,1粒150金,唔好講笑,賺唔少!
之後,打副本裝去賣賺得仲多10副20副30副40副,大至文武曲,小至太平裝,全部拎去賣!!

呢d就係本錢的由來!

有左本錢就緊係去收點品啦!最緊要有頭腦識諗!收返黎ge野一定要有用、熱賣、價永不減只會升
只要跟住呢3點去收,再keep住,等個價高先再拎去放,d錢就會幾倍增長!
值錢物品example:精華,真元,25格包,大小福神......................
___________________________________________________________________________________________________

實例:
我開左5隻acc......3隻本尊,2隻商人
3隻鬼謀升lv,2隻商人解9包拎珍珠同賣野
每日打返黎ge垃圾、裝、珍珠、錢最緊要係日日清,日日收點品
點解? 點品的價錢的升幅快到冇人有............呢樣野一開始我就肯定呢一點!
so......一開始就狂收點品,記住!!!低買高賣!!!
正係每日掛返黎ge垃圾就已經有10萬元的利潤!加埋d副本裝,我一日最少賺20萬啊!!

要記住啵..我只係 3隻人 ja啵....如果我玩多幾隻..效果就更加明顯
講多無謂,比d野你睇睇,就知真與假!

2‧慳錢
開源節流,大家一定成日聽到!
點樣節流呢??

1‧最好暫時唔好練pet住!why??升得慢,隨時要轉pet,食藥多,又要食活力,慳返好多精華
2‧唔食精華,練功藥主要9包副本,一定夠食,唔夠食可以去藥店買藥

3‧真元都唔好食,技能有限,慢慢消都一定消得哂,食咁多真元都冇用,招招100都冇用,哂錢!!
4‧每5lv一定要換裝+3火,+防=用少d藥,+3火用果d石仔可以係9包副本開包得到,用舊左的防裝可以用商人拎去賣比其他玩家!少少錢都唔好哂,you know??
5‧咩都拎去賣,唔好懶呀大佬!

又有d實例比你睇下!

我係3鬼謀練功,9包副本一共可以得到22.5 set包食,完全係夠用,而家每隻acc仲有1xx個包包未開=.=..........7x set包都唔知用到幾時

無pet<<<< you know, 醒目ge就會咁做.........

總結,由10月17日到11月18日呢一個月ge時間,我統計一下我得到ge點品!
現金:2x萬only (請睇上面!錢最緊要係日日清,日日收點品)
現有點品:242粒精華,4個25包(keep住,等個價高先再拎去放,d錢就會幾倍增長!)(d精華我全部係1千-3千蚊收返黎的,而家市值8千)wa....唔知幾多倍囉......
我傻仔食左ge物品:1xx虎真元,30隻小福神,9粒追憶錦囊,1xx精華
新game始終會有傻仔ge時候,係人都會架啦,3隻acc加錯點,又走去食虎真元,有隻分身掛機死左幾次,食左30隻小福神追返其他2隻,無無謂謂咁食左1xx精華

計一計,
242粒精華,4個25包..........
242x8千=1,936,000...........4x25萬=1,000,000.....................全部加埋2,936,000金

1xx虎真元,30隻小福神,9粒追憶錦囊,1xx精華................
(1xx虎真元)100x8千=800,000..........(30隻小福神)30x3萬=900,000...........(9粒追憶錦囊)9x10萬=900,000.........(1xx精華)100x8千=800,000..........全部加埋3,400,000金

上面d野都係我呢一個月低價收返黎ge野.......you know.......低買高賣!! 10大富豪...唔難!!                  

要拎第一,當然要有d人無我有的野,以下為加分項目

市場預測:
1. 請繼續收點品,精華而家賣價7千-8千,一定會繼續升的!無上限咁升,打怪d垃圾就愈黎愈值錢,市價無低價咁升!!
2. 請開源節流,打多d副本,拎裝去賣,副本d野愈黎愈貴!天公盾(40lv副本既獎品 藍裝)幾十萬啊....唔講得笑
3. 賺多d錢,收多d天師符遲d用,遲d等d裝勁d先沖+10...而家d人沖+10黎都冇用.....好快out........裝=電話.....追唔到架啦........
4. 唔升pet,升lv快好多,而家我賣韓忠都賺唔少,遲d果d勁pet,賣pet愈賣愈貴啊,快d升lv啦各位!

我d acc都有人出高價同我收的啊........賺game錢唔夠開心ge...........做完game內的富豪............在現實也可以賺一點啊!!

11月25日:血魔精升到1萬+...............25格包升到40萬+

11月29日:血魔精升到1萬2+...............25格包升到45萬+................單單由我寫上文到今日,我的身家又多左1倍

已有 10 人評分威望 Good 收起 理由
aa3344 + 1 你的文章對我很有用。謝謝!
ngai + 150 活動參與
*風之子~諾€ + 1 淨係睇你篇文都覺得開心=.= 講到興高采烈, ...
Sky〞小誠 + 2
情人。眼淚 + 1
★Blythe女女☆ + 3 精品文章^^加油
『雲』 + 2 你說的內容我非常同意
lamyathin + 1 你的文章對我很有用。謝謝!
卍天命卍 + 3 支持你!下次繼續^_^
Hime + 3 鼓勵

總評分:  威望 + 150  Good + 17   查看全部評分

這是我現在還在用的方法~方法很簡單,不過就要看看你有沒有這毅力了,首先開15~30個帳號(很恐怖呢囧!!!),跟著就當然要做新手任到10等了,到了10等後,就去打10副本了,每場一定要打到9糧(不懂的話去攻略區看吧)初初打的時候是很痛苦的(等級不夠高>.<)但打了一排後.16,17等就開始輕鬆了10副本的獎品是10副裝備和9個黃土包(如果你打到9糧的話)重要的不是10副本裝備,而是9個黃土包,大家想想(又是計數時間了>v<)計你開了最少15個帳號副本1日5次1次9個黃土包9x5=45再加上你全隊5個人45x5=225再加你開了15個帳號225x3=675.一天已經有675個黃土包了如果你們再儲1星期675x7=4725個黃土包!!!!有人會問為什麼要黃土包呢?是因為黃土包內的珍珠是賣150$的,而珍珠是很容易中的,我大約估計45個黃土包可以抽到大約25~35個珍珠,那麼你儲了一星期黃土包會開到多少珍珠再賣出去呢,我真是不敢想像>~<,本人因為沒有什麼毅力關係,只是開了10個帳號玩10副而已,但儲一星期已經可以賣出40萬至45萬到~所以我本人覺得滿好搵的,這個世界是沒有付出沒有回報的,這遊戲都是一樣,大家可以試試

我的心得

參加內容
我會拿寵去賣..如彭仔....一隻可以2萬多....又可以打副本裝賣錢..如藍武我會拿寵去賣..如彭仔....一隻可以2萬多....又可以打副本裝賣錢..如藍武

前題-
講真 玩得吞食2  
多有多賺 小有小賺
有人可能開吾到好多acc
但講到賺錢
當然吾一定要多acc

接住落黎介紹一下 [在乎精簡 不在字數]
吞2 基本賺錢方法

案件一. [襯火打劫]
萬聖節 起初收糖1000/粒 放2200
過多一日 收$1500 放$2700
之後就收$2000 放$3200 收$2500放$3700
last個日 就收$2000放返 $3500
過程中計埋自己每日汁到幾十粒糖
每日賺30~40m
[可能有人會問點解last 個日會開始 回落返]
因為其實買賣野 都要睇佢既實質潛力
有人系炒價  就好似炒股(中國移動)
糖一粒 實質 咩值錢? 其實乜都吾值錢
一粒糖 其實價值頂多系1000-2000左右
當然有收有賣 其實就系商人之道
你放3000 可能有人收左之後放4000 或者再收4000 放5000
或者你放3000 有人放4000都賣得出
賺小好過蝕本
當你同樣放4000既時候 有人放3500
當你賣3500 既時候有人放3000 到時...蝕底既系你自己
有讀過經濟都知 咩叫均衡價格
就系需求同供給成正比
eg.可能你放幾粒鐘先放得一粒 or賣吾出       /
     可能你放一分鐘就賣晒或者比人勁掃

就系你所設定既價格 有冇問題

萬聖節淨賺 200萬!

案件二.[投資方針]
呢樣好多人都清楚
就系收購一部份認為 會升值既物品
就好似近期 既血精 虎真 天師符 等
而家賣2000 2星期後就變賣8000
呢樣系最易賺 但系亦都最晒時間
一系世全頻叫 or 新手城叫
一收一賣好晒時間
我有幾個方法
eg.將大多都交易過既賣家 同 買家 加為好友
       當佢地有靚盤 賣既時候 就會通知你
       呢招系大多商人既招
但我既方法就更為強 投資回報大
當然亦都要相當大既資金 黎容納物品
就系收軍團方式 收納  甘就第一時間可以話比你聽(你就系第一手資料)
而我資金較大 直接以分身姿態開一個團 收納一班賣點品 人仕
有錢我會收 沒錢我會叫佢地等  當然 以我一個緊系食吾晒
要叫埋幾位正團人仕黎幫手
以上方法 一日可以收幾百粒血精 每日最小3個賣點品 (現時團有廿個賣點品的!!!)

每日平均賺10-20m
因為金錢不足夠 供給>需求 face_l_18:  

方案三.[預測先機]
何為預測 當然有一部份系統 仲未推出
大陶壺有何用?開了賣出只有1蚊
我一直系 分身團入面收$100/個
當一出既時候 需求>供給
因為好多人都吾會留
不惜一切捐給軍團
到時應該$ 1000 -$ 2000 /個
十倍...甚至廿倍 價錢
現時 吾比軍團 可能比人話 無品
但後期 賺到$ 捐比軍團 你就系神!

個一刻賺既錢 仲多過你開始到而家
但都好有風險
或者出個d野系for lv
有更高級既資源...
所以呢d就要靠商人眼光
但即使儲起  都冇壞face_l_18:

方案四.[王道之才]
或者你冇甘多時間儲大陶壺
但開出 既物品 其中一項系比較 值錢
就系礦石 大家都清楚 鎚會扣 比較多礦石
所以大多軍團都缺礦石 就系呢一點
可以儲黎賣比需要礦石既軍團
擺檔都可以系軍團管理員 面前
$129-$329粒 都好快掃晒
呢d就系搵快錢

假設每日 有100個大陶壺 (青州打)

每日可以賺 4m -10m

已有 2 人評分威望 收起 理由

總評分:  威望 + 60   查看全部評分

本人心得
1:由剛剛進入遊戲開始(建議多開)例如豪傑/猛將(不建議鬼謀(消sp太快了)加上自己一隻主玩角色
2.我都係豪傑+猛將打錢 鬼謀升級(機快的建議5開)
當你10時賺錢既機會到了
3.熟練10級副本打法 全部把角色練至11級 3-5人自己組隊打副本 1場10副本獎品極限為九個土黃色小包包(內附25個50hp/sp包子
強武卷 珍珠(賣商人可給150金) 還魂符(80hp復活)待 (以包子和珍珠機率極高)(
如果根據計算(以3角色為例) 1天五次10副本任 3x9x5=135個土黃色小包 當中70個只要中珍珠 就日入1m+了
又有大量包子作升級用
~~ps.你也可以幫一些新手抓寵如:張闍 程遠志 公孫鑽等賺錢 有時間就=有金錢 瘋狂抓 賣錢 1只公孫市價齊技上品也有5000-1w多
20副本又建議刷刷(以供人物用或賣)1小時刷新一次 一套20加體質的裝備 也1w多2w 如果你5人更快) 也聽說有人開十分多號來刷10副本 日賺數萬
4.打完副本有咩做?掛機! 猛將+豪傑等 抓一只高(普攻)的寵 多開打物賺錢(首推血少皮薄)如:20級練點勃海廢虛掛數小時也有數千元了
    25級打泰山(十分少血) 打到的銅鏡1個25元了 掛數小時也1w+
5.當你30級時~又就可以打30副本了 建議熟練30級副本 不然找朋友帶帶/上網看看(建議先齊自己裝)1件猛/豪裝又數千

6☆☆☆當你32級時賺錢機會來了
  現在吞食十分流行2只寵 司馬俱和彭脫 (齊技都有6x-7x攻)
                          司馬俱在界橋一出右手邊到 青洲的橋上 幸運的話抓到上品齊技有1w-4w 極品就是說72攻 等
                                    彭脫在泰山有得遇到<這只更貴 不過 機會低 撞到
ps又有1個方法 又是我的方法 商城有一種東西叫困龍索 100%機率抓50級下 及一定中品以上(其實接近95%上品)=.=
    1條市價3千多 以我的經驗10條困龍也抓到3只上品齊技彭脫/司馬 也就是說10x3xxx=3萬多成本 抓到比如說2萬上品齊技彭脫
     賺了20000x3 =6萬 賺了3萬 時間很快~由其是司馬 即撞即有 10條也是數分鐘 市場需求很大(我一天試過賺45w 只用100條繩 不要以為我買點數其實也是低收高賣的方法)
7☆☆☆☆☆<--十分建議
跟據你的對吞食市場的價格 看到有人放十分便宜的東西/點數 如困龍/精華/一些商城裝/少年武將/25格包
    例:1個價值25萬的25格包 有玩家放出15萬 就二話不說地密他 把他收下 因為點數只會有升 而不會跌 由早前500=1升至現在2000
  我也曾買了1個10萬的好寶寶書包 現在也40萬了<還沒放出 絕版東西 價肯定再升 這種方法需求大量資金 建議由低做起 (這些方法都是我的賺錢心得 現在也有1xxw了 多個點數物品)
希望新手或一些玩吞食的朋友 對以上既方法有所得益~~~~€thx打左好耐><

我個方法係一邊升LV一邊捉有人會收的寵,再加上打怪出o的箱賣比人or你覺得自己好有運可以試下抽,中到背劍的話都可以賣到唔少錢(開分身),仲有打怪出果o的垃圾賣比npc,都好易有幾十萬嫁啦
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-19 05:37 PM , Processed in 0.051986 second(s), 14 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存