2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 高達街機系列 gsd愈打愈唔知點先正路喇(有發洩,不滿可以唔睇) ...
返回列表 發新帖 回覆
樓主: 風風@IFC
go

gsd愈打愈唔知點先正路喇(有發洩,不滿可以唔睇) [複製鏈接]

原帖由 風風@IFC 於 2009-3-12 12:31 AM 發表

唔係成日打....不過得閒都多數去龍威,
玩seed d我多數都係用第2行果個藍色頭髮4眼女仔,我見少人玩,所以多數我諗用親都多數係我黎既....
不過琴日都有落龍威丫.....係銅鑼灣同果條友打完,打到無心機....落返龍威 ...

你用返劍機,應該會少左人會話你拉....
最多迫人地用劍機同你打....或會拉你打....唔緊要,玩得好比人拉都唔算太難打....當係一種訓練
機品差唔關game事,只係e+d人品德差....

照你講既睇...你唔係龜係咩=.=?
全篇文章無見過你出任何一次格鬥

開波果D 係佢衰,做咩野要玩行路槍唔飛
果PART 我入佢數

你話互UN 你唔開槍佢唔開槍
大佬呀,你估UN緊D 槍好易中=.=?
有時唔係你唔開佢唔開
可能係根本就無位開,唔中既槍開黎做咩?

之後你話佢捉你無氣落地開格開槍
點解捉依樣就係龜?禁不如你話我知你會捉D咩....

你話你無後飛淨係後SC 開槍
依樣唔係龜係咩......????
人地不停向前UN黎同你拉近距離但你就後SC 開槍=.=

PS:佢爆氣果度我撐你既
爆SEED 做咩要同佢硬打,係人都走喇

不過總包,我真係覺得你係龜=.=

原帖由 不知不覺的 於 2009-3-12 12:37 AM 發表

你用返劍機,應該會少左人會話你拉....
最多迫人地用劍機同你打....或會拉你打....唔緊要,玩得好比人拉都唔算太難打....當係一種訓練
機品差唔關game事,只係e+d人品德差....

劍機既性能太強,由其係劍西....
呢個係好耐之前已經比人話半禁,
呢個係我唔用既原因

原帖由 zerolee2004 於 2009-3-12 12:42 AM 發表
照你講既睇...你唔係龜係咩=.=?
全篇文章無見過你出任何一次格鬥

開波果D 係佢衰,做咩野要玩行路槍唔飛
果PART 我入佢數

你話互UN 你唔開槍佢唔開槍
大佬呀,你估UN緊D 槍好易中=.=?
有時唔係你唔開佢唔開
...

少開,唔係無開,講真我好多槍係左右既飄槍,勁既係可以捉格捉死我喇

原帖由 風風@IFC 於 2009-3-12 12:49 AM 發表

少開,唔係無開,講真我好多槍係左右既飄槍,勁既係可以捉格捉死我喇

un果陣唔係下下格都捉到你玩禁耐唔會係唔知掛=.=
但你keep 住後sc 開槍既話我真係會覺得係你龜lor
捉落地依d 係基本野,無可能係禁樣就話人地龜你

但後sc 槍係一個好安全好保守既打法=.=

而且你用freedom 佢用曉...
單挑性能上你都比佢好喇=.=

原帖由 zerolee2004 於 2009-3-12 12:53 AM 發表

un果陣唔係下下格都捉到你玩禁耐唔會係唔知掛=.=
但你keep 住後sc 開槍既話我真係會覺得係你龜lor
捉落地依d 係基本野,無可能係禁樣就話人地龜你

但後sc 槍係一個好安全好保守既打法 ...

係佢爆power我先後sc姐,平時唔係唔會,但好少,我多數起果下一定係後sc槍,之後空中係飄ga la...咁應該唔算係龜

但係佢空中,剩un唔開槍+上佢有一定實力,un可以避我槍,更客易避我格喇,消曬我全條氣先前格都唔龜??
佢側格我d槍我都唔用話佢龜

開槍好多時都唔中嫁喇....就算幾高手都唔會槍槍中....飄槍出現既目的都係用硬直換準確度,佢可以用黎係空中捉我
但係佢用都唔用我先覺得過份

佢唔係唔識用,係佢見我係地下槍射中地下既佢3槍之後就開始咩都唔做

而家D人打機好鬼9    佢自己用禁機(劍IM 劍西 禁斷  禁GA原因唔駛講啦)屈人就得 嬴左仲要串77   我用S.F龍騎屈番佢就唔得(我見D人用禁機先按AC開龍騎)
跟住仲要開天意拉打開仔   仲要覺得自己好岩好勁咁  見到依D人實拉9佢180 SECONDS

原帖由 風風@IFC 於 2009-3-12 01:00 AM 發表

係佢爆power我先後sc姐,平時唔係唔會,但好少,我多數起果下一定係後sc槍,之後空中係飄ga la...咁應該唔算係龜

但係佢空中,剩un唔開槍+上佢有一定實力,un可以避我槍,更客易避我格喇,消曬我全條氣先前格都唔龜??
...

禁如果你話你好少後sc 槍既=.=禁唔係龜既,有d情況係真係唔sc槍唔得
依點我明白
但如果成日出既我一定會覺得佢係龜

捉開槍捉飄槍,落地係1on 1既打法黎....
如果唔係依d 位開格,真係唔係禁高命中
就算我自己會玩前sc 格既...命中根本一d都無保證,同埋一唔中就300wo...講真少d 信心都唔會禁做喇=.=

你話佢唔出槍,有時對住d 人既真係會無位出槍=.=

我唔明佢點燒曬你條氣lor=.=

原帖由 KwanQ 於 2009-3-12 01:13 AM 發表
而家D人打機好鬼9    佢自己用禁機(劍IM 劍西 禁斷  禁GA原因唔駛講啦)屈人就得 嬴左仲要串77   我用S.F龍騎屈番佢就唔得(我見D人用禁機先按AC開龍騎)
跟住仲要開天意拉打開仔   仲要覺得自己好岩好勁咁  見到依D人 ...

比s.f我都唔識用...無特別玩過呢部機...用得仲衰過其他機....
反而對我黎講禁機唔太憎....我憎只係d貼地後飛既打法....

原帖由 zerolee2004 於 2009-3-12 01:13 AM 發表

禁如果你話你好少後sc 槍既=.=禁唔係龜既,有d情況係真係唔sc槍唔得
依點我明白
但如果成日出既我一定會覺得佢係龜

捉開槍捉飄槍,落地係1on 1既打法黎....
如果唔係依d 位開格,真係唔係禁高命中
就算我自 ...

我係空氣佢咩都唔做咁我緊係唔想比佢打中,咪左右飄槍打左佢一槍佢自然開唔到格...咁但係佢咩都唔做,中既概率一定錯...
但係我唔想學佢,又咩都唔做就咁un,大家咩都唔做曬時間咪time out

原帖由 風風@IFC 於 2009-3-12 01:30 AM 發表

我係空氣佢咩都唔做咁我緊係唔想比佢打中,咪左右飄槍打左佢一槍佢自然開唔到格...咁但係佢咩都唔做,中既概率一定錯...
但係我唔想學佢,又咩都唔做就咁un,大家咩都唔做曬時間咪time out

點解你唔試下埋身UN埋去開格入佢捉番佢落地呢?

原帖由 zerolee2004 於 2009-3-12 02:10 AM 發表

點解你唔試下埋身UN埋去開格入佢捉番佢落地呢?

一黎我d格對d中上手既人已經無咩威脅,見依家d人空中sc緊都可以入到n格
我既格係停留係用側格捉硬直,唔知點形容喇,總之就,格我同依家d勁人既水平有一段距離
反而槍都可以唔會輸好多
但係我唔係無試過,
平均出2,3次格先中1次,其餘2次都比佢反格....
反而槍都可以唔會輸好多...

原帖由 風風@IFC 於 2009-3-11 11:23 PM 發表

gvg我都有練下...成日係龍威都贏唔到....
我記得我玩seed d睇得多你回覆人覺得玩槍好勁...=.=所以都努力練槍

我好小落深水步玩...煙場,我唔去得
多數係元朗,你有機會入黎元朗可以一齊玩
由DX年代呢隻已經係射擊GAME
基本功就係捉落地,捉STEP,壓槍
所以呢到左GVG都係用呢D技術
係SEED同GSD先有飄槍大作用
如果係其他無得UN,重邊有人開硬直槍俾人射先得
所以想玩槍,我情願玩GVG而唔玩GSD

原帖由 不知不覺的 於 2009-3-11 11:55 PM 發表

un既技巧....就係有得un,d人先多左埋身.....
gvg果d變槍game.......除左王道格鬥機之外,其它都係得a制....
同埋隻game就係有種心理遊戲響到......有橫格,槍,正格.......其實唔止e3招....
我覺得你地係未明un既應 ...

我唔想單打單,唔想見到成場UN
唔想見到2打2既時候,吉吉同套一齊死UN爛UN鬥後手
相信你係由SEED先開始玩囉

王道格鬥機??
我玩UN,玩X,玩F91,玩RX-78,MK-II,玩WING,玩V2,玩華沙哥都用格鬥
點解得個A制,唔好見一區既人咁用就講晒所有人咁用
但係純un,純等,純後手就區區都大把
好似你咁講,如果得個A制就唔明白呢隻GAME既道理o者
gvg唔係得槍,有機會你可以搵我陪你玩下gvg,
但係我唔會同你1打1,玩慣左gsd既好多都會後手,所以我唔會同人1打1

我入得錢就有自己既一套
無需要理會人地講咩
玩開槍既唔通拎部格機去同人玩格咩
玩格機唔通用部buster去同人玩槍咩
人地講咩我會當佢無到
龜又點唔龜又點
當街外既人個個都係咁打
就變成左呢隻game既真正玩法(?)
拎到呢隻變左格鬥game
唔格鬥就係龜
你拎全部平均機都要去格鬥
要講既就係
呢隻又唔係格鬥game
可必要下下出格鬥
如果要玩格鬥不如去玩格鬥game

原帖由 風風@IFC 於 2009-3-11 11:21 PM 發表

比佢贏左幾舖.....就贏一舖佢即刻屌鬼....真係好無奈..
gvgd機體好強lor....我成日用im,rx78,都唔夠人地d機打(gp02,重炮手之類....),太強喇呢d機....
不過真係起碼都打得開心d....雖然輸,但同朋友一齊打,輸得開 ...

普遍香港人性格

GVG真係有機體會勁o的..禁機唔講..某o的"正常機"用某o的9打法都可以係打到唔想打的說..

不過我都係鍾意打gvg多o的~起碼唔洗好似GSD咁UN到無boost捉落地..
原帖由 不知不覺的 於 2009-3-11 11:55 PM 發表

un既技巧....就係有得un,d人先多左埋身.....
gvg果d變槍game.......除左王道格鬥機之外,其它都係得a制....
同埋隻game就係有種心理遊戲響到......有橫格,槍,正格.......其實唔止e3招....
我覺得你地係未明un既應 ...

呢樣野我諗成版人都知..不過出到去打我見既9成都係un到無boost捉落地囉..

打o的9un既~贏係可以~不過打到咁辛苦先贏佢我不如唔玩..

仲有~GVG打咁耐我都無咩見到只係會開槍唔開格既~

我用開既V2,F91,西,都會打格既~槍同格各有用處~點會剩係得A呢?
原帖由 zorelangrisser 於 2009-3-12 11:36 AM 發表
我入得錢就有自己既一套
無需要理會人地講咩
玩開槍既唔通拎部格機去同人玩格咩
玩格機唔通用部buster去同人玩槍咩
人地講咩我會當佢無到
龜又點唔龜又點
當街外既人個個都係咁打
就變成左呢隻game既真正玩法 ...

+1

個個都埋身UN..就變左GSD係咁既打法..

玩開槍都要比人話..唔打格開槍就9..都唔知咩道理黎..

平均機有槍有格..點解要唔開槍剩打格..?

原帖由 zorelangrisser 於 2009-3-12 11:21 AM 發表

我好小落深水步玩...煙場,我唔去得
多數係元朗,你有機會入黎元朗可以一齊玩
由DX年代呢隻已經係射擊GAME
基本功就係捉落地,捉STEP,壓槍
所以呢到左GVG都係用呢D技術
係SEED同GSD先有飄槍大作用
如果係其他 ...

嗯...我都想同你一齊玩....
不過短期無咩機會喇.....距離al得返幾日....
都係咁岩果日見好耐都無玩過
先想玩下咋.....
我諗最快都要5月我先會再去打機lu

原帖由 思艾奈 於 2009-3-12 12:11 PM 發表

普遍香港人性格

GVG真係有機體會勁o的..禁機唔講..某o的"正常機"用某o的9打法都可以係打到唔想打的說..

不過我都係鍾意打gvg多o的~起碼唔洗好似GSD咁UN到無boost捉落地..

呢樣野我諗成版人都知 ...

gvg對住mk-II,重炮手,MASTER,神,GP02,EXIA我真係完全無信心贏...
有冇D打法提供下...=.=??

原帖由 風風@IFC 於 2009-3-12 02:03 PM 發表

gvg對住mk-II,重炮手,MASTER,神,GP02,EXIA我真係完全無信心贏...
有冇D打法提供下...=.=??

你用開咩機先?自己唔同機都有唔同打法哦

原帖由 思艾奈 於 2009-3-12 02:45 PM 發表

你用開咩機先?自己唔同機都有唔同打法哦

剩係用rx78同im....最多有時會用下gp03....
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-20 09:13 PM , Processed in 0.040808 second(s), 11 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存