2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 高達街機系列 seed d 神級選手
返回列表 發新帖 回覆
樓主: 奪命寶
go

seed d 神級選手

原帖由 不知不覺的 於 2009-2-26 05:29 PM 發表

最鐘意打你e類人,好有挑戰性.....我狂追你追到你無氣落地開槍....

開槍距離又唔比你打到喎.....打到你還唔到手叫救命...打到你要衝埋黎開格.....打到你用炮西黑西....響你眼中無野係9,我用sfreedom狂用仔加一閃 ...

我從來無用炮西黑西,我講緊我對手唔9姐,無話你聽我係咁打都無話炮西黑西唔狗,炮西黑西狗係人都知,自從seed d岩岩開始已經列做狗機,無野好嘈
我都覺得西freedom唔狗姐,你埋到我身閃到係你好野,我無必要話你9
打到我還唔到手我咪讚你好野lor,無必要用狗機,打機都係為開心姐
又唔係為一定贏
我用飄槍姐,都係用4,5個身位打,你都唔洗在狂追我
我話剩玩槍唔狗姐,唔係老屈我用咩都唔狗,
你係到講地下等下落地先打已經狗喇

原帖由 不知不覺的 於 2009-2-26 05:34 PM 發表

用劍機un埋去附近,等落地.....好易win.....如果佢用返劍機同你打....佢果種人用劍機都唔會勁得去邊.....劍機就要係用到有種壓迫既氣勢....佢地就係向後走,最後比人捉中格....

我都無話自己會用劍機,用得少一定唔勁嫁,
成隻game唔係剩係得格鬥嫁,
理論係人都識講,我都講左自己唔勁lor
你用劍機咁勁咁去同d用槍勁既高手打lor,
話比人聽你玩格勁,
打法唔同姐

原帖由 Fred_Vicki 於 2009-3-5 11:32 PM 發表
點打先叫神人???????
$1打足半日???

半粒鍾都有d難度......見你贏得咁開心
仲唔禁機開你波

原帖由 秘月十六劍 於 2009-3-6 11:57 PM 發表

半粒鍾都有d難度......見你贏得咁開心
仲唔禁機開你波

我覺得gsd入面禁機只有420豆~其他都唔洗禁~包括炮西

部機點用都係睇人

要講神人全香港只係得馬鹿一個
頂多加埋佢嘅隊友

原帖由 風風@IFC 於 2009-1-6 04:40 PM 發表
由出開始玩到依家......我覺得係神手既係得兵兵兵兵兵兵兵兵....(ps唔記得係唔係咁多兵....)
以前係mk88,同旺角一帶同撞到佢......玩到依家都係覺得咁多個對手佢係最神....
成日用神盾,前格避槍......唔知點形容佢 ...

佢...我只會覺得佢打得縮縮地...
唔係特別勁...

所以都係馬鹿神勁D

原帖由 風風@IFC 於 2009-2-12 10:38 PM 發表

我同佢打咁耐都未見過佢直升機,我見佢打&同佢打,佢d槍又準,入格又準,不過玩槍多姐,玩槍都唔叫9丫,又唔係後飛拉打

就係唔係全拉先難打
呢種同你保持距離嘅打法
你埋身佢直昇機,安全位又冇氣嘅就後UN槍
埋身佢直昇機,有氣淨就前UN兩下N格捉你落地
呢隻打法唔係難...又安全
你後佢前,你前佢後咋嘛~下下都保持兩個身位~
但睇唔出有咩咁攻...

雖然~依加嘅人打GSD我夠膽講冇一個人會話自己打得正路

原帖由 無極~ 於 2009-2-13 02:07 AM 發表

後飛拉打吾難多....最多time out....
我覺得最難打反而係個d同你埋身un....槍都吾開下...格就你吾格空氣佢吾格你
同個d人反而係最難打-.-

或者見你開格
佢先會開自己最好憾果招同你憾過

原帖由 風風@IFC 於 2009-2-15 01:24 AM 發表

你中意咁講我都無辦法,
我係唔勁,,不過每次同佢打都係差1百左右,同埋即使直升機都會落地
又唔係等登搞到你time out,唔通下下食你格先叫有品?
我只係想講隻game個個人都有自己打法,唔合你意思唔等於狗or龜

你知唔知點解依加D人打法多左人直升機??
就係因為直昇機用氣少左
但部機又留喺空中多左
要知道喺空中跌落嚟係唔會扣氣的...咁做最少槍已經比較難打中你
同時喺空中你想點UN就點UN,見人做嘢UN一下,再做再UN
係睇住你做嘢先UN~唔會做無謂嘅UN
好啦,直昇機用氣又少,咁當然UN都可以UN多一兩下啦
差唔多落地啦?好啦~後UN槍...

就係咁...唔好覺得呢種打法好正路= ="
根本就係冇心攻過嚟...如果你冇心攻的話
我又後UN後飛囉~冇所謂~大家等TO...

原帖由 炎之騎士 於 2009-3-7 01:11 PM 發表

佢...我只會覺得佢打得縮縮地...
唔係特別勁...

所以都係馬鹿神勁D

對我黎講依家勁人已經量產化....或者你地勁喇..
但係係mk88成日都見到d勁人....

原帖由 炎之騎士 於 2009-3-7 01:21 PM 發表

就係唔係全拉先難打
呢種同你保持距離嘅打法
你埋身佢直昇機,安全位又冇氣嘅就後UN槍
埋身佢直昇機,有氣淨就前UN兩下N格捉你落地
呢隻打法唔係難...又安全
你後佢前,你前佢後咋嘛~下下都保持兩個 ...

我都係覺得飄移咁大勁直.....而且佢地唔係剩係un,唔開槍等你開先開...
佢地會直飄去你前面開槍,對我黎講唔算狗lor....
佢前un你又可以後un....心理戰姐.....
算喇...總之對我黎講唔係靠禁機(黑西,炮西),唔係係咁向後飛,等你落地就開火箭炮,唔係地下step or行路等你落地,or係開中剩un咩都唔做,等你硬直先開槍
都可以輕鬆贏人就叫勁

原帖由 炎之騎士 於 2009-3-7 01:24 PM 發表

或者見你開格
佢先會開自己最好憾果招同你憾過

睇下咩機喇....如果佢係用禁斷
見你開格佢先會開自己最好憾果招同你憾過
我就覺得有問題....用f.im,神盾,大地之類正正常常既機我就覺得無問題....

其實邊部係直升機有冇人話我知-.-

=.=向上飛..個d叫直升機
其實我開e個話題係想知邊到勁人多....人地越拉打我就越想臝
除左用炮西黑西拉打之外...其實我都唔怕人地用e兩隻
2p2黎講其實黑西唔算難打..佢玩轉我就用神盾玩夾公仔..
玩直升機我又夾公仔...好多人都估唔到...因為太少見..所以好易中
夾得佢兩次的話..佢一定怕你..只要佢越怕你佢就越難打...
d人用炮西多數都地下左左右右...用神盾玩MA槍都好易捉..
(小弟神盾最勁...以上只是我的打法..給gsd的玩家分享)

原帖由 風風@IFC 於 2009-3-7 02:41 PM 發表

對我黎講依家勁人已經量產化....或者你地勁喇..
但係係mk88成日都見到d勁人....

所謂勁其實都有好多種嘅~=]
mk88都ok啦,不過有唔同嘅勁囉

如果真係話打得好正路嘅我就唔會夠膽講話香港仲有...

原帖由 風風@IFC 於 2009-3-7 02:51 PM 發表

我都係覺得飄移咁大勁直.....而且佢地唔係剩係un,唔開槍等你開先開...
佢地會直飄去你前面開槍,對我黎講唔算狗lor....
佢前un你又可以後un....心理戰姐.....
算喇...總之對我黎講唔係靠禁機(黑西,炮西),唔係係 ...

飄槍...已經唔用好耐啦= =
扣咁多氣...馬鹿都唔用飄槍的(除左爆speed用嚟連槍之外)

你咁講都啱...但如果你咁諗落去呢
你唔敢攻我又唔攻,久而久之會大家都打得唔友善
之後就變成真正拉打
個個人心諗:你唔攻呀?咁我都唔埋身啦~唔埋身我就唔會扣血啦
05年初初出gs果時其實係好好...依加就係變得越嚟越多人心理變左咁
但佢地又拉得好高明,拉到保持自己攻又得退又得嘅位喺到唔做嘢
所以你咪覺得佢地唔拉囉~

原帖由 風風@IFC 於 2009-3-7 02:53 PM 發表

睇下咩機喇....如果佢係用禁斷
見你開格佢先會開自己最好憾果招同你憾過
我就覺得有問題....用f.im,神盾,大地之類正正常常既機我就覺得無問題....

係呀...依加d人多數係咁,唔係諗住un前去捉人格位

原帖由 炎之騎士 於 2009-3-8 11:58 PM 發表

係呀...依加d人多數係咁,唔係諗住un前去捉人格位

d人係有個你吾開格~我吾開格既心理係到-.-

原帖由 無極~ 於 2009-3-9 06:15 AM 發表

d人係有個你吾開格~我吾開格既心理係到-.-

冇計啦~好似計數咁計
情願食一槍好過食一下格
食格點都扣得多d@@

原帖由 炎之騎士 於 2009-3-8 11:57 PM 發表

飄槍...已經唔用好耐啦= =
扣咁多氣...馬鹿都唔用飄槍的(除左爆speed用嚟連槍之外)

你咁講都啱...但如果你咁諗落去呢
你唔敢攻我又唔攻,久而久之會大家都打得唔友善
之後就變成真正拉打
個個人 ...

適當地用飄槍...不錯說""

其實已經吾係用拉吾打黎講...係用個龜字....
埋身un咩都吾做....個下格吾係一定中都吾開....
長期痴地下行路...你飛埋去佢又後飛....
衰d既...有d仲會出埋炮西個d~"~
咪又係照打qq
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-3-28 08:59 PM , Processed in 0.048855 second(s), 11 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存