2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 高達街機系列 gsd愈打愈唔知點先正路喇(有發洩,不滿可以唔睇) ...
返回列表 發新帖 回覆
go

gsd愈打愈唔知點先正路喇(有發洩,不滿可以唔睇) [複製鏈接]

愈打愈唔知呢隻game點先唔龜喇....(我都認自己唔勁...唔洗再踩我喇)
今日補完習無聊,對gsd我都愈黎愈唔知咩打法先正路喇
諗住自己一個打下電腦算數,費時打贏左人地又話我拉,到我輸又笑我渣喇,
自己一個打左幾版,有個人就坐低挑我機喇,帶埋女朋友一齊
雖然有少少不滿...不過我真係唔明係唔係又係我龜
我用freedom,佢用曉
一開波我直飛埋去開槍喇,我飛到落地佢都唔飛唔un,係地下開先讀,佢射左3槍都唔中喇
咁佢終於都開始un喇,第1round同佢我輸都幾多下,因為佢中上手,加上我開槍佢先開槍喇,第2條血得返300左右,我避唔到死係power seed,無野好講
之後第2,3round佢又係頭5,6槍都係地下開先讀,咁我開,我又係地下開下槍喇,中佢3槍左右,我見佢開始un,咁我又un槍喇,
佢又跟我un,un避我d槍又唔開槍,然後等我落地之後佢就un前,等我臨落地就開槍or側格
(我唔知呢個你地當唔當龜喇....我覺得呢d龜過直升機,你地唔同意就算....唔洗同我拗)
好喇,今次輸好似2,3百左右(打機有輸有贏,無所謂喇)
最後一舖,佢都依家係咁,我無後飛既,我剩係後step開下槍,終於大家都剩1部,我爆seed到打佢300左右,咁到佢諗住臨中我之前爆power,
但爆完之後唔中,好過咁佢自己打我唔中,我習慣係後sc槍射佢喇,射佢2,3槍,佢得返百幾,我仲有仲好惡咁講,走丫走丫,
我見佢咁惡,無野好講喇,比佢殺我算,佢咁惡我,費時真係好彩贏左又拍我機又話拉打又咩喇
問題:我真係唔知喇,又係我問題??見佢爆power我可以做咩??後un槍都有錯??我又無前格一野down,飛佢d格又一定追到既,
我又唔識拉盾,唔通企定定比佢打先岩??

由旺角smart game岩岩開4蚊舖我就開始打gundam seed,果時好努力又岩岩玩,係smart game練,果時好多黑西,炮西,我就用劍im
果時im都未比人話禁機,練到可以叫穩贏5,6舖,開始d人話劍im係禁機,(我好記得果陣時,成日格係比人話當隻game係街霸,格鬥game,主流都係玩槍,當然係主攻,唔係拉打既槍喇)
咁我果時又好中意呢隻game,唯有轉練其他機,初時由格機轉平均機好唔習慣喇
但係為正路咁玩好隻game唯有練,練埋岩岩出左飄槍,又叫做可以連贏下喇.....果時我用後飄槍贏到d劍機,d人又話我用後飄槍拉打,
其實仲有好多好多,不斷隨住隻game既風氣改自己既打法...但成日d人之後又話果種打法係龜....
再加埋d人機品愈黎愈差....我諗今日之後都係放棄gsd,轉玩gvg算...起碼格起手易咁多,起碼入格機會多左,唔會比人話我拉手,自己又打得開心

原帖由 風風@IFC 於 2009-3-11 12:41 AM 發表
愈打愈唔知呢隻game點先唔龜喇....(我都認自己唔勁...唔洗再踩我喇)
今日補完習無聊,對gsd我都愈黎愈唔知咩打法先正路喇
諗住自己一個打下電腦算數,費時打贏左人地又話我拉,到我輸又笑我渣喇,
自己一個打左幾版,有 ...

其實呢樣野你係香港打既話邊度都有,總之你贏就係9,輸就係廢..可以話無正路打法可言..

GVG捉入格係會易o的,不過人地9起上黎你係無得打...平衡黎講GVG係差過GSD好多..

我情願玩gvg~
雖然我唔玩禁機,但係基本功比人好已經有優勢
加上有好拍檔~2打2無難度
唔想見到成場un來un去-.-!!

十週年勳章(賀詞)

人地惡又點 !? 怕真人拳皇 !?
好多都係得個樣 ,, 不過人地有女要面冇計啦 ,, 比下面人 Lor
係我就唔理啦 ,,

回正題 ,,
GSD 而家係咁嫁啦 ,,
係為左嬴而打 ,, 而唔係為左開心而打嫁啦 ,,

佢低能姐自己爆power打唔中人話人拉佢
仲有我都覺d人自己用劍機人地開槍打又話人拉佢
大佬隻game咁多槍機你唔用你用冇槍關人鬼事咩

笑傲無雙 玩過星曲WEB

總之呢個世界好多自以為是既人信俸一個道理:勝利就是王道!
我無玩sd就係唔鍾意佢得一個打法,9un=0=
GVG最大問題係玩機種相克-0-
我自己最愛MASTER,無論挑機,打電腦,我都會用.但我自問唔會9到屈人囉.
但係有d人懶勁咁挑我 1on1(MASTER),我連車輪,援護都唔用,佢乜都出齊輸左,跟住開部Alex挑我囉.
我唯有開埋電腦屈佢部電腦

原帖由 思艾奈 於 2009-3-11 02:48 PM 發表

其實呢樣野你係香港打既話邊度都有,總之你贏就係9,輸就係廢..可以話無正路打法可言..

GVG捉入格係會易o的,不過人地9起上黎你係無得打...平衡黎講GVG係差過GSD好多..

比佢贏左幾舖.....就贏一舖佢即刻屌鬼....真係好無奈..
gvgd機體好強lor....我成日用im,rx78,都唔夠人地d機打(gp02,重炮手之類....),太強喇呢d機....
不過真係起碼都打得開心d....雖然輸,但同朋友一齊打,輸得開心,反正又唔係多,係龍威都係1蚊舖....
seed又無咩fd識玩成日都要夾街客,又已經唔係贏好多....多數2,3win左右...

原帖由 zorelangrisser 於 2009-3-11 05:13 PM 發表
我情願玩gvg~

gvg我都有練下...成日係龍威都贏唔到....
我記得我玩seed d睇得多你回覆人覺得玩槍好勁...=.=所以都努力練槍

原帖由 .逍遙俠. 於 2009-3-11 05:34 PM 發表
好多都係得個樣 ,, 不過人地有女要面冇計啦 ,, 比下面人 Lor
係我就唔理啦 ,,

回正題 ,,

我又唔係好驚真人拳皇,反正佢都係正常17,8歲又唔係高,大隻
當然無必要唔想喇,
不過主要係,我覺得贏都無咩意思,贏得黎又要比人問候

原帖由 幻影心 於 2009-3-11 07:26 PM 發表
佢低能姐自己爆power打唔中人話人拉佢
仲有我都覺d人自己用劍機人地開槍打又話人拉佢
大佬隻game咁多槍機你唔用你用冇槍關人鬼事咩

唔知喇....我睇依家呢個版有d人都話開槍多係龜....係拉....
所以我真係唔知依家咩定義....

原帖由 master84ng 於 2009-3-11 09:28 PM 發表
總之呢個世界好多自以為是既人信俸一個道理:勝利就是王道!
我無玩sd就係唔鍾意佢得一個打法,9un=0=
GVG最大問題係玩機種相克-0-
我自己最愛MASTER,無論挑機,打電腦,我都會用.但我自問唔會9到屈人囉.
但係有d人懶 ...

sd其實唔係9un既我覺得....un都有分高低手.....剩係估佢下一步係落地定飛,定仲有得un已經好有趣...再加埋你要睇下果野入格中既機會率高唔高之類....爆seed果下做咩,開槍定格之類,
真係一隻令我玩得好開心都最耐既game....不過最近真係愈黎愈唔知有咩動力再打落去.....
對我黎講master我覺得太勁喇...bd格好長,加上佢d仔都太強.....可以麻痺,我對呢部機無咩好感喇.....
唔好意思....個人意見....唔好介意

原帖由 .逍遙俠. 於 2009-3-11 05:34 PM 發表
係我就唔理啦 ,,

回正題 ,,

好明顯係賴威.......帶個人出黎唔洗輸?

一開始佢等落地,咁你未學佢等落地囉....你un埋身呃佢飛起之後un返開落地......慢慢響地下等佢落地......
正路單挑,唔用豆機,唔用龍騎,唔用炮機.....人地用劍機你用普通機係唔公平.....你仁慈唔拉打囉....一係同返佢用劍機.....
覺得佢出咩招唔順眼,學返佢用返去佢身上.....

原帖由 zorelangrisser 於 2009-3-11 05:13 PM 發表
我情願玩gvg~

un既技巧....就係有得un,d人先多左埋身.....
gvg果d變槍game.......除左王道格鬥機之外,其它都係得a制....
同埋隻game就係有種心理遊戲響到......有橫格,槍,正格.......其實唔止e3招....
我覺得你地係未明un既應用同原理先至唔鐘意.....有得un,所以可以有得扮落地....有得呃格呃槍....多左好多心理戰....

原帖由 不知不覺的 於 2009-3-11 11:55 PM 發表

un既技巧....就係有得un,d人先多左埋身.....
gvg果d變槍game.......除左王道格鬥機之外,其它都係得a制....
同埋隻game就係有種心理遊戲響到......有橫格,槍,正格.......其實唔止e3招....
我覺得你地係未明un既應 ...

其實佢有玩開GSD

原帖由 風風@IFC 於 2009-3-11 11:36 PM 發表

sd其實唔係9un既我覺得....un都有分高低手.....剩係估佢下一步係落地定飛,定仲有得un已經好有趣...再加埋你要睇下果野入格中既機會率高唔高之類....爆seed果下做咩,開槍定格之類,
真係一隻令我玩得好開心都最耐 ...

你知道果種樂趣,隻game真係好正.....有時無氣落地都可以用橫格打返人轉頭....大家都知道有咩方法un,飛,果時,好睇反應,心理.....同埋人地邊種人,又用返唔用方法去打....
只有d唔識玩既人先會9un.....
你玩完gvg都會想玩返seed.... 真正 感受過2隻game既人就知2者有幾大差距....

原帖由 風風@IFC 於 2009-3-11 11:30 PM 發表

唔知喇....我睇依家呢個版有d人都話開槍多係龜....係拉....
所以我真係唔知依家咩定義....

如果2個都係開槍,唔肯埋身格,好易time out.....好似響到磨時間所以比人話

原帖由 不知不覺的 於 2009-3-12 12:05 AM 發表

你知道果種樂趣,隻game真係好正.....有時無氣落地都可以用橫格打返人轉頭....大家都知道有咩方法un,飛,果時,好睇反應,心理.....同埋人地邊種人,又用返唔用方法去打....
只有d唔識玩既人先會9un.....
你玩完gvg都 ...

d樂趣正係我由岩岩出玩到依家都仲有熱誠去玩既原因,想走既原因篇野都有講到喇

十週年勳章(賀詞)

原帖由 風風@IFC 於 2009-3-11 11:28 PM 發表

我又唔係好驚真人拳皇,反正佢都係正常17,8歲又唔係高,大隻
當然無必要唔想喇,
不過主要係,我覺得贏都無咩意思,贏得黎又要比人問候

你龍威打開 !?

原帖由 不知不覺的 於 2009-3-12 12:09 AM 發表

如果2個都係開槍,唔肯埋身格,好易time out.....好似響到磨時間所以比人話

唔知你覺唔覺得我拉or龜磨時間喇,總之我係槍多,唔係唔格不過唔係成日格,我同人打無論贏定輸都好,都唔會剩返30秒咁少,at last都有40秒剩
當然剩計1on1大家唔會後飛,正常距離sc

原帖由 .逍遙俠. 於 2009-3-12 12:25 AM 發表

你龍威打開 !?

唔係成日打....不過得閒都多數去龍威,
玩seed d我多數都係用第2行果個藍色頭髮4眼女仔,我見少人玩,所以多數我諗用親都多數係我黎既....
不過琴日都有落龍威丫.....係銅鑼灣同果條友打完,打到無心機....落返龍威同返d正常人打....
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-27 04:56 AM , Processed in 0.050121 second(s), 12 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存