2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 高達街機系列 禁機?三小強
返回列表 發新帖 回覆
go

禁機?三小強

有時我真係唔明 點解要禁機
destiny就禁炮西 劍im 黑西

依家g vs g
就禁神高 盟主 自由

其實有咩好禁wo 禁機再勁都好都係睇點用ja
不爽咪唔好用囉 點解要禁人地用wo
廠商出得就係比你用唔係比你禁既
用左又唔係一定嬴 有技術既咩機都唔怕啦
冇技術用乜都死啦

例:如果打g vs g見到人用神高你不爽 咪用zero同佢遊下花園囉   技術相約既說點都唔會輸既   最多咪time up    再唔係咪輸3蚊囉

我就覺得冇咩所謂

總結一下  費事比d人亂入位:禁機用得自覺少少 我唔覺得有何不可囉       好過打唔嬴就上來開post嘈     我亦都唔係要維護戈一兩蚊   唔好對號入坐
                                        我都唔係為嬴而用  但係如果用左可以多兩個組合打法   點解唔嘗試接受     打destiny   10個有8個都係freedom+細西   你唔悶我都打到悶啦

真係唔知邊條神人定..e d所謂禁機= =..有技術..用乜都嬴喇= =無技術既人只會賴皮話禁乜禁乜..面對唔到現實

炮西...連日本比賽都禁就知咩事la....
我個人吾介意人地用劍im同埋黑西咖wo-.-
炮西就差d囉....-.-

唔係唔比用..只係覺得要用d比較強橫霸道既機體黎嬴唔見得好有技術咁解姐~

樓主真係為嬴而嬴既...你所講既說話好有道理架

冇最勁既機 , 只係睇你點樣運用部機ja...
香港人用得狗 咪會比人禁
本身部機冇罪 只有機師有罪
日本人可能用到神高達拉打呢...
so,唔用角度睇唔同既野,嘈黎哂gas

原帖由 啊華 於 2008-11-20 01:15 PM 發表
唔係唔比用..只係覺得要用d比較強橫霸道既機體黎嬴唔見得好有技術咁解姐~

樓主真係為嬴而嬴既...你所講既說話好有道理架

如果有技術    要破法唔難
根本禁機係輸既籍口

原帖由 ★風之少年☆ 於 2008-11-20 09:41 PM 發表

如果有技術    要破法唔難
根本禁機係輸既籍口

咁你覺得技術相若既人..
1個用劍im or 炮西
1個用A西 or f.im

邊個著數d?
如果你話A西既...ok u win

我諗樓主都係一個用禁機既人
如果吾係一定吾會甘講囉
你要贏人既話 你用d正常機 脈衝囉
贏到人地實佩服你架..
你用埋d 玩喱隻game既人都知既9機 
贏左真係勝之不武啦
知吾知點解係禁機..係係果個數值入面 超過左數值入面既機能甘..盟主咪就係例子囉
好心你啦..唉...
發個PO俾人鬧

原帖由 啊華 於 2008-11-21 12:34 AM 發表

咁你覺得技術相若既人..
1個用劍im or 炮西
1個用A西 or f.im

邊個著數d?
如果你話A西既...ok u win

同部劍im講  夠彊唔好掉標同橫格
同部炮西講   夠彊唔好用bc

唔....以上既見解
我可以評論為,當舊渣古遇上nu gundam時
實死無生...
如果果隻game全部自護玩家都用渣古
對住連邦軍一個玩家
咁同亞寶一部rx78殺大量大魔既名場面有咩分別?
你估下implus 甩身可以上半身甩到上場頂 你估下佢禁唔禁
你估下gp02 側副武 可以飄到成個場一個圈先踢你 你禁唔禁?
根本神高達同盟主就係低能,本身已經設定得太過強橫
遇上更「強橫」既人用...唉

十週年勳章(賀詞) 笑傲無雙

樓主講到..如果對面用神高...就用返wing黎打佢...咁咪又係變返做機種相剋戰...
而且...真係識用神高既..都唔會傻到用神掌衝埋佢支炮到吧

仲有...自由係因為有bug就叫做禁機
如果唔知佢個bug係咩不妨上網搵下先再講

小弟有小小見解..唔岩聽唔好插@@...
玩game既..當然緊係搵自己鍾意既機玩嫁喇..如果唔係佢出黎做咩?_?比你睇?
入得錢就有得揀機..如果話..個個都要用死個部..咁不如唔好去玩~
如果個d所謂禁機咁勁...點解唔會通街都有人用..禁機wo...你地講到好似9用都嬴咁..
所有機都係睇人嫁姐..嬴唔到囉..咪起身諗下點打e部機囉..睇下有咩可以入到佢既地方..
乜打機..唔係咁先有樂趣咩??....想問下各為咩打機..為左..同一部同一個方程式既機同人挑??

g跑得仲快過你wing 變飛機果陣,你點走

原帖由 u3886ew86g 於 2008-11-21 01:53 PM 發表
玩game既..當然緊係搵自己鍾意既機玩嫁喇..如果唔係佢出黎做咩?_?比你睇?
入得錢就有得揀機..如果話..個個都要用死個部..咁不如唔好去玩~
如果個d所謂禁機咁勁...點解唔會通街 ...

咁你留響屋企用你鐘意果d機啦....唔好出街打,出街打比人吊你係現實,就好似果d機太強勁屈住其它機都係現實.....

原帖由 u3886ew86g 於 2008-11-21 01:53 PM 發表
如果個d所謂禁機咁勁...點解唔會通街 ...

用果d屈機屈住人覺得好爽.....到人地唔爽,人地又用返屈機打.....到時個個都用屈機....就係有d人唔想一打就用果d機,無得選擇,所以大家都用普通機,不過都有例外既人出現,你應該係其中一個....

笑傲無雙 玩過星曲WEB

其實應該禁d機舖開2line,全部用隨機模式就最好.
用乜機都得啦
所以我好like去旺角新之城玩,大家都係隨機,用乜機都無所謂

原帖由 藤原拓海AE86 於 2008-11-21 05:36 PM 發表
g跑得仲快過你wing 變飛機果陣,你點走

向上飛就走到喇
前提之前唔可以太近
因為鳩格份子一定格得中

haha,又一個覺得用禁機係理所當然既人.
果種感覺就好似覺得2挑1係理想當然既人
係人都知,果幾強(我都唔知3強定7強)係比其他機"屈"
我唔反對人用,不過唔好win左重覺得自己好勁咁....

原帖由 sing1111 於 2008-11-21 10:31 PM 發表

見慣不怪..吊都吊唔少
玩左隻game差唔多1年...睇淡左
都係抱住一個信念 " 既然你咁想守護你果1蚊既..我都唔會阻你既"

原帖由 DoKo 於 2008-11-21 12:38 AM 發表
我諗樓主都係一個用禁機既人
如果吾係一定吾會甘講囉
你要贏人既話 你用d正常機 脈衝囉
贏到人地實佩服你架..
你用埋d 玩喱隻game既人都知既9機 
贏左真係勝之不武啦
知吾知點解係禁機..係係果 ...

咁你又錯啦wo   我唔用既    我單打雙打都係用飛im
其他機都唔多識用      我亦都唔覺得炮西用得自覺有幾屈
我試過用炮西淨用a炮+ab打嬴人     咁係咪我係9西呢?我用禁機wo ?

原帖由 阿涯 於 2008-11-21 10:01 AM 發表
樓主講到..如果對面用神高...就用返wing黎打佢...咁咪又係變返做機種相剋戰...
而且...真係識用神高既..都唔會傻到用神掌衝埋佢支炮到吧

仲有...自由係因為有bug就叫做禁機
如果唔知佢個bug係咩不妨上網搵下先再 ...

講真  我真係唔知有bug   
原帖由 sing1111 於 2008-11-21 10:31 PM 發表

同我上述回覆一樣啦    2挑1唔係理所當然   但係禁機用得自覺is ok     
你用得唔自覺用炮im 全場拉打都ok嫁啦
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-3-29 08:10 AM , Processed in 0.076935 second(s), 13 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存