2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 尋仙Online 港服真高「貴」,我一毛錢都不想花了
返回列表 發新帖 回覆
樓主: tt1098e
go

[分享] 港服真高「貴」,我一毛錢都不想花了 [複製鏈接]

回復 36# 紅豆湯丸*QQ 的帖子

紅豆你ge講法無錯  隻game服務未到位 仲收咁貴咁係抵插
佢地it部門姓賴 每次有個別玩家有問題 都話係我地d 顯卡/防火有問題
到真係個個玩家都出問題 先認自己錯 先肯更新維修
好心佢地豆份糧就做好e份工la
gm唔關事都俾人隊 佢地關事ge 大家又唔隊-v-

其實
d學生ar 小朋友ar 買點數d錢邊度黎
咪問ar媽拎
ar媽ar爸d錢邊度黎 咪由個股市/自己份工黎
金融危機當然對d學生有影響
e.g 0用錢俾少d 買仙玉自己買少d 佢仲咁貴 咁係唔買la!

原帖由 pigpigb 於 2009-3-17 11:54 AM 發表

咁既諗法唔代表要接受同埋值得
我食餐飯$30,我覺得唔值, 但係飯我必需食~game我可以唔比,因而遊戲商少左我呢個客既收入,連帶關係下唔知仲有幾多個我呢d諗法既客仔~

我食餐飯$30,兩送一湯有野飲,我覺得ok,  ...

大陸有冇4千人工咁高呀.....大陸e+都開始唔平衡啦某d物價....
香港就係迫窮人啦,e個世界唔需要窮人架......窮人係社會負累....

請傻仔改低B遊戲對白,請搞笑明星配廣告對白,所有的成本都轉介比玩家~就係咁簡單

打隻怪冇啦啦同你講:WOW~OLD NEWS IS SO EXCITING~
你話幾低B

笑傲無雙

原帖由 卡柏斯王子 於 2009-3-17 11:35 AM 發表

係啦……你都講得o岩……
香港玩咩,食咩,做咩都貴過人…
只可以怪自己出生在香港……

PS︰但係香港既人工比大陸高好多

你咁講的話 大陸有錢佬比香港多啵~~~~~~
咁我想問港幣100蚊換人民幣係幾多呢? 是不是1:1呢?

簽名被屏蔽

回復 39# pigpigb 的帖子

見解睇落幾合乎『平民』既諗法,而呢個亦係大數所趨.......基本上我個人覺得gamania今次真係貴到有d當hk人係『水魚』,好似明坤你咁.....老實講,我都算有少投資係每隻game度傢啦,1-2個月用左破萬元我也試過(古惑x義),只玩了一個月用左2000-5000既game又試唔少(黃x群俠,劍x情緣2,卡巴...ect..)...但呢d野,我覺得ok接受到,唔係數字上既問題..明知打機實係比d公司坤水,但起碼,你都坤得有良智同埋醒少少啦,d價位差成咁,真係心理唔多平衡囉....

有人話,生活水準唔同! 係,係唔同,但又真係是不是『唔同既幅度』差得咁『多』呢? (我都在台灣生活成8年上,玩我咩)

又有人話,人口數量唔同! 係,數量的確不同, 但.....呢d要計,就係佢公司問題..搞分區分ip,唔分咪世界大同囉...再者,人口不同不=價格差異要大幅增長...唔通大陸買架林保仔,會平過香港好多嗎? 中國多香港多少倍人口,咁係咪要將個價除番開佢呢? 同埋,人口唔同,但人既心理係咪又真係以人口多少而有不同呢? 姐人小既地方,d人唔識諗野,願意比人坤多d咁,覺得我地人少,佢貴得合理,我地亦買得開心,係咁樣嗎?

總括黎講,佢貴係事實,坤好大也是事實,改不改由佢地喜歡,也是事實.....但本人投資在這game上既意慾不大,也是事實.....因為比人當『水魚』不是怎麼好受,不是價錢問題....

p.s....我深信天下冇白吃的lunch,但也不是當我們是『白痴』咁食lunch.......^^

香港市場細
人少 當然要吸多點血
你有玩網龍的遊戲 更變態  武林群俠傳 你去看看
神裝百大最少用上幾萬  頭20-30大 幾十萬跑不掉 除了去8591收裝 收商城物品
自己買點玩 要強一定幾十萬

簽名被屏蔽

原帖由 luciferson 於 2009-3-17 12:25 PM 發表
見解睇落幾合乎『平民』既諗法,而呢個亦係大數所趨.......基本上我個人覺得gamania今次真係貴到有d當hk人係『水魚』,好似明坤你咁.....老實講,我都算有少投資係每隻game度傢啦,1-2個月用左破萬元我也試過(古惑x義),只 ...

好讚同你既講法
使錢ok..
但隔離賣10蚊碟飯
結果你出矛招唔比我去隔離買
一定要買你 30蚊既飯..

...

回復 49# tt1098e 的帖子

見到你既『買飯』理念...........我笑了....呵呵..

真係幾特別,幾有意思.....^^

多謝你既讚同..

簽名被屏蔽

原帖由 pigpigb 於 2009-3-17 12:38 PM 發表

好認同你講既野~相信大家也是成熟且理性分析的人~
本人如你所說,絕對平民, 不過每個月亦都掉錢落去,100-300不等,還叫負擔得起,最起碼某些遊戲甘心比 (例如: 買左既item係永久的,絕對唔係30日後又30日)!
現在 ...

講得好..
睇返排行榜
估計呢幾日,整個 server 消費大概3萬HKD...
貴到咁,佢唔減價應該會蝕死佢

活動勳章

原帖由 pigpigb 於 2009-3-17 12:27 PM 發表

呢樣有咩問題? 其實我覺得幾好wo!! 打機咁認真做咩先? 打機唔係要輕鬆?  做人咁嚴肅唔會有人讚你大個仔同成熟!!
更何況呢D唔係低B, 再何況每個人成長都經過低B既階段~  如果閣下真係認為d對白低b,你應該係鬧個 ...

所以我先話宣傳方面同遊戲內容真係做得唔錯
每一次敗筆都出於ser上既問題
我真係唔明爛橙點解唔搞返好D IT佬
搞到D CS同做宣傳個D咁辛苦

老實講我係勁BUY佢整到咁GAG
連宣傳都可以吸引到咁多人黎玩
玩得開心俾多少少我真係無所謂
但整返好個他媽的SER先令大家俾錢俾得條氣順D先得咖

原帖由 pigpigb 於 2009-3-17 12:27 PM 發表

呢樣有咩問題? 其實我覺得幾好wo!! 打機咁認真做咩先? 打機唔係要輕鬆?  做人咁嚴肅唔會有人讚你大個仔同成熟!!
更何況呢D唔係低B, 再何況每個人成長都經過低B既階段~  如果閣下真係認為d對白低b,你應該係鬧個 ...

鐘意原汁原味就叫嚴肅~送個頂級 比你
如果一套戲亂翻譯字幕比你,你會唔會睇?

仲有整搞笑對白冇問題,有好多搞笑對白我覺得冇問題
但比人打緊講句WOW~OLD NEWS IS SO EXCITING,會唔會過份左?語無倫次?

簽名被屏蔽

簽名被屏蔽

原帖由 紅豆湯丸*QQ 於 2009-3-17 11:30 AM 發表

唔岩
我入左2千蚊gash入去
但實在無地方可以花
相比起其他遊戲,依隻game食水一d都唔深
我係以其他game做比較
唔係用台橙同港橙比
請勿曲線

咁點解天劫你又用台服黎比丫

1300仙玉一個寵物強化符
只能幫寵物隨機提升1-2點素質
但是13蚊一個叉燒飯就可以拎黎e肚餓

我認為爛橙如能適量下降商城物品價錢
應該會舒緩一部份玩家的怨氣

同埋我覺得大家係咁講d遊戲對白
同樓主開個post 冇乜直接關係=.=
d game ge對白係幾過引 唔駛咁都拎黎嘈掛囧

原帖由 pigpigb 於 2009-3-17 01:00 PM 發表

你要原汁原味可以返去玩國服~~ 你又要原汁原味,人地加d元素你又唔gur ,送多兩粒膠比你都嫌小
再者, 有邊套戲係亂翻譯字幕比人架? 你up唔up得出? up得出我去睇下

如果可以輕易在國服上同人溝通我都會玩架
容易溝通又可以盡量享受原汁原味的台服又比人BAN 9左
而家係橘子迫人玩港服姐~你估我好想對住D 低B對白咩~有得跳槽我實跳

咩叫如果?"如果"套戲係亂翻譯字幕比人~
一個問題一定要發生左先可以用如果問?

活動勳章

原帖由 raptorrumblee 於 2009-3-17 01:02 PM 發表

咁點解天劫你又用台服黎比丫

係呀
係你心目中講乜我都錯咖啦
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-19 05:29 PM , Processed in 0.035030 second(s), 11 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存