2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 高達街機系列 禁機?三小強
返回列表 發新帖 回覆
go

禁機?三小強 [複製鏈接]

= =gvg根本就係一隻拉打既遊戲
嘈黎都沒意思

原帖由 ★風之少年☆ 於 2008-11-22 02:23 AM 發表

咁你又錯啦wo   我唔用既    我單打雙打都係用飛im
其他機都唔多識用      我亦都唔覺得炮西用得自覺有幾屈
我試過用炮西淨用a炮+ab打嬴人     咁係咪我係9西呢?我用禁機wo ?

講真  我真係唔知 ...

用左勁機同人挑,你只用a同人打,人地唔一定以為你只用a,經常都提防你用屈機招,打起上黎都會好避忌,本來既實力都會大降....

我最怕D人...下下屈起身格
打跌左佢...黃LOCK衝過黎開格...好僧呢D

原帖由 不知不覺的 於 2008-11-22 02:45 PM 發表

用左勁機同人挑,你只用a同人打,人地唔一定以為你只用a,經常都提防你用屈機招,打起上黎都會好避忌,本來既實力都會大降....

佢打死左我第一部已經好放心咁同我玩埋身
ps:佢用曉     仲會成日開反射tim

原帖由 ★風之少年☆ 於 2008-11-23 02:11 AM 發表

佢打死左我第一部已經好放心咁同我玩埋身
ps:佢用曉     仲會成日開反射tim

仲會成日開反射.....我覺得佢玩野囉.....反射ed招,差唔多要封...只係有時突然先用.....成日用果d我覺得佢玩野囉....

原帖由 不知不覺的 於 2008-11-24 11:21 PM 發表

仲會成日開反射.....我覺得佢玩野囉.....反射ed招,差唔多要封...只係有時突然先用.....成日用果d我覺得佢玩野囉....

佢經常用反射屈我主炮

唔明樓主講咩叫用得自覺??

好似打gsd用炮西唔用bc??

原帖由 sing1111 於 2008-11-25 02:29 AM 發表
唔明樓主講咩叫用得自覺??

好似打gsd用炮西唔用bc??

唔用炮西咪得lo....

用神機係冇問題=.=....但係唔好到我出返神機..佢又變返正常機之後好似我恰緊佢咁 ._.''

講真除左freedom...其他都未至於冇得打先=.=...

一部係地下step仔 你埋身就後格 ass既Nu... 一部不斷BC走到超遠既02... 一部直升機放豆落地你做野就BC既重炮..

打部係咁衝既God / Master ...  你寧願打邊部=.=...

有時D仆街用正常機用得仆街真係仲仆街過用6強

d人on8+1
我做重炮自己玩緊
無啦啦挑我機
輸左話:用重炮咁狗
當時佢用突擊
講真你挑我輸左又話我用重炮狗-.-
咁重炮無乜勁
得d槍多
近戰根本無得同你打
仲話我狗-.-d人kid到喊

笑傲無雙 玩過星曲WEB

其實GVG到,炮西已經廢左武功,所以唔叫屈機.
而MASTER點解會係禁,最主要係打dwon人之後可以係黃lock既時後用飛腳踢你,無得走.
當然你可以用援護打停佢,但係你都要食一腳.援護有限同埋扣血少.

神高達9掌係人都知仆街架啦,9掌都未係最屈,佢d格收招快,打得痛同埋追得遠先係最屈.

呢個game出左咁耐,我日日都有玩,其實係無咩野禁機唔禁機,而係d人打法既問題.
好記得有次係旺角打,見有條友用Master單挑win左部God,同佢玩下.

我第一浦連車輪援互都無用過,都打到佢第3隻爆金身先輸.佢可能無盡全力啦.
第2舖佢即刻屈飛踢,我俾佢炒3隻.佢竟然串9我,話唔識用Master就咪挑機啦.
我心唸,用埋車倫,援護,飛踢炒人就叫識用咩.
我第3舖挑佢都係一樣唔開車輪同援護,同佢玩反格,條友on9到連食3次反格.圍觀d人係咁笑 我第一隻剩返430hp就殺左佢第一隻.佢第2隻出黎on9到例牌開車輪,我岩岩企係個差少少就紅lock既位置,一野石破天驚拳車埋去,跟住串9佢你好識用Master喎,對住一部連車輪,援護唔識放既Master竟然中石破天驚拳囉,我認輸啦,你打埋佢啦.
跟住就走左

唔好話部部機都一樣

本身一部機係有數值,唔係你打緊果時見到果d
唔係彈數,hp呢d咁表面既野

係講緊:
有d機格鬥起手速度明顯超快,追得勁遠,判定超準,攻擊力又大
當然我唔係講緊神master呢d有齊以上特徵,但打過既人知咩事

跑步又係一件事,master用assist你睇下同其他機咩分別

最少睇左呢2樣先好講野

有技術都唔一定會贏講真...
高達vs呢隻game其實係好多漏洞...
有d人會借機體嚟掩蓋緊自己用緊呢d漏洞
最簡單boost運用本身係呢隻game嘅精要~用得好可以發揮到技術
用得邪就只係等人落地/無boost
舉個例~暴風呀瘟神呢d機
無格嫁喎~咁佢要攻擊人要點做??只有開射擊武器
開槍點先最易中??落地囉...

所以呢d機用得就預左人拉打/齋成場等落地...
咁講真句嘅...拉打同齋等位唔係犯法...
人入兩蚊係用咩機係佢自由,但我相信出得嚟玩高達vs嘅人
都係玩一場又爽快又激烈嘅對戰掛!?(真係除左贏人錢而打機嘅人例外)
你拉打係可以...但只係會比人覺得好悶囉...
咁大家打機都係為娛樂...何苦要做到咁呢...= =係咪??
打機都要悶咁真係情願唔打好過lu=3=

p.s.我只係覺得d人打得悶...唔會真係憎人用咩機...(gsd"單打"某幾部另計)
gvg我覺得除左freedom都冇咩大問題XD

原帖由 風在隨空飄舞 於 2008-11-25 08:50 PM 發表
唔好話部部機都一樣

本身一部機係有數值,唔係你打緊果時見到果d
唔係彈數,hp呢d咁表面既野

係講緊:
有d機格鬥起手速度明顯超快,追得勁遠,判定超準,攻擊力又大
當然我唔係講緊神master呢d有齊以上特徵,但打 ...

係...事實上的確有d機體用起上手先覺...
某d性能方面的確係太強...= =

原帖由 master84ng 於 2008-11-25 02:00 PM 發表
其實GVG到,炮西已經廢左武功,所以唔叫屈機.
而MASTER點解會係禁,最主要係打dwon人之後可以係黃lock既時後用飛腳踢你,無得走.
當然你可以用援護打停佢,但係你都要食一腳.援護有限同埋扣血少.

神高達9掌係人都知仆 ...

禁機就一定有...不過係睇個人定義囉...
始終機體特性有分(最基本格機同平均型機)
就肯定會有能力太強嘅一面...
不過就睇下強唔強得到令一d機體連應有嘅反擊能力都完全冇囉~
事實上有d機太強...齋用最無技術嘅玩法/打法都已經可以打贏有技術而用平均機嘅人
呢點就係機體分別

原帖由 曉 於 2008-11-25 10:40 AM 發表
用神機係冇問題=.=....但係唔好到我出返神機..佢又變返正常機之後好似我恰緊佢咁 ._.''

講真除左freedom...其他都未至於冇得打先=.=...

一部係地下step仔 你埋身就後格 ass既Nu... 一部不斷BC走到超遠既02.. ...

哈~~當然我都認同人嘅不良打法係仆街嘅事

god,master 係機戰黎講 我覺得佢係超級系
其他機都仲係真實系==
咁樣解答左我對兩部機既睇法...
有人講地上step仔既nu,唔難打
gp02拉核彈,係佢哂左部機既性能
直昇機重炮仲好玩,用v仔無敵

但係點打都好 我從來唔識打兩師徒同埋卡姐
f91金身都唔會令到卡姐d仔放棄我 仲快死tim
你去金星玩dmg4 我真係見過為左嬴而用兩部卡姐,仲要打到冇技術可言
放仔 係咁b 喂 你當我神人咩 我自問自己冇可能100%回避之餘就打低佢...

都係果句 部機係無問題,但係用果個係點 咪點囉

我覺得,依集機體相剋既分別係咁多集最大既
好似alex剋gp02,master,wing又剋alex,卡姐剋freedom等等

好難同樓主溝通

原帖由 ★風之少年☆ 於 2008-11-20 02:46 AM 發表
有時我真係唔明 點解要禁機
destiny就禁炮西 劍im 黑西

依家g vs g
就禁神高 盟主 自由

其實有咩好禁wo 禁機再勁都好都係睇點用ja
不爽咪唔好用囉 點解要禁人地用wo
廠商出得 ...

睇下對咩人,用咩機....用刀仔突擊,覺得部野夠平凡....如果打d拉打友我有可能用金村雨....
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-27 05:35 AM , Processed in 0.041827 second(s), 11 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存