2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 高達街機系列 gsd愈打愈唔知點先正路喇(有發洩,不滿可以唔睇) ...
返回列表 發新帖 回覆
樓主: 風風@IFC
go

gsd愈打愈唔知點先正路喇(有發洩,不滿可以唔睇) [複製鏈接]

原帖由 風風@IFC 於 2009-3-12 03:17 PM 發表

剩係用rx78同im....最多有時會用下gp03....

...

我只係有用IM..你應該係計單挑吧?

MASTER,神,GP02,EXIA

主玩槍既話~試下拉吧..gvg起格追得追過gsd~唔好打咁近~

不過拉我諗好快比人追到~近身可以試下BC 2段誘導/佢起格時後step BC..

MASTER,神既話打後手會好o的(除非對自己有信心)

GP02除非佢彈上天/9 step..唔係唔難對付~捉佢step時要小心你唔夠佢撞~善用BC~

EXIA除左起格快之外可以當係普通機~小心一閃就唔難

重炮小心a修正好大~同佢打槍戰無利..拉近放援護開格會較好..

另外佢直昇機壓豆既話..我都只係打過一次..果時係我hold住佢等partner攻既..

mkII..見到我會唔打../佢落黎我9玩完就走..單挑打佢仲難打過1000機..

其實..要我講點打~好難講到出黎(我唔識教人)..打得多就知應該點做..

再唔係~入元朗搵zorelangrisser..佢教左我好多野的說

原帖由 zorelangrisser 於 2009-3-12 11:30 AM 發表

我唔想單打單,唔想見到成場UN
唔想見到2打2既時候,吉吉同套一齊死UN爛UN鬥後手
相信你係由SEED先開始玩囉

王道格鬥機??
我玩UN,玩X,玩F91,玩RX-78,MK-II,玩WING,玩V2,玩華沙哥都用格鬥
點解得個A制,唔好見 ...

未出seed果時我玩dx....出左seed就玩seed.....但係出左seedd之後,e個系統係比較好....所以先最鐘意玩....
點解sd係要後手?gvg唔係後手?gvg唔止後手,而且拉打.....
sd果d要中至近距離鬥槍捉位鬥格....gvg d人用王道格鬥就埋身,用其它就變a槍王...如果無左call馬,d人敢埋身格?次次格都係要call馬後先敢出手....
你話玩慣gsd既人後手,其實佢地唔係玩慣gsd,玩慣既只係 gvg類.....話gsd人後手,其實只係你地平時唔開格,唔開格係因為gvg平時就係咁玩.....係gsd 既人多開格,但係有d 可能以前玩z果類,經常遠距開槍.....你話後手果d人,其實佢係玩得多"槍game",而唔係gsd......
如果你話只鐘意玩槍game,咁我鐘意玩有格有槍既game.....道不同

原帖由 不知不覺的 於 2009-3-13 12:58 AM 發表

未出seed果時我玩dx....出左seed就玩seed.....但係出左seedd之後,e個系統係比較好....所以先最鐘意玩....
點解sd係要後手?gvg唔係後手?gvg唔止後手,而且拉打.....
sd果d要中至近距離鬥槍捉位鬥格....gvg d人用王 ...

gvg有得壓格鬥
唔一定要有abc先開格
如果係咁的話就係實力比較弱既人
而且捉step,捉格都有好多方法
最近係比較多人拉打
只係因為有部份既機格鬥實在太過份
但係正因為咁先好
2打2兩部好極端既機可以互補不足
兩部平均機又有唔同既打法
唔好以偏概全~見一部份人咁用就套用全部人既身上
但係gsd的確係大部份人都在後手,特別係單打單既情況之下
相信呢個情況唔會係我一個人覺得同一個人認為
後手神盾,後手藍渣,後手禁斷,呢d大部份人都見過更加打過
每一區都會有好多呢d人

原帖由 思艾奈 於 2009-3-12 05:22 PM 發表

...

我只係有用IM..你應該係計單挑吧?

MASTER,神,GP02,EXIA

主玩槍既話~試下拉吧..gvg起格追得追過gsd~唔好打咁近~

不過拉我諗好快比人追到~近身可以試下BC 2段誘導/佢起格時後step BC..

MASTER, ...

哈~好多都係紙上談兵@o@只係基本應用
一直都未見到都係好可惜的話
你有時間我就要番工,到我得閒你就唔得閒

原帖由 zorelangrisser 於 2009-3-13 03:48 AM 發表

哈~好多都係紙上談兵@o@只係基本應用
一直都未見到都係好可惜的話
你有時間我就要番工,到我得閒你就唔得閒

無錯..要我教人我寧願打神兵

其實呢段時間(3月)我放緊大假~你有時間可以搵我的說

算喇...我有時都係咁喇...
人地用劍機...我用im...我緊係拉3~4個機位同佢打喇...唔通同佢鬥斬咩...咁D人就會話我拉打...
人地爆seed沖埋黎斬我...我後un槍佢又話我狗...我都冇野好講

原帖由 思艾奈 於 2009-3-13 10:29 AM 發表

無錯..要我教人我寧願打神兵

其實呢段時間(3月)我放緊大假~你有時間可以搵我的說

琴晚...條友用un俾我無視佢d牛油炮
之後再用沙殺比再俾我無視牛油炮
之後對面終於發火了~卡仔+z
之後我地就企定定俾佢打就算
為左1蚊要用咁既機
我地v2+f91咋wo~你要出到咁就真係俾你贏啦

放大假咁好,我未得閒呀

原帖由 zorelangrisser 於 2009-3-13 06:19 PM 發表

琴晚...條友用un俾我無視佢d牛油炮
之後再用沙殺比再俾我無視牛油炮
之後對面終於發火了~卡仔+z
之後我地就企定定俾佢打就算
為左1蚊要用咁既機
我地v2+f91咋wo~你要出到咁就真係俾你贏啦

放大假咁好,我 ...

Nu?

居然玩到出卡姐+z..(嘆氣)

輸左咪輸囉..打到咁都唔知為咩..個win字同啖氣真係咁重要咩?

其實只係我自己放自己的說..

呼..真係可惜..又無機會拍你了呢..

原帖由 zorelangrisser 於 2009-3-13 02:28 AM 發表

gvg有得壓格鬥
唔一定要有abc先開格
如果係咁的話就係實力比較弱既人
而且捉step,捉格都有好多方法
最近係比較多人拉打
只係因為有部份既機格鬥實在太過份
但係正因為咁先好
2打2兩部好極端既機可以互補不 ...

我唔係成日玩gvg,都無太過深究隻game....
不過好明顯隻game就唔夠seed爽快刺激啦....所以我都唔會成日玩...

你話seed個個後手,咁我都話gvg個個都後手拉打啦,ed野都無得講,又叫人去比,ed野無得比....一陣講講下又話要證據.....越攪越麻煩....總之你玩gvg,我玩seed....
我係覺得seed有趣得多...

未出gvg果時都幾期待,但係玩完就失望,e+出next都有少少希望,希望佢有好成績.....

原帖由 不知不覺的 於 2009-3-13 11:47 PM 發表

我唔係成日玩gvg,都無太過深究隻game....
不過好明顯隻game就唔夠seed爽快刺激啦....所以我都唔會成日玩...

你話seed個個後手,咁我都話gvg個個都後手拉打啦,ed野都無得講,又叫人去比,ed野無得比....一陣講講下 ...

都岩既,各人睇法唔同
我只係唔喜歡un呢個系統
其實反手先手我都無所謂
只係因為un呢樣野既出現,令我對呢隻game既興趣大減
不過想講既就係,seed先手格難中,gvg既先手格易中好多

原帖由 思艾奈 於 2009-3-13 06:36 PM 發表

Nu?

居然玩到出卡姐+z..(嘆氣)

輸左咪輸囉..打到咁都唔知為咩..個win字同啖氣真係咁重要咩?

其實只係我自己放自己的說..

呼..真係可惜..又無機會拍你了呢..

係呀~打錯左
佢地話我地拉打WO~要出到卡仔同Z
我部V2每次都係衝過去同佢格鬥@O@!!話我拉,真係諗笑
果然每個人都有唔同既藉口
你炒左你老闆???

原帖由 zorelangrisser 於 2009-3-14 06:18 PM 發表

係呀~打錯左
佢地話我地拉打WO~要出到卡仔同Z
我部V2每次都係衝過去同佢格鬥@O@!!話我拉,真係諗笑
果然每個人都有唔同既藉口
你炒左你老闆???

講拉打既話..我諗應該會係佢地多o的..

總之係佢地輸既話就會話係你地既問題..睇淡了的說..

係~

笑傲無雙 玩過星曲WEB

原帖由 風風@IFC 於 2009-3-11 11:36 PM 發表

sd其實唔係9un既我覺得....un都有分高低手.....剩係估佢下一步係落地定飛,定仲有得un已經好有趣...再加埋你要睇下果野入格中既機會率高唔高之類....爆seed果下做咩,開槍定格之類,
真係一隻令我玩得好開心都最耐 ...

sd高低手好易分,高手un2-3下就會開飄槍,果d un到人地落地為止先開格就係中手,係咪都9un就一定係低手.
至於MASTER呢,單挑開車輪就真係好乞人憎,如果雙打,MASTER都唔算屈.

原帖由 master84ng 於 2009-3-15 05:26 PM 發表

sd高低手好易分,高手un2-3下就會開飄槍,果d un到人地落地為止先開格就係中手,係咪都9un就一定係低手.
至於MASTER呢,單挑開車輪就真係好乞人憎,如果雙打,MASTER都唔算屈.

我完全唔明點分=.=
高手UN2-3下就會開飄槍比人斬XD?

高手可以un到你無氣落地格你@o@!!

原帖由 思艾奈 於 2009-3-15 01:44 AM 發表

講拉打既話..我諗應該會係佢地多o的..

總之係佢地輸既話就會話係你地既問題..睇淡了的說..

係~

輸家會為自己找藉口
這是很多人都會做的事
昨晚見到了一個大叔
算識了很久的
用EXIA一直向後
痴住地下唔起飛
我一直追過去
到得番20幾秒話唔夠時間
話我拉佢打
雖然個局我係贏左
之後你話我咁都叫拉打的話
我就非常之樂意俾佢睇咩叫真正既拉打
用華沙哥拉到佢阿媽都唔認得
而家好鍾意聽到人話我拉打
因為咁講我會真正咁拉俾佢睇
用Nu試過打到人地成場都過唔到黎格鬥

原帖由 master84ng 於 2009-3-15 05:26 PM 發表

我諗..咁樣分唔到吧..

un2~3下開飄槍比人捉到 都似..

原帖由 zorelangrisser 於 2009-3-16 07:15 AM 發表

輸家會為自己找藉口
這是很多人都會做的事
昨晚見到了一個大叔
算識了很久的
用EXIA一直向後
痴住地下唔起飛
我一直追過去
到得番20幾秒話唔夠時間
話我拉佢打
雖然個局我係贏左
之後你話我咁都叫拉打 ...

我會承認自己技不如人的說..

很好笑的大叔..咁都係拉打..XD

笑傲無雙 玩過星曲WEB

原帖由 zerolee2004 於 2009-3-16 12:19 AM 發表

我完全唔明點分=.=
高手UN2-3下就會開飄槍比人斬XD?

你都識講會俾人開格,但其實飄槍果下硬直唔長架,我見人地都係用飄槍引對面開格,然後送返一set過去.

放心啦...呢個香港gsd界應該已經冇人打得正路
所以對得住自己良心同打得贏嘅打法咪用囉
唔係馬sir點出去mk88打到咁都冇人凸佢呢

聽聞馬鹿唔用飄槍...
咁佢算唔算高手?
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-25 06:36 PM , Processed in 0.046204 second(s), 11 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存