2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 尋仙Online 教你如何正確學習寵物技能?????????????!!!!!!!!!!!!!!! ...
返回列表 發新帖 回覆
go

[分享] 教你如何正確學習寵物技能?????????????!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! [複製鏈接]

好多人都想問~點解666或以上既寵會咁貴,如果我有隻9950咁會唔會好過6660??唔理技點因素底下大家睇下:

例:6660 可以學 力體合一(8)  力量融合(4)  凶猛(2)       5550  可以學 力體合一(4)  力量融合(4)  凶猛(1)
                       體力合一(8)                    威猛(2)                            體力合一(4)                   威猛(1)
                       體元合一(8)                                                          體元合一(4)
                       力元合一(8)                                                          力元合一(4)
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------   
    9950 可以學 力體合一(8)  力量融合(4)  凶猛(2)       你可以咁學 :  力體合一(8)  力量融合(4)   凶猛(2)  
                       體力合一(8)                    威猛(1)                           體力合一(8)  體魄融合(4)   強壯(2)
                       體元合一(4)                                                         體元合一(4)/力元合一(4)(二擇其一)
                       力元合一(4)

9950的話前者既組合加乘會更好,融合技係最冇用既技,所以只會學一個黎開隱藏技,6660唔洗講啦~一睇就知猛!4個8級合一,兩個2級隱藏,更可以以最小既技點出晒2個隱藏技,仲有一樣野,成長率愈低!你寵物潛能點會獲得愈多!!~而潛能點唯一用途就係可以轉為寵物技能點~而想將潛能點轉為技能點要買商城道具~1000仙玉轉100點~
p.s當然唔轉潛你好難會學得晒d技~而成長率亦會影響到技能點獲得數量,每升一lv寵物技點既獲得係成長率既0.6倍,所以如果你唔打算會用咁多$去轉潛能~你都係去搵隻高成長既會好d
(因有人誤解我講既野話我係度誤導人成長率唔重要~特意加上呢一句作補充,再更改當中某d令人誤解內容)

已有 2 人評分威望 Good 收起 理由
king3498 + 2 睇完明白左好多!thx!
蠟筆小新s + 20 支持你!下次繼續^_^

總評分:  威望 + 20  Good + 2   查看全部評分

十週年勳章(賀詞)

6660 好難捉到 加好難轉到- -

成長率愈低,潛能就愈高
咁即係成長率愈低愈好啦?

原帖由 king3498 於 2009-3-28 12:07 AM 發表
成長率愈低,潛能就愈高
咁即係成長率愈低愈好啦?

= =唔係...成長率愈低~你拎到既潛能點會愈多~但潛能唯一用途就係用商城道具將佢轉為技能點~但好貴....
所以就係話~如果你唔打算會用咁多$去轉潛能~你都係去搵隻高成長既會好d

每升一級成長率60%係技能點 40%係潛能

原帖由 849876 於 2009-3-30 11:21 AM 發表

= =唔係...成長率愈高~你拎到既潛能點會愈多~但潛能唯一用途就係用商城道具將佢轉為技能點~但好貴....
所以就係話~如果你唔打算會用咁多$去轉潛能~你根本唔需要去計較寵物既成長率高或低

錯到無倫..
如果唔轉潛能
例如555寵
初始700,成長70...
到lv60,技能點有 700+70*59*0.6=3178點...
你連兩個隱藏技都學唔到...
成長唔重要? 諗清楚先講

原帖由 tt1098e 於 2009-3-30 12:10 PM 發表

錯到無倫..
如果唔轉潛能
例如555寵
初始700,成長70...
到lv60,技能點有 700+70*59*0.6=3178點...
你連兩個隱藏技都學唔到...
成長唔重要? 諗清楚先講

幾時講成長唔重要呀?呀生?
睇清楚我講既野先啦~好冇~
我想講就係~如果你唔打算轉潛能~咁低成長就對你黎講係垃圾~練上去都係晒時間!!明唔明??
你唔轉潛能當然會唔夠點學技啦~呢d野唔洗你講都知啦
唔係我誤導人~係你誤解我講既野!!
我呢個post唔係講成長率重唔重要~而係如果有足夠技點既情況下應該點去學技!!一隻666同一隻555到底相差係咩地方~

唔轉潛能
成長70,學得一個隱藏技
成長90,學2個兩藏技,仲可以學多個合一技
咁都唔重要?

可以學同學唔學到係兩回事....
高成長555,可以值30金以上
低成長555(70以下),5金都唔值,因為一個隱藏技都學唔到
你明唔明?

原帖由 tt1098e 於 2009-3-30 02:15 PM 發表
可以學同學唔學到係兩回事....
高成長555,可以值30金以上
低成長555(70以下),5金都唔值,因為一個隱藏技都學唔到
你明唔明?

妖~你真係講極唔明~
睇清楚我個post每一隻字先好冇???
點解我會出呢個post係因為有d人根本唔知點去學技係最好~有人仲係度同人講話一定要學2個融合先可以出到隱藏技~
我就係要話俾人聽如果有技點應該點去揀技黎學!!!!
唔係同人講成長重唔重要呀!!!!

原帖由 849876 於 2009-3-27 10:19 AM 發表
仲有一樣野,成長率只係會影響你寵物潛能點既獲得~而潛能點唯一用途就係可以轉為寵物技能點~而想將潛能點轉為技能點要買商城道具~1000仙玉轉100點~如果唔打算買道具黎轉潛能點既根本唔需要理會成長率!!

你唔係想強調,就唔好大大隻紅字la
「成長只會影響寵物潛能點獲得」
呢D都唔叫誤導?
爬定文再黎講

原帖由 tt1098e 於 2009-3-30 02:26 PM 發表

你唔係想強調,就唔好大大隻紅字la
「成長只會影響寵物潛能點獲得」
呢D都唔叫誤導?
爬定文再黎講

ok~~文字表達上令你有誤解~~我已經修正~~~我果d紅色字係講俾人聽潛能有咩用~~

原帖由 849876 於 2009-3-30 02:38 PM 發表

ok~~文字表達上令你有誤解~~我已經修正~~~我果d紅色字係講俾人聽潛能有咩用~~

你之前果句的確有少少問題~
成長率任何情況都冇可能唔理ge
越高一定越好

可必 唔直接同佢地講潛能點係廢既 技能點先有用
你要知道 你唔用最直接既手法 最簡單既道理佢地係好難明
我都試過係家族講解過....
d人係完成唔知我講咩 有d連咩係 5505 5550 果d都唔知
基本上你想玩到高lv一隻555上既寵係必需的
力士就建議用5505(上) 學力融  ,力體合一 ,力筋合一
馭劍就用5550(上)/5505(上) 前者重攻 後者重防 前就力量融合 力體合一 力元合一 後面跟上
法師就一定係0555(上) 有兩種隱技 一係 元神融合 元體合一 元筋合一  重攻(火/雷法 建議)
                                                               另一種 體融 體元合一 體筋 重防(天/幽 建議)

天生技點要有850上 成長95%上先叫ok

‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-26 07:18 PM , Processed in 0.032724 second(s), 13 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存